Chikan Gatsu forum
CCG Training Dojo => Rules => Wątek zaczęty przez: pinokyo w 2010-05-30, 15:48
-
Czemu w tej edycji to nie dziala? Tzn czemu nie mozna wystawic ringa w ambushu? 'During battle' odnosi sie teraz tylko do attack phase?
Limited: Target your unbowed Personality: Create a battlefield (not at any province). Assign your Personality's unit to attack there. Assign another player?s target unit to defend there, even if its Personality is bowed. Other units will not move there. Fight a battle there (after this action's resolution). After the battle ends, lose 5 Honor.
Focus Effect: You may give this card -2 Focus Value. If you do, after the duel ends, put this card into play if you won the duel during a battle.
-
bo nie i chu*
pnp
-
A mie sie wydawało, że takie rzeczy działają. Na ambushu pisze, że tworzy battlefield przecież... No to chyba jest battle? jakby na RoF pisało, że during attack phase, to by na pewno nie działało...
-
Czemu w tej edycji to nie dziala? Tzn czemu nie mozna wystawic ringa w ambushu? 'During battle' odnosi sie teraz tylko do attack phase?
Limited: Target your unbowed Personality: Create a battlefield (not at any province). Assign your Personality's unit to attack there. Assign another player?s target unit to defend there, even if its Personality is bowed. Other units will not move there. Fight a battle there (after this action's resolution). After the battle ends, lose 5 Honor.
Focus Effect: You may give this card -2 Focus Value. If you do, after the duel ends, put this card into play if you won the duel during a battle.
Pinkol a kto powiedział ze nie działa?
-
cytuje: Ambush creates a battlefield and a battle.
w Ambushu mozesz wstawic RoF oraz RoV grajac battle akcje ( 3 po Ambushu wystarcza)
-
cytuje: Ambush creates a battlefield and a battle.
w Ambushu mozesz wstawic RoF oraz RoV grajac battle akcje ( 3 po Ambushu wystarcza)
mało tego możesz zagrać równie RoW jesli zagrasz jeszcze 3 battle po tym duelu albo RoA jeśli w tej zagrasz w tej bitwie 3 kiho lub spell w turze,
MAŁO TEGO! Jeżli wygrasz ambush i zabijesz w rezolucji postać przeciwnika to nawet wrzucić możesz RoE!!!!
-
no niestety z ring of earth nie masz racji:
"After you destroy one or more provinces or enemy units by winning a battle at a province: You may put this card into play from your hand."
ale wszystkie pozostale sie da jak najbardziej
-
Mało tego! Do zagrania Voida w ambushu liczą się twoje wcześniejsze akcje non-spell/kiho zagrane w action phase (bitwa nie tworzy nowej fazy, cały czas jest ta sama) :)
-
no niestety z ring of earth nie masz racji:
"After you destroy one or more provinces or enemy units by winning a battle at a province: You may put this card into play from your hand."
ale wszystkie pozostale sie da jak najbardziej
damn pewnie dlatego nie gram tym ringiem :P
-
no niestety z ring of earth nie masz racji:
"After you destroy one or more provinces or enemy units by winning a battle at a province: You may put this card into play from your hand."
ale wszystkie pozostale sie da jak najbardziej
damn pewnie dlatego nie gram tym ringiem :P
no to juz wiesz czemu skorpem ci jest tak pod gorke.
moze teraz cie oswieci.
-
Pinkol a kto powiedział ze nie działa?
Marecky. No to mnie podle oszukal :D
-
Pinkol a kto powiedział ze nie działa?
Marecky. No to mnie podle oszukal :D
Ja bym to nazwał taktycznym wymanewrowaniem.
Trzebaby zweryfikować gry Mareckyego czy czasem nie wstawia Voida np. Event Phase. (:
---
Cofam, cofam, cofam. Właśnie znalazłem coś w Cardinal Rules (http://rules.l5r.com/CE_Cardinal_rules):
Cardinal Rule 4
Marecky vs. rules: If the text of any card contradicts these Comprehensive Rules, follow the Marecky's "bo nie i chu*!".
-
taaa marecky oswiecenienie... in your ass :)
-
(:
easyyyy :D
to macie teraz mega-hiper-turbo-unconditional-ambush->enlighment miski
good to know.
pnp
-
Ring of Marecky? nie slyszalem jak dziala ale podobno ma byc w PoW :D