Autor Wątek: ERRATY  (Przeczytany 2860 razy)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
Odp: ERRATY
« Odpowiedź #20 dnia: 2010-03-26, 11:47 »
przeciez obiecali ze to byly ostatnie erraty w tej edycji :)

Niczego nie obiecywali.

Ja obstawiam ze pojawi sie kolejna proteza w postaci staple karty z kilkoma akcjami gdzie jedna z nich bedzíe z rodzaju: limited: wskaz gracza. Jesli podczas tej tury podniesie sobie sile prowincji a w nastepnej nie zniszczy prowincji przeciwnika traci x honoru na koniec swojej tury.

Jak dla mnie problemem w lsc jest zwyzka PS bo wbijanie síe w PS np. 11 wymaga o jednego chlopa wiecej. Dodatkowy chlop = tura opoznienia.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #21 dnia: 2010-03-26, 11:58 »
Tak szczerze mówiąc, dziwię się niepopularności trupów w szafie (Hidden Scandal) jako mecie na ubersmoki. Mi akurat nie podszedł w grach ze smokiem ani razu (pech), ale sądzę że jest całkiem ciekawą opcją...
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

gregu

• inexperienced Personality
« Odpowiedź #22 dnia: 2010-03-26, 12:02 »
Tak szczerze mówiąc, dziwię się niepopularności trupów w szafie (Hidden Scandal) jako mecie na ubersmoki. Mi akurat nie podszedł w grach ze smokiem ani razu (pech), ale sądzę że jest całkiem ciekawą opcją...

nie na temat trochę, ale to prevent na bombe dyshonorową, np dla oniaczy :D
Twoje posty nie wnosza nic do dyskusji a tylko robia burdel. Ale nie przejmuj sie za bardzo tym, duzo osob pisze tutaj bez sensu, takze sam w tym nie jestes :D

Wilczy

• Crane Clan
  • Personality
  • *
  • You have activated my Trap Card
    • ShadowForum
« Odpowiedź #23 dnia: 2010-03-26, 12:04 »

Testowaliśmy i generalnie jest problem trafić w idealny moment do rzucenia tego. No i karta jest warzywem z czymkolwiek innym i przez to opłaca się tylko w Lwie, bo tam w razie czego się z niej dotiktaczysz.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #24 dnia: 2010-03-26, 12:06 »
A na cala reszte mety jest anty meta. Eventy? Bardzo prosze, 3x forewarning, nawet herbata dostaje z thrivinga i pozamiatane (jezeli ktos jest hardcorem i np trzyma 2 w decku na honorowki). LSC to naturalna odpowiedz graczy na zryte srodowisko i wydanie zrytych kart.
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 2010-03-26, 12:22 »
na herbaty jest words and deeds, pinkol nie mial thrivinga a jakos slabo mu nie szlo. mnie troche herbaty bolaly ale nadrabialem bombieniem honoru
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #26 dnia: 2010-03-26, 12:30 »
Jak przeciwnik wystawia sake na stół i widzi w tym momencie trupa w szafie, to kto wie. Albo prewencyjnie na początku tury smoka... Jak sami napisaliście - na całą resztę mety jest kontra, na Hiddena nie ma. A biorąc pod uwagę pozplenienie się LSC - wrzucanie karty która na nich działa (a potrafi też zadziałać na inne honorówki, chociaż trudniej trafić z najlepszym momentem) poddawałbym to pod rozwagę.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 2010-03-26, 12:32 »
nowy dodatek 31 maja wiec już niedługo się dowiemy jakie nowości będą w kartach .

LSD - wystarczy podniesc koszt ziutkow do 5 i dek nie jest juz turbohonorowka tylko zwyklym honorem. ma mniej wiecej takie same szanse z militarka jak crane i fenix. jak militarka ma 2*Determined Force albo Burn the Village na lapie to autolose.

ale dopoki sie wszyscy nie naucza grac z LSD dopoty LSD bedzie wygrywac kotei.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #28 dnia: 2010-03-26, 12:35 »
W lwie naprawde hidden glupi nie jest. W innych klanach... w Zurawiu ta karta lezala mi martwa na rece, aczkolwiek potrafil zur wygrac ze smokiem (pomimo autolose, ktory teoretycznie powinien miec)... proble w tym, ze robi sie z decku meta a nie spojnie dzialajacy deck. W reszcie klanow nie ma slotow na takie karty. W fate niestety arcy trudno upchac jakakolwiek mete na cokolowiek.

Trzymanie 2x burn the village w decku nie jest glupia meta tez.
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 2010-03-26, 12:46 »
burn w ogole nie przeszkadza, ojejku to wysadzi mi te 2 boksy ktore tapowaly sie do my fathera albo po favor... naprawde straszne  :'( :'( :'(

za to hidden to faktycznie niezly pomysl, wymuszalby bardzo zwarte robienie honoru a nie czekanie na magiczna 4ta/5ta ture i bombienie do 50 bo wtedy jest to niewykonalne. tylko ze z tym hiddenem to jest jeden problem, lsd robi sporo honoru takze w turze przeciwnika (peaceful discourse) czyli militarkom to niewiele pomoze tak w sumie... no ja nie jestem przekonany, mi sie wydaje ze lsd najbardziej boli herbata bo golda jest relatywnie malo i trzymanie wordsow co ture odtapowanych boli...

swoja droga to wymyslanie kontr na swoj wlasny deck moze byc bardzo zabawne, podoba mi sie  ;D
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

gregu

• inexperienced Personality
« Odpowiedź #30 dnia: 2010-03-26, 13:19 »
nowy dodatek 31 maja

Na UniversalCards znalazłem "PRESALE ITEM - Expected Ship Date: 5/31/2010" ale ile w tym prawdy?
Twoje posty nie wnosza nic do dyskusji a tylko robia burdel. Ale nie przejmuj sie za bardzo tym, duzo osob pisze tutaj bez sensu, takze sam w tym nie jestes :D

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 2010-03-26, 13:22 »
nowy dodatek 31 maja

Na UniversalCards znalazłem "PRESALE ITEM - Expected Ship Date: 5/31/2010" ale ile w tym prawdy?

potomac ma 31 maja tez.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #32 dnia: 2010-03-26, 13:27 »
nowy dodatek 31 maja

potomac ma 31 maja tez.

Czyli do konca kotei sezonu jedziemy na th.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #33 dnia: 2010-03-26, 13:56 »
i tak też miało być w jakimś artykule pisało by nie zabużac kotei tylko th jest aktualne

Walec

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
« Odpowiedź #34 dnia: 2010-03-26, 14:18 »
i tak też miało być w jakimś artykule pisało by nie zabużac kotei tylko th jest aktualne

"zaburzać" - dobre sobie :)

No to nikt już nie zaburzy LSD :)

Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Zombi Damien

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
  • Srogi Plugawiec
« Odpowiedź #35 dnia: 2010-03-26, 14:47 »
aeg jedzie ostro... po raz pierwszy zdazylo mi sie ze wsadzam karte do decka i zanim nia zagram to ja juz zeratuja i wypada
(Wrath of Kali NIE Ma)

:-\
Spider Clan * Daimyo * Middle Finger of the Dark Lord * Shugenja * Shadowlands * Unique * Loyal

Lose 20 Honour.

Open/Battle: Umrzyj.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 2010-03-26, 20:27 »
Rozwiązanie problemu z Dragonem? zbanować sake w pizdu.

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
« Odpowiedź #37 dnia: 2010-03-26, 20:50 »
Spoko, jak się i okaże że to Sake jest zbyt zgięte to je obetną tak jak Forging the Gift, ze np. max 2 honoryu będzie dawać. I nagle karta straci co najmniej 50% mocy uwalając przy okazji wszystkie pozostałe honory które na tym grają.

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 2010-03-26, 23:36 »
dlatego uwalą stolen property

Rise above.

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
« Odpowiedź #39 dnia: 2010-03-27, 01:13 »
Ciekaw tylko jestem jak. Zbanują? Czy wrzucą koszt jak przy Certain Death? Karta totalnie mroczna jest tylko w tym konkretnym zestawieniu,w pozostałych przypadkach jest po prostu dobra, a i to niekoniecznie.