Autor Wątek: [SoD] Blades of the Black Dragon (Item)  (Przeczytany 7691 razy)

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
Odp: [SoD] Blades of the Black Dragon (Item)
« Odpowiedź #20 dnia: 2012-08-22, 16:30 »
dla mnie ma bilans ujemny kropne typa z max forcem rownym swoim i sam sie bowne, czyli w najlepszym wypadku po zagraniu tej akcji bilans force'a nie ulegl zmianie, wiec troche slabo to wyglada z tej perspektywy, szczegolnie jesli uwzgledni sie wszelkie masci redirecty
Tyle w kwestii bilansu. Myślę, że Gurney to dobrze zaprezentował.
Gurney ograniczył bilans do Force'a w rezolucji. Zdarza mi się między assignmentem a nią zmienić stan gry :P
Zabicie jednej postaci w połowie przypadków kasuje presence? Z kim ty grywasz?
Z takimi, co muszą dojechać na bf po użyciu np. Brave'a albo wysłaniu im czegoś do domu - zazwyczaj dojeżdżają jednym unitem. Poza tym ja nigdzie nie napisałem, że zabicie jednej postaci w połowie przypadków kasuje presence. Natomiast zabicie ostatniej na bf i owszem (wtedy chyba nawet w 100%, chociaż słabo u mnie z matematyką). :)

//EDIT
Pewne jest jedno. Ta karta robi za jedyny RA, jedyny o liczącej się sile w przypadku kensajów Dragona, zdolny zabrać od razu np. Strength of the Tsunami razem z casterem i jego kijkiem. W decku, w którym 90% destruction to skubanie unitów po jednej karcie, to jest rewolucja - nawet za cenę kiwnięcia.

« Ostatnia zmiana: 2012-08-22, 16:52 by Zapasnik »
"Where others see trouble, the Scorpion see possibilities" - Shosuro Mogami
"Weźmy słowo "Hantei"... parę liter dodać, parę ująć, parę przestawić i wychodzi "Fu Leng".

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 2012-08-22, 17:27 »
skubanie unitow jest uniwersalne i w tym tkwi jego sila. a z tego moge wyrwac cokolwiek i chodzi chocby o mozliwosc zagrania- przeciwnik skieruje ogien na to a nie np. na wyrmbone. zreszta kaman, kensaie czasem gina a to mi daje opcje ze jeszcze zabiore kogos ze soba przed smiercia
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

MasaYa

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • Exp MarcOs ? KamiKadze
« Odpowiedź #22 dnia: 2012-08-22, 20:31 »
Ja się specjalnie nie znam ale bow postaci to dość spory koszt, szczególnie dla kensaia, wyłączasz sobie dużo forca i opcje zagrania kilku kart które wymagają prostej postaci.

kozak broń dla mnichów (czarnych) wychodzi "za friko" i i tak u mnie oni i tak często leżą ;P i niszczenie presencji na barve jest kot ;P
Mantis Clan ? KamiKadze ? Samurai ? Naga ? Fudo ? Exp MarcOs

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 2012-08-23, 00:11 »
Trele morele. Kami Unleashed gralo wszedzie tam gdzie byl dostep do 'darmowego' wstawania. Dzisiaj ma cos takiego kuc i feniks.
W duzych nieludziach nie ma co sie zastanawiac.

zgadzam sie z mirumo-> koszt jest mega wysoki. zwlaszcza gdy gra sie na choinkach....ktore procz katy nie maja innego powtarzalnego wstawania.
za to w nieludziach karta naprawde przednia.

Pewne jest jedno. Ta karta robi za jedyny RA, jedyny o liczącej się sile w przypadku kensajów Dragona, zdolny zabrać od razu np. Strength of the Tsunami razem z casterem i jego kijkiem. W decku, w którym 90% destruction to skubanie unitów po jednej karcie, to jest rewolucja - nawet za cenę kiwnięcia.

akurat SoT to slabe porownanie. sadze ze srednio ogarniajacy gracz widzac te klamke bedzie wiedzial w co odpalic spella.
imo tak wielki strzal potrzebny jest tylko na inne kensaie/oni/zerki. na honorowke/dyshonor-kazdy strzal zabija; tutaj jak nie masz wstawanka to moze cie braknac do stukniecia prowki; czyli dobry deal dla obroncy.
jedyne co broni te bron to koszt- 3F za 4gc to dobry przelicznik.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 2012-08-23, 09:31 »
dokladnie- chodzi o koszt. jezeli powkladamy do talii same klamki za 7+ kosztu to w pewnym momencie mozemy sie zlapac na tym ze nas nie stac na wystawienie czegokolwiek. nie mozna wymagac wiecej od broni za 4 z +3/+1, jakikolwiek sensowny powtarzalny kill jest ok.

a honorowki nie bowuja wiec kate mozna spokojnie wykorzystac do wstania po strzale.
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #25 dnia: 2012-08-23, 10:19 »
no nie wiem które nie bołują bo wiekszośc które znam bołuje
Walec

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 2012-08-23, 10:48 »
a honorowki nie bowuja wiec kate mozna spokojnie wykorzystac do wstania po strzale.

pograj. naprawde.
honorowki nadal maja w arsenale w zasadzie 2 akcje-> bow i odeslanie.
i np wyrbone na ktore strasznie psioczylem rozwiazac mozna bylo w podstawowy sposob-> wiecej odeslania :P
bow-mimo ze usilnie jest gnebiony kontrami nadal ma pewne przeslanie. sporo akcji ograniczonych jest kosztem "stojacej personalki". a mimo wszystko bardziej korci zmiescic akcje karcaca niz kolejna karta mety/kontry.

wymiana->to ja sie kiwne, to ja wstane, to ja cie kiwne, to ja wstane zwykle jest korzystna dla honorowek.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #27 dnia: 2012-08-23, 11:20 »

no nie wiem które nie bołują bo wiekszośc które znam bołuje

Generalnie nadal uważam, że to bardzo dobra karta, nawet przyciąganie atencji przeciwnika mi nie przeszkadza.
Niemniej jednak z tymi niekiwającymi honorówkami to chyba jednak miss.
Ja przynajmniej, na moim WeD-ie bołuje na potęgę ;) i fakt, że każde kiwniecie z łaski przeciwnika przyjmę z radością.
Z tym, że najczęściej to bow-niecie pozbawi mnie prezencji, więc uśmiech zastygnie mi na masce.

wymiana->to ja sie kiwne, to ja wstane, to ja cie kiwne, to ja wstane zwykle jest korzystna dla honorowek.

Święte słowa!
I tylko cholerne A Yojimbo's Duty brutalnie przerywa tą zabawę ;(
. . . .
Co nie zmienia faktu, iż nadal uważam to za dobrą kartę  :P
« Ostatnia zmiana: 2012-08-23, 11:28 by Hitomi Monroouke »
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 2012-08-23, 11:29 »
gram tak czesto z mantisem ze przyjmuje za pewnik iz nie mam pierwszej akcji ;)
dalsze obliczenia to juz tylko formalnosc.

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 2012-08-23, 11:54 »
Jeśli kiwniętemu kensajowi uda się zanegować odjazd, Again! albo Yojimbo's Duty powinien zrobić mu battla.
"Where others see trouble, the Scorpion see possibilities" - Shosuro Mogami
"Weźmy słowo "Hantei"... parę liter dodać, parę ująć, parę przestawić i wychodzi "Fu Leng".

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: 2012-08-23, 12:08 »
Jeśli kiwniętemu kensajowi uda się zanegować odjazd, Again! albo Yojimbo's Duty powinien zrobić mu battla.

pewnie dlatego czesciej turnieje wygrywaja militarki ;)