Autor Wątek: [Region] Verdant Jungle  (Przeczytany 2193 razy)

Matsushiro

• temptation Personality
[Region] Verdant Jungle
« dnia: 2012-08-31, 14:04 »
Verdant Jungle
Forest
Your Nonhuman Personalities enter play from this province paying 1 less Gold.
Reaction: Before an action resolves, bow this card: Negate its effects that move any Personalities into an attacking army at this province's battlefield.

http://imperialassembly.com/oracle/showimage?prefix=printing&cardid=9142&nestid=1&class=details&tagid=34&hash=9c/82,428,600,image/jpeg

Kolejny promos, wspiera nonhumanów na TFT lub Lionowy Beast Swarm.
Do tego reakcja chroni prowincję i nie wymaga non humana. 

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: [Region] Verdant Jungle
« Odpowiedź #1 dnia: 2012-08-31, 19:57 »
tylko z tej prowki?
w TFT wydaje mi sie ze sa wazniejsze rzeczy.

tak naprawde to karta pod mantisowe zoo (po ost testach-bez SoD- to calkiem fajny deck jest)
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2012-08-31, 20:30 »
Ciekaw jestem tych twoich testów, bo w decku na Kyuden Kitsune jest ledwo jedna postać z keywordem nonhuman, którą jest sens używać i można taniej wykupić z prowincji. Dublowanie traitu domku też raczej większego sensu nie ma, jedyny użytek z keywordu forest. :P

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2012-08-31, 23:56 »
Ciekaw jestem tych twoich testów, bo w decku na Kyuden Kitsune jest ledwo jedna postać z keywordem nonhuman, którą jest sens używać i można taniej wykupić z prowincji. Dublowanie traitu domku też raczej większego sensu nie ma, jedyny użytek z keywordu forest. :P

sa juz chyba 2 nonhuman shugenja. przydatne polaczenie-ale przy okreslonym buildzie.
a forrest raczej w cenie, region 1 turowy daje zawsze oczko wiecej.

Mantisa mam w okolicy jednego.
HoM vs.Kyuden Kitsune 4:1; szybkosc oceniam na zblizona (gonia inne honorowki sprawnie). w zasadzie Mantis nie ma odpowiedzi tylko na Visitation i ew.Suki.
teraz dostaja jeszcze pszczolki z ktorymi pojawiaja sie kolejne opcje.
KK vs. lion scout control - 2:4. wiele zalezy od podejscia. Scorn jest wrzodem na dupie....choc nadal uwazam ze to inna liga niz Shamefull z CE :P
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.