Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
SHOUTBOXTensaiNa oraclu Reverse Fate się pojawiło. Czar mieszkający w FV kart wyrzucanych do akcji.MatsushiroPo głębszym zastanowieniu, uważam, że to dobry karton i może być przydatny.ChordJeśli masz shugenje, co discardują karty. Na razie wiele tego nie widzę (chyba, że improwizowana broń +7)Walecalbo wiekszy gain honoru u spideraTensaiStrzal za 5 też jest. Albo zmniejszenie taktyki, działa też chyba na gamble i hordeChordTylko mało shugenjowe te akcje, ale kto wie, może w IE będzie się opłacało mieszać postaci.TensaiNo przecież teraz keywordy dają tylko bonusy, a nie są wymagane. ;] Ale jak się uda zrobić shug + samurai wreszcie dobrze, to będzie ok. Strzał za focus jest na czarze, więc shugenjowe, no i pewnie będzie więcej akcji wyrzucajacych karty.
Oj, w niektórych deckach będzie grane. A potencjał stiktaczenia się za 9 jedną kartą ... (Akodo A++ oraz 3x ten spell oraz jakaś czwóreczka)... Co mnie dziwi to to, że nie ma konsekwencji w elementalnych keywordach. Na niektórych kartach Air/Fire/Earth/Water/Void jest i jako keyword, i jako desygnator (np. tutaj). Na innych - tylko jako desygnator. Jak to ma się do DesignShouldBe ?
Ale ta karta ma void tylko przy akcji. Keyword jest tylko przy spellach co mają tylko traity.A oracle miesza i dodaje jeszcze keyword z akcji na czar.
Cytat: Tensai w 2013-11-04, 11:33Ale ta karta ma void tylko przy akcji. Keyword jest tylko przy spellach co mają tylko traity.A oracle miesza i dodaje jeszcze keyword z akcji na czar.Sorry, spisywałem z trybu tekstowego, bo mi obrazki ładują się 100 lat...
Cytat: sejmitar w 2013-11-04, 11:51Cytat: Tensai w 2013-11-04, 11:33Ale ta karta ma void tylko przy akcji. Keyword jest tylko przy spellach co mają tylko traity.A oracle miesza i dodaje jeszcze keyword z akcji na czar.Sorry, spisywałem z trybu tekstowego, bo mi obrazki ładują się 100 lat...ale, ale, to oczywiście może być błąd, ale też może to oznaczać, że wracamy do czasów gdy karton z akcją np. void, będzie też dostawał keyword void.
Czar ma ogromny potencjał, bo fv na kartach już teraz pokazanych ma różnorodne zastosowanie. Najbardziej ustawia to chyba Fires of Turmoil, zawsze będzie powodować zamierzony efekt. Mega.