Autor Wątek: Kraków gra w IvE  (Przeczytany 10549 razy)

Klepek

• temptation Personality
Odp: Kraków gra w IvE
« Odpowiedź #20 dnia: 2013-11-23, 09:37 »
Zlozylem już konie,holdingi klanowe w wstepnej wersji się nie zmiescily,na papieRze deck wydaje się mroczny,sprawdzimy w czwartek czy spelni się moja przepowiednia że wiekszosc deckow to bedzie + - do forca ale beda dwa ktore beda graly w zupelnie innej galaktyce

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #21 dnia: 2013-11-23, 16:54 »
Zlozylem już konie,holdingi klanowe w wstepnej wersji się nie zmiescily,na papieRze deck wydaje się mroczny,sprawdzimy w czwartek czy spelni się moja przepowiednia że wiekszosc deckow to bedzie + - do forca ale beda dwa ktore beda graly w zupelnie innej galaktyce

Ciekaw jestem Twoich typów Klepku.
Moim zdaniem inaczej niż na  +/- będą grały Dragony (być może też Crany), kombinować muszą Phoenixy.
Choć One będą miały "minusy" w deckach (i strzały ze speli) a plusy mają na postaciach. Tylko czy to się zgra?
Brutalny może być Koń, sporo kasy i niezłe możliwości na postaciach dają im spory power.
Ciekaw jestem Crabów, mają kilka niezłych postaci (z ciekawymi zdolnościami) i sporo gości o dużej sile. A to niezła kombinacja na początek edycji.
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

ORO

• Crab Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 2013-11-23, 17:47 »
Ciekaw jestem Crabów, mają kilka niezłych postaci (z ciekawymi zdolnościami) i sporo gości o dużej sile. A to niezła kombinacja na początek edycji.

ale "sporo gosci o duzej sile" = 5 unikow czy cos mi umknelo? tzn poza pomyslem jak chcesz ich wszystkich uzyc, bo to umknelo mi na pewno ;-)

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #23 dnia: 2013-11-23, 18:09 »
Takie cos wyszlo mi na papierze, zastanawiam sie czy nie ograniczyc karty do bitwy i zrobic z tego super draw z kompletem Overwhelming Chaos, Sorrowful prayer i reszta kart do dociagu, zeby mielic do a magistrate falls i zagrywac go kilka razy na gre, czy zrobic troche bardziej stabilnie jak teraz ze tez spory draw i troche kart do bitwy.
Zloto planuje 4 + 1, 3 +2 to lepszy schemat, ale musza dojsc 2 holdingi na wejsciu, a jak dojdzie sama 4-ke to sie tak nie traci, zobaczymy jak wyjdzie z stabilnoscia.
Narazie zagralem tylko ze sciana;)
# Dynasty (40)

# Events (4)
1 The Empire's Foe Exposed
1 Dark Audience
1 Changing the Game
1 Riot in the Second City

# Holdings (15)
1 Temple of Tengen
3 Abundant Farmlands
3 Jade Pearl Inn
3 Productive Mine
3 Yukihime's Hot Springs
2 Nexus of Lies

# Personalities (21)
1 Tsiang, the Benevolent
3 Moto Daiken
1 Ide Mutsuken
3 Iuchi Wattu
1 Moto Ming-Gwok - exp
1 Shinjo Kinto - exp2
1 Moto Taigo, the Skull Taker - exp
1 Bayushi Nitoshi - exp
1 Hiruma Nikaru, the Flesh Eater - exp2
1 Daigotsu Gyoken - exp3
1 Akodo Tsudoken - exp2
1 The Dark Naga - exp
1 Kokujin - inexp
1 Shinjo Yoshie
1 Komori Miyano, the Shadow Wing
1 Kakita Hideo, the Fallen Keeper - exp2
1 P'an Ku - exp

# Fate (40)

# Strategies (29)
3 A Magistrate Falls
3 Iaijutsu Dojo
2 Breaking the Rhythm
2 Lessons from the Heralds
3 Demonstrating Technique
3 A Doomseeker's Tomb
2 Sorrowful Prayer
3 Strategic Withdrawal
3 Expensive Achievement
2 Unpleasant Truths
2 Absolution
1 Ivory Magistrate Outpost

# Followers (4)
1 Maddened Horde
3 Front Rank Troops

# Items (7)
3 Justice of the Crane
3 Family Sword
1 Blood of the Preserver - exp

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #24 dnia: 2013-11-23, 19:28 »
He, he, tak czułem, że z tymi Fallenami będzie problem. 
Fallenowa zabijaczka to coś co przerasta początek edycji.
Hitomi Monroouke

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #25 dnia: 2013-11-23, 19:32 »

Purge of Fudoism.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #26 dnia: 2013-11-23, 19:49 »

Purge of Fudoism.

Nie na darmo w decku jest Absolution.
Hitomi Monroouke

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 2013-11-23, 22:23 »
BTW. Już wiadomo co z kartami z eternity bugiem więc możemy je włączyć do decków na podanych zasadach.

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #28 dnia: 2013-11-24, 23:21 »
Skad wiadomo i co wiadomo bo ja nic nie wiem;)

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
« Odpowiedź #29 dnia: 2013-11-25, 01:01 »
Też mi podobny deczor chodzi po głowie, tylko jak zwykle na Kranie ;)
Falleni na początku mogą być diabelnie mocni, pytanie tylko jak bardzo będzie ich Nexus of Lies karcił.

Yrq

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: 2013-11-25, 01:18 »
Złożyłem Fenoli z dwoma kompletami Fallenów i z Nexusem jest bardzo nieciekawie. Można puknąć prowkę, dwie, ale wystawienie kolejnych Fallenów gdy są dwa Nexusy w stole to strata 7 - 8 honoru z każdego, wystawi się więc jeszcze ze trzech przez grę, przeciwnik zaczyna sypać swoje postaci i jest koniec.
Może dobre vs. złe dojścia to były, ale wydaje mi się, że meta antyfallenowa słumi tę talię.
Phoenix Clan • Grammar Inquisitor • Overthinker • Fudo

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 2013-11-25, 07:44 »
Skad wiadomo i co wiadomo bo ja nic nie wiem;)

Ogarnij się :)

http://www.strangeassembly.com/2013/episode-118-and-eternity

Border keep and bamboo cost 3 gold border kept loses dynasty manipulation and other text remains the same no mention of bamboo straightening. Game of Dice costs 3 gold. Colonial Harbour no change. Entrenched Position mrp to Engage over reaction. Creating Order is now only one unit not two. There will also be a promo pack available soon with 1 copy of each unique and 3 copies of ech non-unique with mrp and ivory promo borders.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 2013-11-25, 11:09 »
Złożyłem Fenoli z dwoma kompletami Fallenów i z Nexusem jest bardzo nieciekawie. Można puknąć prowkę, dwie, ale wystawienie kolejnych Fallenów gdy są dwa Nexusy w stole to strata 7 - 8 honoru z każdego, wystawi się więc jeszcze ze trzech przez grę, przeciwnik zaczyna sypać swoje postaci i jest koniec.
Może dobre vs. złe dojścia to były, ale wydaje mi się, że meta antyfallenowa słumi tę talię.

niech tlumi, w lwie nie bardzo widze opcje dla 4gc zabawek; licze ze srodowisko ich wyprze.  /choc 2x szybki nexus nie jest typowym podejsciem/; mnie zostaje gora event.
Falleni maja dobry przelicznik cena/staty, do tego daja zejsciowo karcioszke.
szkoda ze domek mieli zebany-> wolalbym jenak by dalej byli falleni nie fudo-ciołki.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #33 dnia: 2013-11-25, 11:27 »

niech tlumi, w lwie nie bardzo widze opcje dla 4gc zabawek; licze ze srodowisko ich wyprze.  /choc 2x szybki nexus nie jest typowym podejsciem/; mnie zostaje gora event.

Spokojnie, na te dwa "Nexus'y" masz około 3 tur. Wystawienie jednego Fallena/Yodotaia jest spoko, ale tłumu jaki zaplanował Klepek?Koszmar.
Zresztą, graliśmy wczoraj drafta i jeden pierwszorzutowy Nexus "złożył" wczoraj bardzo fajnie sklejony deck na postaciach/akcjach ze stratami honoru. Ot tak.
Zważywszy na specyfikę strongholdu draftowego możemy przyjąć, że ten jeden Nexus miał efekt wspomnianych wcześniej dwóch w normalnych warunkach.
Czy w takiej sytuacji będzie opłacało "ryzykować" tłum Fallenów? Szczerze zacząłem poważnie wątpić.... a event swoją drogą też ma coś do dodania.
Bo co by jednak nie mówić o powyższych kwestiach, fallena (sztandarowego) klanowego z reguły używać warto (z powodów o których wspomniałeś)
Hitomi Monroouke

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #34 dnia: 2013-11-25, 13:38 »
Zobaczymy jak wyjdzie w praniu, pewnie czesc fallenow wyleci bo i tak nie zapina duela, aka Tsudo, ktory jest w decku bo jest dobrym early game naporowcem.
Inna sprawa ze i tak dostajesz honor za swojich typkow, w koncu jest kilku co maja kreske wymagan i maja 2-3 ph.
Ze sciana gralo mi sie tak ze jeden typ - jedna prowincja;P ale to tylko sciana zobaczymy jak bedzie na zywo;p
Mysle ze tak sie bedzie tym gralo 2-3 gosci na gre i koniec gry okolo 5-6 tury.
Imo obnizaczka sily prowincji jest op i nie ma problemu z zjezdrzaniem prowek szybko. Wydaje mi sie ze tempo jedzenia prowek bedzie zblizone do EE, z ta roznica ze zaczniemy o ture- dwie pozniej.
Czesc prowincji zjedzonych w kawalerii, bo polowa decku to koniki, druga czesc zjedzona w zwiazku z czystym stolem;p
Do tego dosc grube chlopy ktorym ciezko cos poza bow-em i deliberations cos zrobic;p

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 2013-11-25, 13:53 »
Pytanie czy tą obniżarkę mozna od razu zagrać z discarda za discipline, jeśli tak to jest OP, jeśli nie to jest bardzo solidna :)

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #36 dnia: 2013-11-25, 13:54 »
Imo obnizaczka sily prowincji jest op...

O właśnie w moich przemyśleniach o IvE zapomniałem o tej karcie Expensive Achievement. Jest przegięta jak sie masz.
Co do reszty to już racja Klepka, wyjdzie w praniu. Niemniej jednak deck wygląda na groźny i taki zapewne będzie.

Imo obnizaczka sily prowincji jest op i nie ma problemu z zjezdrzaniem prowek szybko.
Wydaje mi sie ze tempo jedzenia prowek bedzie zblizone do EE, z ta roznica ze zaczniemy o ture- dwie później.

Dokładnie, najpierw powoli jak żółw ociężale, ale potem już leci...
Hitomi Monroouke

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #37 dnia: 2013-11-25, 14:49 »
Mam jednak cicha nadzieje, ze deck nie bedzie dzialal;P
Troche dziwne na rozpoczecie edycji, gdzie ma byc ciety power lewel, zeby byl dostepny combo deck, ktory jest w stanie w ekspresowym tempie przemielic talie i zabijac w limitedzie typow, ktorych wystawisz na stol:)
Pamietam juz na euro sie lapalem za glowe ze magistrate falls przechodzi.
Wtedy jeszcze nie zdawalem sobie sprawy, ze bedzie tyle zabawek do skracania talii w ivory i to bez dostepu do kart z basic setu:)

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 2013-11-25, 14:56 »
Wrzuć jeszcze nowego Kolat Assasina i scropwego ninje ktory rozdaje posion tokeny zamiast jakiś zdupy fallenow :)

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 2013-11-25, 16:53 »
Pytanie czy tą obniżarkę mozna od razu zagrać z discarda za discipline, jeśli tak to jest OP, jeśli nie to jest bardzo solidna :)

W jednej turze na pewno nie.
Scorpion Clan * Central head of 3-headed oni * Spoiled air shugenja
A message, my lord, from the... Nezumi ambassador