Autor Wątek: Komentarze o i po preview (Kolat Edition PDF)  (Przeczytany 44102 razy)

ORO

• Crab Clan
  • inexperienced Personality
  • *
Odp: Komentarze o i po preview (Kucyk vol. 1)
« Odpowiedź #120 dnia: 2013-12-16, 09:46 »
ha, trzeba znalezc today we die swoje, bo kashina to nawet ostatnio widzialem.

ale ogolnie craby jakies takie... dyshonorujace?

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
Odp: Komentarze o i po preview (Kraby vol. 1)
« Odpowiedź #121 dnia: 2013-12-16, 11:54 »
Jak ktoś miał jakiekolwiek wątpliwości co do tego, czy ktoś testuje karty w AEGu - proszę, Saiyuki jest dowodem :)

O ile cieszy powrót Teodora, to jestem trochę rozczarowany. Miałem nadzieję, że sięgną do Tadashiro, Tampako, Yoshi, Suman (o!)... Szkoda :)
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #122 dnia: 2013-12-16, 23:31 »
Jak ktoś miał jakiekolwiek wątpliwości co do tego, czy ktoś testuje karty w AEGu - proszę, Saiyuki jest dowodem :)

O ile cieszy powrót Teodora, to jestem trochę rozczarowany. Miałem nadzieję, że sięgną do Tadashiro, Tampako, Yoshi, Suman (o!)... Szkoda :)

Spoko, ja nadal czekam na jakieś czarne piżamy (ninja fear battle to jest to) :(
Time is precious. Waste it wisely.

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #123 dnia: 2013-12-17, 20:52 »

Spoko, ja nadal czekam na jakieś czarne piżamy (ninja fear battle to jest to) :(

To się nie doczekasz. Ninja nie ma, babcia nie uczyła?  :D
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #124 dnia: 2013-12-17, 21:50 »

To się nie doczekasz. Ninja nie ma, babcia nie uczyła?  :D

Goju 4 lyfe!

vonSchabov

• Personality
  • Samurai
« Odpowiedź #125 dnia: 2013-12-17, 22:21 »
Trochę mi podchodzi do gardła za każdym razem gdy ktoś mówi że chce spiderowych ninja. Nienawidzę tych typów. Cały ten deck opierał się na 3 OP kartach które symbolizowały 50% problemów z EE. Ze swojej strony mogę im co najwyżej pomachać na drogę

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #126 dnia: 2013-12-17, 23:19 »
vonSchabow - to właśnie jest świetny moment na to, by arachnoninjofile dostali swoich Spider Ninja. Takich w klasycznym stylu - Asagi, Utsei, Chisai, Hoseki. A niech biorą. Zresztą akurat z Hoseki bym się ucieszył.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #127 dnia: 2013-12-18, 02:49 »
vonSchabow - to właśnie jest świetny moment na to, by arachnoninjofile dostali swoich Spider Ninja. Takich w klasycznym stylu - Asagi, Utsei, Chisai, Hoseki. A niech biorą. Zresztą akurat z Hoseki bym się ucieszył.

Chisai jest mega super, Takaharu też by się nadał, powrót Ryuu (o Adorai nie wspominam nawet) etc.

Mi tam dużo nie trzeba, ale chwilowo wygląda na to, że ninjami to trzeba będzie grać w skorpionie.

P. S.
O jakich 3 OP kartach mówicie? Goju Plot itp.?

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #128 dnia: 2013-12-18, 03:01 »
Manitou - nie Ryuu czy Adorai, tylko właśnie Chisai, Hoseki, Asagi. Postacie, w których płaci się za keyword ninja, a nie dostaje pierdyliard rzeczy za darmo i do tego OP domek.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #129 dnia: 2013-12-18, 03:49 »
Manitou - nie Ryuu czy Adorai, tylko właśnie Chisai, Hoseki, Asagi. Postacie, w których płaci się za keyword ninja, a nie dostaje pierdyliard rzeczy za darmo i do tego OP domek.

Jak dla mnie postacie mogą być same blanki 1/3 za 4-5g, tak długo jak dostaną jakieś rozsądne akcje (i np. sensei'a, żeby za ninja karty nie tracić bo to bez sensu inaczej). Mogą być unaligned itp.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #130 dnia: 2013-12-18, 05:35 »
Rozsądne to znaczy jakie? Nawet spokojne Knife in the Darkness jest za mocne jak na Ivory, bo ma klauzulę o nienegowalności. Never safe? Shadow Games? Touch of the Night? Te wszystkie rzeczy w Ivory mają potencjał na rozwalanie systemu. A rzeczy takie jak The Art of Ninjitsu pewnie nie uznasz za "rozsądne". Do tego właściwie wszystkie akcje pod ninja wymagają ninja (lub innego keywordu) aby w ogóle zadziałać,  a to się kłóci z filozofią Ivory. Obecnie akcje pod keyword to "jak to zrobisz i jesteś KEYWORD - masz bonus". Akcji "musisz mieć KEYWORD" właściwie nie ma. Co oznacza, że "rozsądne akcje do ninja" będą i dla innych, a ninjowanie z nich będzie głównie dla flaffu... z tych 2 kart które do decku wstawisz.

Ledóch

• Scorpion Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #131 dnia: 2013-12-18, 10:20 »
Takaharu też by się nadał,

O, tego chłopka chętnie bym zobaczył znowu  :)

O jakich 3 OP kartach mówicie? Goju Plot itp.?

Jak dla mnie przegięte było Brave New World i Help from the Shadows w połączeniu z nienegowalnym odesłaniem z domku
Zmieniłem nicka, bo ponoć Fealedhrel ciężko wymówić, hihi :)

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #132 dnia: 2013-12-18, 10:26 »
no były aż tak przegięte że Ninja spiderowa przez 2 lata EE wygrała chyba w sumie 3 koteie mega OP

vonSchabov - to przerzuć się na kraby będziesz miał to co zostanie z spidera jak wyrzucimy ninje i shugasów tylko że lepsze. - sorry ale to ninje jako jedene dawały jakikolwiek klimat do tego klanu
Walec

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #133 dnia: 2013-12-18, 10:29 »
vonSchabov - to przerzuć się na kraby będziesz miał to co zostanie z spidera jak wyrzucimy ninje i shugasów tylko że lepsze. - sorry ale to ninje jako jedene dawały jakikolwiek klimat do tego klanu

Dupa, w tym "klimacie" tego klany to ja się już dawno pogubiłem.
Na pewno jednak nie napisałbym, że dawały go ninje. Co nie znaczy, że mi one przeszkadzały.
A co do przegięcia to masz dziwną jego definicję Walcu. Domek był głupi, bo to on wygrywał gry. To jest dla mnie przegięcie.
A, że reszta kart za tym nie poszła to już insza inszość, a raczej brak konsekwencji DT i tyle.
Hitomi Monroouke

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #134 dnia: 2013-12-18, 10:35 »
Pierdolisz walec jak potłuczony.
Ninje były zjebane i koniec kropka. Był to powalony dek z którym 3/4 środowiska nie było w stanie w ogóle grać i może i nie był to najsilniejszy dek (tudzież gracze pajonka to jak zawsze cieniasy :P ) ale był najbardziej wkurwiający i dający silne NPE przez całą edycję. Idea gry zrodzona w mózgach DT była jakaś chora - siadasz do gry z przeciwnikiem, z którym zagrasz dokładnie jedną albo 0 akcji, boski pomysł.
Shoju na prezydenta! :)

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #135 dnia: 2013-12-18, 10:39 »
Pomijając już fakt, czy Walec pierdoli jak potłuczony, czy jednak nie... mamy pewność, że klanówki (holdingi) jednak w IvE będą.
To kompletnie zmienia dotychczasowe schematy budowania golda i przewraca do góry nogami niektóre decki. Śmiesznie.
Hitomi Monroouke

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #136 dnia: 2013-12-18, 10:47 »
sory cent ja moge to samo powiedziec o graniu przeciwko dyshonorowi przez pare edycji szczytem był  EC w warszawie gdzie zostałem skończony w 3 turze przeciwnika zaraz po tym kupiłem swoje dwie pierwsze postaci tak samo było w SE bomba 3-4 tura i gg nawet czasem nie zdażyło sie zaatakować to moze to wykreślmy?

domek był mocny ale jakoś jak był taki mocny to czemu nikt poza blitzami nie grał na niego mety która była diabelnie skuteczna.
ale moge wymienic pare innych domków które w tej edycji tez wygrywały gry właściwie chyba po to jest stronghold

Mi sie pająkiem grało fajnie ale dlatego że dawał opcje - jak za to patrzyłem na kensai czy paragonów to mi sie rzygać chciało marne kopie innych klanów zero klimatu zero historii zero fluffu

szczerze jakby mi wykreślili pajaka z listy klanów to bym nawet nie płakał - i nie gali nie zmienie klanu :p
Walec

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #137 dnia: 2013-12-18, 10:52 »
Spokojnie spokojnie, nie twierdzę, że dyshonor był ok - ten krabowy dek to było zgięcie pały, zdarzyło mi się skończyć grę z fenolem w 3 turze... ;) Różnica tylko taka, że ten krabiszczok się stał zgięty na sam koniec, tak samo to gowno co wygrało... A te spiderowe ninje straszyły całą edycję i grać się z tym nie dało...

Hitomi a skąd ta pewność, że będą?
Shoju na prezydenta! :)

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #138 dnia: 2013-12-18, 10:53 »
Mi sie pająkiem grało fajnie ale dlatego że dawał opcje - jak za to patrzyłem na kensai czy paragonów to mi sie rzygać chciało marne kopie innych klanów zero klimatu zero historii zero fluffu

A tu niestety masz rację. paragon kompletnie mnie nie ruszał.
A Kensai miał niby pomysł, ale... ten pomysł był chyba za dobry, więc kompletnie nie działał (coś tam pod koniec).
A to dlatego, że nikt go konsekwentnie nie zaplanował i bali się przegiąć. Co taż do końca nie dziwi.
Jak się składa jeden deck z dwóch osobnych way'ów to można się obawiać, że wymknie się spod kontroli.

Nie zmienia to faktu, że jak dla mnie przynajmniej Spider był miałki, zupełnie nijaki taki.
Może teraz na tym Fear Techu, z ciekawymi postaciami będzie lepiej, zobaczymy.
A może dostaną sensei'a do Undedów i będzie już całkiem ciekawie.

... a może nie...

Hitomi a skąd ta pewność, że będą?

W Rulebooku do MoH masz zarówno Coper Mina jak i Iron Mina z IvE Bugiem.
Nie wydaje mi się, aby tylko te klany zostały tak hojnie obdarzone.

Jest też niezawodny Blosk Supply Line  ;D

...aha, i Conqueror nie prostuje. Ufff...
Hitomi Monroouke

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: Komentarze o i po preview (Skorp vol. 1)
« Odpowiedź #139 dnia: 2013-12-18, 14:23 »
Po Skorpach - naprawdę ktoś ma JAKIEKOLWIEK złudzenia, że AEG testuje te karty :D ?

Skorp jak na razie dostał 2 sztuki courtier/shugenja i każdy z 2F :) . W drugiej części previu pewnie jakiś ninja się pojawi... jak to też będzie szugas, to opcje będą nader ciekawe.

Fajnie, że arta zmienili Secretom.