Autor Wątek: Bayushi Masashi  (Przeczytany 5643 razy)

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: Bayushi Masashi
« Odpowiedź #20 dnia: 2014-01-09, 10:16 »
Clepcomagic College.
pare semetrów, mozna zaocznie pod warunkiem wczesniejszego zaopatrzenia egzaminatora w turbocole.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #21 dnia: 2014-01-09, 10:30 »
Zobaczymy jutro na testach, jak to z tym 3 turowym wciskiem jest.

Klepku, złożyć decka na pewne wystawianie postaci w 2 turze i jechanie w trzeciej się raczej nie da.
Natomiast można złożyć tak aby było to możliwe. W dodatku powtarzalne i w miarę bezpieczne.

Jak się robi 10F na postaci z samym killem/odesłanie w fate?  ;)

W 3 turze do tego :)

10F w turze trzeciej nie jest łatwe, nie jest też niewykonalne. Osiągnięcie 8F to już oczekiwany rezultat.
Jeśli więc dojdzie dopałka na ręku (a ma spore szanse) to pojechanie Craba w trzeciej jest całkiem wykonalne.
Ja jak na razie (nie przejmując się zbytnio opiniami Paka i Chorda) wygrałem wszystkie gry w których udało mi się tej sztuki dokonać.
A muszę przyznać, że aż tak niezwykle rzadkie zjawisko toto nie było. Pozostanę więc w swoim świecie braków golda i prowincji u przeciwników.  :D
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #22 dnia: 2014-01-09, 10:40 »
Swiete slowa Tara.
Patrzysz na reke i stol po 1 turze i wiesz czy jest szansa jechac w 3 czy nie.
Jak nie to grasz zupelnie normalnie jak przystalo na standardy ivory;)

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #23 dnia: 2014-01-09, 10:44 »
Swiete slowa Tara.
Patrzysz na reke i stol po 1 turze i wiesz czy jest szansa jechac w 3 czy nie.
Jak nie to grasz zupelnie normalnie jak przystalo na standardy ivory;)

W zasadzie najważniejsza jest jedna karta na ręku (poza oczywistymi potrzebami), jeśli jest to kleisz skok, jak nie ma to ryzyko jest kosmiczne.
A i tak największy problem miałem gdy wszystko pasowało, wyszedł Mirumoto a u przeciwnika Frost Dragon Festival, zrobiło się słabo.  ;D
Trzeba było wrócić do "normalności", ale już na gorszych zasadach. Przeciwnik miał więcej kasy, więc trzeba było być szybkim. A z tym czasem jest problem.
Hitomi Monroouke

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #24 dnia: 2014-01-09, 13:49 »
Zobaczymy jutro na testach, jak to z tym 3 turowym wciskiem jest.

Klepku, złożyć decka na pewne wystawianie postaci w 2 turze i jechanie w trzeciej się raczej nie da.
Natomiast można złożyć tak aby było to możliwe. W dodatku powtarzalne i w miarę bezpieczne.

Jak się robi 10F na postaci z samym killem/odesłanie w fate?  ;)

W 3 turze do tego :)

10F w turze trzeciej nie jest łatwe, nie jest też niewykonalne. Osiągnięcie 8F to już oczekiwany rezultat.
Jeśli więc dojdzie dopałka na ręku (a ma spore szanse) to pojechanie Craba w trzeciej jest całkiem wykonalne.
Ja jak na razie (nie przejmując się zbytnio opiniami Paka i Chorda) wygrałem wszystkie gry w których udało mi się tej sztuki dokonać.
A muszę przyznać, że aż tak niezwykle rzadkie zjawisko toto nie było. Pozostanę więc w swoim świecie braków golda i prowincji u przeciwników.  :D
Zdarzało mi się kilkukrotnie brać w drugiej turze Iguchiego i w trzeciej przy pomocy kawalerii walić nim prowkę. Wszystkie takie gry przegrałem :)
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #25 dnia: 2014-01-09, 13:55 »
Zdarzało mi się kilkukrotnie brać w drugiej turze Iguchiego i w trzeciej przy pomocy kawalerii walić nim prowkę. Wszystkie takie gry przegrałem :)

Każdy orze jak może  ;D
A poważniej wszystko zleży od kosztu takiej operacji (zakładając oczywiście, że ta się w ogóle powiedzie).
Jeśli w rzeczywistości go nie ma (powiedzmy jedna karta z reki), a w dodatku nie tracisz tępa (czyli zajeżdżając wystawiasz kolejnego typa).
To można mówić o pełnym sukcesie. Jeśli do zajazdu zużyłeś wszystko co miałeś (i zostałeś z jedną personką w stole) to... efekt może być zgoła odwrotny.
Hitomi Monroouke

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #26 dnia: 2014-01-09, 13:56 »

Każdy orze jak może  ;D
A poważniej wszystko zleży od kosztu takiej operacji (zakładając oczywiście, że ta się w ogóle powiedzie).
Jeśli w rzeczywistości go nie ma (powiedzmy jedna dodatkowa karta z reki), a w dodatku nie tracisz tępa (czyli zajeżdżając wystawiasz kolejnego typa).
To można mówić o pełnym sukcesie. Jeśli do zajechania tej prowincji zużyłeś wszystko co miałeś (i zostałeś z jedną personką w stole) to... efekt może być zgoła odwrotny.
Koszt jest taki, że kupujesz mniej złota w drugiej turze ;P
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #27 dnia: 2014-01-09, 14:00 »

Każdy orze jak może  ;D
Jeśli w rzeczywistości go nie ma (powiedzmy jedna dodatkowa karta z reki), a w dodatku nie tracisz tępa (czyli zajeżdżając wystawiasz kolejnego typa).
To można mówić o pełnym sukcesie. Jeśli do zajechania tej prowincji zużyłeś wszystko co miałeś (i zostałeś z jedną personką w stole) to... efekt może być zgoła odwrotny.
Koszt jest taki, że kupujesz mniej złota w drugiej turze ;P

Ten da się przeżyć. Pod warunkiem, że nie stracisz tempa.
Niemniej jednak faktycznie na zbytek kasy nie narzekam czemu dawałem wyraz niejednokrotnie.
Nie będę jednak ukrywał, że wolę mieć mniej kasy jak Oni mają mniej prowincji. Choć faktem jest, że stać ich na wszystko.
Hitomi Monroouke

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 2014-01-09, 14:02 »
kiurfa chlopaki nauczcie mnie tasowania decka?
naprawde grajac te ok 17 holdingow w drugiej turze zwykle mieliscie opcje wykupienia 2?

jak tak podejdzie to super. zwykle potem sie dobrze bujalo juz (nawet w biednym lwie).
natomiast czesto mialem dylemat czy kupic za cale koku postac czy tez wykupywac 1 holding.
tez mi sie wydaje ze posiadanie opcji blitzowej nie jest glupie, nie nastawiam sie na taka gre ale jak sie sklei to czemu nie?
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #29 dnia: 2014-01-09, 14:09 »
naprawde grajac te ok 17 holdingow w drugiej turze zwykle mieliscie opcje wykupienia 2?

Nie umiem, tej licencji nie "spelujemy". A tak poważniej to ku mojemu zdziwieniu nie narzekam.
Nie miałem dotychczas problemu z brakiem holdingów w drugiej turze.
Nawet gdy ku mojemu zdumnieniu grałem na 15 holdingach (fart, już poprawiony).
Tasować nie umiem, robię to jak ciapa i często przegrywam przez to gry (to ogólnie, nie tylko w IvE).
Najczęściej (to znaczy ze trzy razy) jednak dramat rozgrywa się w pierwszej turze a nie drugiej.

tez mi sie wydaje ze posiadanie opcji blitzowej nie jest glupie, nie nastawiam sie na taka gre ale jak sie sklei to czemu nie?

Bo też jak pisałem do Klepka nastawiać się na wjazd w trzeciej to samobójstwo. Ale jak wszystko się sklei? czemu nie.
Hitomi Monroouke

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #30 dnia: 2014-01-09, 14:12 »

Czasami się 3 zdarzają. Ale najczęściej jest jakiś za 4 i drugi za 4 lub 2 lub 3 nawet ;)
Twoja stara, to Fosuta!

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #31 dnia: 2014-01-09, 14:30 »
Ja zakladam ze max ilosc kart do zjechania prowki to 2 z reki.
Wystarczy jeden atachment, czyli jedna z 8-9 kart (6 atachmentow za 4g +3 f i 2 za 8g +4f)+ albo
- expensive achievement, jedna z 3 kart, albo
- jeden z dwoch holdingow, jedna z 6 kart,albo
- spel , jedna z dwoch kart
Do zjechanie prowek z 7 ps.
Do zjechania prowek z 8ps wzwyz konieczne sa 3 elementy ukladanki - atachment i 2 elementy z wskazanych "albo"
Wymagane postacie, kazda max 5gc.
Jeden typ niestety wymaga wiecej ilosci kart do zjechania prowki.
I masz szanse 6/39, ze nie bedzie potrzebowal zadnej z kart wymienionych niezaleznie od wysokosci ps u przeciwnika.
Imo dosc duze prawdopodobienstwo, a jak nie dojdzie grasz normalnie

W 2 wystawiasz typa, w 3 podpinasz klamke/folowera i w zaleznosci od dojscia zostaje na typa + holding lub holding/typa.
Do tego masz sporo akcji na stole.
Doslanie na stole, fear na stole (standardowo 4 z opcja do 9 z ulaganem i jednym z 3 typow)
Bow z holdingow
Akcje ze speli
Kawalerie

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #32 dnia: 2014-01-09, 14:47 »
Ja sobie na rzeczy typu expensive achievement nie mogę pozwolić w krabie, jak moje postaci nie mają akcji robiących coś przeciwnikowi, to wypadałoby, aby chociaż ręka coś robiła.
Ale jeśli jesteś w stanie sobie pozwolić na coś takiego to jasne :)
Twoja stara, to Fosuta!