Autor Wątek: który klan wyleci z Rokuganu  (Przeczytany 3722 razy)

Kakita Tatsuyoshi

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
który klan wyleci z Rokuganu
« Odpowiedź #20 dnia: 2008-04-23, 13:53 »
Jedyną opcją ratunkową jest to, że klan nie zostanie całkowice zlikwidowany, ale jedynie utraci swoją dotychczasową pozycję i status wielkiego klanu, najlepie przy równoczesnym pozostaniu grywalną frakcją. kto wie, z czasem zlikwidowany klan może odzyskać swoje dawne miejsce.

Jak by uczynili mi taką hańbę z zurawiem to tym bardziej bym juz nie zagrał w ta grę.

Togashi Sparrow

• Dragon Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 2008-04-23, 14:18 »
Cytat: "Hanson"

Jedyną opcją ratunkową jest to, że klan nie zostanie całkowice zlikwidowany, ale jedynie utraci swoją dotychczasową pozycję i status wielkiego klanu, najlepie przy równoczesnym pozostaniu grywalną frakcją. kto wie, z czasem zlikwidowany klan może odzyskać swoje dawne miejsce.

To juz bylo ze skorpami w roli glownej. Az takiej powtorki z rozrywki raczej nie zrobia.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 2008-04-23, 15:03 »
Cytat: "Hanson"

Kyuden Mantis huczy, że jak odbiorą mantisowi status wielkiego klanu, ale zostawią jako grywalną frakcję, to mało kto się przejmie - kiedyś wrócą po swoje :P

Ale jeśli wywalą frakcję całkowicie, to ja podziękuję grzecznie. Nie jestem amerykaninem ze stałym dochodem, który może sobie pozwolić na zbieranie 2-4 klanów.

Chemik

• Spider Clan
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 2008-04-23, 15:03 »
Ja juz mowilem ze dla mnie to pierdolenie w bambus... Tak naprawde jesli klany mialy by rowny firepower, jesli top4 kotei bylo by bardziej zroznicowane to caly race moze bylby jakims wyznacznikiem tego czy dany klan jest potrzebny czy nie, ktory jest slaby, ktory jest malo popularny... Ale kazdy z nas wie ze tak nie jest... Oczywiscie sa punkty za inne rzeczy ale umowmy sie ze ludzie nie graja klanami z takiego powodu bo sa z dupy albo nie klimatyczne ale dlatego ze w danym srodowisku maja strasznie pod gore w turniejach... Nie jest latwo skladac po raz xxx decka i dostawac w dupe, rozkladajac rece... Ja wiem ze sa wybitni gracze ktorzy moga pokarac kazdym klanem kazdego przeciwnika ale to nie jest znaczaca czesc graczy l5r. Reszta idzie srodkiem i naprawde grajac klanem ktorym grali od ilus tam lat nagle dostaja srodowisko w ktorym czuja sie ze granie ich klanem jest jakims rodzajem kary... I to sie przeklada na tez na ilosc graczy ktorzy reprezentuja dany klan na koteiach, a to ma wplyw na juz duza czesc punktow jakie klany moga zdobyc w tym idiotycznym wyscigu...

Ile jest graczy ktorzy pojechali na kotei z deckami swojego klanu nawet jesli byl slaby, a ile jest graczy ktorzy zagrali nie swoim klanem bo chcieli cos ugrac ?

Te wszystkie zmiany mi sie nie podobaja. L5r mialo swoj unikalny klimat i unikalna strukture ktora odrozniala ta karcianke od innych... Teraz zaczynaja wypuszczac milion prom do klanu ktore ludzie chca miec dla samej kolekcji a nie przydatnosci, wychodzi od groma karty ktorych sie nie da zmescic w decku bo sa poprostu z dupy, a caly race sprowadza sie poprostu do nacisku na graczy aby jezdzili, kupowali, wydawali tone kasy aby ich klan na ktory juz wydali tone kasy nie zostal skasowany...

Cos mi sie wydaje, ze panom AEG`u marzy ku... kosic kase jak za innym sie to udaje za Magica... Oby przy tym pedzie za szmalem nie udusili jednej z najbardziej klimatycznych karcianek na rynku...

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 2008-04-23, 15:15 »
ciekawostka

Cytat: "Kerisate z Kyuden Mantis"
From the AEG site:

Cytat: "Shinjojon"
It seems the "Clan Elimination Process" y'all've been referring to is specific to which clan wins the Throne. The Herald specifically states:

"The new Emperor will look upon the Clans and determine the one that has most failed the Empire during the Race"

The following list was generated in the following format... Winning Clan : Clan that will have "failed the Empire" the most

Crab: Lowest Military
Crane: Lowest Politics
Dragon: Lowest Sprit
Lion: Lowest Total Points
Mantis: Lowest Economy
Phoenix: Lowest Knowledge
Scorpion: 2nd place Clan
Spider: Crab.
Unicorn: Lowest (Military + Knowledge)

Let teh internetz go crazy...

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
« Odpowiedź #25 dnia: 2008-04-23, 15:30 »
ale jest mi z tym źle

przeraziłeś mnie walcze swymi moralno-światopoglądowymi rozterkami. :D

Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Hanson

• Scorpion Clan
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 2008-04-23, 15:44 »
a caly race sprowadza sie poprostu do nacisku na graczy aby jezdzili, kupowali, wydawali tone kasy aby ich klan na ktory juz wydali tone kasy nie zostal skasowany...

I tu masz całkowitą racje. Popatrzmy jak zdobywa się niektóre punkty: np. za największą liczbe heraldów zamówionych w danym miesiącu. Tutaj to nawet nie wygrywa klan mający największy palyerbase, ale taki który ma kilku zamożnych graczy gotowych kupowac heraldy innym. Jak dla mnie punkty za coś takiego to bzudra.
Na genconie można było zarobić punkty za klan, którego koszulki najwiecej ludzi bedzie mialo na karku...

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #27 dnia: 2008-04-23, 16:00 »
pamiętajcie o tym, że kocnepcja lojalności wobec klanu to pomysł europejski. amerykanie żonglują lojalnością wobec klanów i przerzucenie się z jednego na inny nie jest problemem (spójrzcie ile osób ma multikulti podpisy). owszem, jest trochę hardcorowoców, ale niewiele.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 2008-04-23, 16:00 »
ale niesamowice pojechali z tym kto odpadnie jesli skorpy wygraja...

porazka na maxa, przecież to jakby mówili reszcie graczy dajcie im wygrać bo jak wam się nie uda ich wyprzedzić macie prze***

powaleni są z 'lekka'....

czyli najwieksze szanse odpasc na dzisiaj maja smok (JAK NIE ODPUSCI BO NAS NIE WYPRZEDZI PRZY DZISIEJSZYCH KARTACH GDZIE WSZYSTKO BIORA LWY I KUCE), mantis (JAK SMOK ODPUSCI I DA SIE WYPRZEDZIC) i lew (JAK POWYGRYWAJA ZA DUZO ALE JEDNAK ZA MALO...)
Shoju na prezydenta! :)

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 2008-04-23, 16:40 »
Hej , jak to Smoki nijakie są , co to za wypowiedzi uderzające w mój klan :)

To że są zrobione tak, że można na Smokach zrobić każdą talię nie znaczy że są do niczego, są po prostu nieprzywidywalne.

Coś czuje że odzew ze strony Smoków może być tylko jeden :

CHARGE............... and then die...

i tak bede gral dalej , nawet jak mi wytna frakcje.

pozdro i pocwicz (w zastepstwie mareckyego)

Togashi Sparrow

• Dragon Clan
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: 2008-04-23, 17:10 »
Cytat: "horror"

CHARGE............... and win...

Skorygowano.

Co to za sianie defetyzmu horror? Brak wiary mnie niepokoi :)

Monk

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • The Sexorcist
« Odpowiedź #31 dnia: 2008-04-23, 17:33 »
Cytat: "horror"

To że są zrobione tak, że można na Smokach zrobić każdą talię nie znaczy że są do niczego, są po prostu nieprzywidywalne.

No i starałem się spuentować swą wypowiedź w jednoznaczny sposób iż to właśnie może je zgubić  :wink: Ale to wiesz są takie dywagację prosto z sufitu, nie przejmuj się :wink:

Tak czy siak jak już nie używacie dziar to straciły Smoczki klimatu troszku  :cry:

Twoja stara liczy Koku w AEG'u.

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #32 dnia: 2008-04-23, 19:06 »
z ty co teraz dostaje scorpion smoki moga byc spokojne, bo kto inny wygra race :P
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #33 dnia: 2008-04-23, 19:08 »
Cytat: "Kakita Tatsuyoshi"
Naprzykład ja myślę podobnie.

Jak żurawia mi zaklepią to grał bym kucem ale że kucykiem to gra wielu innych w tym i od czasu do czasu osoba z która zbieram karty to nic mi nie pozostaje.

Skorpion: kochałem ten klan prawie tak mocno jak żurawia ale teraz to jest banda zwyrodnialców z pokurem jako championem. Paneki nawet do piet nie dorasta shoju.

smok: nie lubie smoka w erpegu i nie lubie w karciance gdyż jest nijaki nie dlatego że coś do smoków mam.

krab: mój drugorzędny klan gram nim dla fanu ale średnią zabawę przynosi dla mnie jest prosty.

pająk: tej abominacji nie ruszył bym nigdy t nie powinno istnieć.

Modliszka: jak już wielokrotnie wspominałem to to nie powinno być wielkim kalnem. Jako wielki klan to równierz jest abominacją. Jako sojusz Yoritomo to ok, jako najpotęzniejszy mały klan czemu nie ale jako wielki nigdy.

feniks: czemu nie pograł bym feniksem ale problem w tym że to podstawowy klan jakim gra osoba zbierająca ze mną karty. Poza tym nie wie czy przyzwyczaił bym się do feniksa po tak długiej grze żurawiem.

wygląda więc na to że jak zlikwidują mi zurawia przestaje grać.

Ciekawe czy ludzie z AEG'a pomyśleli o tym że kiedy zabraknie danego klanu który był od poczatku to wiele osób odejdzie od gry.

A Lew? Co z Lwem? :)
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Togashi Sparrow

• Dragon Clan
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 2008-04-23, 20:28 »
Cytat: "Monk"

Tak czy siak jak już nie używacie dziar to straciły Smoczki klimatu troszku  :cry:

Dokladnie. Bez tatuazy to juz nie to samo co dawniej.

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 2008-04-23, 22:07 »
Cytat: "Togashi Sparrow"

fakt. w goldzie to bylo! byly tatuaze! szkoda ze dragon wtedy reprezentowal biede i nic nie wygrywal :P
fajnie to mielismy w diamondzie bo dragon mial wiecej niz 1 grywalny deck

Togashi Yeti

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 2008-04-24, 12:59 »
Cytat: "pinokyo"
Cytat: "Togashi Sparrow"

fakt. w goldzie to bylo! byly tatuaze! szkoda ze dragon wtedy reprezentowal biede i nic nie wygrywal :P
fajnie to mielismy w diamondzie bo dragon mial wiecej niz 1 grywalny deck

ta, duelówka na Shiro Kitsuki i faceless na Shiro Kitsuki :P
Toshiro
Ronin*Samurai*Yojimbo*Storyteller*Poet*Tactician*Good Person

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 2008-04-24, 21:47 »
w diamondzie a nie lotusie

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 2008-04-26, 21:06 »
eee zaraz SK wyszło w diamanodzie bo bylo legalne w dwóch edycjach .

A propo dragonów . LoL wam za to ze wasi organizatorzy race'u nadal chcą pomagac scorpom . duze lol .
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Chemik

• Spider Clan
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 2008-04-28, 13:00 »
Duze lol JASKE... A co maja zrobic... AEG sztucznie steruje tym racem i to widac na dloni. Ja bym na miejscu graczy pokazal im wskazujacy palec i wyslal w pizdu na orbite... Ciekawe co zrobia jak im nagle po tych wszystkich zabiegach sprzedaz spadnie... A juz maja pare strzalow w stope od poczatku tej edycji...

Ogolnie na poczatku SE bylo bardzo ciekawie... Teraz robi sie poprostu zalosnie... Tona nieprzydatnych kart ktorych nie zmiesisz w decku, sztuczne wymuszanie graczy aby walczyli o cos... Tak naprawde mnie pier.... kto zostanie imperatorem, wali mnie czy w tym czy w tamtym opowiadaniu ta czy inna postac zrobi to czy tamto. To sa szczegoly ktore ubarwiaja swiat ale podstawa jest jednak to ze pakuje swoja kase w ta rozrywke i do ku... chce aby firma traktowala mnie powaznie i za wydane pieniadze ta rozrywke mi dawala. Skoro zdecydowalem sie na taki a nie inny klan to zdeklarowalem sobie ze bede nim gral przynajmniej edycje. A tu moze sie okazac ze w ten czy inny sposob i to sterowany centralnie na wiele sposobow klan ktorym gram poprostu pujdzie sie jebac... I jest na to calkiem spore prawdopodobienstwo.

A juz prawdziwym skur.... jest to co zrobili skorpowi. Bo tak naprawde teraz skorp powinien miec za przeciwnika kazdy liczacy sie klan w race, na turniejach bedzie skorp hate i ukladanie sie tylko aby on nie dostal punktow... I to jest poprostu pierd... ordynarna manipulacja bo np lion ma hate z racji jego power levelu decku ale skorp po erracie adeiko ma lekko podciete skrzydla...

Imo wszystko to jakies sztuczne jest...