Autor Wątek: Words & Deeds, Part III  (Przeczytany 18988 razy)

Monk

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • The Sexorcist
Odp: Words & Deeds, Part III
« Odpowiedź #80 dnia: 2008-05-23, 01:24 »
Szczerze mówiąc, burning sandsów się spodziewałem już na początku SE (i moze wkońcu się ich doczekam). Okazuje się że panowie spod znaku  półksiężyca chcieli/chcą ładnie wyczekać na koniec wojny UN-LN, CB-CRN itd. ^^ Ja tam się spodziewam z ich strony "hucznego" :P "As-Salam alejkum!" w wykonaniu mnichów-samobójców czy watahy beduinów na wielbłądach :-) - ciekawe co na to Rokugańczycy ... :) ->

Mogłoby to być to zarówno fajne wniesienie świeżości jak i popsucie klimatu, także nie wiem.. Gdyby jeden klan na latających dywanach wparował byłoby ok jak dla mnie, ale jak nagle wyjdzie pięć różnych klanów nowych w tym stylu, a te stare będą dostawały same parchy to będzie mogiła. Unaliged assasinki rodem z haremów czemu nie  :D

Jestem wielkim fanem Diuny, settingi Al-Qadim i Dark Sun mi również pasowały klimatem z AD&D (za którym to systemem średnio przepadam, ale nevermind by nie offtopicować). Burning Sandami się interesowałem chwilkę, ale ilustracje nie stały na zbyt wysokim poziomie jakieś takie wrażenie odniosłem, a poza tym karcianka odniosła porażkę, więc stwierdziłem że nie ma co w nią inwestować hajsu..

Proch jak najbardziej, mnie takie misz-masze dobrze wchodzą (jestem fanem steampunkowych klimatów a'la Warmachine), tu by to bardziej w stronę Samurai 7 poszło, ale bez mechów. Nie wiem co bardziej by rozwaliło klimat Krążków takie rzeczy czy wojna z bogami o której rozmawiacie..

Natomiast nie wprowadzą takich nowinek, za dużo marudzenia by było na forach, a jeśli już to nie wszystko na raz.

Myślę że SE im się dobrze sprzedaje więc wszystko będzie raczej szło w kierunku stagnacji bo po co zmieniać coś co przynosi zyski i ryzykować..

Natomiast fajną rzeczą jest to że dyskutujemy o tym co będzie, oznacza to że faktycznie kogoś to obchodzi, a to już ogólnie pozytywny objaw.
« Ostatnia zmiana: 2008-05-23, 01:52 by Monk »

Twoja stara liczy Koku w AEG'u.

MotoChagatai

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #81 dnia: 2008-05-23, 01:33 »
czy ja wiem czy by popsuło klimat...
sądze ze jakby zrobiono podobny motyw jak hare klan raczej nikt by sie nie obraził gdyby wyszedł by  jeden domek dla gaijin'ów pare postaci i w każdym następnym secie postać czy dwie.... frakcja for fun..
Unicorn clan Samurai* Tactician* Cavalry* Uniq* Loyal*
'Who can stop me?" only The Khan could stop himself...

Keigo

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: 2008-05-23, 09:37 »
Gajinni nie pojawią się raczej jako grywalna frakcja ( już widzę kwiatki w stylu: item - AK-47 ^^ ), prędzej będą WIĘKSZYM ZŁEM, z powodu którego klany się zjednoczą ... błeee i co jeszcze :P
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste Bunny into your sig to help him gain world domination.

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #83 dnia: 2008-05-23, 12:00 »
Kontynuując snucie totalnie szalonych pomysłów to ciekawy jestem, że gdyby wyszedł gaijinski stronghold to ile miałby startowego honoru? :D -19? Bo to w sumie porównywalne zło jest jak szadsy ;).

Ja tam absolutnie nei mam nic naprzeciwko gaijinskim kartom które były by koxne i postrzegane byłyby tak samo jak szadowy w opcji pure/tainted/corrupted w deckach turniejowych. Mielibyśmy w ten sposób nie tylko przedstawione kuszenie ze strony potęgi taintu, ale i wpływów tych strasznych i obrzydliwych obcych.
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

MotoChagatai

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: 2008-05-23, 12:19 »
Kontynuując snucie totalnie szalonych pomysłów to ciekawy jestem, że gdyby wyszedł gaijinski stronghold to ile miałby startowego honoru? :D -19? Bo to w sumie porównywalne zło jest jak szadsy ;).

a moze 0 z dopiskiem nie można przegrać/wygrać na honor no bo w sumie oni nie liczą sie z honorem jak rokugańczycy...

( już widzę kwiatki w stylu: item - AK-47 ^^ )

AK-47
+2f +0C 5G
wepon
may not attach to samurai
battle: bow ak-47 create a number of ranged atack up to personality force plus 2 if he is a gaijin with strength 3
« Ostatnia zmiana: 2008-05-23, 12:24 by MotoChagatai »
Unicorn clan Samurai* Tactician* Cavalry* Uniq* Loyal*
'Who can stop me?" only The Khan could stop himself...

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #85 dnia: 2008-05-23, 12:34 »
Yoritomo Singh się cieszyć >P

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #86 dnia: 2008-05-24, 12:51 »
Kontynuując snucie totalnie szalonych pomysłów to ciekawy jestem, że gdyby wyszedł gaijinski stronghold to ile miałby startowego honoru? Chichot -19? Bo to w sumie porównywalne zło jest jak szadsy

11/3/0 . personalities that are not X enter play dishonored . open/battle : bow one of your personalities , bow or strighten a personality with a lower or equal cost .

Ja okiem duszy widze coś takiego .  ;D

Oraz radze poczytać nowe opowiadanko a propo wojny śmiertelnicy vs bogowie :D.
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.