Autor Wątek: Kotei - side eventy  (Przeczytany 28689 razy)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
Odp: Kotei - side eventy
« Odpowiedź #60 dnia: 2009-02-23, 19:59 »
Oficjalny multi-player w L5R jest tak samo zabawny jak VTES we dwójkę.

JCo do 4/5, legacy, open itd. - nah jedynie w openie/legacy chciałem złożyć jakiś deck śmiechowy ale ogrom kart zabija format...
No i dostęp do kart jest sporo ograniczony... Nie wiem czy się opłaca robić taki turniej dla max 10 osób jak można by na ten czas wbić inny event...

Jest coś takiego jak Lotus Extended ;) czyli granie kartami z LE na wordingach i zasadach Samurajowych (z uwzględnieniem oczywiście specyficznych traits o czym mówi w/w link). Karty do LE jak mniemam ma większość z Was w odróżnieniu od zaplecza Open-Legacy.

Chociaż dla mnie, który zaczynał grę od LE,  turnieje Legacy (tylko i wyłącznie, bo Open to rzeźnia) to m.in. możliwość pooglądania kart/grafik ze starszych setów i zapoznanie się z mniej lub bardziej pokrzywionymi kombosami. Jest to o wiele zabawniejsze niż wyrywkowe czytanie kart z JE czy GE. (: Wszystkie inne side-eventy bazują na SE, który powoli zaczyna już wychodzić bokiem i na szczęście za rogiem mamy nową edycję.

Ale ostrym HC byłoby Madness-Legacy. (:
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Chemik

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #61 dnia: 2009-02-24, 00:35 »
Niestety AEG nie zadbał o odpowiednio o to aby poza daną edycją (no i przyszłą) coś graczy interesowało.

Ostatnio fakt i są saledy, (bardzo nie zbalansowane) jest draft, jest kupa formatów ale w SE.

Natomiast większość nie kolekcjonerów (np. ja) olewa ciepłym moczem to co się dzieje poza edycją bo nikt w tym formacie nie prowadzi nic i nigdy... Nie ma oficjalnego wsparcia, karty z poprzednich edycji daje się do pudła część przechodzi dalej i tyle...

Co do multi - mogę grać na każdych zasadach byle był fun, a nie tęgie rozkminy, od tego jest main event, a poboczne traktuję na zasadzie fajnej gry przy piwie z kimś z kim nie gram normalnie w warunkach (madness, multi, dwugłowy) w jakich też normalnie z braku czasu nie gram...

A co do formatu z katami z LE - nie będę za nim tęsknił i SE podoba mi się jednak bardziej...

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #62 dnia: 2009-02-24, 07:51 »
A co do formatu z katami z LE - nie będę za nim tęsknił i SE podoba mi się jednak bardziej...

w LE byly myszy. Jak tu za nimi nie tesknic ?

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #63 dnia: 2009-02-24, 08:00 »

w LE byly myszy. Jak tu za nimi nie tesknic ?

W0rd!

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #64 dnia: 2009-02-24, 09:59 »
Na szczescie nie gralem wtedy, jak byl wygrywajacy w drugiej turze enlightenment ale nie tesknilbym za nim.
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #65 dnia: 2009-02-24, 10:03 »
Na szczescie nie gralem wtedy, jak byl wygrywajacy w drugiej turze enlightenment ale nie tesknilbym za nim.

exactly...
Shoju na prezydenta! :)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #66 dnia: 2009-02-24, 18:21 »

Tylko z tego co się orientuję nie ma obecnie takiego decku w Legacy, kóry wygrywa w drugiej turze (Samurai i kilka errat/restrykcji).

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #67 dnia: 2009-03-01, 23:48 »
Ponawiam moja prosbe o podanie jakiegos planu. Kotei juz za tydzien a ja dalej nie wiem do czego (poza standardem ofc) decki skladac.
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

Chemik

• Spider Clan
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: 2009-03-02, 00:28 »
I ja się podłączam... może dałoby się wymyślić jakieś fun decki do madness/multi i jakieś potwory do innych eventów ale nie da się zapakować np. kolekcji legacy kolegi na plecy i pojechać na kotei...

Kakita Aoshi

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #69 dnia: 2009-03-02, 22:36 »
mała prośba weź ktoś znowu Soul Calibura z wersją Iaijutsu.
Kakita Aoshi
Crane Clan Samurai*Bounty Hunter
"Zniszczmy całe zło, nie będzie konkurencji"

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #70 dnia: 2009-03-03, 02:46 »
Przepraszam za zwłokę, ale wypowiedzenie z pracy trochę mnie poprzestawiało. Wtorek (dzisiaj) będzie co ma być...
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #71 dnia: 2009-03-04, 02:59 »
Co będzie, 100.0% :
Samurai Constructed GotE legal 40+/40+ (czyli Main Event)
Madness (Samuraj)
4/5 (Legacy)
Oni (Samuraj)
Political Contest będzie rozstrzygany metodami nie-karcianymi. No, przynajmniej nie do końca.

Z tym się (z)mieścimy.

Co chcemy zrobić, ale może nie wypalić ze względu na frekwencję/ochotę:
- Multiplacek (Samuraj, rulebook) - dwuetapowy, najpierw ze wszystkich chętnych z danego klanu (multiplackiem) pojawia się kandydat z klanu. Potem wszyscy zwycięzcy (max 1 per clan, ale może się okazać że mniej) robią drugiego multiplacka. Zwycięzca najprawdopodobniej wygra wycieczkę do płonących piasków.
- second-chance (Samuraj) - turniej o nagrodę pocieszenia na otarcie łezek. dla tych co odpadli z maina.
- raczej nie planujemy pełnowymiarowego opena czy legacy, ale jeżeli presja środowiska będzie mocna (widły, pochodnie) to możemy dać się przekonać.

Rzeczy pozakarciane:
- Iaijutsu (playstation) - ci co byli to wiedzą ;)
- Political Contest
- dla zabicia czasu - games room (postawię Shoguna, powinno byś Ghost Stories, Senji, pracuję nad resztą. I jak ktoś chce to BSG i Arkham)

Formalizacja powyższego wpisu środa do 12.00
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #72 dnia: 2009-03-04, 07:54 »
Hmm, turniej second-chance to REWELACYJNA rzecz bo można pograć jakąś drugą, bardziej funową talią, ale ze względu na ograniczenia czasowe i niedzielne wyparowywanie ludzi zastanowiłbym się nad ograniczeniem miejsc np. do 32 i rozegraniem swissa + topy z single elimination (tak jak to było w karlsruhe), lub ew. samego swissa + wyłącznie top2.

Ja bym się pisał na main event oczywiście, spróbowałbym sił pewnie w 4/5 i ew. second chance w niedzielę. Oczywiście pomarudziłbym o braku legacy, chyba że... Znajdzie się z 8 osób na ten turniej czy nie?! (: Pomysł z games roomem uważam za bardzo dobry.

Jeśli jest to możliwe Sejmitar wklej rozkładówkę na innych forach - oczywiście z propozycjami - może nietutejsi będą mieli inne zdanie i wyrażą zainteresowanie poszczególnymi side-eventami (w przypadku legacy sugeruję 30/30!).
« Ostatnia zmiana: 2009-03-04, 07:57 by kempy »

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #73 dnia: 2009-03-04, 08:04 »
jak bede trzezwy to moge grac legacy :)

Bienias

• Scorpion Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #74 dnia: 2009-03-04, 09:45 »
jak bede trzezwy to moge grac legacy :)

Dopisuje się do Horrora :-) Warunki takie same :-)

Inna sprawa ze nigdy w życiu nie spotkałem się z kartami z Diamonda ,Lotusa i Golda - to chętnie oglądne podczas gry :-) 

Togashi Sparrow

• Dragon Clan
  • *
« Odpowiedź #75 dnia: 2009-03-04, 09:56 »
... BSG ...)

Moja chciec :)

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #76 dnia: 2009-03-04, 10:11 »
Jak to bedzie czasowo porozkladane? Kiedy jakie turnieje? Czy planujesz juz cos w piatek? Kiedy w niedziele moze byc koniec? Bardzo bym prosil o dokladne informacje czasowe bym mogla zaplanowac sobie odpowiednio podroz i czas wolny we wrocku...

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #77 dnia: 2009-03-04, 10:20 »
Inna sprawa ze nigdy w życiu nie spotkałem się z kartami z Diamonda ,Lotusa i Golda - to chętnie oglądne podczas gry :-) 

Nie chce Cie martwic , ale moze Ci sie to nie udac:P Z kartami z tych edycji jest tak , ze zanim zobaczysz co one robia to juz zdazysz przegrac i niespecjalnie bedziesz wiedzial dlaczego:P
A i nie polecam grac deckiem z samurai-a bo roznica poziomow kart miedzy samuraiem a np lotusem jest kolosalna:P Wiec jak sie wybierasz na legacy to zalatw sobie karty z wczesnych edycji ( najlepiej z lotusa :P )

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: 2009-03-04, 10:22 »
Kurde, zostawiłem legacowe kartony w domu :(

Bienias

• Scorpion Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: 2009-03-04, 10:31 »

Nie chce Cie martwic , ale moze Ci sie to nie udac:P Z kartami z tych edycji jest tak , ze zanim zobaczysz co one robia to juz zdazysz przegrac i niespecjalnie bedziesz wiedzial dlaczego:P
A i nie polecam grac deckiem z samurai-a bo roznica poziomow kart miedzy samuraiem a np lotusem jest kolosalna:P Wiec jak sie wybierasz na legacy to zalatw sobie karty z wczesnych edycji ( najlepiej z lotusa :P )

Hmmm zagrać bym chciał - głównie z sentymentu - mój bazowy deck Jade extended leży i się kurzy  :-\ i nie mam jak nim zagrać - czyli na Legacy biorę deck Jade extended mieszam trochę z Samurajem i zagram z 4 tury ( 2 razy przegrana w 2 turze  8) ) A kart Lotusowych nie mam, nie znam będę oglądał jak mnie niszczą :P