Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Cytat: THE Self-Appointed Prophet of Doom w 2009-04-18, 02:50geralt ja powiem ci tak . nie będziesz jego używał. więc sie nie martwCytat: Ratman w 2009-05-02, 02:31#26Yoritomo IwataPersonality4F 3C-HR 7G 1PHMantis Clan * Samurai * Naval * Commander * Experienced * UniqueLimited: Target your Mantis Clan Personality. If he is Naval, straighten him. If he is not Naval, give him Naval.Nie no strasznie jest slaby i napewno nigdzie nie zagra. W ogole nie bedzie auto includem w deckach Mantisa nie bo przeciez jest slaby. Brawo brawo
geralt ja powiem ci tak . nie będziesz jego używał. więc sie nie martw
#26Yoritomo IwataPersonality4F 3C-HR 7G 1PHMantis Clan * Samurai * Naval * Commander * Experienced * UniqueLimited: Target your Mantis Clan Personality. If he is Naval, straighten him. If he is not Naval, give him Naval.
Self-Appointed Prophet of Doom:Something like :6/4/3Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality . Random dude:Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.
Cytat: Mlodywiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?Przeczytaj na spokojnie tekst karty.
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Cytat: Ratman w 2009-05-02, 02:31W zasadzie to z tego co wyszło wynika, że decki na dyshonor, którym co poniektórzy wieszczyli rychły koniec, jeszcze długo będą robić swoje sztuczki.HyhyhyhyCytat: Ratman w 2009-05-02, 02:31Inna sprawa, że po Desperate Battle dochodzi kolejny chase rare - Final Duty.Cytat: Sephirion w 2009-05-01, 22:07Ha, ha, ha... Strzelam za 6 bo, czemu nie?Cytat: Ratman w 2009-05-02, 02:31Szkoda ino, że kuce dostały crap znowu :?Za to co się teraz dzieje należy się wam crap jak stąd do Władywostoku i pewnie tak to będzie wyglądać przez cały CE.Dziwnie wyglądają te karty do dyshonoru. Nie do końca czuję jak to ma działać bez domku pokroju Shadowed Tower.
W zasadzie to z tego co wyszło wynika, że decki na dyshonor, którym co poniektórzy wieszczyli rychły koniec, jeszcze długo będą robić swoje sztuczki.
Inna sprawa, że po Desperate Battle dochodzi kolejny chase rare - Final Duty.
Ha, ha, ha... Strzelam za 6 bo, czemu nie?
Szkoda ino, że kuce dostały crap znowu :?
bedzie dzialac dyshonor,tylko ze bardziej waleczny. jak ci zjedzie 2 prowincje to zaczyna sie robic smutno z -4 honoru tak poprostu. dyshonorowania postaci jest nadal lots.imo zadziala...tylko inaczej.
Cytat: quas w 2009-05-04, 19:57bedzie dzialac dyshonor,tylko ze bardziej waleczny. jak ci zjedzie 2 prowincje to zaczyna sie robic smutno z -4 honoru tak poprostu. dyshonorowania postaci jest nadal lots.imo zadziala...tylko inaczej.Że będzie działał, to się zgodzę. Ale jak zjesz dwie prowincje, to już dyshonorować nie trzeba.
dziala praktycznie tak samo jak teraz- w SE tez sie biegnie cala banda na 1 prowincje gdzie wychodzi do obrony 1 koles w pizamie i ze 2 laseczki iii czesto sie broniateraz moze skorp nie wychodzic do obrony,lub wychodzic ale w celach innych niz obrona prowincji...a potem wchodzic praktycznie bez orbony.nadal dobrze, tyle ze inaczej.
Cytat: Togashi Sparrow w 2009-05-04, 10:03Cytat: pan.tenteges w 2009-05-04, 09:33-> monkowego wytatuowanego turbokoksaWhat? Gosciu ssie jak nie wiem co. Bedzie grany tylko dlatego, ze na poczatku edycji nie bedzie alternatywy.jezeli bedzie grany deck tatuażowo kihosowy to ejst to auto include choćby na fire key wordale tym niemniej jest to blank postać
Cytat: pan.tenteges w 2009-05-04, 09:33-> monkowego wytatuowanego turbokoksaWhat? Gosciu ssie jak nie wiem co. Bedzie grany tylko dlatego, ze na poczatku edycji nie bedzie alternatywy.
-> monkowego wytatuowanego turbokoksa
Ta sama bolączka jest z poison tokenami. Kiedy nie ma jak odpowiedzieć na napór wielką masą to te elementy kontrolne przestają tak zachęcać bo się słabo sprawdzają.
Cytat: Walec w 2009-05-04, 11:21Cytat: Togashi Sparrow w 2009-05-04, 10:03Cytat: pan.tenteges w 2009-05-04, 09:33-> monkowego wytatuowanego turbokoksaWhat? Gosciu ssie jak nie wiem co. Bedzie grany tylko dlatego, ze na poczatku edycji nie bedzie alternatywy.jezeli bedzie grany deck tatuażowo kihosowy to ejst to auto include choćby na fire key wordale tym niemniej jest to blank postaćWłaśnie o to mi chodziło. Zagrywając Dance of Flames (jeśli jest to pierwsze zagrane Kiho) daję mu +7F. A jest jeszcze inne, które daje ranged z F wskazanego monka. Kurna gość ma potencjał ... oczywiście pod warunkiem, że będą dostępne i inne Kiho Fakt - blank bo gość nie posiada żadnej akcji.
od kiedy on dostaje +7 forsa z dance of flames? od kiedy to jest tatuaż ? na razie chyba są dwa tatuaże kami Kami Unleashed i Viper Tattoo co daje nie duże prawdo podobieństwo że szybko te wiecej forsa będzie miał
a naval to fakt, troche zaczeli myslec, ze naval w samuraiu dawal praktycznei nieograniczone mozliwosci zagrania czegokolwiek (combo z purge the weakiem nie bylo slabe... najwyzej trudne do odpalenia) a teraz to postac bedzie musiala miec zdolnosc nadrukowana... ojejku naprawde straszne... mantisy nie beda mialy zawsze strike firsta... przykre...
Wole nie mieć navala i mieć dobre battle akcje na postaciach...
Cytat: Breaker w 2009-05-04, 20:39a naval to fakt, troche zaczeli myslec, ze naval w samuraiu dawal praktycznei nieograniczone mozliwosci zagrania czegokolwiek (combo z purge the weakiem nie bylo slabe... najwyzej trudne do odpalenia) a teraz to postac bedzie musiala miec zdolnosc nadrukowana... ojejku naprawde straszne... mantisy nie beda mialy zawsze strike firsta... przykre...Wole nie mieć navala i mieć dobre battle akcje na postaciach, niż navala mieć i nie mieć co z niego zrobić. Zerknij na postacie z navalem mantisowe, które mają CE bug - nie mają akcji, poza wyjątkami potwierdzającymi regułę. Zasadniczo jest jedna postać z navalem i dobrą akcją battle; Sunagawa. Ale on jest dobry pod wieloma względami po prostu. DT boi się dawania akcji+naval jak ognia, bo "może wymyślą jakieś kombo i znowu wszyscy będą jojdać, że mantis jest zgięty". Co do komba z purge the weak - może w feniksach działa, ale grałem tym dość sporo w mantisie i jest jeden spory problem; wróżki mantisowe mają 2-3F przy kosztach 7-8 i wymaganiach honorowych 2 (startowe). 2F to zbyt mało, żeby jechać prowincje. @Self-Appointed Prophet of Doom - ten uniqe będzie pewnie przeze mnie grany z przymusu i będzie robił tylko tyle, że jest samurai naval i daje naval. Po 1-2 dodatkach pewnie wyleci, bo pojawi się jakaś alternatywa. Poza tym na kotei wrocław 2009 grałem commanderami ;p