Autor Wątek: IG: 2 Preview  (Przeczytany 52553 razy)

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
Odp: IG: 2 Preview
« Odpowiedź #140 dnia: 2009-06-15, 23:12 »
Tanaka - jak ja nie lubie cav na innych kartach niż konikowe - ogólnie fajny
sasake - fajny comander
Hanbei - ciekawa ale nie wiem co o niej napisać
Toshiro - ???
Etsuro - fajny
Shinjitsu - dziwny tictac
Tsubakai - kolejny sposób mnożeni poison tokenów
Kurogane - tiktak z nietaktyczną zdolnością - to się lwy ucieszyły

wreszcie i w końcu -  Iuchi Kota - fajna postać z bardzo dobrym traitem i zdolnością (Jabbas by się ucieszył gdyby shugenja były dalej jakims grywalnym wayem) - gdby nie był unique byłby poważnie przegięty
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
« Odpowiedź #141 dnia: 2009-06-15, 23:15 »
Lew - bardzo mocny. Ignoruje siłę, ignoruje attache, ma być tylko nonunique. Przepak.
Skorp - to się pomału robi niesportowe.
Spider - niezły, deck na paragonach zapowiada się coraz fajniej.
Crab - ponury jest. Też się bardzo cieszę, że to unik.
Phoenix - bardzo sympatyczny, zwłaszcza że kawalerzysta. Jeszcze trochę i będzie można zrobić feniksowy bannerek "I don't assign infantry" :)
Kuc - mocny, ale wciąż jest za mało kucowych shugasów żeby dało się coś na tym z sensem złożyć :/
Zur - nie rozumiem narzekania, wygląda bardzo solidnie.
Dragon - niezły magistrate, może być grany out of house.
Mantis - eeeeeee tam.

Scorp - I giev free candy, and I do not look like pedobear.

+5 do lansu (by Sephirion)

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #142 dnia: 2009-06-15, 23:45 »
Lew jak lew..
A spider wygląda tak jak ten uber mutant z ostatniego X-mena :P

Rise above.

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #143 dnia: 2009-06-16, 00:05 »
O, czyli jednak po 2 uniqi na klan plus nonuniq ? Ciekawe.
Yup. Czekam jeszcze tylko na skorpowego magistra i chyba odkładam blusa na później (co najwyżej ponarzekam na unixy...).

Crab:  :-\. Już mówiłem na temat crabowych skautów. Od dziś wszystkim krabom proponuję zerków. Nie grajcie na skautach. Plx?
Crane: Playable for stats. Abilitka tyle dobra, że jest.
Dragon: Me likez. Może, w nieodgadnionej przyszłości zobaczy grę od skorpowej strony stołu?
Lew: Gimli flanks you! Paker, ale na szczęście 3ph (łapie się na Jutsushiego) i 2C (łapie się na dużą Kurumi). Damy radę.
Mantis: Yeah. Naval -> zrób nic?
Feniks: Meh.
Scorpion: Chyba ninje właśnie zaczęły działać. I to jak przyjemnie ;D.
Spider: Tiktako-mroko-szatan atakuje. Bardziej niż solidny.
Unicorn: Mam nadzieję, że z blitza wróżkowego na wrotkach już nie będę widział...
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #144 dnia: 2009-06-16, 00:05 »
Feroz, bo to jest postać, która mówi: dostań 4 honoru za 8 Golda i to wszystko. Zawsze będziesz chciał nim zrobić coś innego w bitwie, a potem już się nim zajmą. Jeśli dojdzie do tego, że go użyjesz, to albo nie ma masz nic i to Twój łąbędzi śpiew, albo przeciwnik już i tak przegrał. Naprawdę uważam, że wypadnie po pierwszym dodatku.

EDIT: porównaj go sobie chociażby do naszego unique'a z DaKa. Te same traity, to samo F/C, ale tamten kosztuje 7G i robi manipulację w focus poolu. I to jest dobry zawodnik. Inne porównanie: Shiba Ikokawa. Pani Ikokawa ma 1 więcej F, 1 więcej Chi, też bowuje kogoś z mniejszym Chi, ale z piątką łapie więcej postaci, i się do tego nie bowuje, plus może jeszcze zniszczyć attach. Any questions?
« Ostatnia zmiana: 2009-06-16, 00:22 by gaijin »

Ratman

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #145 dnia: 2009-06-16, 00:33 »
Ale rysunek ma bardzo dobry. Chciałbym widzieć w krążkach więcej takich stylizowanych na stare japońskie arty.

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
« Odpowiedź #146 dnia: 2009-06-16, 00:43 »
Feroz, bo to jest postać, która mówi: dostań 4 honoru za 8 Golda i to wszystko. Zawsze będziesz chciał nim zrobić coś innego w bitwie, a potem już się nim zajmą. Jeśli dojdzie do tego, że go użyjesz, to albo nie ma masz nic i to Twój łąbędzi śpiew, albo przeciwnik już i tak przegrał. Naprawdę uważam, że wypadnie po pierwszym dodatku.

EDIT: porównaj go sobie chociażby do naszego unique'a z DaKa. Te same traity, to samo F/C, ale tamten kosztuje 7G i robi manipulację w focus poolu. I to jest dobry zawodnik. Inne porównanie: Shiba Ikokawa. Pani Ikokawa ma 1 więcej F, 1 więcej Chi, też bowuje kogoś z mniejszym Chi, ale z piątką łapie więcej postaci, i się do tego nie bowuje, plus może jeszcze zniszczyć attach. Any questions?

Ok. Powiedzmy, że mnie przekonałeś.
+5 do lansu (by Sephirion)

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #147 dnia: 2009-06-16, 01:08 »
Kraby:

Rokurota fajny, recycling followerów zawsze jest miły. Przydrogi jest nieco, ale statsy to zdecydowanie rekompensują.

Etsuro rządzi. Świetny recon, bajeczne staty i boks. Szkoda, ze unikatowy =).

Lwy:

Kurogane jest bajeczny. Niski koszt, killująca akcja wchodząca pod attachmenty, i to niedroga w wykonaniu.

Mansaiko mi się podoba. Niedroga jest, a potrafi mieć 5 force, a i honor może zrobić.

Skorpy:

Sihaken - dno i sześć błota stóp, ale arta ma fajnego.

Tsubaki - tu na odwrót, brzydka ilustracja, ale zdolność bardzo przyjemna. Szkoda tylko, że trzeba go bownąć.

Spidery:

Oki jest przefantastyczna i urocza, złego słowa nie można o tej karcie powiedzieć =).

Shinjitsu - mroczna i zua ilustracja, fajne staty, zdolność taka sobie. Mogli mu dać tiktaka i reakcję, że jeśli puścił DV, to dodaje +1, byłby duuużo fajniejszy.
Crab Clan • Lion Clan • Scorpion Clan • Spider Clan • Shadowlands • House Greyjoy • AGOT Paratrooper • Inexperienced • Unique
Hokus-pokus, nie masz buta, Twoja stara to Fosuta!

Tafit

• Spider Clan
  • inexperienced Personality
  • *
  • Depilator Umysłów
« Odpowiedź #148 dnia: 2009-06-16, 01:16 »
Jak to powiedziała jedna osoba z pajęczego forum - nasz nowy way to 'Discard Hand'. ^^'

Póki co mamy już trzy postacie pewne, które zrzucają kartę by wykonać akcję (Buroki, Shuzo oraz właśnie Shinjitzu), a CHODZĄ pogłoski, choć są one CAŁKOWICIE teoretyczne i nie mają ŻADNYCH podstaw, że przechodzi także Hirata. Chwała Bogu, że Buroki nie wymaga tej zrzuconej karty, ale mimo wszystko...

Jak tak dalej pójdzie to pająk będzie miał tylko wybór - 'Albo grasz karty na ręce, albo z postaci - nigdy nie korzystaj z obu jednocześnie'. Gdyby nam chociaż dali jakiegoś powracającego DV, na wzór A Warrior's Patience...
"Our Strength is fear. It destroys the weak"

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #149 dnia: 2009-06-16, 01:40 »
Hej, kucyki, co takiego fajnego jest w podpięciu sobie spella z battla ? Ani się go potem nie przeniesie, ani nie ma się dodatkowej akcji... Nie rozumiem entuzjazmu ?
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #150 dnia: 2009-06-16, 03:23 »
Jak na to nie spojrze, tak sie ten ciaponk do mojej talii na paragonach w CE nie zmiesci :(
Wyrzuc karte, ktorej potrzebujesz, za force boost? Sorry, to nie ten klan...
Time is precious. Waste it wisely.

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #151 dnia: 2009-06-16, 07:45 »
Jak to powiedziała jedna osoba z pajęczego forum - nasz nowy way to 'Discard Hand'. ^^'

[...]

Jak tak dalej pójdzie to pająk będzie miał tylko wybór - 'Albo grasz karty na ręce, albo z postaci - nigdy nie korzystaj z obu jednocześnie'. Gdyby nam chociaż dali jakiegoś powracającego DV, na wzór A Warrior's Patience...

Lwy już tak mają w SE, ale widocznie tak sobie to AEG wymyślił że  rzucasz paragon na ladę i kłucisz się ze sprzedawcą. Co do A Warrior's Patience w wersji DV to sobie głowę Shigetoshiego dam uciąć ze coś takiego wyjdzie w CE.

Rise above.

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #152 dnia: 2009-06-16, 07:53 »
podpinanie spella w batlu daje możliwość manipulacji stołem w trtakcie wbitwy

ten gostek robi się ze spele 5f jak mu dołozysz jakis spell z Fbonusem to i 7 więc to już niezły wynik
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #153 dnia: 2009-06-16, 08:18 »

Póki co mamy już trzy postacie pewne, które zrzucają kartę by wykonać akcję (Buroki, Shuzo oraz właśnie Shinjitzu), a CHODZĄ pogłoski, choć są one CAŁKOWICIE teoretyczne i nie mają ŻADNYCH podstaw, że przechodzi także Hirata. Chwała Bogu, że Buroki nie wymaga tej zrzuconej karty, ale mimo wszystko...

dokładnie narazie powoduje to że nie będzie się grało paragonami zwłaszcza że dociągu jest mniej w CE niż w SE
Walec

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #154 dnia: 2009-06-16, 12:08 »
Ponoc AWP przechodzi. Ale nic nie daje spiderowi, bo jest bushido virtue ale nie dark virtue :(

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #155 dnia: 2009-06-16, 12:22 »
Oj, nie takie nic. Zrzucasz kartę, a potem za paragona wracasz ją na rękę. Lepsze niż zrzucanie karty i patrzenie jak leży w discardzie.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #156 dnia: 2009-06-16, 14:38 »
Problem w tym, że oni chyba aż tak tego nie potrzebują. Przydałoby się, żeby AWP miało oba przypisy (Dark/Bushido) albo, żeby wypuścili podobną kartę Dark Virtue. I wtedy way na Dark Virtue już możnaby próbować rozwijać.

Tafit

• Spider Clan
  • inexperienced Personality
  • *
  • Depilator Umysłów
« Odpowiedź #157 dnia: 2009-06-16, 14:52 »
Oczywiście można też pozostać przy tym co jest, jednak żeby nasze postacie miały alternatywę - tak jak Buroki. Nie wymaga zrzucenia DV, ale gdy to robisz to działa o wiele lepiej. Bo póki co niepokojące jest to, że nasze personalki wymagają zrzucenia karty i nie ma przebacz.
"Our Strength is fear. It destroys the weak"

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #158 dnia: 2009-06-16, 15:23 »
Oj, nie takie nic. Zrzucasz kartę, a potem za paragona wracasz ją na rękę. Lepsze niż zrzucanie karty i patrzenie jak leży w discardzie.

Ale na co ja to zrzuce? Wszystko u ciaponka wymaga zrzucenia DV. AWP jest bezuzyteczne, bo dobieranie karty, tylko po to, zeby miec karte na reku, z ktora i tak nic nie moge zrobic, troche mija sie z celem...

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #159 dnia: 2009-06-16, 18:38 »

Ale na co ja to zrzuce? Wszystko u ciaponka wymaga zrzucenia DV. AWP jest bezuzyteczne, bo dobieranie karty, tylko po to, zeby miec karte na reku, z ktora i tak nic nie moge zrobic, troche mija sie z celem...

zrobie ghula za zrzucenie karty?