Autor Wątek: Empress Guard Barcelona Winner Deck  (Przeczytany 2843 razy)

Wilczy

• Crane Clan
  • Personality
  • *
  • You have activated my Trap Card
    • ShadowForum
Odp: Empress Guard Barcelona Winner Deck
« Odpowiedź #20 dnia: 2010-02-16, 10:20 »
lion jest teraz naprawde mocny, z dwoma mialem spore problemy na storyline. Czyzby lion zastapil unicorna w CE?

Patrząc na to ile Kuce wygrały w tamtym Kotei sezonie to naprawdę szczerze wątpię, żeby do tego dopuścili, tym razem z lwem.

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 2010-02-16, 11:19 »
lion jest teraz naprawde mocny, z dwoma mialem spore problemy na storyline. Czyzby lion zastapil unicorna w CE?

Patrząc na to ile Kuce wygrały w tamtym Kotei sezonie to naprawdę szczerze wątpię, żeby do tego dopuścili, tym razem z lwem.

piszesz tak jakbyś ich nie znał...

Wilczy

• Crane Clan
  • Personality
  • *
    • ShadowForum
« Odpowiedź #22 dnia: 2010-02-16, 11:22 »
piszesz tak jakbyś ich nie znał...

Inaczej. Nie sądzę, żeby Lwy wygrały tyle ile Kuce wtedy.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #23 dnia: 2010-02-16, 13:50 »
Chyba sejmitar nie ogarniasz czegos (again) (...)

Hm, to może zamiast brać zdanie wyrwane z kontekstu i robić nad nim facepalma, przeczytaj całość?
"Teraz (po TH) jest to możliwe bo powychodziła masa rzeczy, wcześniej nie"... Teraz cięższe followery wrzucisz do Lwa i to będzie działało, ale nie dlatego że Lew ma zajebiste złoto i wyskakuje za 1g+domek, tylko dlatego, że w końcu zamiast wyboru 2g na postać czy 2g na followera opcja na Followera daje ZNACZNIE więcej golda. Czyli bez dylematu - kupić followera (czy też ogólnie-attach za 4GC+), czy za te same pieniądze i za te same holdingi kupić gościa. Pewnie, że się kupowało gościa, taktyk za 6golda jest o niebo lepszy niż TacAdvisor... Owszem, w innych klanach dylemat był podobny, ale klasa followerów inna. Inaczej duma się nad 'czy kupić tactical advisora czy postać' niż nad 'czy kupić taoistę czy postać', nie ? Dzięki nowym holdingom Lew jest w stanie pokusić się o dylematy 'kupić Hvy Elite czy kupić ZA TE SAME HOLDINGI postać'. No i właśnie to działa...

A czemu ludzie narzekają, że mają 3 na domku ... taa. Moja wina, że bandwagonnerstwo jęczy ? Połowa Swiftsworda zapowiada, że jak Lew dostanie więcej na domku to zmieniają klan bo to już nie to.

Co do megadominacji Lwa w Celestialu ... kurde, weźcie spójrzcie na wyniki, dobra?
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Ithilsan

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
  • "Bo mi karty nie podeszły..."
« Odpowiedź #24 dnia: 2010-02-16, 15:54 »
W sumie wynikow _po TH_ miarodajnych jeszcze nie ma. A na tym bedzie smigal caly sezon kotejowy.

Szczegolnie ze pozostale dwa klany ktore uwazalo sie za T1 albo juz dostaly nerfbatem (Phoenix) albo zaraz dostana (Spider). Jak na razie zadnen z lionowych deckow nie dostal obciecia.

Nie twierdze ze bedzie z niego drugi unicorn, ale jak na razie ma najwiekszy potencjal zdominowac sezon przy obecnym cardpoolu. Omija go caly box-hate, ma caly czas potencjal najszybszego decku w srodowisku, i dochodza nowe mocne opcje na wieze - co widac powyzej.

I z tego powodu jak najbardziej trzeba sie spodziewac metowania na Lwa (choc po prawdzie malo co go atm rusza) i wianuszka bandwagonerow..
Crane Clan ? Lord ? Knight ? Bastard ? Unique ?  AGOT Paratrooper

Wilczy

• Crane Clan
  • Personality
  • *
    • ShadowForum
« Odpowiedź #25 dnia: 2010-02-16, 16:19 »
Najlepszą metą na Lwa jest modlić się, żeby nie trafić na niego. Grałem z tym na ciężkich followerach już i przyznam, że i tak jest łatwiejszy do obejścia niż niektóre lwy, które testowałem wcześniej.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 2010-02-16, 16:36 »
Mała tabelka zajmowalności wyników (za Jadehandem). Pierwsze 4 kolumny to zajęcie 1, 2, 3 4 miejsca na turnieju, następnie - liczba punktów zdobytych przy przyznawaniu 4-3-2-1 pkt za miejsca i udział procentowy, potem - liczba punktów zdobytych przy przyznawaniu 8-4-2-1 pkt i udział procentowy. W tabelce jest błąd, na JH jeden turniej opisany jest tylko na 1sze i 2gie miejsce (Imperial Legions).

%towy udział w top4 (liczy się obecność a nie miejsce) :
Crab    - 13 : 13.8%
Crane   - 11 : 11.7%
Dragon - 10 : 10.6%
Lion     - 18 : 19.1%
Mantis   - 9 : 9.5%
Phoenix   - 15 : 15.9%
Scorpion - 6 : 6.3%
Spider   - 8 : 8.5%
Unicorn - 3 : 3.1%
Ronin    - 1 : 1.0%

%towy udział w top2 (liczy się obecność a nie miejsce) :
Crab    - 6 : 12.5%
Crane   - 3 : 6.3%
Dragon - 5 : 10.4%
Lion     - 13 : 27.0%
Mantis   - 6 : 12.5%
Phoenix   - 4 : 8.3%
Scorpion - 3 : 6.3%
Spider   - 6 : 12.5%
Unicorn - 1 : 2.0%
Ronin    - 1 : 2.0%

Ilość turniejów, na których dany klan pojawił się w ogóle w top4
Crab - 11
Crane - 09
Dragon - 09
Lion - 12
Mantis - 07
Phoenix - 11
Scorpion - 06
Spider - 08
Unicorn - 03

Tabelki nie biorą pod uwagę oficjalnej daty premiery tH, której jeszcze nie było - co nie przeszkodziło empress guardom grać z tH.
KLAN1sze2gie3cie4tepkt
4321
  %  pkt
8421
  % 
Crab60433515%5917%
Crane1244229%288%
Dragon32142410%3811%
Lion58325222%8022%
Mantis33212611%4111%
Phoenix22653113%4111%
Scorpion12121406%2006%
Spider33112410%3911%
Unicorn01110603%0702%
Ronin01000301%0401%
« Ostatnia zmiana: 2010-02-16, 18:07 by sejmitar »

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 2010-02-16, 16:57 »
jakie turnieje obejmuje tabelka?  Wszystkie celestialowe ?

gregu

• inexperienced Personality
« Odpowiedź #28 dnia: 2010-02-16, 16:59 »
Wiwat kuń  :-\
Twoje posty nie wnosza nic do dyskusji a tylko robia burdel. Ale nie przejmuj sie za bardzo tym, duzo osob pisze tutaj bez sensu, takze sam w tym nie jestes :D

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 2010-02-16, 17:00 »
to co na JH napisali... 2010 i 2009 celestial.
Winner's Choice: Kansas City
The Empress' Guard (Palma de Mallorca)
The Empress' Guard (Paris)
The Empress' Guard (Bourgoin Jallieu)
The Empress' Guard (Nurnberg)
The Empress' Guard (Barcelona)
The Topaz Championship
Storyline Vote: Daigotsu's Fate
Name a Personality: Spanish National Championship
Winter Court
Name a Follower: Toulouse
Winner's Choice: Manchester
Winner's Choice: Poland
Name a Follower: St Louis
Name a Card: 9/11 Charity Tournament
Gencon Australia 2009: The Greatest Honor
Gencon Australia 2009: Name a Card
Gencon Australia 2009: Winner's Choice
Favored of the Frost Dragon
Name a Weapon: Cock Clan Championships
European Championships 2009: Seeking the Daughter
European Championships 2009: A Hero among Heroes
Gencon Indianapolis 2009: The Burden of Duty
Gencon Indianapolis 2009: The Duel
Gencon Indianapolis 2009: Imperial Yojimbo III
Gencon Indianapolis 2009: The Imperial Legions
Gencon Indianapolis 2009: Winner's Choice
Gencon Indianapolis 2009: Koku Auction
A Champion Falls
Name a Weapon: Indiana
Winner's Choice: Green Bay
Name a Weapon: New York

Pomijając oczywiście te, które są głosowaniem, sealedem, legacy etc.

popkorn

• inexperienced Personality
« Odpowiedź #30 dnia: 2010-02-16, 17:15 »
te skorpiony to pewnie na Filipinach ugraly  :D
url=[/url]

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #31 dnia: 2010-02-16, 17:22 »
Jezeli wedlug tej tabelki lew nie wciska wszystkiego i wszystkich to my chyba inaczej na te liczby patrzymy.

I miejsce mialy 5 razy. Kraby mialo o JEDNO zwyciestwo wiecej. Inne klany? o 2 zwyciestwa mniej (w najlepszym razie niz lew). Ale idzmy dalej. Drugie miejsca: 8? Absolutnie i totalnie dominuja w takim razie w finalach. Chyba klan, ktory dochodzi do finalu, zajmuje albo 1 albo 2 miejsce i jest tylko jedno oczko za krabami, ktore mialy 6 winow, po dodatku, ktory totalnie przyspiesza lwa i bije kraba po paluchach, jest zgiety nie? Teraz te 8 drugich miejsc spokojnie stanie sie pierwszymi i tabelka bedzie wygladala tak, ze drugi klan w kolejnosci po lwach bedzie mial dwa razy mniej winow.

Nie ma miarodajnych wynikow? Zbudowalem sobie baze deckow T1 dla kazdego klanu (nie wazne czy klan jest T1 czy nie). Ogralismy te decki w kilka osob. Ten lew na fallowerach wgniatal wszystko co przeciwko niemu wystawilem. A i tak da sie zrobic deck na lwie, ktory wygrywa szybciej i bardziej sprawnie.
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 2010-02-16, 18:07 »
Upate do tabelki - dorzucone top2 procentowe i w ilu finałach top4 w ogóle był dany klan.

Co do wyników tabelkowych - niech ktoś zrobi sobie model, w którym wszystkie klany mają identyczne szanse na zwycięstwo, ale ilość graczy z poszczególnych klanów jest różna. A potem zacznie interpretować wyniki 'kogo więcej w topach, to mocniejszy deck'... Sorki, ale na JH podane są wyniki top4. Nie ma tu odniesień do frekwencji (dość ciężkich), ani do proporcji klanowych na danych turniejach (a to są akurat bardzo ważne dane). Sami spójrzcie, co wyniki robią z fenolem, który był tak straszny że wymagał errat - dopiero jak się odpowiednio spreparuje dane (czyli : zacznie liczyć top4, ale nie top2) to wskakują na drugie miejsce...

Przy najbardziej stronniczym liczeniu Lew zrobi 27% całości winów i więcej niż jakiekolwiek 2 inne klany razem wzięte. Woow, to faktycznie dominacja... Normalnie prawie 30%, to właściwe 1/3. Wziąć 1/3 zwycięstw! A jak się jeszcze doda to z drugiego miejsca i awansuje na pierwsze to dopiero szok!
Mam udowodnić w ten sposób, że ronin jest br0ken :) ? Da się, kwestia opowiednio długiej żonglerki liczb.

Sorki, ale ja w tych tabelkach widzę co innego... Lew potyka się na walce o 1sze miejsce, Krab nigdy, Fenol ma za to problem z wejściem do t2. Tak naprawdę, żeby wyniki były miarodajne, to trzeba by się dokopać do całych finałów, wtedy można pobawić się w statystykę... Co do obecności w topach - Lew ma tego 12 szt, Krab i Feniks po 11, potem jest 9, 8, 8, 7, 3 i 1 ronin. Czyli znowu jakoś bez przegięć i fajerwerków, i zgodnie z tym co sami widzieliśmy...
A żeby było śmieszniej, gross megawygranych Lwa to ... październik 2009 roku. Tam np. wyskoczyły 4 drugie miejsca.

We wszystkich 5 turniejach Empress Guard, Lwy zajęły (w sumie) 1, 1, 2, 4 miejsce. W top4 znalazły się w 2 turniejach z 5. Zabawna ta megadominacja, skoro nie jesteś w stanie wcisnąć się do top 4 nawet na połowie turniejów...

PS : Jak mi ktoś dostarczy pełniejsze dane, np. linki do poszczególnych opisów turniejów (leniwy jestem i sam nie poszukam) to skonstruuję bardziej reprezentatywne podsumowania.
« Ostatnia zmiana: 2010-02-16, 18:12 by sejmitar »

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #33 dnia: 2010-02-16, 18:12 »
Sejmitar posiada "kompleks Jeskego". Jego klan jest, byl i bedzie slaby niezaleznie od powszechnie panujacej opinii i/lub wynikow turniejowych.
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 2010-02-16, 18:19 »
Sejmitar posiada "kompleks Jeskego". Jego klan jest, byl i bedzie slaby niezaleznie od powszechnie panujacej opinii i/lub wynikow turniejowych.

Pinokyo, gdzie napisałem że klan jest słaby ? Albo że przeciętny? Po prostu nie zgadzam się z hipotetyczną megadominacją Lwa. Owszem, opinia jest taka, że Lwy są uber. Jak się przyjrzeć wynikom, to wychodzi, ze owszem, mocne, ale tego uber jakoś nie widać. Zabawne, podałem dane statystyczne (w których tej megadominacji jakoś nie widać), zaoferowałem pomoc w ich uzupełnieniu (a nuż coś dokładniej da się zanalizować), podałem zestaw argumentów.

Argumenty Sejmitara : see powyższy post.
Argumenty Ertaja : jak tu się poprawi a tu wytnie, to OMÓJBOŻE jakie one są broken.
Argumenty Pinokya : Sejmitar ma kompleksy.

kur#!$%, jak w takich warunkach można prowadzić dyskusję? Podasz argumenty, to albo ktoś wyciągnie 1 wyraz i się przyczepi, albo zastosuje pisowskie metody i nie odniesie się do wywodu, tylko pierdolnie coś na odwal.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #35 dnia: 2010-02-16, 18:24 »
Po pierwsze, jezeli nagle lew odczuwa wzrost liczby graczy, a klanem jakby nie bylo popularnym nie byl NIGDY to znaczy to nic innego niz to ze sie bandwagonerzy rzucili na lwa. Skoro sie rzucili to znaczy ze uwazaja ten klan za mocny. Nie rozumiem wiec argumentu, ze lew wygrywa bo bylo duzo lwow na turnieju. Nie ma znaczenia ile bylo lwow na turnieju. Licza sie decki i grajacymi nimi ludzie. Jezeli ktos mialby utra wyjebisty deck skorpiona, ktory rozwala tego lwa to duza ilosc lwow na turnieju sprawila by ze skorpiony zaczely by wygrywac turnieje. Jednak tak sie nie dzieje... ciekawe.

Przy najbardziej stronniczym liczeniu Lew zrobi 27% całości winów i więcej niż jakiekolwiek 2 inne klany razem wzięte. Woow, to faktycznie dominacja... Normalnie prawie 30%, to właściwe 1/3. Wziąć 1/3 zwycięstw! A jak się jeszcze doda to z drugiego miejsca i awansuje na pierwsze to dopiero szok!

Dokladnie, my na to mowimy dominacja. Jezeli jakis klan jest na 1 miejscu, a drugi klan w tym zestawieniu ma 2 razy mniej winow to jest to w fachowym slowniku internetowej populacji 12 latkow = pure ownage. To ze jest to 1/3... jezeli porownujemy do roku ktory nie powinien miec miejsca i zwyciestwie unixow... ok moze faktycznie nie jest to AZ takie przegiecie, ale co z tego skoro drugi najlepszy klan bedzie 2 razy gorszy niz lew? Liczy sie obecna meta a nie porownywanie wszystkich do wszystkiego i wysnuwanie wnioskow  ze nie jest przegiety bo jednorozec kiedys byl bardziej przegiety... taki argument wogole nie ma sensu.

Ilość turniejów, na których dany klan pojawił się w ogóle w top4
Crab - 11
Crane - 09
Dragon - 09
Lion - 12
Mantis - 07
Phoenix - 11
Scorpion - 06
Spider - 08
Unicorn - 03

Lew 1 miejsce

Crab    - 6 : 12.5%
Crane   - 3 : 6.3%
Dragon - 5 : 10.4%
Lion     - 13 : 27.0%
Mantis   - 6 : 12.5%
Phoenix   - 4 : 8.3%
Scorpion - 3 : 6.3%
Spider   - 6 : 12.5%
Unicorn - 1 : 2.0%
Ronin    - 1 : 2.0%

Lew 1 miejsce

Crab    - 13 : 13.8%
Crane   - 11 : 11.7%
Dragon - 10 : 10.6%
Lion     - 18 : 19.1%
Mantis   - 9 : 9.5%
Phoenix   - 15 : 15.9%
Scorpion - 6 : 6.3%
Spider   - 8 : 8.5%
Unicorn - 3 : 3.1%
Ronin    - 1 : 1.0%

Lew 1 miejsce.

Szacun dla Ciebie za przygotowanie tych wynikow, ale nie mam pojecia w jaki sposob te dane maja potwierdzac twoja teorie ze lew nie jest absolutnie przegiety. A z tego co rozumiem to wszystko pre TH, w ktorym to lew przegietosc definiuje na nowo.
Naprawde nie widze jak mozna przy podanych danych nie wysnuwac tezy ze lew jest przegiety. Nadmienie to jeszcze raz. Przegietosc definiuje sie wedlug OBECNEJ edycji, wedlug OBECNEJ mety, wedlug OBECNYCH warunkow. A nie ze jednorozec kiedys byl duzo bardziej przegiety dlatego teraz lew nie jest przegiety bo nie wygra/wygral tyle samo co kuń. Na chwile obecna lew jest jak najbardziej przegiety i liczby to potwierdzaja.

nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 2010-02-16, 18:39 »
1) Ilośc graczy z klanu  A a wyniki klanu A na turnieju. Zapuść sobie model i zobaczysz, nawet przy małym rozrzucie. Sorki, ale wyników topów nie da się analizować w całkowitym oderwaniu od ilości graczy startujących z danego klanu na turniej. Czy turniej, w którym jest następujące top 4 : mantis, żur, żur, kuc świadczy dobrze o żurawiu? Zajebiście, nie - 2 i 3 miejsce. Ale jak dodasz o tego info, że w turnieju brało udział 10miu graczy i 3 żury, to nagle żur już na takiego mocnego nie wygląda.

2) Bandwagonnerstwo - bandwagonnerzy jadą na opinii. Przypływają i odpływają, potrafią zmienić klan w ciągu 1 czy 2 tygodni, w zależności od rozwoju sytuacji na necie. Popatrzcie, jak to się działo w Samuraju... A ponieważ ilość graczy klanu ma wpływ na wyniki klanu (patrz 1)...

3) Jak ładnie dałeś się złapać na 1/3 wyników Lwa. A przecież to jest 27% liczone w sposób mega pro lwi. Spójrz, jak różnią się wyniki pomiędzy top2 i top4, abstrahując nawet od przyjętej miary. Lew jest mocniejszy niż każdy inny klan i nieco mocniejszy niż Kraby i Fenole, to fakt. To nazywasz dominacją? Lew ledwo zdołał się przebić do połowy finałów (top4). 2 inne klany depczą mu po piętach, i mają porównywalny rozkład topów... Nie przygotuję % na punkty w finałach (nie chce mi się), w których były dane klany, chociaż wtedy nagle okazałoby się, że br0ken są kraby i fenole...

4) Skoro liczymy dominację na podstawie miejsce w zestawie przygotowanych tabelek, to dlaczego nikt nic nie mówi o megadominacji kraba (1sze miejsce w liczbie winów, 2 miejsce w każdej innej klasyfikacji)? Albo skąd wzięło się przeświadczenie o mocy feniksa, który liczony w ten sposób w ogóle nie ma się czym pochwalić (all 2nd at best) ? Sorki, ale wyniki z JH są CZĄSTKOWE - obejmują tylko top4 z każdego turnieju. Nawet nie całe finały, i nawet nie cały rozkład gier finałowych... Nie można na podstawie tego stwiedzić, że coś jest broken a coś buraczane, bo wyniki są niekompletne.

Chyba się zdenerwuję i poświęcę służbowy czas na przygotowanie modelu winów na podstawie predefinionwanego środowiska, dam wyniki (top 4ki, jak tutaj!) do analizy, a potem zobaczymy, jak to się ma co mocy klanu...

Nie jestem na bieżąco z językiem nastolatków, ale jak mam tabelę w której pisze Crab 6 Lion 5, inni 4 lub mniej,  a potem czytam interpretację tej tabeli 'Lion ma 2x więcej wygranych niż dowolny inni klan'... Weź się zdecyduj.
« Ostatnia zmiana: 2010-02-16, 18:50 by sejmitar »

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #37 dnia: 2010-02-16, 18:52 »
ad 1 i 2.

Nie prawda. Gdyby ilosc graczy danego klanu znaczaco wplywala na jego wygrane na turniejach to nie mowilibysmy ciagle o tych samych ludziach wygrywajacych turnieje. Co z tego ze 50% gra kucem na turnieju... jakos Rojo i tak go wygrywal (ten turniej). I jakby gral sam Rojo jako jedyny kuc to tez by ten turniej wygral. Jedynie na co to moze wplywac (ilosc graczy danego klanu) to na rozlozenie mety i paringow. Jezeli wiec cos byloby wstanie przejechac lwa to ZYSKIWALOBY na wiekszej ilosci lwow w turnieju. Slowem jezeli lwa daloby sie jakims sensownym deckiem pojechac to im wiecej lwow tym mniej wygranych turniejow dla nich. Ot paradoks.

ad 3

Jakos turniej post TH pokazuje ze w finale gral... uwaga kto? Lew z lwem. Ciekawe.

ad 4

Napisalem juz wczesniej o tym.

Chyba się zdenerwuję i poświęcę służbowy czas na przygotowanie modelu winów na podstawie predefinionwanego środowiska

Bardzo jestem zainteresowany tym modelem

EDIT:

Przegietosc lwa wynika tez z takich czynnikow:

1. zawsze zaczyna, a jest klanem ktory szybko moze zjechac prowincje. Czesto gesto pierwsza prowincja pada przed pojawieniem sie jakiegokolwiek obroncy na stole u przeciwnika.

2. Nie ma zlych matchupow. Nie pozwala kontrolka na rozhustanie sie. Szybciej zjada zurawia niz ten robi honor. Po kartach z TH moze przetrzymac dyshonor tez bez wiekszych problemow.

3. Dzieki istnieniu kart z TH obrona bez prezencji to fikcja, lew wykorzystuje to maksymalnie.

4. Doszla mozliwosc grania stolem dla lwa (a nie reka), dzieki mozliwosci zakupienia grubych fallowerow, ktore cos robia.

5. Lion ma najlepszy draw engine w grze.
« Ostatnia zmiana: 2010-02-16, 18:56 by Ertai »

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #38 dnia: 2010-02-16, 19:31 »
te skorpiony to pewnie na Filipinach ugraly  :D

Name a Follower: Toulouse
Date: October 24th-25th
Place: Toulouse, France.

1st:Scorpion
2nd:Lion
3rd:Lion
4th:Crane
Total:83 Players
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 2010-02-16, 19:32 »
UWAGA - FAKE!

Tabela do interpretacji. Tylko proszę być konsekwentnym... Górna tabelka - miejsca w top4. Dolna tabelka - w ilu finałach się pojawił (presence), i zagarnianie top2 i top4.
1st2nd3rd4th
Crab1321
Crane5240
Dragon1222
Lion6445
Mantis1523
Phoenix3102
Scorpion3137
Spider1331
Unicorn3343
presencetop4top2
Crab68%77%48%
Crane912%1111%715%
Dragon68%77%36%
Lion1419%1920%1021%
Mantis1014%1111%613%
Phoenix68%66%48%
Scorpion1115%1415%48%
Spider68%88%48%
Unicorn??%1314%613%
« Ostatnia zmiana: 2010-02-16, 19:42 by sejmitar »