Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Tabela do interpretacji.
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.
Humor me?
Jestem ciekaw, do jakich wniosków dojdziesz, stosując takie same metody analizy, ale przy innym zestawie danych.
wrozenie z dupy
Twoje posty nie wnosza nic do dyskusji a tylko robia burdel. Ale nie przejmuj sie za bardzo tym, duzo osob pisze tutaj bez sensu, takze sam w tym nie jestes
Z jednej strony, bez odwoływania się do mety i istniejącego card settingu, bez problemu rozbierasz pewien zestaw cyferek (table 0) na części.
(...) Rozegralem mnostwo partii przeciwko lwowi i kilka lwem (przy moim 0 skillu grania tym klanem). (...) Podales rzad liczb, ktore wedlug mojej opinii jedynie potwierdzaja to ze lew jest przegiety.
Nie ma miarodajnych wynikow? Zbudowalem sobie baze deckow T1 dla kazdego klanu (nie wazne czy klan jest T1 czy nie). Ogralismy te decki w kilka osob. Ten lew na fallowerach wgniatal wszystko co przeciwko niemu wystawilem. A i tak da sie zrobic deck na lwie, ktory wygrywa szybciej i bardziej sprawnie.
Nadmienie to jeszcze raz. Przegietosc definiuje sie wedlug OBECNEJ edycji, wedlug OBECNEJ mety, wedlug OBECNYCH warunkow
Moje metody analizy wliczaja jeszcze:1. testowanie empiryczne (czego przy podawaniu danych z dupy nie ma i byc nie moze, chyba ze napiszesz mi 1120 kartowy setting ktory bedzie mogl wytlumaczyc podane przez ciebie wyniki).2. mete
Jeżeli twoja metoda analizowania jest dobra, to nieważne jakie dane dostaniesz, powinieneś być w stanie wnioskować na podobne tematy.
Podałem wcześniej swoją interpretację danych, ty podałeś swoją, kiedy się nie zgodziłem i chciałem przetestować twoją metodę analizy, kto zaczął robić uniki?
Masz gotową tezę i pod nią naciągasz interpretację.
wyników tabelkowych nie da się analizować sensownie w tej postaci
Analiza na zasadzie 'wiem jak to wygląda, więc zinterpretuję tę cyferkę w taki sposób' ... no sorry.
Jezeli wedlug tej tabelki lew nie wciska wszystkiego i wszystkich to my chyba inaczej na te liczby patrzymy.I miejsce mialy 5 razy. Kraby mialo o JEDNO zwyciestwo wiecej. Inne klany? o 2 zwyciestwa mniej (w najlepszym razie niz lew). Ale idzmy dalej. Drugie miejsca: 8? Absolutnie i totalnie dominuja w takim razie w finalach. Chyba klan, ktory dochodzi do finalu, zajmuje albo 1 albo 2 miejsce i jest tylko jedno oczko za krabami, ktore mialy 6 winow, po dodatku, ktory totalnie przyspiesza lwa i bije kraba po paluchach, jest zgiety nie? Teraz te 8 drugich miejsc spokojnie stanie sie pierwszymi i tabelka bedzie wygladala tak, ze drugi klan w kolejnosci po lwach bedzie mial dwa razy mniej winow.(...)
(...)CytujPrzy najbardziej stronniczym liczeniu Lew zrobi 27% całości winów i więcej niż jakiekolwiek 2 inne klany razem wzięte. Woow, to faktycznie dominacja... Normalnie prawie 30%, to właściwe 1/3. Wziąć 1/3 zwycięstw! A jak się jeszcze doda to z drugiego miejsca i awansuje na pierwsze to dopiero szok!Dokladnie, my na to mowimy dominacja. Jezeli jakis klan jest na 1 miejscu, a drugi klan w tym zestawieniu ma 2 razy mniej winow to jest to w fachowym slowniku internetowej populacji 12 latkow = pure ownage. To ze jest to 1/3... jezeli porownujemy do roku ktory nie powinien miec miejsca i zwyciestwie unixow... ok moze faktycznie nie jest to AZ takie przegiecie, ale co z tego skoro drugi najlepszy klan bedzie 2 razy gorszy niz lew? Liczy sie obecna meta a nie porownywanie wszystkich do wszystkiego i wysnuwanie wnioskow ze nie jest przegiety bo jednorozec kiedys byl bardziej przegiety... taki argument wogole nie ma sensu.(... tabelka ...)Lew 1 miejsce(... tabelka ...)Lew 1 miejsce(... tabelka ...)Lew 1 miejsce.(...)
Przy najbardziej stronniczym liczeniu Lew zrobi 27% całości winów i więcej niż jakiekolwiek 2 inne klany razem wzięte. Woow, to faktycznie dominacja... Normalnie prawie 30%, to właściwe 1/3. Wziąć 1/3 zwycięstw! A jak się jeszcze doda to z drugiego miejsca i awansuje na pierwsze to dopiero szok!
Dane lub argumenty które nie pasują ignorujesz (kraby, fenole, ronini) lub stwierdzasz, że wcale tak nie działają.
Kontekst danych (rozkład klanów na turniejach, fakt, że dane są z top4 a nie całych finałów, co przy systemie gier legendy może mieć znaczenie i tak dalej) - po prostu ignorujesz.
Często posługujesz się argumentem 'ponieważ jest broken, to zadziała w ten sposób, wtedy osiągniemy taki wynik, patrzcie jakie to jest broken.' *
No to do cholery weź się zdecyduj - albo można zobaczyć w tabelce że lew jest broken (bez empiryki, bo to przecież tylko potwierdzenie z innego źródła czegoś, co sam przetestowałeś - czyli SAME SUCHE DANE powinny wystarczyć, by cię doprowadzić do takiego wniosku), albo nie.
Ale jeżeli nie można 'rzucić okiem na tabelkę', to próbuj za jej pomocą udowadniać gotowej tezy - bo nie tędy droga.
Tak w ogóle, jeżeli twoja analiza jest słuszna, to lew przejedzie przez cały sezon kotejowy. Jaki wynik kotejowy cię przekona, że lew nie jest broken?
Poniewaz widze ze ten temat stal sie analiza wykresow i tabelek, to przy okazji prosilbym o przeanalizowanie dla mnie tego oto wykresu kursu urugwajskiego pesos. Zastanawialem sie czy pesos nie staje sie broken i czy nie czas w nie zainwestowac. Z gory dziekuje.Tak dzieci, to jest sarkazm
1. Wezmie 50% winow (albo wiecej) +/- 1 kotei.
może spróbować sił na NewConnecie niektóre spółki miały 600% up
HA! a może zróbcie zakład czy będzie tyle winów lwów co obstawiacie... ktoś wchodzi ?
1. Wezmie 50% winow (albo wiecej) +/- 1 kotei.?