Autor Wątek: Wrocław (date : TBA) - Celestial 15th Anniversary start  (Przeczytany 6417 razy)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
To kiedy gramy CE15 reliz :) ?

Rozmawiałem z Humem, bez grymaszenia daje nam warunki '100% za starter + 50% za bosterki'. Nie chcę go naciskać na więcej... przynajmniej jeszcze nie teraz, he he. Starter niecałe 60zł, każdy boosterek plus ok. 6zł; myślę, że zmieścilibyśmy się w 80z za 1 starter + 3 bostery na granie + 1 na drafta. Jak będę znał szczegóły, napiszę.

EDIT : Po weryfikacji u Humbaka... Startery kosztują 49zł, boosterki 12zł, na 'preliz' możemy dostać bosterki po 9zł. Co oznacza, że możemy zrobić imprezę 1+3 (starter + 3 boosterki) za 76zł, albo 1+4 za 85zł.

Pewnym problemem może być to, że jak na razie jest 1 box boosterków. Czyli dopóki nie pojawi się dostawa, mamy górny limit uczestnictwa :)

Co do drafta, cena 450zł za box jest potwierdzona. Box starcza na do 12 uczestników. Przy 16 uczestnikach sądzę, że bez większych problemów dałoby się wziąć jeszcze po boosterku Harbingera za pół ceny...

Kto by reflektował na (mniej więcej) takie warunki, kiedy i jakim klanem ?
« Ostatnia zmiana: 2010-04-03, 14:53 by sejmitar »
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
Odp: Wrocław (date : TBA) - Celestial 15th Anniversary start
« Odpowiedź #1 dnia: 2010-03-30, 13:22 »
A co byscie powiedzieli na zagranie sobie drafta?
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Wilczy

• Crane Clan
  • Personality
  • *
  • You have activated my Trap Card
    • ShadowForum
« Odpowiedź #2 dnia: 2010-03-30, 13:23 »
Draft jest dobrym pomysłem. Nawet bardzo dobrym.

Ja prawdopodobnie bym grał, Żuraw of korz.

Endriu

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
  • Moral Victor Exp2...
« Odpowiedź #3 dnia: 2010-03-30, 13:25 »
Unicorn :D Ja byłbym za terminem 17.04.2010 (sobota).
« Ostatnia zmiana: 2010-03-30, 17:21 by Endriu »
Unicorn ● Clan ● Samurai ● Cavalry ● Loyal ● Unique
Zły RELEASE boli przez całe życie
NIE JADAM REESOTTO!

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #4 dnia: 2010-03-30, 13:27 »
Jak draft to nie zuraw :)

Moja propozycja.

Koszt drafta: 45-50zl
Kazdy otwiera po 5 boosterow (oczywiscie wiadomo jak sie draftuje... nie na raz sie otwiera te boostery tylko po kolei, chodzi o to ze kazdy po prostu bedzie mogl 5 razy wybrac pierwsza karte z boostera).
gramy zgodnie z tymi zasadami:

http://rules.l5r.com/CE_Booster_Draft
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Rafciu

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2010-03-30, 13:35 »
Ja jednak wolę tradycyjnie z podstawką  ;)

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #6 dnia: 2010-03-30, 13:36 »
Tradycyjnie z podstawka to gramy zawsze, a i tak wygrywa ta osoba, ktora wezmie klan z najlepszym strongholdem... nuda imho.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2010-03-30, 13:36 »
Co do nudy - w sealedzie z strongoldem robisz decka jakiego chcesz, zwłaszcza, że masz gwarantowane fixy w starterze. W drafcie jesteś do przodu finansowo, ale połowa składania decka to mongerowanie 'najlepszych' kart, które trafią do decka albo i nie, a druga połowa to kwestia czy trafi ci się gamebreaking combo czy nie w twoich kartach. 

Ja się na drafta nie piszę... I zanim ktoś zacznie proponować warunki ("zrobimy go za N z złotych") to niech najpierw to uzgodni z Bardem, co ? Zgodnie z planem boxy miały kosztować 450zł 'w hurcie', ale nie wiem czy to też dotyczy CE15.

« Ostatnia zmiana: 2010-03-30, 13:39 by sejmitar »

Wilczy

• Crane Clan
  • Personality
  • *
  • You have activated my Trap Card
    • ShadowForum
« Odpowiedź #8 dnia: 2010-03-30, 13:46 »
Sejmi, zauważ, że WSZYSTKIE karty z CE15 prawdopodobnie już mamy, albo potrzebujemy w śladowych ilościach. Mnie np. nie urządza dostać kolejny zestaw zabawek klanowych, bo już mam jeden i mi styka. A w drafcie właśnie ogarnianie tego co się bierze, a nie chomikowanie co lepszych kart jest istotne. Walę rarki z drafta, skoro jak dobrze złożę draft talię to zjadam turniej i tak dostaję rarki. Kwestia rozkminy.

Ja w takim razie dzisiaj ruszam do Barda z zapytaniem co jak i za ile.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #9 dnia: 2010-03-30, 13:49 »
Jak bard nie da mi takich warunkow to sam sobie boxa sciagne taniej, dla mnie nie problem.
Jak da to zarobi. Simple.

Nie ma co zreszta podzialow robic. Ja rzucam idee na drafta, poniewaz albo jeszcze gracze nie grali tego formatu w ogole, albo grali go raz dwa w zyciu (jak ja). Seald gramy co dodatek i dobieranie topowych erek po to zeby miec topowe erki w CE15 to taki troche dziwny pomysl, bo wnioskuje ze nagle nie przyjdzie milion nowych graczy, ktorym by te karty robily znaczaca roznice.

Jak zbierze sie 5 osob chetnych to sie podejme organizacji i zalatwie karty, oraz podam termin.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2010-03-30, 14:06 »
Wszystkie karty z CE15 już mamy - czyli robimy drafta z Harbingera? No problemo. BTW, życzę szczęścia w trafianiu Mempo w bosterkach, CE15 czy TH :P  

Ogarnianie tego co się bierze - w drafcie wystarczy ci jedno działające combo z kart które dobrałeś. Przy 20 kartach w deckach i 6/4 kartach na otwarcie combo ci DOJDZIE. Do dyspozycji masz 40-50 kart z boosterów plus prawie 20 kart z Draft packa, plus możliwość przyklejenia się do 2 klanów na raz... Comba nie składasz pracowicie ze wszystkich bosterków, tylko z tych kilku kart które zwróciły twoją uwagę, ORAZ udało ci się je dobrać do końca. Nawet jak combem jest np. 'swarmienie', nadal nie jest ci o tego potrzebne staranne wybranie kazdej karty z kazdego bosterka, tylko kilka konrketnych - resztę uzupełnisz 'szitem', o ile w ogóle uzupełniania będzie potrzebne przy deckach 20/20. Strategia 'biorę rary kiedy są, a coś do decka w drugiej kolejności' jest w tym formacie niestety porażająco skuteczna. W dodatku, jeżeli trafi ci się dobra uniwersalna karta (a co gorsza, rar, bo w L5R powerlevel kart ma często związek z rzadkością kart), jesteś cały turniej do przodu. Widziałem kiedyś draft z The Last One... Oponenci nie mieli szans.  Sorry, ale jak dla mnie Draft jest loteryjką tylko trochę mniejszą niż Suicide.

Ja się na to nie piszę.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #11 dnia: 2010-03-30, 14:10 »
Mempa nie chce bo sa zalosne.
50% funu jak nie wiecej w drafcie to samo draftowanie a nie gra i trzeba miec swiadomosc.
Moze to byc i loteria, mi to nie robi, jest to napewno cos duzo ciekawszego niz seald, gdzie i tak jak mowie wygrywaja te klany ktorych domki cos robia i nie wymagaja zlozenia pod nich deckow (np Zuraw).
Nikt tez nikogo do gry nie zmusza.

Rafciu

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2010-03-30, 14:12 »
A ja chcę mempo  ;D

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2010-03-30, 14:14 »
BTW - jak już, to drafta proponowałbym w maju, na długi weekend, albo jeszcze lepiej pod koniec miesiąca. Wtedy Bard powinien być ogarnięty, z nowymi cenami, a może nawet i z Celestialowymi draft packami.

Jakby co to służę draft packami które mam (bo jakoś wątpię by któryś z orędowników drafta miał tego wystarczający na cały turniej zapas :P), ale one są Samurajowe i trzeba przemalować 1 kartę na inną. Jest tego jakieś 18szt zapakowanych i 2-3 rozłożone, ale kompletowalne. Sugerowałbym też wykoncypowanie jakiś nagród, choćby 1 bosterka dla zwycięzcy, coby nie grać o pietruszkę.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #14 dnia: 2010-03-30, 14:17 »
Nie glupi pomysl. Ja moge na rzecz drafta zrzec sie katany z realisa CE :) moze wtedy ktos spoza miasta by sie skusil i pofatygowal do nas. Draft packi powinny dojsc do Barda (gdzie powinny to nie jest najszczesliwsze zalozenie) wiec kazdy Draft Pack bedzie mile widziany (jakos je odbiore). Co do nagrod to mozna grac z 4 boosterow + 1 idzie na nagrody.

Rafciu

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2010-03-30, 14:20 »
Ja też gdzieś miałem trochę draft paków. Tylko nie wiem czy tutaj czy w czewie, ale po świętach będę je miał.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2010-03-30, 14:22 »
Nawet dla katany nie będę w to grał. Żal mi 3zł na kupon totolotka, nie będę wydawał 50zł na kupon draftolotka :D Przypomnę, że wszystkie reprinty można wrzucić do puli. Albo zrobić turniej drafta ashigaru, a wszystkie rary/reprinty na nagrody :P (wtedy moooże się zastanowię, bo tak to w ashigaru ciężko pograć).

"Powinny dojść" - gardło mam chore a ty takie wice...

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 2010-03-30, 17:44 »
Jestem orędownikiem tradycyjnego grania, ale na drafta dodatkowo też bym się pisał.
I pytanie odnośnie legality: zagramy celestialowo czy reprinty będą na turnieju legalne (byłoby dość ciekawie).
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

nowex

• Spider Clan
  • blank Personality
  • *
  • Spider Clan
« Odpowiedź #18 dnia: 2010-03-30, 18:54 »
ja reflektuje na granie w dowolnym systemie - dla mnie Poniasy (z wiadomych względów ;])

Aki

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 2010-03-30, 21:32 »
cóz... dla mnie te wszystkie weekendy teraz odpadają...
na sam zestaw ce15 bym się pisał, choć nie wiem czy dam radę się pojawić na turnieju... (chcę: smoki)

co do drafta, to z chęcią bym zagrał... sądzę, żę majowy weekend byłby nie głupi...
"Czasem drobny gest znaczy więcej, niż najbardziej heroiczny wyczyn..."