Autor Wątek: [TPW] Crab  (Przeczytany 19434 razy)

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
Odp: [TPW] Crab
« Odpowiedź #40 dnia: 2010-05-25, 20:00 »
Title   We Stand Ready
Limited: Target your Scout, and bow him unless he is Crab Clan: Target a province. After each time one of your units assigns to its battlefield this turn, create a 0F Follower card and attach it to its Personality.

Kaj to gowno ? Jak dla mnie za kazdym razem jak assignujesz scouta to dajesz mu followera, wiec jak w kawalerii dojezdzasz to dopiero wtedy dajesz followera tej babiczce
Z tym gównem to chodzi o Tośka.

Rise above.

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 2010-05-25, 20:02 »

Recon Open: Target a province. After the next time this turn any of your Scout Personalities assign to that province's battlefield, create two 1F Followers and attach them to any of those Scouts. Before this turn ends, remove those Followers from the game.

Title   We Stand Ready
Limited: Target your Scout, and bow him unless he is Crab Clan: Target a province. After each time one of your units assigns to its battlefield this turn, create a 0F Follower card and attach it to its Personality.

Kaj to gowno ? Jak dla mnie za kazdym razem jak assignujesz scouta to dajesz mu followera, wiec jak w kawalerii dojezdzasz to dopiero wtedy dajesz followera tej babiczce

o popatrz tu jest

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 2010-05-25, 21:10 »
oczywiscie, dolaczasz jak assignujesz pierwszego scouta. ale moze to byc jak najbardziej w kawalerii jezeli pierwszy scout jest assignowany w kawalerii i o to mi chodzilo
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 2010-05-25, 21:40 »
dokładniej jak przydzielasz pierwszy raz scoutów (ilukolwiek) bo samo przydzielanie jest robione "na raz" piechota potem "na raz" kawaleria

Mlody

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Crab Clan
« Odpowiedź #44 dnia: 2010-05-25, 22:44 »
kurcze ale ta edycja to jest tak ni w pięć ni w dziewięć. jeżeli chodzi o większość kart to przeważają zerki a za nimi sa rowno hero i scouty, a u lwa pewnie wszyscy to samurai taktyk paragon naraz no i jazda. u lwa masz rzeczywiscie wybor. u crane'a masz dwa typy magistraci z duelami, a krabik musi sie meczyc z jedna z trzech mozliwosci :(
I can swim.

gokish

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #45 dnia: 2010-05-25, 22:47 »
kurcze ale ta edycja to jest tak ni w pięć ni w dziewięć. jeżeli chodzi o większość kart to przeważają zerki a za nimi sa rowno hero i scouty, a u lwa pewnie wszyscy to samurai taktyk paragon naraz no i jazda. u lwa masz rzeczywiscie wybor. u crane'a masz dwa typy magistraci z duelami, a krabik musi sie meczyc z jedna z trzech mozliwosci :(

Młody powiem tak poćwicz i skończ płakać ok ?

Gothmog

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Barlog's Commander
« Odpowiedź #46 dnia: 2010-05-25, 22:53 »
dokładniej jak przydzielasz pierwszy raz scoutów (ilukolwiek) bo samo przydzielanie jest robione "na raz" piechota potem "na raz" kawaleria

chlopkow dokladasz do piechoty osobno i do kawalerii osobno, wiec w zaden sposob nie przeszkadza to w assignowaniu kawalerzystow.

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 2010-05-25, 22:57 »

chlopkow dokladasz do piechoty osobno i do kawalerii osobno, wiec w zaden sposob nie przeszkadza to w assignowaniu kawalerzystow.

no a co ja napisałem?

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #48 dnia: 2010-05-25, 23:12 »
misiaczku ale jak przydzieliłeś chłopaków w piechocie z toshio to już nie możesz dołożyć followerów do kawalezystów ( we stand ready dołączysz)

a tak przy okazji o czym ty młody gadasz? wogóle nie ma to sensu !! krab ma trzy silne typy deków lion tylko dwa wiec kto ma lepiej? lion musi grać praktycznie tymi samymi postaciami nie zależnie od deku nie wydaje ci się to nudne pozatym pokazuje że tak naprawdę lion ma mało dobrych postaci ( ale te które są są zajebiste)
Walec

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #49 dnia: 2010-05-25, 23:50 »
[...]a krabik musi sie meczyc z jedna z trzech mozliwosci :(

Albo Młody Blues fail albo jedna z lepszych prowokacji na ccg od daaaawna. :D
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 2010-05-25, 23:59 »
[...]a krabik musi sie meczyc z jedna z trzech mozliwosci :(

Albo Młody Blues fail albo jedna z lepszych prowokacji na ccg od daaaawna. :D

Zmień tego awka, wpienia mnie. Polecam wyciąć z http://us.starcraft2.com/images/wallpapers/wall7/wall7-1280x1024.jpg, ja zamierzam =).
Crab Clan • Lion Clan • Scorpion Clan • Spider Clan • Shadowlands • House Greyjoy • AGOT Paratrooper • Inexperienced • Unique
Hokus-pokus, nie masz buta, Twoja stara to Fosuta!

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #51 dnia: 2010-05-26, 01:21 »
(...) że tak naprawdę lion ma mało dobrych postaci ( ale te które są są zajebiste)

Ciekawe, że kiedy ja tak mówię to krzyczą na mnie, że to jakieś głupoty :)

Młody, ckni ci się do czasów kiedy klan wygrywał wszystko zawsze i każdemu? Porozmawiaj z ludźmi którzy pamiętają np. Żurawiowego lotusowego (czy diamondowego, bo już nie pamiętam) samograja. Brałeś małpę albo ośmiornicę (czy jakiekolwiek inne w miarę inteligentne zwierzątko ze zdolnościami manualnymi - dlatego papuga i ślimak odpadają), dawałeś mu decka i nieważne co było po drugiej stronie i co robiło - zwierzątko wygrywało. Albo post-WoL kucyki. Czy end-samurai kucyki, chociaż one były tylko cieniem potęgi czasów DE/LE. JA PIERDOLĘ, JAKIE TO BYŁO NUDNE. Znacznie bardziej nudne niż granie Lwią talia na X w której i tak połowa kart jest identyczna z innymi.

Co do grania na możliwościach Lion vs Crab :
Crab commander jest o morze lepszy niż Lwi. Widzisz, domek z prostowaniem, 4G, guidance i akcje na postaciach pomagają. A nawet domek na followerach się tu nadaje.
Crab hero jest zauważalnie lepszy niż Lwi. Widzisz, domek z prostowaniem, 4G, guidance i akcje na postaciach pomagają.
Plus Crab scout jest zauważalnie lepszy niż commander i hero. Lion scout doesn't exist.

Przestań więc do cholery marudzić.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 2010-05-26, 02:58 »
Dokładnie, jedyny naprawdę mocny deck lwa to deck na 6 który jest właśnie mixem naszych najśilniejszych postaci a nie theamowe decki przewidziane przez DT.

Rise above.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #53 dnia: 2010-05-26, 07:04 »

Ciekawe, że kiedy ja tak mówię to krzyczą na mnie, że to jakieś głupoty :)

ale te które są są przegięte poprostu dawanie lionowi postaci z tak wielkim forsem jest dlamnie porażką i brakiem mózgu i DT sory ale lion ma najlepszy gold to force ratio z wszystkich klanów ( produkcja 3 golds na domku nic nie zmienia bo za dwa dowolne holdingi kupujesz 5-6 f (guidance)
co z tego że nie mają w obronie nie muszą się wcale bronić

Crab commander jest o morze lepszy niż Lwi. Widzisz, domek z prostowaniem, 4G, guidance i akcje na postaciach pomagają. A nawet domek na followerach się tu nadaje.
Crab hero jest zauważalnie lepszy niż Lwi. Widzisz, domek z prostowaniem, 4G, guidance i akcje na postaciach pomagają.
Plus Crab scout jest zauważalnie lepszy niż commander i hero. Lion scout doesn't exist.

ale ty masz kompletnie błedne myślenie nie patrz na na thame deki a na grywalne typu deków
Naked lion - silny solidny dek w kótrym mało może się popsuć
Followerowy dek liona ( żadni tam comanderzy bo i po co) - może być silniejszy od nakeda ale jest bardziej chimeryczny
honorówka lionowa - bardzo szybka (LSC wymięka jeżeli masz dobrze przygotowaną metę) ale trudna w obsłudze

Krabowi scouci -stabilny bardzo skuteczny dek bitewny dużo robi się ze stołu wiec nie marnuje się reki na pierdoły
Krab Hero civility - są dwie wersje dardziej hero lub bardziej Kuon w drugiej obie dardzo ale to bardzo upierdliwe jako deck
Krab zerki - bardzo fajny dek Gali złożył takie oniacze na krabie
Krabowi followerzy są możliwi do grania ale poco skoro są silniejsze deki i bardziej stabilne
Walec

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: 2010-05-26, 08:57 »
wlasciwie niewiele mozna dodac
postaci lew ma ok 40;  jezeli w talii jest 24 karcioszkow postaci to niezaleznie od pomyslu min 16 jest niezmienne.

dobry przelicznik GC/F; ostatnio nawet z jakas battle akcja sie zdazaja.

probemem sa IMO srednie domki, CC byl bardzo dobry do erraty. VPoI byl bardzo fajny w SE...CE jest juz klase slabszy(choc nadal przy paragonach niezastapiony)
nowy mnie jakos nie przekonuje.

jazda zaczyna sie dopiero w fate-> tak naprawde w kazdej militarce polowa kart jest stala. potem dopiero jest decyzja czy wole att.+obfuscation czy np tematyczne bajery. to mi sie w tej edycji podoba najmniej.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 2010-05-26, 09:26 »
Dajcie Młodemu pomarudzić :) Jak sami marudzicie to jest dobrze , tak?

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 2010-05-26, 09:30 »
My możemy bo mamy podstawy :P
Shoju na prezydenta! :)

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: 2010-05-26, 10:57 »
 ;)
skorp w CE jest tak wysublimowany ze wspolpracuje tylko z najlepszymi kierowcami

wiec nie wiem skad to narzekanie  :P
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 2010-05-26, 11:08 »
nie, lwiego commandera po prostu nie ma. bo jezeli jedynych 3 grywalnych lwich commanderow to uniqui to na 3 postaciach ciezko zbudowac deck. ewentualnie mozna by tu zaliczyc akodo kina ale on jest slaby
co do akcji na postaciach to sie nie zgadzam. dopiero w tym dodatku wyszedl koles ktory ma negocjowalnie zajebista akcje (discard heroic action za ra5? nie rozwala), lion ma lepsze rzeczy, odtapowywanie, negacje odsylania, wiecej sily w ataku i magiczny schemat golda wspierajacy wystawianie postaci. stronghold krab ma swietny, guidancy oba sa super wiec mozna powiedziec ze sie znosza. summa summarum zobaczymy po plague warze
Plus Crab scout jest zauważalnie lepszy niż commander i hero
przed plague warem owszem mozna tak bylo twierdzic, ale niestety obecnie mozliwe ze masowa meta na boxy zmiecie tego kraba na scoucie zanim sie on w sumie dobrze rozkrecil a tymczasem tylko claw and shell trafia w liona i jest to w sumie karta typu tepa meta na 2 decki (breeder i lion)
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: 2010-05-26, 11:15 »
a tymczasem tylko claw and shell trafia w liona i jest to w sumie karta typu tepa meta na 2 decki (breeder i lion)

No nie do końca zawsze masz opcje zbowuj kolesia z mniejszym kosztem
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem