Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Jezu, a stain cleansed jest mega mocne pod magistratow. Lepsze niz poprzednia wersja tej karty bo dziala tez w obronie.
Cytat: Manit0u w 2011-10-31, 13:00Jezu, a stain cleansed jest mega mocne pod magistratow. Lepsze niz poprzednia wersja tej karty bo dziala tez w obronie.Stain Cleansed zawsze można było zagrywać w obronie.
Limited: Any times per turn: Target a player. He loses wpiździec honor.
Cytat: Mlody w 2011-10-31, 13:49Limited: Any times per turn: Target a player. He loses wpiździec honor.I naprawdę uważasz, że granie i wygrywanie takim deckiem jest satysfakcjonujące?
jedno słowo dotyczące Championa, SROGO!!!! Jeśli skorp będzie miał tak wykoksowanego championa jak on to pewnie będzie toLimited: Any times per turn: Target a player. He loses wpiździec honor.
AEG zabil focus efecty wiec mozna traktowac je jako fluff umiejscowiony w niewlasciwym miejscu.
powie mi ktoś, jak to dokładnie będzie w EE z "Soul of...." na kartach? wiem, jak to w zasadach wyglądało przed SE i CE, ale potem ten zapis z kart zniknął (i został tylko w formacie Open chyba). niby postacie przedrukowane, ale tak trochę głupio będzie zbierać je (zwłaszcza erki) po raz drugi, bo się inaczej nazywa
Cytat: WielkieDŻ w 2011-10-31, 17:53powie mi ktoś, jak to dokładnie będzie w EE z "Soul of...." na kartach? wiem, jak to w zasadach wyglądało przed SE i CE, ale potem ten zapis z kart zniknął (i został tylko w formacie Open chyba). niby postacie przedrukowane, ale tak trochę głupio będzie zbierać je (zwłaszcza erki) po raz drugi, bo się inaczej nazywa?Soul of??: A Personality card functionally similar to another card alreadyin print but that represents a different Personality in the storyline. ?Soulof?? cards count together with their older cards against any deckconstruction card limits.Tak było jeszcze w podręczniku z Lotusa. Niestety w obecnych zasadach do Legacy zniknęły zasady "Soul of..." - co mnie martwi.
PersonalitiesSome Personalities count as being the same card for the purpose of deckbuilding limits (ie, maximum of 3 non-unique and 1 unique card):GENERAL-Any card that says it counts as another for construction (Bayushi Hisa, Yasuki Hachi).-Any "Soul of X" Personality and the matching Personality.