Autor Wątek: Embers of War: Unicorn  (Przeczytany 7062 razy)

Epik

• Mantis Clan
  • experienced Personality
  • *
Odp: Embers of War: Unicorn
« Odpowiedź #20 dnia: 2012-04-05, 14:28 »
Musielibyście widzieć, jak Jabbas dostał combosa Sincerity Of The Dragon + Sincerity Of The Dragon + Sincerity Of The Dragon + Steel On Steel.

Jako jedną akcję...

Po czym wszedł Void ; D

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 2012-04-05, 14:32 »
To ja się dołączę, i też z Jabby pośmieję :P

dla mnie mega moc jest w followerze..

oprocz opcji w atakju na wyjazd przeciwnika/siebie, odjazd siebie, przeskok na dojazd przeciwnika..

dzielenie armii i pod koła ;D

mnóstwo opcji ;P przy okazji - rozumiem, ze focus effect działa jedynie jeśli ta karta jest focusowana ;D
a nie postać do której ta karta jest podłączona? ;D

Dla swojego dobra nie graj tej karty, bo mnóstwo opcji dla Ciebie oznacza, że na pewno w którymś momencie się sam oszukasz :P

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Jabbas po transformacji w Jabbosklep ;)
    • www.pegaz-gry.pl
« Odpowiedź #22 dnia: 2012-04-05, 14:40 »
no ciężko skupić się na tak wielu zajęciach+ogarniać temat w pełni
(myślałem, ze kolegom grającym swoimi kartami można zaufać - w grach o frytki;P)

ale specjalnie dla Was cale święta careful study każdej karty legalnej w EE i rulingu
i życzę powodzenia z naciąganiem zasad..

złoto też potrafię liczyć zarówno sobie jak i przeciwnikowi ;P

od czasu grania w MTG coś tam liznąłem i zamiast grzecznego proszenia o dalsze nie oszukiwanie
podczas gier będę robił dziką burdę z sędzią w udziale ]:->

Szczególnie w wypadku tych, którzy grać w krążki potrafią doskonale (jak i naciągać gdzie się da)

Tylko najlepsze gry planszowe i karciane  www.pegaz-gry.pl Bydgoszcz

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #23 dnia: 2012-04-05, 14:58 »
złoto też potrafię liczyć zarówno sobie jak i przeciwnikowi ;P

od czasu grania w MTG coś tam liznąłem i zamiast grzecznego proszenia o dalsze nie oszukiwanie
podczas gier będę robił dziką burdę z sędzią w udziale ]:->

Szczególnie w wypadku tych, którzy grać w krążki potrafią doskonale (jak i naciągać gdzie się da)
No i prawidlowo ;]

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Unicorn Clan Instigator
« Odpowiedź #24 dnia: 2012-04-05, 15:04 »
Jeśli już gdzieś jest potencjał, to właśnie postackowanie tego na dwóch prowincjach tak, żeby front był naprawdę szeroki.
Czyli w bardzo wąskim oknie czasowym.

Czyli szału nie zrobi, chociaż pewnie niejeden nieturniejowy deck na kranowych skautach mnie tym wpieni.
To może też mieć potencjał gdy się okaże, że koleś się sypnął na tyle, żeby obstawić 4 za nim cokolwiek pojedziesz. IMHO ma spory potencjał ta karta.
Guns don't kill people. Psychotic bears with machetes do.

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 2012-04-05, 15:21 »
Tym niemniej przechodząc do grubszych tematów z tego preview... Poruszę to, co mnie poruszyło:

* Maidenka - bardzo fajna, daje dużego kopa Moto Tetsuo (doskok, Range4), powoduje że Paragon's Strength i bez Maga-Yari syci. Trochę nie wiadomo co zrobić z 9-tką kosztu, ale to się jakoś wygładzi chyba.
* Teren - otwiera ciekawą opcję decku przeładowanego do bólu send-home. Dorzucić do niego trochę tempa i może być ciekawie. Necessary Evil nawet, a czemu nie.
* Spell - solidny, dobry, mocny. Niegładki gold koszt, ale to jedyna wada.
* Commander - nie jest zły i wypełnia lukę w decku commanderowym. Niestety w niczym to nie pomaga na główną bolączkę tego dektypu, która dodatkowo została powiększona przez obecność Unstopabble Strike. Mówią, że fajny combos z Champion of Thunder i Shrine To Hachiman. Głupio nie mówią. Ma ktoś 3 x Shrine To Hachiman na puszczenie ?
* Taktycy wszelacy - fajni, ale jak nie za siódemkę, to już jakby słabiej, mniej wesoło no i dalej patrzymy w fate i poza Control The Board i Banish All Doubt w zasadzie nie wiadomo co z tym traitem zrobić, jak się nie jedzie koniem. I tu przechodzimy do creme de la creme....
* DOMEK - nie wiem, może ja czegoś nie widzę, ale to chyba jest słabe, jak rosół na gwoździu. Nie widzę możliwości, żeby to było lepsze niż dociąg, nijak. W dodatku żeby użyć, potrzebuję również zużyć trait taktyczny. A jak go zużyję, to już się nie dopakuję. Czyli muszę coś nałożyć na siebie, jakiś patyk/followera. No i gdzie jest mój dociąg. Niby że open to może fajnie, bo jakby lepiej z retrybkami ewentualnymi. Ale znowu skąd wydoić forsa taktykiem, który właśnie wszedł w stół. W stajni jednakże koniuszy coś mówił, że jak dadzą więcej superfriendsów, to może jakby weselej. Na razie w tym departamencie są Kuronada i Fubatsu. Mało. Mówią też, że ten ogromny pieszy taktyk, co kosztuje 10 i wali range za 4 ( matko jedyna, ależ on wali range, no no no ) jakby zyskał. Czyli efektywnie staje się kawalerią 6/4 za dychę, która wali range za 4. Szał. Zwariowałem. Meh...  No i podstawowe pytanie - gdzie jest mój dociąg... ?

Scorpion Clan * Central head of 3-headed oni * Spoiled air shugenja
A message, my lord, from the... Nezumi ambassador

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 2012-04-05, 19:22 »
Pytanie do Deep Snows: jak to działa? :p

Rozumiem, że wystawiamy go w reakcji na dowolną akcję. Sytuacja: Jadę na pustą prowincję, obrońca w pierwszej akcji dojeżdża z np. Watera. Rzucam deep snows. Jeśli dobrze czytam, to po jego wskoku pojawi się teren który będzie bowował wszystkich kolejnych wskakujących, a ten pierwszy pozostanie prosty?

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 2012-04-05, 19:23 »
spell i teren jest bardzo fajny.
limitedowe zwiekszanie battlefieldow- jakis potencjal ma. tyle ze scisk przeogromny to i trik trzebaby wymyslec zacny.

do postaci sie nie wypowiadam - jakiegos uber kopa nie ma. domek imo slabszy od obecnego domku tiktakowego.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 2012-04-06, 00:00 »

Rozumiem, że wystawiamy go w reakcji na dowolną akcję. Sytuacja: Jadę na pustą prowincję, obrońca w pierwszej akcji dojeżdża z np. Watera. Rzucam deep snows. Jeśli dobrze czytam, to po jego wskoku pojawi się teren który będzie bowował wszystkich kolejnych wskakujących, a ten pierwszy pozostanie prosty?

Gość gra watera ty grasz w reakcji teren, teren wchodzi do gry i z traita swoje bowuje postac, ktora sie zmovowala w watera plus kazdea nastepna postac ktora bedzie sie ruszać.

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Unicorn Clan Instigator
« Odpowiedź #29 dnia: 2012-04-06, 00:05 »

Gość gra watera ty grasz w reakcji teren, teren wchodzi do gry i z traita swoje bowuje postac, ktora sie zmovowala w watera plus kazdea nastepna postac ktora bedzie sie ruszać.

Niestety nie, na Deep Snows jest adnotacja, że Reaction jest po Traitcie. Koleś Gra Watera, po tym jak wjedzie i się wyprostuje zagrywasz w reakcji Deep Snows i dopiero każdy następny Move kiwa.
Guns don't kill people. Psychotic bears with machetes do.

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: 2012-04-06, 00:07 »
Tylko, że w rekcji jest napisane: "after the action resolves", czy wychodzi, że teren jest wstawiany jak już wszystkie efekty akcji się zakończą - czyli w momencie gdy teren jest w grze, jego stać po prostu jest obecna w bitwie, więc trait nie powinien już działać.

Edit:

Niestety nie, na Deep Snows jest adnotacja, że Reaction jest po Traitcie. Koleś Gra Watera, po tym jak wjedzie i się wyprostuje zagrywasz w reakcji Deep Snows i dopiero każdy następny Move kiwa.
no właśnie. ale chyba po to jest legion of bat, by bowować na pierwszym wskoku a potem wystawić teren na bow reszty wskoków :P

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 2012-04-06, 00:25 »
Aż jestem oburzony Twoją jakże potężną interpretacją tego nie aż tak mocnego terenu, niecny Mirumo :)

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 2012-04-06, 00:41 »
teren jest zacny.
nikt nie broni ci go zgrac na  np odeslanie. ja pewnie potestuje "na pohybel wyrmbone-ebanej-katany"
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

TASIEK

• Spider Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 2012-04-06, 01:52 »
Może i ja coś uszczkne z tego co tu pokazali, mi np przypadł do gustu fallowerek i chopek do nich

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 2012-04-06, 12:14 »
Aż jestem oburzony Twoją jakże potężną interpretacją tego nie aż tak mocnego terenu, niecny Mirumo :)

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #35 dnia: 2012-04-06, 23:45 »
Czy Pass jest batle akcja;)? Pytam dla kolegi Jabbasa, bo jesli tak to juz widze akcje, naval/sneak pass w reakcji na pass wystawie teren;)
Dla tych, ktorym wydaje sie to glupie przypominam akcje jabbasa: Sneak + blanked forest;)

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 2012-04-07, 04:19 »
Jak miło o tym poczytać, kiedy najpierw się o tym wielokrotnie słyszało :)

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 2012-04-07, 08:26 »
Cytat: Klepek
juz widze akcje, naval/sneak pass w reakcji na pass wystawie teren
I jeszcze -4F z maidenki ^^
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #38 dnia: 2012-04-07, 13:56 »
Pass nie jest battle akcja LOL

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #39 dnia: 2012-04-07, 14:55 »
Cicho. Daj im jeszcze kilka komb zbudować na tym założeniu.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.