Autor Wątek: [Strategy] Two-Fold Virtue  (Przeczytany 4519 razy)

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
[Strategy] Two-Fold Virtue
« dnia: 2012-06-15, 15:54 »
http://www.thelionclan.com/swiftsword/viewtopic.php?f=52&t=8455&sid=2c93477ef3d83a056449d280133fbc7a

3GC

Battle: Target your Paragon: Create a Personality with the same base Chi, Personal Honor and keywords as the target, and whose base Force equals that target's Personal Honor. Remove the Personality from the game after the battle ends.

"A samurai who embraces bushido will never be weak. When his body fails him, his spirit will rise up and strike." -- Kitsu Sorano
------------------
Hmmm pomoc do szybkiego wjazdu?
Sklep internetowy MGŁA.pl ( http://www.mgla.pl )

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
Odp: [Strategy] Two-Fold Virtue
« Odpowiedź #1 dnia: 2012-06-15, 16:00 »
Zapłać 3 golda za postać 4F która nie przeżyje do końca bitwy. Widzę - być może - zastosowanie w Maidenkach, żeby wycisnąć jeszcze 1-2 honoru z armii/prowincji przeciwnika albo jechać unopposed. Spider wybucha głośnym śmiechem, Scorpion raczej też. Lwy drapią się po głowie, ale raczej tego nie widzą, jednorazowe 3g za 4F to nie jest najlepszy interes...
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Ryoga

• Phoenix Clan
  • experienced Personality
  • *
  • The Eternal Lost Boy
« Odpowiedź #2 dnia: 2012-06-15, 16:41 »
W zasadzie do maidenek aby zjechać szybko prowke może wejść, ale po za tym, nie da rady.

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2012-06-15, 16:43 »
Bez jakiegoś 4f paragona kawalerzysty nie widzę tego w lwie... nawet jakby było bushido to nie wiem czy coś by to zmieniło...

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2012-06-15, 19:55 »
Bez jakiegoś 4f paragona kawalerzysty nie widzę tego w lwie... nawet jakby było bushido to nie wiem czy coś by to zmieniło...

masz przecie Daymio...ktory w switchu jest bardzo dobry.

3gc za 4F. po prawdzie wole +3F za friko.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2012-06-16, 23:52 »
karta do BMek
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #6 dnia: 2012-07-29, 16:03 »
Wkładka w TSE mówi, że nie można skopiować postaci z keywordem Unique (?).
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2012-07-29, 17:01 »
Też na to zwróciłem uwagę, dziwne...

AkodoJacek

• Personality
    • Kyuden Bydgoszcz
« Odpowiedź #8 dnia: 2012-07-29, 19:21 »
Zapłać 3 golda za postać 4F która nie przeżyje do końca bitwy. Widzę - być może - zastosowanie w Maidenkach, żeby wycisnąć jeszcze 1-2 honoru z armii/prowincji przeciwnika albo jechać unopposed. Spider wybucha głośnym śmiechem, Scorpion raczej też. Lwy drapią się po głowie, ale raczej tego nie widzą, jednorazowe 3g za 4F to nie jest najlepszy interes...

ciut się zgubiłem ... nie znajduję "nie przeżyje do końca bitwy" bo że do końca battle segmentu to i owszem (czyli nie może skakać by bronić w innych bitwach jako defender, uciec do innej bitwy jako atakujący etc. ... no chyba że w legacy zagrywać będziemy akcje które powodują że bitwa nie ma rezolucji).

Dla mnie jest jeden bonus -> nie wymaga by paragon był unbowed (a niestety sporo akcii działających z paragonami wymaga nie bowniętego paragona i takiego dostajemy ... no ale to samo możemy dostać dzięki karcie która wstaje typa).

Odnośnie kopiowania Uniq może chodzić o kwestię że w grze może być jedna karta z traitem uniq z tą samą nazwą (co może przekaładać się na to że karta bez nazwy nie może być uniq ... -> You can have no more than one copy of each Unique card, by title, in your decks. (strona 92 podrecznika EE) puls "A player will not bring into play or take control of a Singular or Unique card if he or she already controls a Singular or Unique card with the same title" (strona 115 podrecznika EE).)
« Ostatnia zmiana: 2012-07-29, 20:12 by AkodoJacek »

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2012-07-29, 22:41 »
Odnośnie kopiowania Uniq może chodzić o kwestię że w grze może być jedna karta z traitem uniq z tą samą nazwą (co może przekaładać się na to że karta bez nazwy nie może być uniq ... -> You can have no more than one copy of each Unique card, by title, in your decks. (strona 92 podrecznika EE) puls "A player will not bring into play or take control of a Singular or Unique card if he or she already controls a Singular or Unique card with the same title" (strona 115 podrecznika EE).)
To samo, co w przypadku Mastering the Elements - drugi Unnatural Flood albo drugi inny unique spell w decku. Tytuły różne, karta robi to samo. Tu tytułu nie ma, bo created, można ich nakreować w połączeniu z inną kopiarką paragonów cały wagon :P
Co do Force paragona, może Benten's Blessing na pierwowzór i ziemniak jest jakimś wyjściem...
"Where others see trouble, the Scorpion see possibilities" - Shosuro Mogami
"Weźmy słowo "Hantei"... parę liter dodać, parę ująć, parę przestawić i wychodzi "Fu Leng".

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2012-08-10, 16:32 »
Przez przypadek się natknąłem na taki post:
http://www.alderac.com/forum/viewtopic.php?f=59&t=99261

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2012-08-11, 10:13 »
No i to powinno pozwolić TFV wykroić sobie trochę miejsca przynajmniej u Lwów...
"Weźmy słowo "Hantei"... parę liter dodać, parę ująć, parę przestawić i wychodzi "Fu Leng".

AkodoJacek

• Personality
    • Kyuden Bydgoszcz
« Odpowiedź #12 dnia: 2012-08-11, 10:25 »
Przez przypadek się natknąłem na taki post:
http://www.alderac.com/forum/viewtopic.php?f=59&t=99261

Gdyby poszli w kierunek że nie można kopiować uniq postaci gdy w grze jest uniq postać z blank nazwą (czyli np poprzednio skopiowany two fold virtue typek) miało by to jeszcze jakiś sens ale widocznie nie posiadanie nazwy nie jest równe posiadaniu nazwy "pustej" ... hamerykańce

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2012-08-11, 11:09 »
Gdyby poszli w kierunek że nie można kopiować uniq postaci gdy w grze jest uniq postać z blank nazwą (czyli np poprzednio skopiowany two fold virtue typek) miało by to jeszcze jakiś sens ale widocznie nie posiadanie nazwy nie jest równe posiadaniu nazwy "pustej" ... hamerykańce
no teraz TFV może narobić całą masę unique'ów z jednego pierwowzoru, bo brak tytułu karty na dwóch lub więcej kartach nie jest "tym samym tytułem". "Nazwa pusta" ze skopiowanym keywordem "unique" oznaczałaby, że można użyć tylko jednego TFV, dopóki żyje "kopia", bo drugi unique z "nazwą pustą" (nawet z innego źródła, np. mantisowe duszki z shugasów albo ancestorzy) łamałby rulsy.
« Ostatnia zmiana: 2012-08-11, 11:14 by Zapasnik »