Autor Wątek: komentarze o i po Scorpion preview  (Przeczytany 2091 razy)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
komentarze o i po Scorpion preview
« dnia: 2013-02-06, 13:30 »
ninja - interesujący, ale z taką abilitką (traitem) to raczej do Spidera. A jak go Spider zmieści (taki koszt nie majątek) to może być wrednie. Zwykłym ninjasom to się nie przyda.

courtier - gdyby to było tylko OPEN byłby wredny.  Ale ponieważ musi się kiwać dodatkowo to właściwie wariacja na temat Makiko (heh), tylko jeszcze mniej użyteczna bo unikalna. Jeszcze nie, ale w następnym dodatku jak pojawi się więcej akcji za favora to jak najbardziej. Czyżby zwrot w myśleniu o dyshonorach?

magistrate - koleś który prawie wrzuca Skorpa na poziom Mantisa. Co będzie następne, 2G Loyal No other player may take Reactions??? kolesia znienawidzimy do końca edycji... a potem pewnie dostanie expa dualbugowego. No kur... Jakby tego rozchichotanego gnoja było mało.

paragon - jak na Skorpa żenua, bo jego trait w dobie anty-anty-asygnacji i Elite kuleje. Ale w krabie jest interesujący i wejść może, z takim Forcem ...  Szkoda, że standardowo Loyal ma, za takie pieniądze i z takim PH sam bym nad nim myślał. Oczywiście Kraba to nie dotyczy :/

ninja attack - taa, więcej ninjowych sztuczek. Będzie się działo.

maseczka - na szczęście unikalna, ale i tak Skorpy grają od tego momentu na Imperial Gifcie, zwłaszcza jak się ją z nagową pelerynką połączy. Tylko dlatego że to unique się nie czepiam :)

courtier follower - Skorpy raczej nie bo nie to mają na postaciach, Inni nie użyją bo focus i problem z wymaganiem. ale może wejść do jakiś kombinacji. Niekoniecznie dyshonorowych.

polityka - sam nie wiem. zaletą jest uniwersalność, Battle z potencjalnym honor losem, tylko kurtiera wysadza no po prostu aż chce się wcisnąć do decku i ... no właśnie, przecież to właściwie nic nie robi... może to opcja do military dyshonoru jest, bo tam kolejna karta bleedująca przeciwnika zawsze się przyda.

W sumie - zgodnie z przewidywaniami, nadal najlepsze preview jest do Mantisa. Ale jest to previu z gatunku takich jakie lubię, nawet "najsłabsze" karty (kurtierka) dają interesujące opcje, nic nie jest autoincludem, ale nad każdą kartą można się zastanowić.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: komentarze o i po Scorpion preview
« Odpowiedź #1 dnia: 2013-02-06, 13:39 »
Sejmitar trollujesz nas czy czegoś nie wiem?
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2013-02-06, 13:41 »
właśnie chciałem zapytać, bo chyba ślepnę - gdzie są te karty?

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #3 dnia: 2013-02-06, 13:44 »
Sejmi, nie wiem co brałeś, ale... mu tez byśmy chcieli trochę ;)
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2013-02-06, 13:46 »
We must go back to the future!  ;D

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2013-02-06, 15:23 »
bez kitu, trollololo jak sie patrzy. az zmusiles mnie to zajrzenia na dojo of lies ;D. jeszcze troche i nauczysz sie manipulowac tlumami  ;)
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #6 dnia: 2013-02-06, 15:46 »
Jest previu
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Ledóch

• Scorpion Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2013-02-06, 17:34 »
A to na pewno jest previu dla Skorpiona? Bo odniosłem wrażenie, że dla innych klanów...
Zmieniłem nicka, bo ponoć Fealedhrel ciężko wymówić, hihi :)

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #8 dnia: 2013-02-06, 18:17 »
Nie wiem jak wy, ale odczuwam takie wrazenie iz ktos chyba po pijaku uklaadal kolejnosc wychodzenia dodatkow. Bo przy obecnie dosc duzym paler lewelu kart wychodza jakies takie slabsze te kartoniki. Ale ogolnie to skorpy dupeczki nie urywaja, spodziwalem sie wiekszego suportu dla ninjow skorpionskich . No ale coz . Unique taki jak zurowy do doopy:-)

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #9 dnia: 2013-02-07, 11:23 »
Ciul z tymi postaciami i akcjami. Nie wiem czy nie okaze sie ze scorp dostal najwieksza dopalke w tym secie z wszystkich klanow.
Ktory klan ma najwiecej courtierow i magistrow? Scorpion, do tego jednych z najtanszych. Wychodzi na to ze po tym dodatku bedzie mozna zlozyc deck gdzie w facie ponad 20 kart bedzie zabijac. Nie wiem czy to nie bedzie za wolne, ale sama opcja wydaje sie straszna.

Dynastia : polowa courtierow, polowa magistretow, najlepiej najtanszych
Limited Kill ( 8 ):
The Heirth's Wrath x1
Mysterious Death x1
nowy limited kill pod courierow x 3
nowy limited kill pod magistretow x3
Batle kill (16)
Dispensing justice x 3
A stained cleansed x 3
The law's strenght + negacja mova co teraz wychodzi- 2 kart combo co zabija x 3
Dismising the cur x 3
Relentless conviction x1
Nowy kill do courtierow co dyshonoruje x 3

Razem 24 karty zabijace w fate

Dynasty Kill (3)
Quicksand.

Reszta deck-u karty dyshonorujace/defensywne.
Mozna by w sumie czyms takim pokombinowac w mantisie (wiekszy gold, ale mniejszy dostep do courtierow, z tym ze magistrzy maja akcje), albo na chacie z goldem zeby zagrywac limited kille albo chacie z raidem- polowe zabijamy , polowe lockujemy z chaty/typa.
Ewentualnie na TOP. ktore ma ta przewage ze malo ktory deck jest w stanie go zblitzowac i zwykle zaczyna:)
Jak to mowia : "Co zabija to do decku"

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!