Autor Wątek: Sinister Citadel of the Spider  (Przeczytany 12686 razy)

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
Odp: Sinister Citadel of the Spider
« Odpowiedź #20 dnia: 2013-12-09, 14:04 »
ke? przecież na filmiku było bodajże że kilka postaci może łączyć... więc jak z jednego unitu?
Sklep internetowy MGŁA.pl ( http://www.mgla.pl )

vonSchabov

• Personality
  • Samurai
« Odpowiedź #21 dnia: 2013-12-09, 14:08 »
Z fearem miało być zdaje się tak jak z rangem/melee. Trzeba odkopać designer diaries

Tak czy inaczej wolę mieć domek z akcją niż coś co teoretycznie pompuje moich chłopaków. W sumie strata honoru to jest pryszcz. Jak cię to tak boli nie grasz tych kart bo masz dość alternatyw mam wrażenie. A nawet jeśli to te straty honoru mają znaczenie tylko przeciwko dyshonorowi.

Jeśli do czegoś naprawdę trzeba się przyczepić to to że refill nic nie robi przeciwko honorowi/dyshonorowi

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #22 dnia: 2013-12-09, 14:08 »
ja jestem przekonany że to unit był (tak było tez kiedyś) i nawet na necie taka informacje widziałem
"Ranged and Melee attacks can now be combined. If multiple cards in the unit have a Ranged or Melee attack, you can make a single Ranged or Melee attack with strength equal to one or more of the unit attacks combined. This counts as using all those abilities. "
Walec

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
« Odpowiedź #23 dnia: 2013-12-09, 14:11 »
racja, sprawdziłem.
Hmm to rzeczywiście nie jest już tak fajnie jak myślałem.
Sklep internetowy MGŁA.pl ( http://www.mgla.pl )

koziu

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 2013-12-09, 14:25 »
Moim zdaniem domek nie zagina przestrzeni ale jest klimatyczny :)
A mając na uwadze, że tę edycję pewnie przegram jako casual player to mnie klimat bardziej interesuje :D i tak jak napisał Vasquez: Jest na domku akcja? Jest. Jest fajna? Jest. Czy domek jest mocny? Pewnie na tle crapa czy dragona nie. Ale co tam :D
Ktoś będzie grał na honor? Straci prowkę? Nadal ma tempo dzięki pierwszej akcji.
"Jeśli myślisz, że zwycięstwo uczyniło Cię większym, zmierz swój Cień." - przysłowie spartańskie.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #25 dnia: 2013-12-09, 14:25 »
Z fearem miało być zdaje się tak jak z rangem/melee. Trzeba odkopać designer diaries

Tak czy inaczej wolę mieć domek z akcją niż coś co teoretycznie pompuje moich chłopaków. W sumie strata honoru to jest pryszcz. Jak cię to tak boli nie grasz tych kart bo masz dość alternatyw mam wrażenie. A nawet jeśli to te straty honoru mają znaczenie tylko przeciwko dyshonorowi.

Jeśli do czegoś naprawdę trzeba się przyczepić to to że refill nic nie robi przeciwko honorowi/dyshonorowi
po pierwsze nie teoretycznie pompuje tylko zawsze w opposed popmuje  zwłaszcza w edycji w której 90% to jest właśnie F
po drugie od kiedy straty 2-3 to pryszcz - jedyna postać wracająca followerów z diskarda ma 2 straty kazde uzycie jesgo zdolnosci 2 straty followerzy który maja fear 2 straty kolejny commander 3 straty  jaki to jest wybór? inne klany same sie raczej nie zabiją kupujac postaci ze strata bo mają jak nadrobic na innych postaciach my nie mamy tego luxusu
już nawet nie mówię o grach z dyschonorem byle jaka honorówka na courtierach nas wykonczy (favors, delicate gamble) 
Walec

vonSchabov

• Personality
  • Samurai
« Odpowiedź #26 dnia: 2013-12-09, 14:46 »
No właśnie sam napisałeś-1 postać. Jeśli łatwiej będzie się po porostu wyswarmiać z samurajów niż robić C&C Arakan nie będzie niezbędny tak samo jak followerzy wywołujący stratę honoru. Nie wiem jak ty ja mam plan się samemu nie dyshonorwać ale moze to jakich sekretny tech.

Nie poważnie. Na razie ten brak traitu kosztuje nas może 4 postaci przy czym strata z Ryuko czy Hirose jest do łyknięcia.

Yrq

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 2013-12-09, 14:50 »
Wsadzasz 3* Susumu Takada i odwlekasz przegraną, ew. jakieś postaci z -HR i jakimkolwiek PH. Strat własnych można uniknąć, bo nie trzeba akurat tymi kartami grać, grasz z militarką - podpinasz followerów, dyshonor - nie. Siłę robisz szybko i honorówkę zajeżdżasz, wystawia duel na śmierć na Makoto z seppun bladem (8F/8C)? Fear, fear, fear. Są podbicia i zniszczenia, więc przegryziesz.

Jak dla mnie Spider ma fajny klimat i spory potencjał militarny.
Sensei pewnie będzie dla honorówki.

btw
nie mówię o grach z dyschonorem
miszcz, zrobiłeś mi dzień :)
Phoenix Clan • Grammar Inquisitor • Overthinker • Fudo

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 2013-12-09, 14:53 »
ciekawe czy bedzie jakis sensei redukujacy honor lossy z wlasnych kart.

No właśnie sam napisałeś-1 postać. Jeśli łatwiej będzie się po porostu wyswarmiać z samurajów niż robić C&C Arakan nie będzie niezbędny tak samo jak followerzy wywołujący stratę honoru. Nie wiem jak ty ja mam plan się samemu nie dyshonorwać ale moze to jakich sekretny tech.

Nie poważnie. Na razie ten brak traitu kosztuje nas może 4 postaci przy czym strata z Ryuko czy Hirose jest do łyknięcia.
postacie to jedno, ale sa jeszcze akcje ktore zabieraja honor. i jak sie to zsumuje to podepne sie pod Walca- za duzo i zbyt klopotliwe.

tez jakis mi sie wydawalo ze fear sie kumuluje...ale jezeli z unitem to slabiej.

swoja droga ciezko porownac cos do twierdzy craba (trudno o lepszy bonus gdy grasz militarnie)
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

vonSchabov

• Personality
  • Samurai
« Odpowiedź #29 dnia: 2013-12-09, 15:02 »
Nie znamy jeszcze całego spoilera IE ale na tą chwilę patrząc na COM, AM,GOC mamy

2 strategie ze strata honoru
5 followerów(z czego 3 to yodotai a 1 to crap nieludzki)
4 postacie z czego 2 to unique a z tych unique 1 to fallen(zresztą Ryuko też jest fallen)

O zgrozo.

koziu

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: 2013-12-09, 15:20 »
Jeszcze sensei będzie pewnie w końcu, który zmniejszy / zniweluje straty honoru z własnych kart. Nie w IE to w kolejnym dodatku.
"Jeśli myślisz, że zwycięstwo uczyniło Cię większym, zmierz swój Cień." - przysłowie spartańskie.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #31 dnia: 2013-12-09, 16:01 »
ze stratami są jeszcze 3 holdingi i jak sam mówisz to jest bez IrE które ma prawie 400 wzorów kart 
a nawet nie chodzi o to że sa te straty na postaciach tylko one wcale nie sa lepsze mimo tego że mają stratę co było zrozumiałem gdy spider nie tracił honoru ale w sytuacji której juz tracimy to co jest rekapensata za strate?
Yrq prosze cie może jeszcze mam włozyc poorly place garden
Walec

Gurney

• Unicorn Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 2013-12-09, 16:04 »
Yrq prosze cie może jeszcze mam włozyc poorly place garden

oo... widzisz, jak szybko znalazles rozwiazanie  ;D

a tak na powaznie, to chyba kluczowy moze byc tutaj sensei - jak nie bedzie mial negacji start honoru z wlasnych kart, to rzeczywiscie bedzie biednie

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #33 dnia: 2013-12-09, 16:22 »
a nawet nie chodzi o to że sa te straty na postaciach tylko one wcale nie sa lepsze mimo tego że mają stratę co było zrozumiałem gdy spider nie tracił honoru ale w sytuacji której juz tracimy to co jest rekapensata za strate?
Falenów ma każdy klan i na wszystkich jest strata, także nie ma co porównywać, lecimy dalej
Daigotsu Hirose => strata 1, ma lepsze staty niż prawie taki sam krab, jeden więcej chi (tak, wiem, po co komu chi)
Daigotsu Arakan => tutaj faktycznie strata boli, bo jest na jego akcji, także koleś raczej nie będzie grywalny
Goju Obayashi => jak dla mnie koleś ma lepsze staty niż reszta, ma 4f za 6 i bardzo fajną akcję

CAŁA reszta postaci w spiderze, za które traci się honor, to falleni, a tych ma każdy klan. Nikt nie zmusza spiderów do grania całą resztą kart, które zabierają honor, tymi holdingami followerami itp. Równie dobrze mogę narzekać, ze w krabie za oniacze tracę honor, a one przecież takie słodkie są i nie powinienem.

Czemu spidery nagle miałyby mieć łatwiejszy dostęp do rzeczy, za które traci się honor niż inne klany? To klan jak każdy inny, a nie shadowlands horde. I tak macie lepiej pod tym względem, bo wszystkie wasze postaci są na kresce (oprócz bodajże jednego susumu i monka z coma), także możecie sobie pozwolić na granie jakiś kart ze stratami. Inne klany nawet z wrzuceniem swoich fallenów mają problemy
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #34 dnia: 2013-12-09, 16:33 »
Czemu spidery nagle miałyby mieć łatwiejszy dostęp do rzeczy, za które traci się honor niż inne klany? To klan jak każdy inny, a nie shadowlands horde. I tak macie lepiej pod tym względem, bo wszystkie wasze postaci są na kresce (oprócz bodajże jednego susumu i monka z coma), także możecie sobie pozwolić na granie jakiś kart ze stratami. Inne klany nawet z wrzuceniem swoich fallenów mają problemy
bo wszystkie ine klany maja PH na postaciach nawet militarnych i nie startują z 0 fh
Walec

Tensai

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Ashigaru
« Odpowiedź #35 dnia: 2013-12-09, 16:34 »
Poza tym straty z holdingów negowane były na jakimś domku z celestiala ostatnio.
No i tak. zechciało się być klanem, to trzeba być grzecznym.
Phoenix Clan • Ronin • Daigotsu Bofana Hater • Ashigaru • Gozoku Informant

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #36 dnia: 2013-12-09, 16:37 »
właśnie nie zachciało tylko zostało to na graczach wymuszone
Walec

Assur

• blank Personality
« Odpowiedź #37 dnia: 2013-12-09, 17:54 »
Z postaci z honor loss zapominacie jeszcze o onchi.

Nikt nie zmusza spiderów do grania całą resztą kart, które zabierają honor, tymi holdingami followerami itp.

Oczywiście że nie. Po prostu bez ochrony przed stratą honoru obniża się pula grywalnych postaci w stosunku do innych klanów (mam na myśli postaci z honor loss). Jeśli (po odliczeniu fallenów) jakieś dodatkowe 10% postaci ma honor loss i nie rekompensuje tego jakością (dobrymi przykładami są dla mnie arakan i onchi) to przekłada się to na szanse w grze przeciw innym frakcjom (bo się tych postaci nie bierze wtedy), w szczególności na początku edycji i vs dyshonor (bo strach wystawiać te postaci przeciw niemu, nawet zabrane do decka po prostu go zablokują czasami). I to jest potencjalny problem.

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #38 dnia: 2013-12-09, 18:32 »
O kurna, kolejna genialna chałupka. Ooo AEG ostro gra. Podoba mi się to.
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #39 dnia: 2013-12-09, 22:11 »
I domek, i Daigotsu Meguro przeznaczeni są dla zaawansowanych graczy. Nie ma tekstu kursywą, co właściwie robią ich akcje :)

Domek bardzo klimatyczny. Jak okaże się, że akcję domku można łączyć z ręką i unitami, to będzie wredny. A jak nie - to nadal jest klimatyczny.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.