Autor Wątek: 20-21.09.2014 Mistrzostwa Polski L5R - Bydgoszcz level 15 i 10 storyline!  (Przeczytany 94419 razy)

thingrim

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
Burakowski, Filip Mn
Burakowski, Piotr Sc
Chrobak, Bartłomiej Un
Dziadosz, Artur Dg
Gnyp, Piotr Cb
Gutowski, Konrad Ph
Jachymowski, Jacek Cb
Janoszek, Marcin Sc
Karsznia, Wojcie Sp
Kowalczyk, Łukas Ph
Marcinkowski, Piotr Un
Olszewski, Wojciech Cn
Ostafin, Mariusz Dg
Pruszkowski, Karol Mn
Ratajczyk, Sebastian Sp
Stasierski, Tomasz Cn
Stasiowska, Agnieszka Ph
Wawer, Przemysław Dg
Wierzchoń, Miłosz Ln
Woźniak, Wiktor Ln

Cb 2
Cn 2
Dg 3
Ln 2
Mn 2
Ph 3
Sc 2
Sp 2
Un 2

Po 4 rundach:

1 Kowalczyk, Łukasz 12 62.5 100 62.5
2 Jachymowski, Jacek 12 52 100 50
3 Marcinkowski, Piotr 9 66.25 75 66.25
4 Chrobak, Bartłomiej 9 58.3333 75 58.3333
5 Wierzchoń, Miłosz 9 54.0833 75 52.0833
6 Stasierski, Tomasz 9 52 75 50
7 Dziadosz, Artur 6 70.75 50 68.75
8 Ostafin, Mariusz 6 62 50 53.75
9 Karsznia, Wojciech 6 60.25 50 56.25
10 Ratajczyk, Sebastian 6 58.25 50 50
11 Burakowski, Filip 6 47.8333 50 45.8333
12 Janoszek, Marcin 6 47.75 50 43.75
13 Wawer, Przemysław 6 44.8667 40 36.6667
14 Olszewski, Wojciech 4 47.8333 33.3333 39.5833
15 Woźniak, Wiktor 4 45.3333 33.3333 43.3333
16 Stasiowska, Agnieszka 3 64.5 25 62.5
17 Pruszkowski, Karol 3 52 25 50
18 Gnyp, Piotr 3 41.5833 25 39.5833
19 Gutowski, Konrad 3 39 25 28.75
20 Burakowski, Piotr 0 41.2667 0 39.6667

Shiba Ivano

• Phoenix Clan
  • blank Personality
  • *
Ciekawe czy Sant przesiadł się na Twój deck Qwal, bo zauważam poprawę ;)

I'atz'ek

• Ratling Wanderer
  • temptation Personality
Gral swoim tylko dziaj gold siadal normalnie :)
Ja dzis tez dyshonorem :D
Squeek

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Miszczostwa kameralne, ale czadowe. Dzięki wszystkim za gry, gratulacje dla Mariusza za zmiażdżenie mnie w finale i organizatorów za ogarnięcie tego, co trza w sytuacji nagłego braku Chmiela. Fajnie mnie się grało fenolem i zaczynam mieć poważne wątpliwości czy pojadę na Jaworzno w niebieskiej piżamie, ale to jeszcze wieki czasu.

Chord grał jakąś odmianą tego co postował w wątku o fenolkach? Hamerykanie na FB już się pytają o deckliste :P . Nic nie udostępnie bez approvala od pilota oczywiście ;)
Masz mój approval - w temacie Yrkowym jest lista z turnieju.

Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
a gdzie ten Yrkowy temat?

Na forum.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
Chmieluuu wroc!! ;)
+1

Impreza fajna i faktycznie kameralnie było.
Organizacyjnie bardzo dobrze chociaż po rozmowach ze współlokatorami w Bocianowie, doszliśmy do wniosku że to chyba ostatni nasz nocleg w tym miejscu.

Propsy dla:
1. Organizatorów
2. Horrora jako kierowcy
3. Całej ekipy Pozdro i Pocwicz ze szczególnym uwzględnieniem Jacka!
4. Wszystkich obecnych - fajnie że po raz kolejny chciało wam się jechać przez pół Polski żeby poprzekładać kawałki papieru

Minusy:
1. Niska frekwencja - nikogo z Wawy? 0_0
2. Brak nagród za Top of Clan
3. Design i playtest teamu AEG

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
bylo zacnie. propsy dla wszystkich uczestnikow.

Mr Thingrim - good job :) Gratki za ogarniecie turnieju.

faki dla mnie za to ze gralem kensaiami a powinienem duelowka.

dziekuje kolegom ktorzy wracali ze mna samochodem i drazyli temat 'slodkiej dziurki' - bez Was ta podroz bylaby udreka. a tak prawie 5 godzin minelo jak splatka.

W calkiem innym temacie: fajnie sie patrzylo na dark nage ale uwazam ze gdyby dwoch graczy operowalo naga i grali razem przeciwko czworce to imperial district splonalby niechybnie. Moim zdaniem jednej osobie moze byc ciezko ogarnac co czterech graczy ma na stole i co moga zrobic, plus granie przeciwko 32 kartom fate'a jest z deka (sic!) upierdliwe.

Klepek

• temptation Personality
Ostatnio bylem dosc blisko wygrania nagami, troche bledow z mojej strony i jedna bitwa przegrana o jedna karte, jakbym wygral to nie byloby juz co z chlopakow zbierac;)
Wymaga ogrania i dobrego ogladu stolu, rzeczywiscie ciezko to ogarnac, zwlaszcza przy duzej ilosci graczy, ale zabawa lepsza niz w constructed.

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
ale zabawa lepsza niz w constructed.

+1 milion
Shoju na prezydenta! :)

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
kierowcy lwow mogliby poopowiadac cos na temat swoich deckow? 8)
mam za malo czasu na porzadne ogrywanie decka przed MŚ i chetnie skorzystam z nabytego doswiadczenia :)
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
wkładasz 26 szt. najtańszych lwich postaci gdzie 6 to już drogo po czym dopychasz holdingami i do tego 40 rzeźnickich fate akcji i jedziesz ;)

Na followerach nie działa - nie dość, że nadal nic nie robisz ze stołu to jeszcze nie masz ręki ;)

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
wkładasz 26 szt. najtańszych lwich postaci gdzie 6 to już drogo po czym dopychasz holdingami i do tego 40 rzeźnickich fate akcji i jedziesz ;)

Na followerach nie działa - nie dość, że nadal nic nie robisz ze stołu to jeszcze nie masz ręki ;)
I nie wrzucasz ŻADNYCH unique'ów  ;)
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
tak tak, dokładnie - to 2 błąd jaki mieliśmy w deku :P

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *

I nie wrzucasz ŻADNYCH unique'ów  ;)
to akurat oczywiste. uniq w klanie najczesciej choruja na bezuzytecznosc
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Matsu Nimuro

• Lion Clan
  • *
  • T.L.O.W.
deck to naked/swarm wrzucasz typy od 2gc do max 5gc główny wyznacznik to stosunek force do gc, następnie ph, następnie trait(tzn. samurai/scout) reszte dynastii uzupełniasz holdingami
do tego budujesz odpowiedni fate tu pole manewru jest dość ograniczone ze względu na charakterystykę decku, w skrócie tępa militarka, przetestowane w praktyce działa:)

pozdrawiam Miłosz

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
narazie testuje ziutków za 4-6 ale z battle akcjami.

ps. graliscie invest boyem?

Matsu Nimuro

• Lion Clan
  • *
  • T.L.O.W.
grałem invest boya mimo wcześniejszych moich narzekań na niego, w praktyce lepszy niż na papierze według mojej opinii daje radę, wrzuciłem go jakiś czas temu zamiast typa z invest 1 refil i uważam to za dobrą zmianę, 15 golda dla lwa to może nie jakoś mało, ale też nie jest to na pewno jakaś nierealna kwota bo minimum w 60% gier kupuje go na full wypas, no i opcja wrzucenia go jako reserve miodzio :) wiadomo sens jest kupić go z investem tylko gdy możesz wystawić jego wszystkie kopie, w innym wypadku pojedynczy bądź discard a i jeszcze ma 3ph w przeciwieństwie do pana z invest1

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
grałem invest boya mimo wcześniejszych moich narzekań na niego, w praktyce lepszy niż na papierze według mojej opinii daje radę, wrzuciłem go jakiś czas temu zamiast typa z invest 1 refil i uważam to za dobrą zmianę, 15 golda dla lwa to może nie jakoś mało, ale też nie jest to na pewno jakaś nierealna kwota bo minimum w 60% gier kupuje go na full wypas, no i opcja wrzucenia go jako reserve miodzio :) wiadomo sens jest kupić go z investem tylko gdy możesz wystawić jego wszystkie kopie, w innym wypadku pojedynczy bądź discard a i jeszcze ma 3ph w przeciwieństwie do pana z invest1
narazie nie mam na niego miejsca, testuje paru innych.
mysle ze po paru grach sprawdze czy lepiej sie bardziej swarmic czy posiadac jednak jakas akcje na stole :)

mariusz

• Dragon Clan
  • boxable Personality
  • *
Chciałbym bardzo podziękować Chordowi za finałowy pojedynek oraz wszystkim pozostałym przeciwnikom, których miałem okazje napotkać w drodze do finału. Nie pytajcie o poszczególne pojedynki, ponieważ mam pustkę w głowie i z trudem przypominam sobie cały turniej.
Podziękowania również dla Tingrima za ogarnięcie turnieju i do zobaczenia na następnych turniejach.

jabbas

• Moderator
  • temptation Personality
  • *
  • Jabbas po transformacji w Jabbosklep ;)
    • www.pegaz-gry.pl
hej

po 2 tygodniach mailowania udało się ustalić, że:

nie wysłali wogóle supportu (lol)
ale w zamian i w ramach przeprosin
SETY rarów dla top 4 soboty i top 2 niedzieli
będą z kolejnego nadchodzącego dodatku!

Dla Jacka

Level 10 Stronghold Store Event:

The winner of this level event may select ANY Flavor Trait they desire for a future personality of the Clan they played with. This Flavor Trait must be approved by the Story Team and the Design Team. Thus the winner will work with Story/Design to come up with a satisfactory result.

(daj znać na PM)

Dla Mariusza (które ceduje choice dla swojego ulubionego sprzedawcy Jabbusia)

Level 15 Stronghold Store Event:

The winner of this level event may select a name for a future card to be printed in an upcoming set for L5R. The type of card (example: A personality of the Clan the player won with), and the name, must be approved by the Story Team and the Design Team. Thus the winner will work with Story/Design to come up with a satisfactory result.
Tylko najlepsze gry planszowe i karciane  www.pegaz-gry.pl Bydgoszcz