Autor Wątek: Nowa rotacja w L5R  (Przeczytany 794 razy)

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
Nowa rotacja w L5R
« dnia: 2014-11-20, 14:58 »
Mam 2 sprzeczne informacje więc chciałem zapytac jak teraz będzie wygladała rotacja?
Wiem ze będą 3 formaty Strict, Regular i Extended. O ile Extended jest dla mnie jasny, to odnosnie regular (który ma być poodbno formatem turniejowym) mam wersje:

- w regular wchodzą karty z ostatniego Arc'u natomiast Arc będzie rotował co rok (czyli w moim rozumieniu co rok bedzie wychodzić podstawka i resetować ten format)
- Arc bedzie trwał tak naprawdę 2 lata i co rok bedzie wychodzić podstawka która bedzie rozpoczynać kolejny kolor znaczka, przykładowo obecnie mamy fioletowy kolor znaczka i w lutym wyjdzie kolor różowy, to karty z obu tych kolorów bedą grane aż do momentu gdy pojawi sie w 2016 podstawka wprowadzająca kolor morski błękit i wtedy zielony nam wyrotuje żeby w Regular były tylko 2 kolory znaczka

nie wiem czy nie zamieszałem z drugim opisem wiec jak cos nie jest zrozumiałe to prosze ewentualnego odpowiadajacego o próbę wyjąsnienia tego swoimi słowami najwyżej bedę dopytywał, dzięki

Shiba Qwal

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
Odp: Nowa rotacja w L5R
« Odpowiedź #1 dnia: 2014-11-20, 15:06 »
Ogólnie będzie Extended, Arc i Strict. Co roku mają wprowadzać nowy kolorek buga.
Extended - bug z aktualnego roku plus 2 poprzednie
Arc - bug z aktualnego roku plus 1 poprzedni
Strict - tylko aktualny bug

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2014-11-20, 15:09 »
Raven przymierzasz sie do powrotu?  :o
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2014-11-20, 15:21 »
teraz to juz nie jestem przekonany bo technicznie ta rotacja to raczej sie nie zmieni jakbym nawet wystartował od następnego buga to będę całe IvE w plecy, mało kuszace

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #4 dnia: 2014-11-22, 11:17 »
teraz to juz nie jestem przekonany bo technicznie ta rotacja to raczej sie nie zmieni jakbym nawet wystartował od następnego buga to będę całe IvE w plecy, mało kuszace

Dużo zależy od tego jak będzie wyglądał base IvE w przyszłym roku tzn. ile kartek przedrukują z base IvE (lub poprzednich edycji). To na pewno wpłynie na 'koszt' wejścia.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

katsa

• experienced Personality
« Odpowiedź #5 dnia: 2014-11-22, 15:40 »
Możesz pół edycji grać w strict, a dopiero z następna zacząć arc. W ten sposób nie będziesz chodził za żadną kartą sprzed IVE2.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #6 dnia: 2014-11-22, 15:46 »
Możesz pół edycji grać w strict, a dopiero z następna zacząć arc. W ten sposób nie będziesz chodził za żadną kartą sprzed IVE2.

Domowo to można grać nawet w Legacy. Kotei mają być Arc i domniemywam, że u nas będzie to dominujący turniejowo format. Ile razy graliście w Strict w tym roku nie licząc Second Chance w Sheffield?

Shiba Qwal

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2014-11-22, 17:31 »

Domowo to można grać nawet w Legacy. Kotei mają być Arc i domniemywam, że u nas będzie to dominujący turniejowo format. Ile razy graliście w Strict w tym roku nie licząc Second Chance w Sheffield?

0

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #8 dnia: 2014-11-22, 18:21 »

0

Właśnie. Nie wiem jak Wy, ale ja wolę jak jest więcej kart w formacie niż mniej.

Raven, nie marudź tylko wracaj.

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2014-11-29, 11:32 »
Czyli, że przez cały następny rok gramy tak samo jak w tym ? Jakieś karty w ogóle odpadną?
Zdaje się, że domki wchodzą nowe? Przynajmniej dla tych dla których się zmieniły?

I'atz'ek

• Ratling Wanderer
  • temptation Personality
« Odpowiedź #10 dnia: 2014-11-29, 11:52 »
Nie. Od lutego odpadaja CoM, AM, GoC i masa promek. Zostaje wszystko wydane od IvE.
Squeek

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2014-11-29, 13:56 »
Dzieki. Odpada wszystko przed ive bez wyjatkow?
Jakie kleksy beda grac od lutego? Fioletowy i niebieski? A to co z zielonym to out?

I'atz'ek

• Ratling Wanderer
  • temptation Personality
« Odpowiedź #12 dnia: 2014-11-29, 14:07 »
Dzieki. Odpada wszystko przed ive bez wyjatkow?
Jakie kleksy beda grac od lutego? Fioletowy i niebieski? A to co z zielonym to out?

Tak. Zielone out. Zostaja fioletowe i granatowe.
Squeek

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2014-11-29, 14:16 »
Z tymi fioletowymi to ostrożnie - niektóre przedruki kart z CoM, GoC, Aftermath czy promek do starterów Ivory mają tylko fioletowy bug. Formalnie rzecz ujmując od lutego gramy tylko kartami, które mają bug granatowy (na ten drugi nie zwracamy uwagi).

A nowe karty będą już drukować z bugiem granatowym + czarnym.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #14 dnia: 2014-11-29, 14:50 »
Z tymi fioletowymi to ostrożnie - niektóre przedruki kart z CoM, GoC, Aftermath czy promek do starterów Ivory mają tylko fioletowy bug.

Tak samo jak karty Stronghold i Sensei z base Ivory (+ Keigo Sensei).

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2014-11-29, 15:17 »
Tak - to nawet ważniejsze.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2014-11-29, 15:59 »
Czy metoda jak ma granatowy kleks to gra a jak nie ma to nie gra, jest niezawodna czy znajda sie jakies wyjatki?

bigrat

• Ronin
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 2014-11-29, 16:41 »
przecież znasz aega...przedruk promkowej nagi nie ma żadnego kleksa a jest legalna

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 2014-11-29, 17:22 »
A ktora to ? :)
Aega znam odrobine, dlatego pytam.
Jest wiecej takich kart?

I'atz'ek

• Ratling Wanderer
  • temptation Personality
« Odpowiedź #19 dnia: 2014-11-29, 17:23 »
Z tymi fioletowymi to ostrożnie - niektóre przedruki kart z CoM, GoC, Aftermath czy promek do starterów Ivory mają tylko fioletowy bug. Formalnie rzecz ujmując od lutego gramy tylko kartami, które mają bug granatowy (na ten drugi nie zwracamy uwagi).

A nowe karty będą już drukować z bugiem granatowym + czarnym.

Miałem na myśli karty, które mają fioletowy i granatowy, ale w zasadzie ważniejszy jest granatowy.
Squeek