Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
A mogli zrobić promki bez tekstów i nie byłoby problemu z niekompatybilna wersją językową.
Seeeker of Air dla skorpa...lepiej sie nie dalo
Hatamotos (czyli osoby, które zrobiły wynik 5-0):Crab: 3Crane: 1Dragon: 8Lion: 3Phoenix: 5Scorpion: 2Unicorn: 0Hatamoto voted for the Unicorn techniques to be taught to the Hidden Guard.
Clan Breakdown:Wybrane Roles:Crab: Keeper of AirCrane: Keeper of WaterDragon: Keeper of VoidLion: Keeper of EarthPhoenix: Seeker of VoidScorpion: Seeker of AirUnicorn: Keeper of Fire
#1. Kiku Matsuri (1 Core Set) Czy oprócz tego ten czwartkowy turniej miał jakieś miejsca? Czy to było tak, że tylko wszyscy grali i odpadali od razu przy pierwszej swojej porażce (single-elimination?) i tak przez pięć rund, a po ostatniej rundzie po prostu odznaczyli winnerów (5-0-0)? Czy też były jakieś później jeszcze gry o to, kto zajmie które miejsce?
#2. Turniej główny dwudniowy (pt-sb) (1 Core Set)+ niektórzy dodatkowi gracze mogli otrzymać tytuł Hatamoto (?)
Jak interpretować to Clan Breakdown? Według czego jest to Rank/Honor/Avg.H. ?
http://imgur.com/a/di1dRTe osoby na dole które są półwidoczne to odpadły? O co chodziło tam?
Po tym jak już podsumowano wyniki i podano TOP 32 co się dalej działo? Byłbym wdzięczny gdyby mi ktoś wyjaśnił jak przebiegał ten proces, aż do zakończenia turnieju.
Jakie są ostateczne wyniki tego dwudniowego turnieju - ale chodzi mi o to, które Klany zajęły które miejsca? Interesuje mnie chociaż top 4 lub 8?
#3. Czy były jakieś wyniki niedzielnego turnieju na Gen Conie czy był on totalnie 4fun bez punktów?
#4. Na jakiej zasadzie wybrano Klan Smoka jako ten, który wygrał Emperor's Favour i dekoracje na Winter Court?
Turniej miał swoje miejsca, ale podawane standingi pokazywały wyłącznie bezduszne numery uczestników. Ale i tak liczyło się jedna wyłącznie zrobienie 5-0, żeby uzyskać tytuł Hatamoto. Nawet jeśli ktoś przegrał to ciągnął dalej, ponieważ zastosowano wabik w postaci kart promo - dostawało się swoje klanowe i jeśli trafiłeś na kogoś z innym klanem to się jedną wymieniałeś.
Chyba tak samo jak w czwartek wynik 5-0 lub lepszy dawał tytuł Hatamoto.
Podział klanów pośród uczestników turnieju. Avg. Honor to stosunek ilości skończonych gier w których miało się więcej Honoru niż przeciwnik do całkowitej ilości graczy danego klanu.
Normalna drabinka Single Elimination. Zwycięzcy z Top 32 (gracz 1 vs gracz 32, 2 vs 31 itd.) grali w Top 16, poźniej wygrani w tej fazie w Top 8 i tak do finału.
Program, którego używało FFG nie miał opcji na umieszczenie nazwy klanu (albo komuś się nie chciało), więc ich rozkład pozostanie słodką tajemnicą.
Nie było to czasem głosowanie hashtagami na Twitterze?
Aha, czyli po przegranej się nie odpadało, czyli też i nie ubywało wcale graczy. Przez wszystkie 5 rund grali potencjalnie wszyscy gracze (oprócz tych, którzy odeszli), jak rozumiem. Dzięki temu lepsi nie musieli walczyć później już tylko ze sobą, tylko dalej mogli nabijać punkty licząc, że trafią na słabszych. Ciekawi mnie właśnie jak było przeprowadzanie dobieranie pairingów. Czy według statów, czy właśnie kompletnie random.
Mógłbyś mi jeszcze raz wyjaśnić, np. skąd Lion uzbierał 62 Honoru?
PS. Jakie były nagrody dla zwycięskiego Klanu Lwa i kto je otrzymywał?
Czy dobrze rozumiem, że w takim razie w piątek było X rund i po prostu na koniec wyniki, a następnego dnia w sobotę grali tylko ci z top32? Jeśli tak, to rozumiem, że było w sobotę już mało rund, bo wychodzi na to, że top16+top8+top4+finał(?) to wychodziłoby na to, że 4 rundy tylko były w sobotę i to tylko dla 32 graczy, przy czym, co rundę połowa z tych graczy już odpadała. Czy dobrze rozumiem, czy coś pokręciłem?
Czyli na prawdę nie wiemy nic poza tym, że 1st place - Crane? Lipka straszna...
Z AGOTowych turniejów zwykle więcej statystyk wyciągano i to w ładnych diagramach podawano.