Autor Wątek: [SoD] Yogo Heijin (Personality)  (Przeczytany 3421 razy)

Matsushiro

• temptation Personality
[SoD] Yogo Heijin (Personality)
« dnia: 2012-08-18, 00:31 »
Yogo Heijin
4F 2C
-HR 7GC 1PH
Scorpion Clan ? Samurai ? Cursed ? Paragon ? Yojimbo ? Loyal
Battle: Target your Courtier and an enemy Personality: Move them to the current battlefield: Straighten the enemy Personality's unit.
Some Yogo seek to defeat their curse through their own deaths. But even death can be a betrayal.

http://i1194.photobucket.com/albums/aa370/JSumerlin/Seeds%202012%20GenCon/IMG950187275.jpg
« Ostatnia zmiana: 2012-08-18, 11:21 by Matsushiro »

Ledóch

• Scorpion Clan
  • experienced Personality
  • *
Odp: [SoD] Yogo Heijin (Personality)
« Odpowiedź #1 dnia: 2012-08-18, 14:38 »
Dobry do decku na przegrywanie :D
Zmieniłem nicka, bo ponoć Fealedhrel ciężko wymówić, hihi :)

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2012-08-18, 23:02 »
harpun zly nie jest. zwlaszcza zeby jakiegos zdyshonorowanego leszcza zaprosic na pole bitwy - akcja powtarzalna, dyshonor tez. liczba powtarzalnych spieprzanek ograniczona.
koszt tez ma sensowny wiec ja bym go tak na starcie nie skreslal
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2012-08-19, 01:06 »
W paragonach jest miejsce na jakiegoś nowego chłopka, ten ma sensowny gold cost, a courtierzy coraz częsciej też ułomkami nie są.

Ryoga

• Phoenix Clan
  • *
  • The Eternal Lost Boy
« Odpowiedź #4 dnia: 2012-08-19, 12:46 »
Nie będę skreślał bo to dobry harpun jest, więc coś z niego może być.

Ledóch

• Scorpion Clan
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2012-08-19, 23:10 »
Nadmiar courtierów w Parajimbosach może w normalnym trybie wystąpić dopiero w 4 turze. Nie zaryzykuję wystawiania na killa jedynego courtiera, bo jak mi go zabiją, to siada połowa akcji na stole. A zabiją mi go na pewno, bo po harpunie nie dość, że przeciwnik ma swoją akcję, to jeszcze może ją potencjalnie performować właśnie dociągniętym typkiem którego mu hojnie podniosłem.
Oczywiście mogę dociągnąć kogoś potraktowanego przez Hotako - o ile nie jest na bf,... albo kogoś, kto nie ma Battle akcji a przeciwnik spruł się z ręki. Tylko to jest tak warunkowe, że przez większość czasu koleś będzie blankiem. A jeśli tak, to ja wolę dużego blanka w rodzaju Suwabe, który przynajmniej solo zagraża prowce.
Uważam, że to jest karta typu "win more". Szkoda na nią miejsca w decku...

Stazi

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2012-08-20, 13:51 »
Postać wciągająca przeciwnika do bitwy w momencie kiedy wszystkie deki skupiają się na tym jak szybko i skutecznie się go pozbyć? ... Nie wróżę mu wielkich sukcesów. Jego akcje można by użyć jak przeciwnik nie ma już prawie kart na ręku. W innym przypadku to proszenie się o kłopoty.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #7 dnia: 2012-08-20, 14:31 »
Postać wciągająca przeciwnika do bitwy w momencie kiedy wszystkie deki skupiają się na tym jak szybko i skutecznie się go pozbyć? ... Nie wróżę mu wielkich sukcesów.

Hachigoro.
Kasei.

Słyszycie? Byliście beznadziejni.
« Ostatnia zmiana: 2012-08-20, 14:36 by kempy »
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2012-08-20, 14:40 »
Wrzucę go zamiast Toshimo i przetestuję. W najgorszym wypadku zamienię postać która praktycznie nic nie robi na postać, która rzadko będzie miała okazje coś zrobić :)

Stazi

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2012-08-20, 14:47 »
Postać wciągająca przeciwnika do bitwy w momencie kiedy wszystkie deki skupiają się na tym jak szybko i skutecznie się go pozbyć? ... Nie wróżę mu wielkich sukcesów.

Hachigoro.
Kasei.

Po pierwsze to nie jest lion. Po drugie koleś wciąga też swojego i go nie prostuje. Czasami to może być zysk (jak np. courtier został odesłany z bitwy), a czasami bolesny koszt użycia tej akcji. Być może się nie znam ale na wymiatacza to mi on nie wygląda.

Ledóch

• Scorpion Clan
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2012-08-20, 17:03 »
Hachigoro.
Kasei.

Hachigoro - w reakcji na engagement dociągam typka przeciwnika, mam sneaka, robię miazgę, 2 tempa do przodu
Kasei - dociągam typka przeciwnika na bf, na którym mam paru równorzędnych Lwów, koleś potencjalnie robi miazgę, ja robie miazgę, brak straty tempa, bo wszystkie moje personki mają taką samą role i wartość bojową
Heijin - dociągam typka przeciwnika bf, dociągam swojego jedynego courtiera na bf, koleś robi mi miazgę z courtiera, ja mu już miazgi zrobić nie mogę, bo siada połowa akcji na paragonach, ewentualnie muszę się spruwać z ręki, duża strata tempa
Jest różnica? :D
Ewentualnie mogę dociągnąć courtiera w T4, jak mam ich potencjalnie 2.. tylko co? koleś zaczyna być użyteczny dopiero od T4 (mojej - a zaczynam jako drugi), jak gra już jest w zasadzie rozstrzygnięta w jedną albo w drugą stronę? To sorry - szkoda slotów.
A od Kasei nie wiem czy mnie nie wkurzało bardziek combo Raemon+Countermove :D

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #11 dnia: 2012-08-20, 17:29 »
Gdyby nie wymagal courtiera dawalby rade, do kaseia mu troche brakuje, ale harpun zawsze w cenie.

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!