Autor Wątek: [SoD] Ikoma Aimi (Personality)  (Przeczytany 1851 razy)

Matsushiro

• temptation Personality
[SoD] Ikoma Aimi (Personality)
« dnia: 2012-08-18, 10:27 »
Ikoma Aimi
3F 4C
5HR 7GC 2PH
Lion Clan ? Courtier ? Samurai ? Sensei ? Loyal
After Aimi enters play: Discard all your other Sensei Personalities.
Your Lion Clan Personalities (in play) have Courtier, but do not have Cavalry, Commander, Deathseeker, Paragon, Scout, or Tactician.
"Words are the greatest weapons."

http://i1194.photobucket.com/albums/aa370/JSumerlin/Seeds%202012%20GenCon/IMG950136259.jpg

No i teraz te zakute łby będą używały retoryki :(
« Ostatnia zmiana: 2012-08-18, 11:30 by Matsushiro »

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
Odp: [SoD] Ikoma Aimi (Personality)
« Odpowiedź #1 dnia: 2012-08-18, 13:28 »
Czyli wszystkie Shugasy będą jednocześnie courtierami? O.O
Liońska polityczna masakra! :)
No to teraz trzeba przekopać wszystkie courtierowe karty i zobaczyć upchać wszystko w te 40 kart fate...

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #2 dnia: 2012-08-18, 13:43 »
Fail w tej karcie polega na tym że wszystkie ancestory też stają się courtierami, czyli jak ja gram na Courtierkach i mam ich 4/5 w 5 kolejce to przeżywam orgazm , a lew będzie ich miał około 10 wtedy i wszystkie karty do courtierów w pełni grywalne :(
Chyba nie lubią Żurów w tej edycji  ;(
przynajmniej Mantisy dają rade :)

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2012-08-18, 23:41 »
czuje sie wzruszony.
caly rok strachu przed courtierowymi honorami, ebanymi retorykami.
BURN!

Czyli wszystkie Shugasy będą jednocześnie courtierami? O.O
Liońska polityczna masakra! :)
No to teraz trzeba przekopać wszystkie courtierowe karty i zobaczyć upchać wszystko w te 40 kart fate...

ale po co?
zle ci ze spellami?malo juz masz kart z "gain honor"? wrozke masz zawsze a courtiera od swieta.
chlop na dzien dzisiejszy otwiera droge retoryki.
no i dla fanow systemu-ewentualne dyshonory....ale to narazie poziom fundeckow.

Fail w tej karcie polega na tym że wszystkie ancestory też stają się courtierami, czyli jak ja gram na Courtierkach i mam ich 4/5 w 5 kolejce to przeżywam orgazm , a lew będzie ich miał około 10 wtedy i wszystkie karty do courtierów w pełni grywalne :(
Chyba nie lubią Żurów w tej edycji  ;(
przynajmniej Mantisy dają rade :)

ty masz courtierow i akcje pod courtierow.
ja mam wrozki i akcje pod courtierow. gra sie moze skonczyc zanim dokopie sie do tego chlopa. potem moze mu sie zdazyc jakas przykrosc- bo to nagle zgony nie chadzaja po swiecie?
na dzien dzisiejszy koles nie zagina wszechswiata, i w grach z militarkami tez jakos nie wchodzi na wyzyny.

imo fate gora bedzie mial taki udzial courtierowych akcji jak fenikosowa honorowka z tego kotei sezonu.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #4 dnia: 2012-08-19, 21:46 »
Nie ma jak pakowanie kart pod courtierów do decku, w którym masz 4 sztuki courtiera w decku (3 sensei i 1 event co ich wyciąga). I na stole nie jest 10 coutierów, tylko 1 - po zejściu tego jednego pozostali nie działają... Owszem, jak się pojawi jeszcze jeden w miarę tani courtier ta pani mocno zyska, ale teraz jej granie jest zbyt ryzykowne.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #5 dnia: 2012-08-19, 21:50 »
Przeciez laska jest po to zeby grac w ancestorach retoryki i ewentualnie favorsy.
Chlop co wygral w barcelonie gral 3 retoryki z 1 unaligned courtierem, wiec razem z ta panna masz 4 courtierow w decku zeby moc grac retoryki.

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2012-08-19, 21:55 »
Przeciez laska jest po to zeby grac w ancestorach retoryki i ewentualnie favorsy.
Chlop co wygral w barcelonie gral 3 retoryki z 1 unaligned courtierem, wiec razem z ta panna masz 4 courtierow w decku zeby moc grac retoryki.

Klepek, miales nie zdradzac wyniku. Barcelona dopiero bedzie...

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #7 dnia: 2012-08-19, 22:12 »
Oczywiście, że jest pod granie retoryk w Kitsu, po coż innego byłoby jej te 4 chi za takie pieniądze.

Gość wygrał Barcelonę ( pewnie chodzi o Kotej, ale może Klon Klepka ma lepsze chody niż zakładaliśmy :D ) z jednym (zakładam, że potrójnym) Unaligned Courtier'em - chwała mu za to. Ja testowałem intensywnie Kitsu z 7mioma paragonami - jeden (jeden!) raz na bardzo dużo gier zdarzyło się, że miałem na ręku kartę pod paragona (jedną z 5 czy 6) i paragona w stole. No nie dochodzą, skubańcy, nawet w grach z honorem czy dyshonorem, gdzie prowincji nie tracę i mogę się sypać z 4 TO jest 7 kart z 40. Ale np. Rafciowi w oświeceniu Harsh Choices (1 karta z 40) dochodzi najdalej w drugiej turze co grę.

Nadal uważam, że pakowanie 2-3 specyficznych kart (tutaj : 2-3 retoryki) przy 3-4 postaciach w decku które umożliwiają jej zagranie to zagrywka bardzo ryzykowna. Pojawienie się taniego (czyli : 4-5G) lwiego courtiera to ryzyko znacznie by zmniejszyło... zwłaszcza przy gracującym w okolicy On.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2012-08-19, 22:22 »
przy 4 courtierach mozna 2 retoryki grac.
chociaz czasami wystarcza duel of the serpents.
i patrzac realnie na miejsce w fate to raczej beda opcje wymienne. jedno pewniejsze, drugie zdecydowanie bardziej efektywne
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.