Autor Wątek: tekst dla opisu Honor and Treachery na Alderacu  (Przeczytany 3761 razy)

AkodoJacek

• Personality
    • Kyuden Bydgoszcz
tekst dla opisu Honor and Treachery na Alderacu
« dnia: 2012-11-25, 11:27 »
Witam,

czy dla was określenie "2 fully playable decks in the Emperor format for the Phoenix and Scorpion Clan with exclusive cards for each Clan in them." oznacza że zarówno Feniks jak Skorpion otrzyma postaci dla swojego klanu czy może znajdą się w decku karty dla każdego z 9 klanów ... różne (dopasowane) w decku feniksowym i skorpionskim.

raczej spodziewałbym się "with exclusive cards for both Clan in them" ... ale może tylko mi sie wydaje ;) gdyby tylko o postacie dla tych dwu klanów miało chodzić

Nimrod

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
Odp: tekst dla opisu Honor and Treachery na Alderacu
« Odpowiedź #1 dnia: 2012-11-25, 11:48 »
dla kazdego z tych co w tym dodatku czyli fenixa i skorpiona (moja interpretacja)

"(...) for each Clan in them."
"Warrior monks are a dangerous breed, but I would prefer to face a dozen of them than those tattooed madmen from the Dragon Clan." - Ikoma Toraji" - A Warrior's Wisdom"

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #2 dnia: 2012-11-25, 11:50 »
Można gdybać. Wszystko się wyjaśni z początkiem grudnia bo bodajże H&T oraz Gempukku mają mieć premierę dziesiątego.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Nimrod

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2012-11-25, 11:51 »
muahuahuahua byłem przed Kempym to tak jak bym wystawił Voida ;p
"Warrior monks are a dangerous breed, but I would prefer to face a dozen of them than those tattooed madmen from the Dragon Clan." - Ikoma Toraji" - A Warrior's Wisdom"

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #4 dnia: 2012-11-25, 13:38 »
Previews

Previews will begin Monday, November 26 and will run until December 7 on the official website. Be sure to also check our articles on the set?s Story, Design and Art as well as our announcement of the Release Event!

Czyli jakieś 12 nowych kart
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #5 dnia: 2012-11-25, 13:44 »
Alternate arty też będą w previusach,czyli może ich być mniej niż 12 :)
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #6 dnia: 2012-11-25, 13:53 »
Po 1 dla klanu (i jeden neutral) + alternate champy? Akurat by 12 wyszło, no ale przekonamy się za kilka dni
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2012-11-25, 14:28 »
Tam nigdzie nie ma ani słowa o dziewięciu klanach. A zdanie jest sformułowane zgodnie z najlepszymi wzorcami reklam - interpretować łatwo, udowodnić trudno. Zwracam także uwagę, że w tym zdaniu nigdzie nie ma nic o NOWYCH kartach, więc zdanie jest "legal" przy np. zestawie klanowych holdingów czy cnót  ;)

Nie nastawiałbym się na 9 nowych kart. Do tej pory TG oferowały 1-2 nowe karty plus reprinty. Przypuszczam, że tak samo stanie się tutaj - 2 nowe karty, trochę alternate artów.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #8 dnia: 2012-11-25, 14:34 »
Do tej pory TG oferowały 1-2 nowe karty

Oprócz BOKT.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2012-11-25, 14:51 »
Kolejny gófniany wyciągacz kasy, będzie jedna nowa karta którą muszą mieć wszyscy (pacz Temple of... z woha) + przedruki i inne gófna.
Shoju na prezydenta! :)

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2012-11-25, 18:38 »
Kolejny gófniany wyciągacz kasy, będzie jedna nowa karta którą muszą mieć wszyscy (pacz Temple of... z woha) + przedruki i inne gófna.

Oj Centusiu, wiesz dobrze ze nic nie musisz miec z WoHa a jednak robisz siwy dym. Da sie grac bez WoHa - poza tym w WoHu jest jeszcze opcja na multi i calkiem nowe podejscie do L5R. A takze jest kilka dobrych kart ktore mozesz pchnac do normalnych dekow a nie tylko templacz. W zasadzie templacz to tylko do swiatelka. 

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2012-11-25, 18:46 »
Nie robię dymu :)
Śmieje się tylko z tych dodatków z dupska, naprawdę wszystko mi jedno i tak ich nigdy nie kupowałem tylko pożyczałem od ciebie jak coś było must have ;)
Shoju na prezydenta! :)

AkodoJacek

• Personality
    • Kyuden Bydgoszcz
« Odpowiedź #12 dnia: 2012-11-25, 22:46 »
Tam nigdzie nie ma ani słowa o dziewięciu klanach. A zdanie jest sformułowane zgodnie z najlepszymi wzorcami reklam - interpretować łatwo, udowodnić trudno. Zwracam także uwagę, że w tym zdaniu nigdzie nie ma nic o NOWYCH kartach, więc zdanie jest "legal" przy np. zestawie klanowych holdingów czy cnót  ;)

Nie nastawiałbym się na 9 nowych kart. Do tej pory TG oferowały 1-2 nowe karty plus reprinty. Przypuszczam, że tak samo stanie się tutaj - 2 nowe karty, trochę alternate artów.

Dotychczas TG1 -> karty nie były na tyle kluczowe że bez nich nie dawało się grać (karta do wielkich oni / spory undead + karta przeciw oni / poeta deathseeker pomagający taktykom )
co nie włączało kupowania tego dodatku z powodu nowych kart -> kupowało się dla temple daikoku i Fukurokujin, dwu sneak attack, dwu feign death ... reszta reprintowanych eRek nie była trudno osiągalna a jednocześnie grywalna.

TG2 -> było jeszcze gorzej (Crane / Dragon z deckami które były praktycznie zastrzeżone dla tych klanów ... nie pamiętam szału kupowania z powodu reprintów)

nadal można kupić nierozpakowane Training Grounds ale ich waga wywołuje koszt z przesyłką na tyle wysoki że dla sneaków już nikt ich nie kupi.

Pytanie jak rozszedł się nakład TG2 ... podejrzewam że był niższy niż TG1 a mimo to sprzedawał się słabo.
Bardzo rozchwytywane były podstawki z Imperial Gifta 2 ... co mogło dać panom z Alderaca do myślenia że warto umieścić postacie dla wszystkich klanów w kolejnym training groundzie.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2012-11-26, 00:47 »
Jutro będzie można coś więcej prorokować. Jak pierwszą kartę pokażą.