Autor Wątek: A Moving Battle  (Przeczytany 2407 razy)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
A Moving Battle
« dnia: 2013-11-04, 22:06 »
A Moving Battle (Children of the Wind)
Strategy - RARE

Terrain

Before this battle resolves, you may move one of your opposed attacking Personalities at this battlefield to an adjacted, unresolved battlefield.
Battle: Destroy a Terrain (if able). Put this Terrain into play.

Focus Value: 3

"A samurai's mind may desire peace, but his heart aches for war." - Daigotsu Kanpeki

Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: A Moving Battle
« Odpowiedź #1 dnia: 2013-11-04, 22:28 »
Niech mi ktoś wyjaśni po jaką cholerę odsyłać sobie opposed attacking unit na prowkę obok i to tuż przed rezolucją?
Jedyne co mi przychodzi do głowy to "mam unit walący prowki, a przeciwnik do obrony tylko bazylion F w blankowej armii". Może śpiący jestem, ale to mi wygląda na jedną z najgłupszych kart w dodatku.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Yrq

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2013-11-04, 22:43 »
A myślisz, że jakie armie do obrony będzie miał Twój draftowy przeciwnik?

Tak serio to wszystko będzie zależeć od mety, jeśli akcje na postaciach nie będą mocniejsze niż te pokazane do te pory, to pompowanie siły okaże się niezłą taktyką. Jedziesz dwoma klocami w środek, dwa kloce przeciwnika się bronią, ktoś komuś zastrzeli followera, ktoś wybowuje armię, nie ma co robić. To przeskakujesz obok. Albo żeby puknąć prowkę jak się przez kloce przeciwnika nie przebijasz albo ratujesz kiwnięty unit.
Wszystko zależy co będzie grane, bo np. jeśli powszechne będą tereny niszczące tereny, to przyszłości nie wróżę.
Phoenix Clan • Grammar Inquisitor • Overthinker • Fudo

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2013-11-04, 22:54 »
Wszystkie tereny niszczą tereny.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

koziu

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2013-11-04, 22:56 »
Jedziemy wszystkim w jedną (jeśli plotki się potwierdzą to kawaleria już nie daje takiego boosta) i jeśli mamy postać, która może rozjechać prowkę to bijemy dwie.
Pewnie, że sytuacyjne ale widzę dla tego zastosowanie.
"Jeśli myślisz, że zwycięstwo uczyniło Cię większym, zmierz swój Cień." - przysłowie spartańskie.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #5 dnia: 2013-11-04, 22:59 »
Dla mnie zajebista karta jezeli bitwy beda wygladac jak w goldzie to to bedzie jedna z czesci3j uzywanych kart
Walec

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #7 dnia: 2013-11-05, 00:21 »
Dla mnie zajebista karta jezeli bitwy beda wygladac jak w goldzie to to bedzie jedna z czesci3j uzywanych kart

Popieram, bardzo ta karta mi się podoba.
Pozwala kombinować, nabroić i uciekać, lub po prostu oddalić się na z góry upatrzone pozycje.
Ataki pozorowane mogą być na porządku dziennym w nadchodzącej edycji.

Wolę to Unexpected Discovery

Jest Paku różnica, po zagraniu Twojej kary przeciwnik może gonić, po karcioszcze o której debatujemy już nie.
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

koziu

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2013-11-05, 00:29 »
Jest Paku różnica, po zagraniu Twojej kary przeciwnik może gonić, po karcioszcze o której debatujemy już nie.

Jak nie może gonić. Tam będzie bitwa normalni. Będzie chciał i będzie miał czym to dojedzie.
"Jeśli myślisz, że zwycięstwo uczyniło Cię większym, zmierz swój Cień." - przysłowie spartańskie.

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #9 dnia: 2013-11-05, 00:33 »

Jak nie może gonić. Tam będzie bitwa normalni. Będzie chciał i będzie miał czym to dojedzie.

Mając na uwadze brak odchyłów od RoP to będzie musiał mieć tam jakiekolwiek wojsko.
Jednakże jak rozumiem przejeżdżasz do pustej prówki, bez przedstawicieli obrońcy.
A jak się nie da (bo psiajucha stanął wszędzie) to zawsze możesz liczyć, że jednak nie ma przejazdu na ręku.
W końcu odwrót taktyczny to jednak odwrót, następuje w sytuacji... dramatycznej, gdy trzeba ratować skórę.
Hitomi Monroouke

koziu

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2013-11-05, 01:31 »
Brak wyjątków od RoP i RoL nie oznacza, że nie będzie kart, które pozwalają je obejść.
Np:
Absent Battle: If enemy units are at the current battlefield...
Mamy obejście w karcie ;)

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #11 dnia: 2013-11-05, 02:33 »

No jest, po zagraniu karty o której debatujemy przeciwnik może rzucić swój teren i sprawić, że nasz nie zrobi kompletnie nic :P
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2013-11-05, 02:49 »
No, co ty Paku, jak już jedziesz do bitwy z szatańskim planem ucieczki przed rezolucją to się zaopatrzysz w mapy negujące destrukcję terenu.
A poza tym teren ma inną zaletę, że można go potem podnosić z IE dojo czy innego Liona ^^

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #13 dnia: 2013-11-05, 09:40 »

No jest, po zagraniu karty o której debatujemy przeciwnik może rzucić swój teren i sprawić, że nasz nie zrobi kompletnie nic :P

Czyli na każdą fintę w fincie jest metoda! No cóż decyzja czego używać pozostanie w reku używającego ;)
Hitomi Monroouke

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2013-11-05, 16:43 »
ja uwazam ze ta karta smierdzi koniem. nie rozwalaj jednej prowki tylko 2 po unopposie. daje opcje, zawsze lubilem movement
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2013-11-05, 17:34 »
Przy braku opozycji ta karta nie robi nic. A, nie, przepraszam - NISZCZY. Teren :)

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #16 dnia: 2013-11-05, 17:39 »
Przy braku opozycji ta karta nie robi nic. A, nie, przepraszam - NISZCZY. Teren :)

Taa, chyba Twój! ;) Bo przy braku opozycji przeciwnik swojego nie zagra (przynajmniej takowego nie pokazali)
Hitomi Monroouke

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 2013-11-05, 19:13 »
To, że w rezolucji nie ma przeciwnika, nie znaczy, że w ogóle go tam nie było. Mógł zobaczyć teren i zwiać ostatnim unitem :)