Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
tatuaze-> dlaczego? zrob cos mniechem, z tatuazem zrob to efektywniej
dla mnie monk=shugas, wiec kiho=spell
sadze ze zostanie pewna baza celowanych (themowych) kart: courtier i/lub mgr, ninja.duelist/scout/tactician/commander/kensai beda pod tym wzgledem zdecydowanie biedniejsze (choc spokojnie mozna wyczekiwac kart: "gdy masz X zrob cos efektwniej") IMO paragoni w IvE beda jak hero w EE (jako keyword byli juz przydatni w 2 edycyjnym zestawieniu)-pare rodzynkow jako resztki z poprzedniego bloku. (...)
Cytat: quas w 2013-11-05, 15:03tatuaze-> dlaczego? zrob cos mniechem, z tatuazem zrob to efektywniejO nie nie, robaczku. Zrób coś, a jak jest mnichem (lub tattooed, lub monk tattooed) to zrób lepiej. Zrób coś mnichem a jakby co zrób lepiej - to wymaga keyworda na dzień dobry, wymaganie keyworda na dzień dobry jest be i nie-IE.
@quas, hitomi, sejmitarRyzyko jest jedne a nawet dwa: (praktycznie) IDENTYCZNE Fate oraz (praktycznie, ale bez Postaci) IDENTYCZNE Dynasty w każdym decku w kategoriach: militarka, honor/dyshonor bez względu na klan. Rzekłem.
ale po co sie trzymac wogole schematy mgr/taktyk skoro nie mam do nich kart?mam w klanie 15 roznych postaci, wloze 24szt o najlepszym ukladzie cena/sila. i leje na keywordy.
@Hitomi:wiesz tutaj nie chodzi tylko o roznorodnosc kart tylko o roznorodnosc rozwiazan. nie sztuka prowadzic bitew: -3F z akcji A, a przeciwnik zgra -3F z akcji B (i sie cieszymy bo sa rozne akcje w obiegu).a kombinowanie/zlozonosc opcji to dla mnie wazny aspekt tej gry.
Ależ właśnie o tą różnorodność ja się nie obawiam. Uważam, że klany i ich przedstawiciele (postacie) odpowiednio się różnią.