Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Póki co kombo na ashigaru jest straszne jak dla mnie. Co prawda wymaga przygotowania, ale jak siądzie to jest zło
Chodzi o Exotic Farmlands w połączeniu z Well-Defended Farm, jak rzucisz takie cudo w bitwie, to jak przeciwnik nie ma odsyłania (a nie ma bo i skąd) to jest naprawdę źle
Kilka spostrzezen po kilku wczorajszych grach Crab military vs Unicorn pk control.1. Mimo 16 holdingow w decku zdarzyly sie gry gdzie po 1 turze zaczynalismy kolejna (gold screw).
2. Im wiecej zlota tym lepiej, kon sie tu wyroznia. Wypinalem w jednej turze kokujina i nitoshiego i to dosc wczesnie w grze (nie pamietam chyba w 4 turze).
3. Gry byly ciekawe, albo Szkrabik nie byl w stanie nic zrobic, bo nie mial okazji rozegrac zadnej bitwy (szybko jechalem mu prowki i zabijalem typow), albo stabilizowal gre i po dosc wyrownanej walce przegrywalem, gdy juz dochodzilo do duzych bitwe.
4.Im wieksze chlopy tym lepiej, tak na pierwszy rzut oka wydaje sie ze najbardziej oplaca sie zrobic jednego schaba, z conqeurorem i kawaleria i jezdzic po prowkach.
5. Integracja jest jest mniejsza niz w EE.
Cytat: Klepek w 2013-11-29, 16:59Kilka spostrzezen po kilku wczorajszych grach Crab military vs Unicorn pk control.1. Mimo 16 holdingow w decku zdarzyly sie gry gdzie po 1 turze zaczynalismy kolejna (gold screw).O tym już debatowaliśmy, gold screw to może być zmora IvE.Znowu 18 holdingów może zapchać dynastię w kolejnych turach.I bądź tu panie mądry, tak źle i tak nie dobrze.
Cytat: Hitomi Monroouke w 2013-11-29, 17:40Cytat: Klepek w 2013-11-29, 16:593. Gry byly ciekawe, albo Szkrabik nie byl w stanie nic zrobic, bo nie mial okazji rozegrac zadnej bitwy (szybko jechalem mu prowki i zabijalem typow), albo stabilizowal gre i po dosc wyrownanej walce przegrywalem, gdy juz dochodzilo do duzych bitwe.a procentowo jak się to rozkładało?tak fifty fifty
Cytat: Klepek w 2013-11-29, 16:593. Gry byly ciekawe, albo Szkrabik nie byl w stanie nic zrobic, bo nie mial okazji rozegrac zadnej bitwy (szybko jechalem mu prowki i zabijalem typow), albo stabilizowal gre i po dosc wyrownanej walce przegrywalem, gdy juz dochodzilo do duzych bitwe.a procentowo jak się to rozkładało?
nie zapomnij Klepcze że grasz 3-4 eventy, ja mam 1 w ogóle mam wrażenie że nie opłaca się na razie grać więcej niż 1-2 eventy bo holding lub typ jest duuużo ważniejszy