Autor Wątek: Phoenix Prevs  (Przeczytany 6395 razy)

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
Phoenix Prevs
« dnia: 2007-08-23, 18:31 »
http://www.thelionclan.com/moonandsun/viewtopic.php?f=3&t=256

Enjoy!

IMO: Range attaki wporzo... sporo akcji elementalnych - też wporzo... sami się prostują - rzadka rzecz w SE. Generalnie nie znam się na fenolach, ale wygląda to przyzwoicie jak na moje oko :)

Shiba Qwal

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
Phoenix Prevs
« Odpowiedź #1 dnia: 2007-08-23, 18:42 »
Szkoda że nie zdąrzyłem ich zobaczyć nim stronka sie zjebała :( nie zapisał nikt przypadkiem co te postacie robią??

Togashi Sparrow

• Dragon Clan
  • experienced Personality
  • *
Phoenix Prevs
« Odpowiedź #2 dnia: 2007-08-23, 18:45 »
Wiec nie tylko ja mam problemy zeby tam sie dostac.

Matchii

• blank Personality
Phoenix Prevs
« Odpowiedź #3 dnia: 2007-08-23, 19:17 »
Zapamiętałem tyle:

Asako Bairei xp3
2F 5C 6/8/3
Water shugenja need not bow for Water actions.
Water Battle: nawet jeśli nie w bitwie, kiwnij Bairei, wyprostuj 4 karty w swojej armii.

Shugas który prostuje Temple jako Limited.
Samuraj Duelist Hero 4F 3C 7G
Mnich 4F 3C 8G nie pamiętam co robi.
Fire shugas 4F 4C 9G strzela za 3 i się prostuje.

Piszę z pamięci, więc mogłem się w czymś machnąć.

Vol

• Spider Clan
  • Personality
  • *
Phoenix Prevs
« Odpowiedź #4 dnia: 2007-08-23, 20:24 »
Jesli sie nie mylisz to Asako Bairei stanie sie musthave w wiekszosci militarnych deckow (przy obecnym uposledzeniu prostowania sie)

Radko

• Personality
Phoenix Prevs
« Odpowiedź #5 dnia: 2007-08-23, 20:48 »

Ageto

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Claimster - centrum umów
Phoenix Prevs
« Odpowiedź #6 dnia: 2007-08-23, 21:02 »
Mi sie podobają zdolności na postaciach, Bairei to wogóle wymiata i jeszcze ma cavalary, nawet grając krabem chce go mieć. Event bardzo klimatyczny
Claimster - centrum umów

Brzana's HunterZ Team Member

Walec

• eternal Personality
Phoenix Prevs
« Odpowiedź #7 dnia: 2007-08-23, 21:54 »
tylkoze w krabie bedziesz musiał uzbierać te 6 honoru nim go kupisz a to moze być problem w koniku predzej się pojawi bo dla liona moze być za drogi a reszta bedzie miała problem z wymaganiami honorowymi
Walec

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
Phoenix Prevs
« Odpowiedź #8 dnia: 2007-08-23, 22:04 »
rzeczywiście niezła postać do konika - a miało nie być multi clanowości - ale poczekajmy moze jeszcze do czasu pokazaniu previu konika bo tam może też być coś ciekawego
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Matchii

• blank Personality
Phoenix Prevs
« Odpowiedź #9 dnia: 2007-08-23, 22:12 »
Pierwsze wrażenia po zobaczeniu kart:

Bairei
Powinien mieć Loyala albo HR 7+, naprawdę. Przecież każdy będzie nim grał. Świetny do militarek, w honorówkach kombuje się z Touch of Ice.

Tamaki
Brak elemental keyworda wbrew pozorom nie boli bardzo, bo koleś jest zrobiony pod Kyuden Asako. On + Temple to Shinsei = 2 honoru na turę za darmo, a i innymi świątyniami będzie można się bawić. Fajna postać. Może tylko staty mógłby mieć ciut wyższe.

Eichiro
Koleś na pierwszy rzut oka nie pasuje mi do żadnego decku. Jego zdolność świetnie by działała z czarami, ale sam nie jest shugenją, więc może być problem z upchnięciem go w talii. Ale może będzie można składać coś na mnichach (oni fajne kihosy mają).

Rae
Argh, nieunikatowa erka. Ale jaka! Staty i zdolność - no po prostu nie wierzę, że to Feniks. I jeszcze dopałka za ilość czarów, czyli prawie jak za darmo. Czyżby w DT nareszcie zrozumieli, jak powinna wyglądać synergia samuraj-shugenja? No i obrazek wymiata.

Kajibara
Juchu, chłopaki, składamy militarki na strzelaniu! 4/4 za 9G to drogo na pierwszy rzut oka, ale z taką zdolnością to odpowiednia cena, a i Fire keyword ma swoją wartość. Bardzo klimatyczny art.

Fusaburu
Kolejna nieunikatowa, nieerkowa postać z 4F... Czy to na pewno jest preview fenoli? Hero to bardzo miły keywordzik, duelist też może znaleźć zastosowanie. Nie jest źle.

Power of the Masters
Tu niestety jest źle. Zdolność, jaką gwarantuje ta karta jest niewspółmiernie słaba w stosunku do trudności wystawienia pięciu konkretnych, unikatowych postaci (zwłaszcza że Nakamuro jest moim zdaniem za słaby by go wkładać do jakiegokolwiek decku). Gdyby jeszcze był jakiś profit z wystawienia mniejszej ilości Mistrzów np. trzech, to można by było się zastanowić, ale tak...

Unproven Guardian
Nie widzę żadnego zastosowania dla tej karty w Feniksie. Czy my mamy jakieś karty, które opierają się na PH? (No dobra, mamy Arrow of Purity, ale bez żartów.)

Vol

• Spider Clan
  • Personality
  • *
Phoenix Prevs
« Odpowiedź #10 dnia: 2007-08-24, 01:34 »
Cytat: "Walec"
tylkoze w krabie bedziesz musiał uzbierać te 6 honoru nim go kupisz a to moze być problem w koniku predzej się pojawi bo dla liona moze być za drogi a reszta bedzie miała problem z wymaganiami honorowymi

A czy nie można go kupić za 2 drożej? Czy to tylko ability wewnątrz-klanowe (tak, wiem moje braki z rulebooka :) )?

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
Phoenix Prevs
« Odpowiedź #11 dnia: 2007-08-24, 01:52 »
Tak, to tylko działa w klanie. Tak samo jak kupowanie 2 taniej, jak spełniasz HR, i jak dostawanie honoru za wprowadzenie za pełny koszt jak spełniasz HR lub +2GC jeśli nie spełniasz HR.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
Phoenix Prevs
« Odpowiedź #12 dnia: 2007-08-24, 05:14 »
A teraz zagadka : fenol dostaje fixety (np. taki domek) w tym secie. Widzimy previu 6 (sześciu!) postaci, każda ma rarity C, U albo R.
Czyli ... :) ?
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Kicek

• Lion Clan
  • inexperienced Personality
  • *
  • Swarmastycznie! :)
    • Logopeda Wrocław, Gabinet logopedyczny Wrocław
Phoenix Prevs
« Odpowiedź #13 dnia: 2007-08-24, 09:04 »
Na glownej pokaza jeszcze Isawe Emori.

Czyli mamy 7 postaci :)
Pozdrawiam,
Kicek
Lion Clan Swarmmaster - Chepper's Left Hand - ex Vice Leszcz:) - inexp - unique
www.l5rNews.dvd.pl

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
Phoenix Prevs
« Odpowiedź #14 dnia: 2007-08-24, 09:32 »
Czyyyli?

Każdy klan dostanie 7 postaci? Jedna fixed, reszta w boosterach?

To mi przypomina mój starter do lotusa. Był totalnie nie grywalny, bo więcej było postaci do innych klanów, niż samych mantisów 0_o

Walec

• eternal Personality
Phoenix Prevs
« Odpowiedź #15 dnia: 2007-08-24, 10:27 »
Cytat: "Matchii"

Bairei
Powinien mieć Loyala albo HR 7+, naprawdę. Przecież każdy będzie nim grał. Świetny do militarek, w honorówkach kombuje się z Touch of Ice.

nie obraziłbym się jakby miał loyala ale jak wspomniałem chyba znajdzie się tylko w konikach i to tak nie wszystkich

Tamaki
Brak elemental keyworda wbrew pozorom nie boli bardzo, bo koleś jest zrobiony pod Kyuden Asako. On + Temple to Shinsei = 2 honoru na turę za darmo, a i innymi świątyniami będzie można się bawić. Fajna postać. Może tylko staty mógłby mieć ciut wyższe.

sztuka maksymalnie dwie w deku się znajdą a w honorówce staty poza PH nie są istotne:P

Eichiro
Koleś na pierwszy rzut oka nie pasuje mi do żadnego decku. Jego zdolność świetnie by działała z czarami, ale sam nie jest shugenją, więc może być problem z upchnięciem go w talii. Ale może będzie można składać coś na mnichach (oni fajne kihosy mają).

tak naprawdę to nie najgorzej kombuje się z tą fire shugenja :) do deku pojazdowego 4 f no i jet taka fajna rzecz Inspire Courage :)

Rae
Argh, nieunikatowa erka. Ale jaka! Staty i zdolność - no po prostu nie wierzę, że to Feniks. I jeszcze dopałka za ilość czarów, czyli prawie jak za darmo. Czyżby w DT nareszcie zrozumieli, jak powinna wyglądać synergia samuraj-shugenja? No i obrazek wymiata.

no nie najgorsza :) razem z Shiba Miiko (Your Personalities at Miiko’s location have +1F for each of your Shugenja there) robia naprawdę niezłego forsa
 zdolności fajnie sie kombuje z isawa fire

Kajibara
Juchu, chłopaki, składamy militarki na strzelaniu! 4/4 za 9G to drogo na pierwszy rzut oka, ale z taką zdolnością to odpowiednia cena, a i Fire keyword ma swoją wartość. Bardzo klimatyczny art.

4 forsa z fajna zdolnością:) z domek i holding produkujący 3 kasy

Fusaburu
Kolejna nieunikatowa, nieerkowa postać z 4F... Czy to na pewno jest preview fenoli? Hero to bardzo miły keywordzik, duelist też może znaleźć zastosowanie. Nie jest źle.

niby fajny ale w sumie to chyba nie znajdzie sie w dekach chyba że w jakims deku Herosowym (bo już trochę tych herosów mają :) )

Power of the Masters
Tu niestety jest źle. Zdolność, jaką gwarantuje ta karta jest niewspółmiernie słaba w stosunku do trudności wystawienia pięciu konkretnych, unikatowych postaci (zwłaszcza że Nakamuro jest moim zdaniem za słaby by go wkładać do jakiegokolwiek decku). Gdyby jeszcze był jakiś profit z wystawienia mniejszej ilości Mistrzów np. trzech, to można by było się zastanowić, ale tak...

nie wiem ale dla mnie to jak ta zdolność wchodzi to masz grę wygraną stapowanie w każdym limitedzie 5 postaci jak bardziej irytujących postaci? zwłaszcza że feniks ma możliwości zmniejszania ilości postaci u przeciwnika całkiem skutecznie
jeżeli jesteś dekiem ofensywnym to wybołowujesz przed atakiem 10 postaci to sppppoooorooo

Unproven Guardian
Nie widzę żadnego zastosowania dla tej karty w Feniksie. Czy my mamy jakieś karty, które opierają się na PH? (No dobra, mamy Arrow of Purity, ale bez żartów.)

mozna próbować składać dek feniksowy na unstopable power, nobles end,  shinjo courage The Price of Weakness i może jeszcze coś do zmniejszacia forsa i ciekawa honorówka może z tego wyjść :)
Walec

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
Phoenix Prevs
« Odpowiedź #16 dnia: 2007-08-24, 10:40 »
Cytat: "Walec"
Cytat: "Matchii"

Bairei

nie obraziłbym się jakby miał loyala ale jak wspomniałem chyba znajdzie się tylko w konikach i to tak nie wszystkich

Szczerze? Sam go chcę. Po co? Bo on siedzi w domy, i podczas ataku/obrony, prostujesz nim sobie holdingi. Jak? Prosto - gość prostuje dowolne, bowniętę karty. Wg. rulebooka, podczas segmentu bitewnego, tylko Cards in Units muszą być na aktualnym battlefieldzie by być targetowane. Inne karty, takie jak holdingi, ringi, senseje i wiatry (to w openie) mogą być sobie gdzie chcą. Teoretycznie, mogę wyprostować nawet holding przeciwnika.

Gość jest mocno ulepszoną wersją Moshi Minami. Jest tylko 1 droższy (no powiedzmy, że dla mantisa 3) i wymaga 4 honoru więcej. Dodatkowo, gdybym używał Moshi Euiko z jakimiś spellami, to by się bowowała ;]

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
Phoenix Prevs
« Odpowiedź #17 dnia: 2007-08-24, 11:25 »
Cytat: "sejmitar"
A teraz zagadka : fenol dostaje fixety (np. taki domek) w tym secie. Widzimy previu 6 (sześciu!) postaci, każda ma rarity C, U albo R.
Czyli ... :) ?

Nie wiem jak to jest z tymi Masterami od Żywiołów ale czy tu nie chodzi o to żeby wypchnąć wszystkich na raz , chociażby po to żeby pograć sobie eventem? Reszta klanów chyba nie dostanie tylu postaci.

To albo Bryan Reese dopakowuje swój klan :)

Walec

• eternal Personality
Phoenix Prevs
« Odpowiedź #18 dnia: 2007-08-24, 11:37 »
oczywiście że możesz ale pomyśl o ograniczeniach ma tylko 2 forsa
płacisz za niego jak za zborze
musisz przez 2 tury kupować postacie z honorem by móc go wystawić
jak zagranie ambusha lub hired killera jeszcze bardziej oddala to w czasie a nie granie ich tylko dlatego że może wystawisz baireia to trochę słabe
ale do what you want :)
Walec

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
Phoenix Prevs
« Odpowiedź #19 dnia: 2007-08-24, 12:19 »
Bairei w moich majdenkach napewno znajdzie zastosowanie. Byle kogo kupuje z honorem i mam przeryta postac na kiwanie :) za 8 golda.
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.