Autor Wątek: Nowe Karty - Różne  (Przeczytany 3428 razy)

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
Nowe Karty - Różne
« dnia: 2007-11-26, 20:35 »
Night Silk Poison - fajny item inne Chuda Hankyu

Test of Law - fukuruku w karcie

Kabuki Show - nie wiem co powiedzieć

Brisk Economy - fajne do deckach na atchach i puki co chyba tylko do Cranów dla kart

The Khan - no porządne wsparcie ekonomiczne dla koników i to z fajną akcją

Test of Investigation - ciekawa prostowaczka

Ribbon of Succes - ciekawe, ale czy będzie grywalne

Meanwhile... - fajny event, ale raczej pod deck koruptujący

Unauthorized Duel - ciekawe
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
Nowe Karty - Różne
« Odpowiedź #1 dnia: 2007-11-26, 20:45 »
Brisk economy - darmowe itemy dla Krabów
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
Re: Nowe Karty - Różne
« Odpowiedź #2 dnia: 2007-11-26, 21:18 »
Night Silk Poison - drozsze niz hankyu, nie daje F bonusa, nie zabija w any location, nie moge patrzec na zwrot "destroy an target"

Test of Law - fukuruku w karcie, do przewijania decka chyba tylko dobre

Kabuki Show - nie wiem co powiedzieć, mocarne moze byc wywalenie przeciwnikowi 2 losowych kart na czas ataku/akcjowania w limitedzie

Brisk Economy - fajne do deckach na attachach i poki co chyba tylko do Cranów dla kart

The Khan - no porządne wsparcie ekonomiczne dla koników i to z fajną akcją, jakby jeszcze tego potrzebowali T_T

Test of Investigation - ciekawa prostowaczka, ale chyba sa lepsze, zawsze niby podgladanie sobie kart :P

Ribbon of Succes - ciekawe, ale czy będzie grywalne - watpie

Meanwhile... - fajny event, ale raczej pod deck koruptujący, yes! yes! yes!

Unauthorized Duel - ciekawe

Ja tak sie zastanawiam, po co oni w ogole dali ludziom forest killerow, shameful tactics itp. w srodowisku, w ktorym na powaznych turniejach kazdy wlasciwie gra na 3x doomed intentions?
Time is precious. Waste it wisely.

Hanson

• Scorpion Clan
  • experienced Personality
  • *
Nowe Karty - Różne
« Odpowiedź #3 dnia: 2007-11-26, 21:43 »
Co wy obaj z tym dociągiem dla cranów?
Mamy całą jedną postać z którą to działać będzie dobrze, podobnie zreszta jak smoki. I w obu przypadkach będzie to obnizało koszt "tylko" o 3g.
Dziwne te karty odsłonili. Część może znajdzie zastosowanie, ale ja mam jakieś takie mieszane uczucia.

mihau

• Dragon Clan
  • *
Nowe Karty - Różne
« Odpowiedź #4 dnia: 2007-11-27, 10:53 »
z mojej smoczej pespektywy to - nie ma tam nic ciekawego, no moze poza Kabuki :] ale to raczje w formie bardzo moim zdaniem ciekawej przeszkadzajki niz jakiejs kluczowaj akcji, no bo jak zabraknie mi 1 karty do 40 to moze wlorze, liczylem na cos ciekawszego za te wszystkie dolary ... ale coz ...

Togashi Yeti

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
Nowe Karty - Różne
« Odpowiedź #5 dnia: 2007-11-27, 10:57 »
ja tu widzę okrągłe zero, słownie: 0, kart, których gdziekolwiek bym użył. Unauthorized Duel jeszcze jeszcze, chociaż wszechpanująca paranoja na punkcie Doomed Intentions wielu może zniechęcić do grania tej karty.
Toshiro
Ronin*Samurai*Yojimbo*Storyteller*Poet*Tactician*Good Person

Matsushiro

• temptation Personality
Nowe Karty - Różne
« Odpowiedź #6 dnia: 2007-11-27, 16:08 »
Kabuki show jest ciekawe do honorówek, przy 40FH usuwasz przeciwnikowi 2 karty losowe z ręki co może się przydać i tobie w defensywie, a jemu usunąć desperatkę. Jednym słowem dobra karta tylko,że może byc problem z miejscem.

katsa

Nowe Karty - Różne
« Odpowiedź #7 dnia: 2007-11-27, 20:43 »
Cytat: "Matsushiro"
Kabuki show jest ciekawe do honorówek, przy 40FH usuwasz przeciwnikowi 2 karty losowe z ręki co może się przydać i tobie w defensywie, a jemu usunąć desperatkę. Jednym słowem dobra karta tylko,że może byc problem z miejscem.

No.. jak masz to i dwie inne karty których nie chcesz.
Moim zdaniem nie grywalne nic poza Unauthorized Duel i Khanem. Ależ się zawiodłem tym Night Silkiem :(

A Test of Law to już lekkie przegięcie. Wyrzuć karte - może dostaniesz kartę. Mogłoby być draw two cards - wtedy byłoby kółko w karcie.

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
Nowe Karty - Różne
« Odpowiedź #8 dnia: 2007-11-27, 22:33 »
jak dla mnie to te testy kosmiczne bedą do oświecenia, kabuki show ma tam jakiś potencjał- ale na razie tylko przeciwko deckom bez dobrego drawa.

Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
Nowe Karty - Różne
« Odpowiedź #9 dnia: 2007-11-28, 00:41 »
Jak dla mnie to to wszystko jakieś takie mdłe jest  :?  Szczerze powiedziawszy spodziewalem się czegoś więcej. Jakoś nie widzę wielu grywalnych kart.