Autor Wątek: HV: Mantis Preview  (Przeczytany 13549 razy)

Kakita Miyato

• Crane Clan
  • Personality
  • *
HV: Mantis Preview
« Odpowiedź #40 dnia: 2008-01-03, 23:33 »
Ani nie oczekuję Sejmitar, że ludzie zapomną, ani nie uważam, że są aż tak dupkowato pamiętliwi. Przepraszać za DT chyba nikt z nas nie ma zamiaru. Zwłaszcza zauważ, że za postrzeganie Klanów bardziej odpowiada ST, niż DT. Raty też były boken, a są fajnę. Konie były broken, ale te już nie są fajne z powodu Khana. Zurawiami gram przez RPGa, a tam raczej nie były opisane, jak to Jacek nazwał, jak :"banda cyrkowców" (tak Jacuś, nigdy Ci tego nie zapomnę :cry:  :wink: spoko... nie płaczę... umowa obowiązuje). Teraz takie historyjki dostajemy.

The question is: Czy za kilku debili w DT sprzed kilku edycji (fuckens, zapomniałem jak się ten od Żurawii fanatyk z DT nazywał), mamy teraz dostawać crapiate karty, jak większość ludzi chce? Albo zgnoimy Modliszki i Scorpy za końcówkę Lotusa (choć Self-Appointed Prophet of Doom mówi, że Scorpy takie biedne nie będą)?? Imho, dało się lepiej pomyśleć nad gempukkowcami z  Klanów  Lwa i Modlichy, bez względu na to, jakim Klanem gra koleś z DT.

miyato,

ps. Co do wypowiedzi innych Żurawii na tym forum, to nie mogę brać za nie odpowiedzialności, ani nikt nie powinien ich traktować, jako "głosu Żurawia". Zdanie danego typka, to zdanie tylko tego typka, nieważne jakim gra klanem. I tak wszyscy w miarę się orientujemy, kto jaki jest w realu. To mały światek.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #41 dnia: 2008-01-04, 00:08 »
Imho koles ktory gra storylinowo i jest w DT powinien zostac z niego wyrzucony... ci kolesie powinni po prostu sprawdzac i balansowac power level kart a nie po cichu szemrac, ktory klan jest lepszy. Co do zurawia to sry guys ale sami tez zapracowaliscie sobie na takie miano wszelakimi wypowiedziami (nie mowie o polskich graczach) w roznym stylu... my za to mamy przesrane przez khana :)
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #42 dnia: 2008-01-04, 00:23 »
Cytat: "Kakita_Miyato"
Ani nie oczekuję Sejmitar, że ludzie zapomną, ani nie uważam, że są aż tak dupkowato pamiętliwi. (...)
To dobrze, że nie oczekujesz, bo są. I wbrew temu co sądzisz, za postrzeganie potęgi klanu w światku L5R _CCG_ nie odpowiada story team, tylko właśnie designerzy - to oni tworzą broken karty, na siłę forsując jakieś debilne rozwiązania które potem odbijają się na dobre czy złe temu czy innemu klanowi (czy to będzie Saorka, czy Shiranai Toshi).

Tak samo, percepcja klanów nie ma nic wspólnego ze story i z quality klanu - Crany były przegięte na maxa w CCG, i były i są w RPG, ale - co ciekawe - mimo wszystko ludzie ich lubią i bardzo wiele osób gra Żurem jako 'second clan'. Co najwyżej niektórych drażni 'archetypiczne' narzekanie Żurawi (klątwa Lippensa). Jednak takie np. Kraby obecnie są strasznie mocne i wspierane przez DT, ale jakoś nikt tego nie ma im za złe... Skorp to klan który raz miał gorzej raz lepiej, a jest klanem który się kochal albo nienawidzi. Masz też Kuca, który był na topie znacznie krócej od Żura, i przestał być dość szybko (w porównaniu do żura czy lwa) - a który jest most hated clanem po ratlingach, a hate nabawił się sporo przed zaistnieneim Khana jako zdrajcy.

The question is: Czy za kilku debili w DT sprzed kilku edycji (fuckens, zapomniałem jak się ten od Żurawii fanatyk z DT nazywał), mamy teraz dostawać crapiate karty, jak większość ludzi chce?

Lippens, oby stracił wszystkie zęby poza jednym, który będzie go bolał. Odpowiedź: a czy za kilku debili w DT sprzed kilku edycji mamy teraz nie dostawać dobrych kart, bo bieżące DT się boją że będą br0ken? Albo zgoimy X i Y za początek/koniec edycji Z ? Sorki, stary, ale ludzie NAM wypominają że na początku Diamonda mieliśmy dolce vita. A ty myślisz, że WAM nie wypomną iluś arców ? Huha, śmieszne.

ps. Co do wypowiedzi innych Żurawii na tym forum, to nie mogę brać za nie odpowiedzialności, ani nikt nie powinien ich traktować, jako "głosu Żurawia". Zdanie danego typka, to zdanie tylko tego typka, nieważne jakim gra klanem. I tak wszyscy w miarę się orientujemy, kto jaki jest w realu. To mały światek.

To nie jest kwestia 'zdania jakiegoś typka' (btw : mod prosi cię o zwrócenie uwagi na słownictwo, 'typek' w polszczyźnie ma konotacje negatywne),  każdy ma prawo do swojego zdania. Problem polega na tym, ze bardzo dużo żurawi bardzo często wzdycha do czasów świetności i myśli (albo : pisze, że myśli) w sposób 'not br0ken ? then it sucks'. I to się jeszcze dłuuugo nie zmieni.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Kakita Miyato

• Crane Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 2008-01-04, 01:04 »
No dobrze, to skoro mod prosi tylko o przestrzeganie zasad poprawnej polszczyzny, a przymyka oko na offtopicowanie, to odpowiem na Twojego posta możliwie zwięźle (nie wiem, czy innych porywa rozmowa o Krejn hejcie).

Zauważ, że jak na wiek tej karcianki w Polsce, to wielu graczy już jest dziadkami. I tak jak wielu starszych ludzi ma wyrobione zdanie na wiele tematów i kurczowo się ich trzyma.... "bo tak i już".  Wspaniale się ich słucha przy pifku, gdy mówią:" a w jade edition, to grało się tak, a tak... ". Ale też z głowy podadzą Ci kilkadziesiąt powodów z historii karcianki, za które Żurawie powinno się anihilować, bo wtedy były broken.

Te czasy już się skończyły... choć dziadki wiedzą swoje...
Nowi gracze mogą lubić bądź nielubić danego Klanu, jednak nie ma w nich już tyle wrogości, wbrew temu co piszesz. Mogą być Klany lepsze lub gorsze w danej chwilii, jednak Mirumoto, bądź Kakita już się nie powtórzy. Dlatego jestem tak optymistycznie do kwestii nastawiony i co najwyżej wpieniać mnie może kolejne opowiadanko, które z Żurawii robi cyrkowców, a nie samurajów.

Super jest też to, że obecnie Żuraw może poskładać bardzo sensowną militatrkę (jak chyba wszyskie Klany) i trzaskać się z wszystkimi po mordach. Honor jest fajny, ale czasem trzeba Krabom pewne rzeczy wytłumaczyć "ich argumentami" :wink: . Dlatego, jak dla mnie, ten dodatek jest dla Żurawia całkiem fajny. Czy jest też taki dla graczy Miętusowych, bądź Skorpionich, to oni już wiedzą lepiej ode mnie.

miyato,

ps. Lippens... no jasne, to był Lippens. Idiota złożył skoruptowaby Summon Oni, kiedy spokojnie można było łupać wszystkich pure duelami. I jeszcze coś tym deckiem wygrał  :x

Krzychu

• Crab Clan
  • experienced Personality
  • *
    • www.ancalentari.com
« Odpowiedź #44 dnia: 2008-01-04, 02:24 »
Fajne obrazki.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #45 dnia: 2008-01-04, 02:29 »

LOL. To dlaczego praktycznie każdy newbie który udziela się na forach wie co to jest 'crane whining' ? Patrzysz na klan ze swojej perspektywy i bez uprzedzeń - fajnie. Brawo. Ale inni ludzie tak nie patrzą, inni ludzie mają to i tamto żurom za złe, i choćbyś napisał 10000x więcej textu na temat 'dziadków' i ich dziwacznego wg. ciebie światopoglądu - to te ludzie wiedzą swoje i BĘDĄ mieć za złe Żurom. Zwłaszcza, że sporo nowych żurów zachowuje się tak, jakby miało DT za złe fakt wyrównania biało-niebieskich z resztą świata. Jak napisałem wyżej - jak się gra biało-niebieskimi, to ma się przyklejoną pewną etykietkę i już. Nie wierzysz - popatrz na forumach.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #46 dnia: 2008-01-04, 03:19 »

obecnie Żuraw może trzaskać się z wszystkimi po mordach.

Hmm, atak, mountains of the phoenix z untested scoutow, sneak attack + strzal + ucieczka nazywasz trzaskaniem sie po mordach? Wiekszosc mimo wszystko, zeby trzaskac sie po mordach to chce (a czesto wrecz musi) byc opposed.
Time is precious. Waste it wisely.

Kakita Miyato

• Crane Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 2008-01-04, 11:06 »
Manit0u: podałeś jedną akcję, która faktycznie nie daje wiele szans na odpowiedż. Ale teraz każdy deck musi pojawiać się w bitwie. A przypomnij sobie Diamondowo/Lotusowe decki na duele. Ja swoje i przeciwnik swoje.

Sejmitar: Może masz racje... a może to wynika z tego, co masz w swoim podpisie grumble :wink: . Wolę myśleć, że to jest to drugie. :P

miyato,

Jager

• Personality
    • http://img49.imageshack.us/img4/3302/iambatman1ud7.gif
« Odpowiedź #48 dnia: 2008-01-04, 11:15 »
Jakoś żurawie i tak grają na duelach. A dlaczego? Bo w DT są jacyś ograniczeni ludzie. Jakoś po wyjściu Samuraia przeczytałem sobie, że duel nie zabija z instrukcji. Myślę sobie, ale super ciekawe co teraz robią nowe duele. Sprawdziłem akcję i oczywiście każda zabija. Rzeczywiście, szczyt pomysłowości. Myślę, że jeśli by wreszcie wymyślono coś porządnego dla dueli, a nie "zabij postać za sfokusowanie się", to ludzie odczepili by się od żurawia. Taka gra jest po prostu nudna. I mówię to jako osoba grająca żurawiową duelówką. Doprowadziło mnie to do tego, że wolę przegrywać niż się nudzi i nie specjalnie musieć myśleć w czasie gry.

Co do siły dodatku. Mam nadzieję, że to jest tak, że dużo ludzi na początku edycji narzekali, że mantis jest strasznie silny, więc to ukrócili. Jeśli mam rację to teraz krab dostanie marne karty. Niestety obawiam się, że skorpion w zamyśle AEG ma wygrać race, więc nie liczę, że kiedyś osłabną. Ale to tylko moje odczucia. :)
Nawet gwiazdy płaczą razem z tym, kto płacze w nocy.

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 2008-01-05, 02:29 »
Nowi gracze mogą lubić bądź nielubić danego Klanu, jednak nie ma w nich już tyle wrogości, wbrew temu co piszesz. Mogą być Klany lepsze lub gorsze w danej chwilii, jednak Mirumoto, bądź Kakita już się nie powtórzy. Dlatego jestem tak optymistycznie do kwestii nastawiony i co najwyżej wpieniać mnie może kolejne opowiadanko, które z Żurawii robi cyrkowców, a nie samurajów.

ale wiesz ze caly dragonow cranowy storyline [ten od box postaci] który bedzie sie cięgnął jeszcze bardzo dług , jest np zajabany od mantisów [nasze 2 story liny winy i temptation ] . wszystki ten opowiadania uchodzą za " mantisowe"  ,bo bochaterzy [nie mantisy] jada do mantisowego landu? teraz o ile zawisc za opowiadania jak wygrywaliscie mogla byc podszyta niechecia do mechaniki crane'ów w CCG . to jak wytłumaczysz to ze teraz , gdy mantisy i craby mialay troche zwyciestw jakos nie widac ich w storylinie [ale lepiej nie komentujmy storyline kart jak "tonfajutsu"] ? prosto . Shawn np powiedział ze nie ma pojecia jak pisac dobre opowiadania mantisowe po Richu . nie umie [temu pisze nas Rusty  :roll: ]. Co gorsza para razy zarówno od DT i ST dochodza do ludzi glosy ze oni nie maja pojecia co z nami zrobic . Dlatego to my jestesmy sojusznikami zlych chlopców . z drugiej zas strony storyline winy , czy nie crane moze byc pewny ze swoje opowiadania bedzie miał . zaden klan tak nie ma .
juz sama wojna z crabami daje wam minimum 2 opowiadania [no trza zaczac i skonczyc] . co w tym czasie robie mantisy ? choler wie ST nic nie mowi . niby jest sojusz z spiderem [fajnie dla mnie , bo lubie taint i dark wave] , ale zaden mentol o tym nic nie wie .

ostanio Jeden ze znajpomych zwrócił mi uwage ze w opowiadaniach nie ma równosci miedzy box postaciami [ a w zalozeniu mialy to byc archetypiczne i lubiane przez dany klan postaci] . u nie których sie to udało . super inteligentna kitsuki [wazna postac ma xp] , super duelist crane [uzywa mantisowej techinki przecinani strzał kozak] , stoicki krabik , ulubiona przez moja zone lionka [powoli staje sie veteranką] , zagubiony w rokuganie moto[o nim beda jeszcz opowiadania] . To postaci mniej lub bardziej udane ale lubiane . Odstaje spider bo story time to on ma ale na flavorach , ale ratują go super arty . i  mantiska ....yoritomo magistrat
 :shock: osiągniecia .... skopana do nie przytomnosci przez generic spidera oraz wymuszenie przegrania postaci na dragonie [co bylo czescia machinacji jimena wiec to nawet nie jej zasluga] . mrok .
to ja juz lepiej wole crapowego tsuruchi ki . co jest zdrajca , szulerem i oszustem i na pasku jimena chodzi.
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

marecky

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 2008-01-06, 01:05 »
Cytat: "THE Self-Appointed Prophet of Doom"

ale wiesz ze caly dragonow cranowy storyline [ten od box postaci] który bedzie sie cięgnął jeszcze bardzo dług , jest np zajabany od mantisów [nasze 2 story liny winy i temptation ] . wszystki ten opowiadania uchodzą za " mantisowe"  ,bo bochaterzy [nie mantisy] jada do mantisowego landu? teraz o ile zawisc za opowiadania jak wygrywaliscie mogla byc podszyta niechecia do mechaniki crane'ów w CCG . to jak wytłumaczysz to ze teraz , gdy mantisy i craby mialay troche zwyciestw jakos nie widac ich w storylinie [ale lepiej nie komentujmy storyline kart jak "tonfajutsu"] ? prosto . Shawn np powiedział ze nie ma pojecia jak pisac dobre opowiadania mantisowe po Richu . nie umie [temu pisze nas Rusty  :roll: ]. Co gorsza para razy zarówno od DT i ST dochodza do ludzi glosy ze oni nie maja pojecia co z nami zrobic . Dlatego to my jestesmy sojusznikami zlych chlopców . z drugiej zas strony storyline winy , czy nie crane moze byc pewny ze swoje opowiadania bedzie miał . zaden klan tak nie ma .
juz sama wojna z crabami daje wam minimum 2 opowiadania [no trza zaczac i skonczyc] . co w tym czasie robie mantisy ? choler wie ST nic nie mowi . niby jest sojusz z spiderem [fajnie dla mnie , bo lubie taint i dark wave] , ale zaden mentol o tym nic nie wie .

ostanio Jeden ze znajpomych zwrócił mi uwage ze w opowiadaniach nie ma równosci miedzy box postaciami [ a w zalozeniu mialy to byc archetypiczne i lubiane przez dany klan postaci] . u nie których sie to udało . super inteligentna kitsuki [wazna postac ma xp] , super duelist crane [uzywa mantisowej techinki przecinani strzał kozak] , stoicki krabik , ulubiona przez moja zone lionka [powoli staje sie veteranką] , zagubiony w rokuganie moto[o nim beda jeszcz opowiadania] . To postaci mniej lub bardziej udane ale lubiane . Odstaje spider bo story time to on ma ale na flavorach , ale ratują go super arty . i  mantiska ....yoritomo magistrat
 :shock: osiągniecia .... skopana do nie przytomnosci przez generic spidera oraz wymuszenie przegrania postaci na dragonie [co bylo czescia machinacji jimena wiec to nawet nie jej zasluga] . mrok .
to ja juz lepiej wole crapowego tsuruchi ki . co jest zdrajca , szulerem i oszustem i na pasku jimena chodzi.

sorry nie czytalem calej wypowiedzi,ale wydala mi sie pierdoleniem o niczym,
bohaterow pisze sie przez samo h, a ja wrocilem wlasnie z bydzi po zajebanym turnieju kur#!$% kur#!$% (2:3 chlip)!!(9 h w 2 dwie strony, wiem marudze, mimo ze byly piwka do picia w drodze do domku :)

pozdr
Cytat: ertai
Oj bo wrzuce maly hipokryto rozmowy z gg

dobrze że nie macie nagranego swojego sapania pod prysznicem :)

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: 2008-01-06, 11:59 »
:D

Vol

• Spider Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 2008-01-06, 18:38 »
Jak na drugi post to mistrzostwo świata^^

Zombi Damien

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
  • Srogi Plugawiec
« Odpowiedź #53 dnia: 2008-01-06, 19:06 »
mega szacun tyle powiem :D
też 2-3 miałem :P
Spider Clan * Daimyo * Middle Finger of the Dark Lord * Shugenja * Shadowlands * Unique * Loyal

Lose 20 Honour.

Open/Battle: Umrzyj.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: 2008-01-06, 20:27 »
Cytat: "Volrath"
Jak na drugi post to mistrzostwo świata^^

pierwszy

marecky

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 2008-01-06, 23:33 »
?
no ja pier*ole, tylko czytam tego czlowieka i poprostu nie moge

i nienawidze bledow w takich oczywistych slowach...

pozdr
(wiem CHumanista)
Cytat: ertai
Oj bo wrzuce maly hipokryto rozmowy z gg

dobrze że nie macie nagranego swojego sapania pod prysznicem :)