Autor Wątek: Spider Preview  (Przeczytany 8216 razy)

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
Spider Preview
« Odpowiedź #20 dnia: 2008-01-03, 13:46 »
Cytat: "Damien"
już przed emeraldem nawet chciałem grać na determinacji i insajcie kompletach, terach dorzuce perfekcje jeszcze i jest fajnie

Hehe, ja juz teraz gram na 2 determinacjach i 3x insight, zamiast perfekcji jednak doradzalbym knowledge (tego mi niestety brakuje).
Time is precious. Waste it wisely.

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
Spider Preview
« Odpowiedź #21 dnia: 2008-01-03, 16:22 »
Cytat: "Walec"
właśnie zastanawia mnie czemu się tak cieszycie z gunso ile klanów ma foce bonusy jest fajny ale nie wyrąbisty co do pozostałych postaci to sa niezłe ale mam parę uwag

Jeśli dobrze zrozumiałem followera to jak koleś ma jakiś item z dopałką do force (np tsi blade) to gunso też go moze kiwnąć...
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Ageto

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Claimster - centrum umów
Spider Preview
« Odpowiedź #22 dnia: 2008-01-03, 17:32 »
Cytat: "PAKU"
Cytat: "Walec"
właśnie zastanawia mnie czemu się tak cieszycie z gunso ile klanów ma foce bonusy jest fajny ale nie zarąbisty co do pozostałych postaci to sa niezłe ale mam parę uwag

Jeśli dobrze zrozumiałem followera to jak koleś ma jakiś item z dopałką do force (np tsi blade) to gunso też go moze kiwnąć...

Jeśli ma więcej forca niż base to tak

Poprawione dla poprawności[/size]
Claimster - centrum umów

Brzana's HunterZ Team Member

Walec

• eternal Personality
Spider Preview
« Odpowiedź #23 dnia: 2008-01-08, 14:01 »
tak sobie siedziałem i patrzyłem na te spidery i doszedłem do takiego wniosku

że te postacie cierpią na to na co cierpi cały spider
tak naprawdę nie ma zdolności ofensywnych na postaciach fajne jest odejmowanie forsa

ale zbołowanie jest lepsze zabicie jest lepsze a spider tego nie ma (przy dobrym układzie może używać domku) za często spider musi opierać się na ręce a ona lubi sie szybko kończyć

popatrzmy na uniki spiderowe tylko jedna z 8 ma zdolność ofensywną REKAI reszta nic nie ma teraz po HV dochozdi druga postać z jako tako ofensywną zdolnością ale tylko przeciwno stworzonym kartom
(nie mówie ze daigotsu jest zły tylko że ma zdolnośc raczej defensywną)
tylko forsem bitw się nie wygra
Walec

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
Spider Preview
« Odpowiedź #24 dnia: 2008-01-08, 14:32 »
tylko forsem bitw się nie wygra

Dlatego wlasnie trzeba jakas przewage w fate uzyskac nad przeciwnikiem... posiadac wiecej akcji zabijajacych niz on ma aby zrekompensowac tym brak tego samego na postaciach. Od razu mowie, ze nie da sie tego tak pieknie zrobic z krabem czy skorpionem, ktorzy zabijanie maja wbudowane :|
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Walec

• eternal Personality
Spider Preview
« Odpowiedź #25 dnia: 2008-01-08, 15:31 »
no tak ale jeżeli akcje przeciwnicy maja akcje na postaciach a ty tylko w facie to jest słabo:/ a coraz cześciej się tak zdaża z kolejnymi dodatkami
Walec

Vol

• Spider Clan
  • Personality
  • *
Spider Preview
« Odpowiedź #26 dnia: 2008-01-08, 16:22 »
Dlatego trzeba sobie wyrobic przewage w stylu ja zagram 3 akcje a Ty 5. Ja po tym bede mial 3 personalki i 20F a ty 4 Personalki i 15F. Pas, pas.

Obecnie militarno-samuraiowy spider to takie kraby bez ability, z wiekszym chi

wniosek: używaj tego co masz - duże chi=duele, duży force=szybki wjazd. Brakuje ability na monkach i szugasach wg. mnie. Samuraiowie juz sa calkiem fajni.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
Spider Preview
« Odpowiedź #27 dnia: 2008-01-08, 16:44 »
Wiesz Walec - Mantis też cierpi na coś w ten deseń. Minęły czasy, gdzie akcje z postaci mantisowych zawsze zabijały. RA są za słabe i mają często w koszcie bołowanie. W navalu wbudowane są dwa RA. Mantis bez ręki też nic nie zrobi. Ja ostatnio grając na wariacji EHP (tani followerzy + scouts + trochę beef) miałem 1 followera przez 5 tur i nic nie mogłem zrobić, bo z navala to se moge najwyżej "pass" pocisnąć :P

Różnica polega na tym, że Spider dostaje akcje z domku i ma więcej forsa niż mantol. Mantol ma więcej akcji na postaciach. Dlatego znam ból składania fate, gdzie jego 75% MUSI zabijać, albo przynajmniej kiwać. A to 75% to nie z 40, tylko z ok 20-25, bo reszta to attache.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
Spider Preview
« Odpowiedź #28 dnia: 2008-01-08, 16:52 »
Mantis też cierpi na coś w ten deseń.

Nioe chodzi o to kto cierpi... bo powinni cierpiec wszyscy... chodzi o to ze sa klany ktore w ten sposob nei cierpia... :|
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
Spider Preview
« Odpowiedź #29 dnia: 2008-01-08, 19:39 »
Ja tylko łączę się z wami w bólu ;P

Vol

• Spider Clan
  • Personality
  • *
Spider Preview
« Odpowiedź #30 dnia: 2008-01-08, 23:43 »
Ale po tym dodatku nie ma co marudzić. Dostajemy dość silny tech na duele - postacie za 8g 5/4, postacie za 7 5F, ktore dueluja sie forcem, 2 duelistów (nie ma co, z cranem i dragonem dalej w plecy, ale tutaj mozna wygrac nie rzucajac ani jednego duela. Dalej mamy przewage w Force z tymi 2 klanami,a ich abiliti tez w bitwie nic nie robia - jedynie w duelu), wiele postaci z 5 Chi (Katsu, Yajinden), ktore po smierci wracaja do gry (moga remisowac duele) - Ring of Fire wystawiony + Katsu. Do tego dark virtue takie jak determination swietnie pasuje do decka (moze samo z siebie nic nie robi, ale masz PEWNOSC, ze duel wyjdzie i nic zrobi nic wiecej. Krab Cie nie zabije w reakcji, nie przezyje tego duela w reakcji, focus efekt unicornowego stylu nie zneguje efektow przegranej...). Do tego Insight, ktory szuka Ci duela i zwieksza prawd, jego dobrania, nie mowiac juz ze z panią która pozwala zobaczyc 5 kart i dobrac dark virtue, zyskujemy ogromna przewage: znamy swoj focus, znamy 5 kart wiec wiemy co bedziemy mogli rzucic z insight, i w koncu mozemy dobrac insight czy determinacje).

Postacie nie mają ability same z siebie, ale jest duzo akcji ktore po prostu razem z nimi sprawiaja ze ich efekt jest potezny...

Czekam teraz tylko na duele na forca i PH (wyobrazam sobie... ty sie duelujesz na PH a moj klocek na F ;P)

A nowy pan ma jeszcze wbudowanego draw your blade, który z virtue akcją działa mega. Kaikou kradnie a on zabija;]

Rekkai + Kaikou + ten nowy pan

to już 3 (7 w decku) postaci z BARDZO grywalnym ability...

Radko

• Personality
Spider Preview
« Odpowiedź #31 dnia: 2008-01-09, 00:33 »
Krab Cie nie zabije w reakcji, nie przezyje tego duela w reakcji

Khem... (mały offtopic):
Determinacja w niczym nie przeszkadza, aby Crab zagrał reakcję (Razor czy Courage in death), ponieważ determinacja nie pozwala negować efektów, jakim w duel jest śmierć. Natomiast negate destruction i delay of destruction to dwa separate effects. Reakcja wchodzi, chłop robi swoje po czym po bitwie potulnie idzie poza grę.
To tyle ode mnie ;) ...

Vol

• Spider Clan
  • Personality
  • *
Spider Preview
« Odpowiedź #32 dnia: 2008-01-09, 01:56 »
Co do ability Razor i Courage in death: Czy deleyowanie smierci nie neguje jej w momencie kiedy postac ma zginac z duela, by pozniej z efektu razora/couragea/duela zginela?

Wydaje mi sie ze na te 2 karty determinacja jak najbardziej dziala. Jeśli mam racje to jedyny bolesny resposne to You Die With Me!

Pytanie tylko brzmi czy opoźnienie zabicia nie jest 'chwilowym' jej znegowaniem...

Ageto

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Claimster - centrum umów
Spider Preview
« Odpowiedź #33 dnia: 2008-01-09, 09:42 »
Cytat: "Radko"
Natomiast negate destruction i delay of destruction to dwa separate effects

Zwróć uwagę co jest napisane. I zaglądnij tutaj
Claimster - centrum umów

Brzana's HunterZ Team Member