Autor Wątek: HV: Phoenix Preview  (Przeczytany 6998 razy)

TooS

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • In your base, smashing your statues.

Jager

• Personality
    • http://img49.imageshack.us/img4/3302/iambatman1ud7.gif
HV: Phoenix Preview
« Odpowiedź #1 dnia: 2008-01-04, 17:11 »
Świetne karty, szczena mi opadłą na kolana.
Nawet gwiazdy płaczą razem z tym, kto płacze w nocy.

Chemik

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2008-01-04, 18:02 »
^_^` ależ dużo dobroci no to czym niszczymy :p

A Priest`s Courtesy - Jest ok! Kasuje Etsui, Control, daje favor...

Asako Nagami - JAJ ! ^^ Pierwszy courtier shugas dla fenola, 4 chi i miesza z ringami... Dobroć po trzykroć...

Consecrating the Temple - Taki sobie w sumie, honoru i tak zrobić dwa razy nie można z holdingu, a prostowania holdingów (temple) to fenol ma po dziurki w nosie...

Essence of Jade Dragon - bleee... za bardzo sytuacyjne...

High Temple of Toshi Ranbo - ^^ redirect z elemental mastera na cokolwiek, legacy, temple cóż me like it...

Isawa Mizuhiko - O.O shugas za 3 golda, naval, water shugas... fajny w blitz-naporze się zmieści myślę...

Isawa Shokuta - Niezły, jeszcze nie wiem gdzie znajdzie miejsce ale jest niezły, ważne że broni przed kawaleria, dajemy takiemu kamyk albo inne badziejstwo i koniki muszą go uwzględnić przy stukaniu prowincji...

Shiba Maroyo - TAK! shugas i yojimbo :P Może być ostatecznie :P

Shiba Sakishi - nom fajny ale wymaganie honoru ma końskie... robi honor i dosyła shugasa, yojimbo, duelist... ok ale nic ponadto...

Shiba Tsukimi - Long live to the Queen !!! Świetna... Naprawdę niszczy suty... akcja battle genialna bo można bownać cokolwiek, pasywny bonus jest kozacki...

Solid defense - err... coś się dużo tej mety na dyshonor porobiło... Akcja battle taka sobie...

Tempest of Osano-Wo - hmm... cóż parę tych postaci z range fenol ma może się uda coś na tym wykminić... Edit: właśnie pomyślałem, że może to być niezłe dla koni...

Ogólnie jestem zadowolony z prev ale czy coś się urodzi z tego to zobaczymy... Wszystkie prev Fenola były bardzo kozackie a jak przyszło co do czego to dostajemy w dupę aż miło bo inne klany maja po prostu  sprawniejsze decki na niby słabszych postaciach...

WielkieDŻ

• Personality
« Odpowiedź #3 dnia: 2008-01-04, 18:29 »
hmmm... mam wrażenie, że niedługo w fenolu będę miał więcej samurai jak shugasów... generalnie fajne karty które były by idealne w każdym klanie, za to nie działają z naszymi domkami...

dobrze ze chociaż championka coś sensownego robi

Gripen

• Lion Clan
  • Personality
  • *
  • Wolność i Dobrobyt
« Odpowiedź #4 dnia: 2008-01-04, 18:34 »
Super te nowe Fenole. Nareszcie dostają Championa i to jakiego. Coś mi się wydaje, że będę jeszcze przez nią płakał.
Lion Clan • Samurai • FUDO • Tactician • Commander • Cavalry • Artisan • Magistrate • Engineer • Miner • antiImperial • Rebel • Confederation • Experienced 3 • Unique • Loyal

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #5 dnia: 2008-01-04, 18:39 »
Jaki mrok, super support do blitza na nowym domku po prostu naporowy fenol zaczyna się robić groźny i szybki. Ziutek za 3g to majstersztyk i pan z Gempukku też niczego sobie, no ,no kotei sezon zapowiada się dość ciekawie, pod względem zróżnicowania  :mrgreen:

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #6 dnia: 2008-01-04, 18:46 »
Post zmieniony;) Zapomnialem ze z wprowadzaniem ringow do gry jest inaczej:)
Tak czy siak swietne preview;)

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Kakita Tatsuyoshi

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2008-01-04, 18:55 »
Jak narazie (przynajmniej według mnie) feniks dostał świetne karty. Jest kilka które powiewają lewizną jak czar - smoczek albo prostowanie holdingu lub ten wodny miecio z 1f/2c ale reszta świetna.

Tsukimi - niszczycielka światów i ogólny rozgramiacz galaktyk jak dla mnie

Shiba Sakishi - świetny samurai/duelist/yojimbo/ za 6g i z dosyłającą akcją dla mnie ksmos tyle że mniejszy bo mógł by mieć HR 6 a nie 12. Poza tym w honorówce też sie znajdzie dla niego miejsce bo zawsze te jeden honoru za przydzielenie stuknie.

Shatoku - świetny obrońca i niezły w ataku. Widać emori szkoli nowy legion lawiny. Tak trzymać

Holding jest tym czego dawno potrzebował redirect na inny legalny cel z elemental mastera. Świetna sprawa.

Tempest może być przydatny ale jeszcze ciężko go widzę. No ale ja nie gram feniksem więc wyrocznią nie jestem i jakoś super sie nie znam.

Akcja za za bowniencie shugasa ciekawa ale nie wiem czy to zadziała. Jesli to wypleni benikowe lewki to bedzie warto ją trzymać. Poza tym daje favor.

kunoichi

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2008-01-04, 19:19 »
Przegięcie pały  :twisted: Tak mogę skwitować nowe Feniksy. Theme na yojimbo widać robi się strazny, z Danjuro i championem każdy Feniks na stole wymiata, wsparcie do zjazdowego domku straszne ... lecz mimo to ponarzekam.

Wkurza mnie fakt, że Fen dostał dobre karty dopiero gdy w race wywalono go na sam koniec. Nawet z takimi postaciami ciężko będzie dogonić inne klany. Jakiekolwiek by te postace nie były Skorpion dyshonor zje przeciętnego Feniksa na śniadanie. Ale same postacie kosmos.

Ageto

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Claimster - centrum umów
« Odpowiedź #9 dnia: 2008-01-04, 19:22 »
Solid defense - err... coś się dużo tej mety na dyshonor porobiło... Akcja battle taka sobie...

Było kwestią czasu kiedy wyjdzie jej więcej. Bez tej akcji tok arta była by taka sobie.
Claimster - centrum umów

Brzana's HunterZ Team Member

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2008-01-04, 20:24 »
Oddam nerkę za Isawa Mizuhiko bez traitu Loyal  :roll:

Narzekanie_mode_on :P

Mantis dostaje postać, która jest ewidetnie nie dla niego. Dodatkowo ostatnimi czasy wyszło już dwóch unicornów w przebraniu (5gc, 4hr) o ile nie więcej... a jak fenol dostaje fajniusią karciochę, którą dałoby się w wesołym mantisowym decku upchnąć, to dają jej Loyal... paranoja? xD

Narzekanie_mode_off

Generalnie bardzo przyjemne karciochy. Podoba mi się spell-"burn it down" ;p

Postacie faktycznie mroczne. Champion nawet jak w pierwszej turze wyskoczy, to za 8g. Taniej niż większość champów po obniżeniu kosztów. A do tego jest bardzo fajowską postacią. Yojimbo z base forcem 1 będą mieć w natarciu po 15 ;p full mrokmadafaka normalnie.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #11 dnia: 2008-01-04, 20:58 »
Cytat: "Matsushiro"
no ,no kotei sezon zapowiada się dość ciekawie, pod względem zróżnicowania  :mrgreen:

Na to czeka chyba każdy normalne gracz.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Gripen

• Lion Clan
  • Personality
  • *
  • Wolność i Dobrobyt
« Odpowiedź #12 dnia: 2008-01-04, 21:04 »
Cytat: "Geralt_Bialy_Wilk"
Oddam nerkę za Isawa Mizuhiko bez traitu Loyal  :roll:
Nie ty jeden.
Pierwsze wrażenie gdy zobaczyłem tą postać: Zajebiście, wreszcie pokombinuję z Lwem na czarach.
Po chwili: kurde ona podpisała lojalkę
Lion Clan • Samurai • FUDO • Tactician • Commander • Cavalry • Artisan • Magistrate • Engineer • Miner • antiImperial • Rebel • Confederation • Experienced 3 • Unique • Loyal

Nataku

• Unicorn Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2008-01-04, 21:08 »
Preview udany choćby za sam rysunek championki...Boska karta...

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2008-01-05, 00:11 »
Fajnie fajnie

podoba mi się solid defense
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Zombi Damien

• Spider Clan
  • *
  • Srogi Plugawiec
« Odpowiedź #15 dnia: 2008-01-05, 00:55 »
Solid to jest prev cały :D
a tak serio to moje BRT z fun military się zmieni chyba w konkret military :D
Spider Clan * Daimyo * Middle Finger of the Dark Lord * Shugenja * Shadowlands * Unique * Loyal

Lose 20 Honour.

Open/Battle: Umrzyj.

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2008-01-05, 02:07 »
phoenix powerful ??? lol you have seen nothing yet .... :?
ale karciochy fajne co nie . kto by pomyslał ze nmozna zrobic jakiemus klanowi wiecej niz dwie trzy dzialajace karty na set . [a jak patrze na naizena i uniki phoenixowe to chce mi sie plakac] . no tak ale reese wie co phoenix potrzebuje . ciekawe tylko co szykuje na mistrzostwa majace zdecydowac kto bedzie cesarzem .... tak pewni mnichów asako , napewno mnichów asako.
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Chemik

• Spider Clan
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 2008-01-05, 05:03 »
No klan jest tak mega powerfull i tak dopieszczony przez Dev Team, ze az zrobil zaszczytne ostatnie miejsce w Race, a na lokalnych turniejach jak ktos trafia na Fenola to ma banana na twarzy i jakos sie nie poci... Smiem wrecz twierdzic ze ludziki trafiajace na Fenola uwazaja to za zrzadzenie losu/usmiech szczescia...

Byl poprzednie prev - alez fenole dostaly fajne postacie no jak teraz beda smigac !!!

Gowno ugraly...

Dlaczego? Bo mimo tych pysznych postaci inne klany lepiej robia honor i przy okazji lepiej sie bronia/kontroluja w limited. Wjazdowki innych klanow maja lepsza podbudowe militarki, a cobys na Feniksach nie skladal pare gier masz poprostu automatycznie w dupsko... Juz nie mowiac o tym ze aby osiagnac dany efekt Fenolem trzeba zagrac tysiac akcji/attachy, co klany robia uzyciem jednej postaci lub akcji z domku...

Mialem porownanie grajac przez jakis czas militarnym Scorpem. Scorpowi wystarczy bownac postac aby ubic postac, Fenol musi miec zaatachowane spelle albo miec szczescie i wyplacic tego patyka w postac bez attachy...
Jak ktos walnie argument ze to tylko scorpy to odsylam do Craba... Jak nie wystarczy to nawet fuken militarny Crane ma latwiejszy kill z range/postaci niz Fenix... I wiem co mowie bo bylo to testowane do znudzenia az sobie zrobilem przerwe i pogralem Scorpem...

Moze po tym dodatku spadnie ilosc deckow na dishonor bo z tym bylo do tylu zawsze. Tak czy siak irytuje mnie fakt ze jest tyle dobrych kart pod honorowke (spelle/postacie/akcje), a mimo to sa widoki ale na dzialajacy militarny blitz...

Shaft

• Personality
« Odpowiedź #18 dnia: 2008-01-05, 11:31 »
Cytat: "Chemik"

Isawa Mizuhiko - O.O shugas za 3 golda, naval, water shugas... fajny w blitz-naporze się zmieści myślę...

ja myślę, że do militraki to sie ona nie nadaje (no chyba jak dostania visions of panku). Pasuje za to bardzo do buildu honorowego ze względu na swój koszt i water traita (pod unstappable powera- water traita często brakowało).

Preview ogólnie pozytywny, jednak przy tych kartach co na razie pokazali nie wydaje mi się żeby coś diametralnie zmienił.
rzana's HunterZ Team Member

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #19 dnia: 2008-01-05, 14:19 »
Szczerze mowiac to podstawowy problem fenixow polega na tym, ze postacie, ktore sa yojimbo sa raczej kiepsciuchne i o ile moze sie wydawac, ze ze wszystkimi tymi bonusami itp. to moze toto niezle smigac to jednak takie prostackie justly earned victory niszczy ich totalnie. Duzym problemem tez jest, ze nie da sie zrobic decka wlasciwie tylko na samurajach z tego wzgledu, ze domki staja sie niemal bezuzyteczne wtedy i polowa postaci traci swoje skille.
Time is precious. Waste it wisely.