Autor Wątek: Hidden dragon temple  (Przeczytany 32174 razy)

Matsushiro

• temptation Personality
Hidden dragon temple
« dnia: 2008-01-05, 17:54 »
http://www.l5r.com/products/honors-veil-previews/

mi się podoba ładny obrazek i umiejętnośc nawet fajna.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
Hidden dragon temple
« Odpowiedź #1 dnia: 2008-01-05, 17:58 »
Taka dziwna meta na Willa... wole swoj domek :)
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
Hidden dragon temple
« Odpowiedź #2 dnia: 2008-01-05, 18:42 »
czacha dymi jak dla mnie...

Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Radko

• Personality
Hidden dragon temple
« Odpowiedź #3 dnia: 2008-01-05, 18:50 »
Prędzej to taka przeszkadzajka na Hallsy Lionów.

Draq

• Dragon Clan
  • inexperienced Personality
  • *
Hidden dragon temple
« Odpowiedź #4 dnia: 2008-01-05, 19:12 »
Przeszkadza także kucą w prostowaniu/bowowaniu. U mnie chyba sie zmieści  :wink:

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
Hidden dragon temple
« Odpowiedź #5 dnia: 2008-01-05, 19:20 »
możesz też wrócić swoją postać co czasami może być istotne i ważne

a jako przeszakadzajka to najlepiej działa na lionowe Hallsy bo przeciwko todowi to raczej za bardzo nie pochula bo tod może powykorzytywać też zdiskardowane postacie
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Jager

• Personality
    • http://img49.imageshack.us/img4/3302/iambatman1ud7.gif
Hidden dragon temple
« Odpowiedź #6 dnia: 2008-01-05, 20:11 »
fajne, wracasz postać, a potem wyszukujesz Legacy. Zawsze to już nie będzie na samym spodzie. Chyba że ma się mega pecha przy tasowaniu. Ja chyba włożę razem z trzecim Legacy.
Nawet gwiazdy płaczą razem z tym, kto płacze w nocy.

Hanson

• Scorpion Clan
  • experienced Personality
  • *
Hidden dragon temple
« Odpowiedź #7 dnia: 2008-01-05, 20:18 »
Ewentualnie gdy deck się skończy to można postacie wracać :)
czasem może być przydatne.

Radko

• Personality
Hidden dragon temple
« Odpowiedź #8 dnia: 2008-01-05, 20:20 »
Rulebook mówi, że możesz szukać legacy holdingów niezależnie od tego ile ich masz w decku. Jedynym ograniczeniem jest to iż jeśli go nie znajdziesz, to do końca gry nie możesz już ich szukać. Tak więc nie musisz nawet wrzucać dodatkowego Legacy holdingu.

Vol

• Spider Clan
  • Personality
  • *
Hidden dragon temple
« Odpowiedź #9 dnia: 2008-01-05, 21:47 »
Cytat: "Radko"
Rulebook mówi, że możesz szukać legacy holdingów niezależnie od tego ile ich masz w decku. Jedynym ograniczeniem jest to iż jeśli go nie znajdziesz, to do końca gry nie możesz już ich szukać. Tak więc nie musisz nawet wrzucać dodatkowego Legacy holdingu.

Tylko ze w ramach jakiejstam zasady dobrej woli (good faith) czy czegokolwiek podobnego (nie moge sobie przypomniec nazwy, niech mnie ktos poprawi) robiac akcje zaklada sie ze mozesz ja zrobic, wiec jak ktos sie przyczepi to moze Cie z turnieju za to wywalic;P Sytuacja nie jest jasna i jasniej bylo z gifts and favors kiedy przegyrales gre w tym momencie.

A we Wroclawiu pomysl szukania legacy ktorego nie ma powstal by obejrzec sobie karty pod prowincjami i wiedziec co bronic...

Radko

• Personality
Hidden dragon temple
« Odpowiedź #10 dnia: 2008-01-05, 22:18 »
Ruling co do tego przypadku
BTW:
Co to za sędzia na tym turnieju co nie zna zasad i chciałby Cię wyrzucić z turnieju. Chociaż ... z doświadczenia wiem że różnie to u nas bywa :? .

Vol

• Spider Clan
  • Personality
  • *
Hidden dragon temple
« Odpowiedź #11 dnia: 2008-01-06, 01:49 »
Co to za sędzia na tym turnieju co nie zna zasad i chciałby Cię wyrzucić z turnieju. Chociaż ... z doświadczenia wiem że różnie to u nas bywa Confused .

Przypadku takiego nie bylo, my honorowo (nawet spidery) takich rzeczy nie robimy, ale chodzi mi o inna zasade: Good Faith Rule -

http://rules.l5r.com/Abilities_and_actions#A._Announce_the_action

czy zgodnie z nią nie musimy mieć czego szukać by móc zgodnie z tą zasadą szukać?

Radko

• Personality
Hidden dragon temple
« Odpowiedź #12 dnia: 2008-01-06, 02:19 »
Ok. Spoko. Anonsujesz akcję, płacisz koszt ( tapujesz domek ) po czym musiałbyś stargetować legacy holding. I tu pojawia się problem w postaci Tracking Rule'a. Nie spełnisz required targeting ponieważ w momencie anonsowania akcji, holdnig jest out of play i face down więc nie może być w żaden sposób odróżniony od innych kart w decku. Czyli nie możesz skorzystać z reakcji, nie możesz wyciągnąć legacy, itd. co raczej nie miałoby najmniejszego sensu ;).

Tak mi się przynajmniej wydaje ...

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
Hidden dragon temple
« Odpowiedź #13 dnia: 2008-01-06, 02:28 »
Holding super. Jeszcze tylko by się przydał jakiś sensowny, legalny sposób na przetasowanie sobie decku.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
Hidden dragon temple
« Odpowiedź #14 dnia: 2008-01-06, 14:05 »
A New Wall xDDD

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
Hidden dragon temple
« Odpowiedź #15 dnia: 2008-01-06, 14:53 »
Anonsujesz akcję, płacisz koszt ( tapujesz domek ) po czym musiałbyś stargetować legacy holding.

Co? Oj zmusiles mnie do wziecia po raz 3 w zyciu instrukcji do reki... :) gdzie tam masz napisane ze musisz cos targetowac?

Ulatwie ci sprawe i zacytuje caly tekst z instrukcji

Reaction: After your Dynasty Phase ends, if you have brought no Holdings into play this turn, bow your Stronghold: Search your Dynasty deck, then any face-down cards in your provinces, for a Legacy Holding and put it into play waiving Gold cost.

Jak ty tutaj target znalazles?

Tak wiec mozesz uzyc tego strongholdu, i przetasowac decku przy szukaniu fikcyjnego legacy holdingu, tyle, ze nie bedziesz juz mogl wiecej tego zrobic bo nie znalazles zadnego.
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Radko

• Personality
Hidden dragon temple
« Odpowiedź #16 dnia: 2008-01-06, 17:28 »
Słuchaj, wdałem się w dyskusję z twoim bratem żeby nie było że jakiś ignorant jestem. Jakbyś zauważył to wrzuciłem link do rule'a, gdzie Zen odpowiada bardzo czytelnie na jego problem. Nie ma tam mowy o żadnym rule of good faith itp. bzdurach.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
Hidden dragon temple
« Odpowiedź #17 dnia: 2008-01-06, 18:47 »
Nie ma tam mowy o żadnym rule of good faith itp. bzdurach.

Ale ja nic o good faith nei pisalem  :shock: Napisalem, ze nie jest tak jak ty to napisales przy wyciaganiu legacy holdingu i zacytowalem ci instrukcje.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
Hidden dragon temple
« Odpowiedź #18 dnia: 2008-01-06, 19:11 »
Wracając do tematu : och, dziękujemy ci drogie DT, że po raz kolejny w tym dodatku kopnęłaś Lwy. Tak ciężko było napisać 'you do own', albo dorzucić jakiś koszt do targetowania cudzych peepsów ? Domek jest pomyślany jako metoda recyklingu postaci, ale 'przypadkowo' wali w Hallsy. A może by się tak skupić na balansowaniu i tworzeniu nowych opcji, co ?
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Zombi Damien

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
  • Srogi Plugawiec
Hidden dragon temple
« Odpowiedź #19 dnia: 2008-01-06, 19:31 »
wiesz stary on tak 'przypadkowo' wali w te hallsy i kuce jak czołg w wojska nieprzyjaciela :D
nawet zachęcili na stronce do walenia tym w przeciwnika
Spider Clan * Daimyo * Middle Finger of the Dark Lord * Shugenja * Shadowlands * Unique * Loyal

Lose 20 Honour.

Open/Battle: Umrzyj.