Autor Wątek: Scorp Sun Tao  (Przeczytany 6981 razy)

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
Scorp Sun Tao
« Odpowiedź #20 dnia: 2008-01-11, 15:22 »
Cytat: "TooS"
ta postac nie moze miec loyal :P bo moze zmienic clan alingment po nastepnym turnieju

While he wears the Scorpion colors now, if another Clan should win the Child of the Tao event in 2008, he will be reprinted with another Clan’s colors, leaving the Scorpion.

Doh. To by się dało reprint  z "Will only join X and Scorpion Clan Player" albo podwójnym clan aligmentem + loyal >> (był już taki crab/crane, jeśli pamięć mnie nie myli :P ). I po problemie ;D

poza tym, ja nie o tym chciałem... po prostu są pewne postacie, które się nigdy nie powinny pojawiać w deckach nie-klanowych. Jak narazie lojalkę to mają daimyo, championi, nowy nawalony szugas i pare łepków. Ale tacy goście jak ten, jak Tsimaru, jak Etsui to już sobie mogą nawet w mawsach być -_-' (bez obrazy, po prostu taki etsui ma z taintem tyle wspólnego, co ja z pływaniem synchronicznym). Już nawet nie chodzi o fluff tych kart, tylko o ich mechanikę w karciance. To boli, kiedy np. Smok wystawia etsui'a i w tym momencie, ja wiem, że mam dwie martwe karty w dynasty (Exp i Exp2) dopóty, dopóki nie podejdzie mi hired killer. Albo ta pani od Lwów (wybaczcie, zawsze zapominam jak się nazywa...) która sobie wrzuca unity do bitwy. O ile Kociak się musi napracować troszeczkę, żeby tą techniką zjeść prowincje, o tyle krab wrzuca byle co i się głupio cieszy...

Idąc dalej, w lotusie była Yashinko... krew mnie zalewała jak ją widziałem.  Wielokrotnie, z myślą tylko o niej, wkładałem Traitor's Groove do talii...

MiRage

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
Scorp Sun Tao
« Odpowiedź #21 dnia: 2008-01-11, 15:36 »
rewelacja:D
ale brak loyala naprawde boli
"we hope to errata no more cards in Celestial Edition. "

Vol

• Spider Clan
  • Personality
  • *
Scorp Sun Tao
« Odpowiedź #22 dnia: 2008-01-11, 15:58 »
Powiariowaliscie... Loyal? Tak i moze nich jeszcze na nim pisze 'Bow: You win the game'... Ale wtedy powiecie - 'chujowe, jeszcze sie kiwa' (niektorzy zrozumiaja ;) ). Sorry, ze mam/bede mial Bayushi Tsimaru w decku. Sorry ze mam Yoritomo Etsui w decku. Po prostu sorry. Tylko ze dajcie mi takie spiderskie odpowiedniki o rownej sile i miejcie ich sobie loyal. A do tego momentu jestem zmuszony na nich grac. Tyle

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
Scorp Sun Tao
« Odpowiedź #23 dnia: 2008-01-11, 16:12 »
Spider Clan posiada wiele silnych unikalnych postaci. Daigotsu, Daigotsu Rekai, Moto chen, Tsuruchi Etsui, Bayushi Tsimaru...

Co do Spidera to sie nie dziwię, ba, nie dziwie sie w ogóle, ale jest to po prostu irytujące kiedy widzę postacie z MOIM clan aligmentem po niewłaściwej stronie. I nie ma to aż tak dużo wspólnego z tym, że sam nie mogę takiego Tsimaru wyłożyć, ale ffs, to sie bardzo gryzie z flavourowatością legendy którą tak cenię.

Samarhad for Shogun. Yo!
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

Vol

• Spider Clan
  • Personality
  • *
Scorp Sun Tao
« Odpowiedź #24 dnia: 2008-01-11, 16:31 »
Moto chen, Tsuruchi Etsui, Bayushi Tsimaru..

A gdzie one posiadaja trait 'spider clan'? One nie sa moje ale jako ze nie maja traita loyal, ktorego checie dac wszystkim waszym fajnym postacia (o ktorych my mozemy pomarzyc) , moge na nich grac.

Wiec gdyby one byly loyal (pomijajac ze i tak sa duzo mniej grywalne niz w swoich wlasnych klanach)  to spider mialby:

Daigotsu i Daigotsu Rekkai

2 postacie na cały obecny playset:) Jeśli to jest dużo to pozdro & poćwicz!

Co do Spidera to sie nie dziwię, ba, nie dziwie sie w ogóle, ale jest to po prostu irytujące kiedy widzę postacie z MOIM clan aligmentem po niewłaściwej stronie. I nie ma to aż tak dużo wspólnego z tym, że sam nie mogę takiego Tsimaru wyłożyć, ale ffs, to sie bardzo gryzie z flavourowatością legendy którą tak cenię.

Więc jeśli chcesz żeby zachować flavourowatość legendy  to najpierw daj każdemu klanowi porównywalnie grywalne postacie a potem wkładaj wszystkim loyal...

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
Scorp Sun Tao
« Odpowiedź #25 dnia: 2008-01-11, 16:33 »
Cytat: "Volrath"

A gdzie one posiadaja trait 'spider clan'?

Nie muszą. One nie wiedzą jeszcze, że są Pająkami.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Vol

• Spider Clan
  • Personality
  • *
Scorp Sun Tao
« Odpowiedź #26 dnia: 2008-01-11, 16:40 »
Cytat: "kempy"

A gdzie one posiadaja trait 'spider clan'?

Nie muszą. One nie wiedzą jeszcze, że są Pająkami.

Za to ja nie wiem, ze moge je kupowac niehonorowo, czy pomijajac honor req, czy dostawac za nie honor przy zakupie honorowym...

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
Scorp Sun Tao
« Odpowiedź #27 dnia: 2008-01-11, 17:20 »
Nie, no naprawdę, akurat co jak co, ale wydawało mi się, że używając tak ciężkiej ironii będę bardziej oczywistym. Jak widać błąd.

Ja rozumiem, że jako gracz spiderowy masz święte prawo być rozeźlony z powodu nierówności power levelu klanów i wiedz, że się z tym absolutnie zgadzam, ale kurde chill out. Ja naprawdę nie mówię, że OMG SpiDer Clan NO KLIMAT zomg lol nubz kthXbaI.

Więc jeśli chcesz żeby zachować flavourowatość legendy to najpierw daj każdemu klanowi porównywalnie grywalne postacie a potem wkładaj wszystkim loyal...
Nie chodzi o to, żeby wszyscy byli loyal, ale, żeby jakoś ograniczyć granie wieloma pozaklanowcami. Oczywiście problem leży nigdzie indziej niż w DT, no bo losowy deck militarny bez Tsimaru jest najzwyczajniej słabszy niż taki sam z tym panem. I tu nie chodzi o specyficzny deck, ale o lwią ich część w obecnym środowisku.

Wniosek? Tsimaru jest przegięty.

Kurde, trochę offtopic.
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
Scorp Sun Tao
« Odpowiedź #28 dnia: 2008-01-11, 17:46 »
Tsimaru (Etsui, inni) nie jest przegięty ... to rulebook nie daje sobie rady z karaniem za nielojalność, bo co to jest 2G więcej... W SPycrafcie AFAIR obcoplemieńcy kosztowali 2x drożej (wystawcie Tsimaru albo Etsui za taką cenę - od razu zniknąłby z decków), w Warlordzie ocoplemieniec wchodzący do gry ma naprawdę przekichane. Tylk ow Legendzie straszą upiory :)
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
Scorp Sun Tao
« Odpowiedź #29 dnia: 2008-01-11, 19:14 »
OMG SpiDer Clan NO KLIMAT zomg lol nubz kthXbaI

NIe moge lolz.

A Volrath z ironi to rozumie tylko iron(i) tetsubo :)

Po prostu znow postac must have w kazdym decku (juz to pisalem nie? :P). Troche szkoda, ze jak potem sie widzi decka to jest w nim 4 klany i to smiga znacznie lepiej niz 'pure' deck. Tez jestem przeciwny loyalowi, ale tak jak napisal Sejmitar za wystawianie obcokrajowcow nie ma minusow... sa plusy za wystawianie postaci ze swojego klanu... imo powinno to wygladac troche inaczej.
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
Scorp Sun Tao
« Odpowiedź #30 dnia: 2008-01-11, 19:21 »
Ah... Ja nie narzekam na graczy, którzy chcąc złożyć silnego decka korzystają z silnych postaci innych klanów. Nie ma w tym nic złego. Chodzi o to, że każdy klan od czasu do czasu powinien coś takiego dostać, ale z lojalką. A nie water naval szugasa za 3g z lojalką tylko dlatego, że jest tani _^_" (tak, długo jeszcze będę o to pił do AEGa).

Shame on AEG, not on players.

peace! ;p

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
Scorp Sun Tao
« Odpowiedź #31 dnia: 2008-01-11, 21:08 »
mnie sie tam jego pierwsza wersja bardzje podobał . z trzecia akcją [rekacja] pay 3 gold to redirect actions affecting his unit . teraz to jest fajny ale ok .
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Zombi Damien

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
  • Srogi Plugawiec
Scorp Sun Tao
« Odpowiedź #32 dnia: 2008-01-11, 23:25 »
Cytat: "Sephirion"
Spider Clan posiada wiele silnych unikalnych postaci. Daigotsu, Daigotsu Rekai, Moto chen, Tsuruchi Etsui, Bayushi Tsimaru...

całego topicu jeszcze nie przeczytałem a już leże...  :D
Spider Clan * Daimyo * Middle Finger of the Dark Lord * Shugenja * Shadowlands * Unique * Loyal

Lose 20 Honour.

Open/Battle: Umrzyj.