Autor Wątek: Nowy dodatek  (Przeczytany 8142 razy)

Zombi Damien

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
  • Srogi Plugawiec
Nowy dodatek
« dnia: 2008-01-26, 00:50 »
http://www.l5r.com/products/

Badum bum pszzzz!

Spider, KUC i KRAB w jednym, nie ma to jak ironia... :D
Spider Clan * Daimyo * Middle Finger of the Dark Lord * Shugenja * Shadowlands * Unique * Loyal

Lose 20 Honour.

Open/Battle: Umrzyj.

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
Nowy dodatek
« Odpowiedź #1 dnia: 2008-01-26, 06:42 »
Już widzę te zamówienia na pre:
- Ja chce grać krabem. - Ja też. - I ja. - A ja kucem. - Ja krabem. - Kuc. - Kuc. - Krab. - Kuc. - Krab. - Krab. - Krab. - Kuc...

...- A ja Spiderem [cisza, powiew wiatru, jabłko spada z drzewa, przez ulicę przelatuje westernowe siano, niemowlę zaczyna płakać]...
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

Ageto

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Claimster - centrum umów
Nowy dodatek
« Odpowiedź #2 dnia: 2008-01-26, 12:02 »
Będzie przyjemnie zwłaszcza, że mają się w tym dodatku pojawią się karty z paru eventów. Wietrze Kuni Daigo i stronghold z temtation dla kraba :D
Claimster - centrum umów

Brzana's HunterZ Team Member

Krzychu

• Crab Clan
  • *
    • www.ancalentari.com
Nowy dodatek
« Odpowiedź #3 dnia: 2008-01-26, 13:40 »
Cytat: "Sephirion"

- Ja chce grać krabem.

Kurga

• Crab Clan
  • Personality
  • *
Re: Nowy dodatek
« Odpowiedź #4 dnia: 2008-01-26, 23:23 »
Cytat: "Damien"

Spider, KUC i KRAB w jednym, nie ma to jak ironia... :D

to było wiadomo od ogloszenia HV - a moze i wczesniej nawet ;)

Zombi Damien

• Spider Clan
  • *
  • Srogi Plugawiec
Nowy dodatek
« Odpowiedź #5 dnia: 2008-01-27, 01:44 »
było wiadomo dawno ale wkur.... na kraba mam dopiero od hv :D
Spider Clan * Daimyo * Middle Finger of the Dark Lord * Shugenja * Shadowlands * Unique * Loyal

Lose 20 Honour.

TASIEK

• Spider Clan
  • Personality
  • *
Nowy dodatek
« Odpowiedź #6 dnia: 2008-01-28, 13:42 »
Sephiron napisał:

Już widzę te zamówienia na pre:
- Ja chce grać krabem. - Ja też. - I ja. - A ja kucem. - Ja krabem. - Kuc. - Kuc. - Krab. - Kuc. - Krab. - Krab. - Krab. - Kuc...

Tu jesteś w błedzie bo jak bedzie pre następnego dodatku to ja włąśnie zagram "ośmiokołowcami" :P

Może i będzie dużo chętych ale czasy sie mogą zmienić do pre i zamiast 2 krabów i 2 kucy będą 4 pająki (może mieć miejsce taka sytuacja co nie?).

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
Nowy dodatek
« Odpowiedź #7 dnia: 2008-01-28, 19:50 »
Cytat: "TASIEK"
Tu jesteś w błedzie bo jak bedzie pre następnego dodatku to ja włąśnie zagram "ośmiokołowcami" :P.
Hmm, szczerze mówiąc spodziawam się tego, szczególnie, że z twojej sygny wygląda Michio a z ava świeci Dark Kami Fu Leng we własnej, mrocznej osobie.

Nie chciałem tego zasugerować, że nikt nie będzie spiderem grać, ale to, że nie dość, ze graczy krabowych i kucowych jest więcej niźli spiderowych PLUS gracze, którzy grają raczej czym innymi klanami, według mnie skłonią sie raczej ku błyskawicznym kucom lub przegiętym krabom, niż ku spiderom, którzy mają mroczne, ładne arty i... No, cóż...
Jakby na to nie patrzeć, jest jakiś powód dla którego i kraby i kuce wyprzedzają pająka w punktach militarnych w rejsie.

A w to, że większość graczy będzie się opowiadać za spiderem nie uwierzę.
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

Zombi Damien

• Spider Clan
  • *
  • Srogi Plugawiec
Nowy dodatek
« Odpowiedź #8 dnia: 2008-01-28, 19:54 »
liczy się jakość nie ilość :D
a jak nie dostaniemy czegoś dobrego to na dobre chyba gram maw's gravem w samuraju już , bo mnie wkurza że decki spidera to są, ale ładne w klaserze :D

Lose 20 Honour.

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
Nowy dodatek
« Odpowiedź #9 dnia: 2008-01-28, 20:10 »
poza tym wg oficjanlych zasad prereleasa graczom decki powinien losować organizator turnieju przed otwarciem starterów gracze mogą sie nimi powymieniać, wniosek: krabów czy kucy będzie tyle samo co pająków

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
Nowy dodatek
« Odpowiedź #10 dnia: 2008-01-28, 20:15 »
Cytat: "Raven"
poza tym wg oficjanlych zasad prereleasa graczom decki powinien losować organizator turnieju przed otwarciem starterów gracze mogą sie nimi powymieniać, wniosek: krabów czy kucy będzie tyle samo co pająków

Ta jasne, akurat wszyscy tak robią.
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

MotoChagatai

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
Nowy dodatek
« Odpowiedź #11 dnia: 2008-01-28, 20:20 »

juz to widze żeby płacić za coś i  dostać coś czego nie chce a później męczyć sie jeszczez wymianą...
Unicorn clan Samurai* Tactician* Cavalry* Uniq* Loyal*
'Who can stop me?" only The Khan could stop himself...

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
Nowy dodatek
« Odpowiedź #12 dnia: 2008-01-28, 20:32 »

czytajcie co jest napisane, a nigdzie nie jest napisane ze ta procedura jest przestrzegana

@MotoChagatai: podejrzewam ze np w stanach nie miałbys wiele w tej kwestii do powiedzenia

ale dopóki gramy for fun to gramy jak gramy i uważam ze z gry (zreszta jakiejkolwiek) powinno sie czerpaćprzede wszystkim przyjemność :)

TASIEK

• Spider Clan
  • Personality
  • *
Nowy dodatek
« Odpowiedź #13 dnia: 2008-01-29, 00:09 »
Sephirion napisał:

Nie chciałem tego zasugerować, że nikt nie będzie spiderem grać, ale to, że nie dość, ze graczy krabowych i kucowych jest więcej niźli spiderowych PLUS gracze, którzy grają raczej czym innymi klanami, według mnie skłonią sie raczej ku błyskawicznym kucom lub przegiętym krabom, niż ku spiderom, którzy mają mroczne, ładne arty i... No, cóż...

Być może będą sie skłaniać tylko dlatego, że pająk jest młodym klanem (i nie bardzo wiadomo jak co można sie po pająku spodziewać ponieważdostaje wszystko po trochu z kart) natomiast inne klany mają już całkiem niezły staż.

Zombi Damien

• Spider Clan
  • *
  • Srogi Plugawiec
Nowy dodatek
« Odpowiedź #14 dnia: 2008-01-29, 00:26 »
oczywiście fakt że crab jest przegięty, kuc silny a spider posysa na maksa, nie wpłynie na ich wybór  :D

Lose 20 Honour.

Matsushiro

• temptation Personality
Nowy dodatek
« Odpowiedź #15 dnia: 2008-01-29, 00:36 »
ja bym sie nie zdziwił jeżeli spider dostanie teraz niezły support i to go wzmocni na tyle by wygrywać na pre z pozostałymi dekami.

Zombi Damien

• Spider Clan
  • *
  • Srogi Plugawiec
Nowy dodatek
« Odpowiedź #16 dnia: 2008-01-29, 00:38 »
a ja bym sie nie zdziwił jakby crab dostał nerfa w hv i lion dostał coś by do niego dociągnąć....

oj

chwila...

już po hv ta? :D

Lose 20 Honour.

MiRage

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
Nowy dodatek
« Odpowiedź #17 dnia: 2008-02-13, 21:30 »
a moze by tak kolejna meta na dishonor :D?
"we hope to errata no more cards in Celestial Edition. "

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
Nowy dodatek
« Odpowiedź #18 dnia: 2008-02-13, 21:50 »
jaka meta dyshonor jest pochowany obecną metą jak za bardzo wyskoczy to wszyscy wrzucą mete i będzie po dyshonorze

szanse mają suprise decki
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
Nowy dodatek
« Odpowiedź #19 dnia: 2008-02-14, 09:42 »
meta na naval i branie akcji przed defenderem . kupa akcji do courtierów, odsyłacze za gold nie uniklani wiecej niz raz na ture dla okreslonego klanu[a i odesłanie daje jescze honor], shadow dla crana[wreszczcie] z wbudowanmy card drawem , armorerer dla crabów [gorszy niz crane]. story winy crabowe. berzerkerzy.
paragons of honor mechanics dla lionów.  mantisy ....ziut 3/4 za 7...co za bownieci daje 2 gold na item  :shock: nie skomentuje testów mantisowych.
phoenixy . kupa zituków z akcjami " a jak zrzuciłes spell to daj sobie x honor".
skorpy . ogolnie takie sobie ale gostek wskocz do bitwy odeslij skorpiona przeciwik traci 2 honoru , jest mocarny[i nie uniklany :) ]

spidery ... znienawidzone przez skorpionu[non unik za 4g z akcja limited: pzeciwnik traci 2 honor. tylko ze loyla :D ].aa zapomniałe setai sensei wraca jako domek dla spiderów,

uniksu sporo fajnych postaci  , duzo battle bow lecacego przez attachementy / follower i sporo wracania .

z akcji odprezyla mnie najbardziej unikalna . zabij gostak daj sobie bonus do sily wszystkich prowincji równy jego chi[am looking at you noritoshi] daj sobie tyle honoru ile mial chi. gostek usuwany jest gry .

a mantisowy region . jak ktos go zniszczy tracisz 4 honoru[lol] bownij ten region [nie ma napisane ze jak nie masz tu postaci tez to dizła] . mownij tu sobie up to 3 budoków/ashigaru [lol] . a zeby nie bylo o prostowaniu nic nie ma napisane :D.

dla porównania . cranowy region robi . zabij gostka swojego [akcja limited][ lub/i jesli zabile gostka [rekacja] przeciwnika dostan 2 honoru. handicap . jak uzywasz akcji koszt tjest bowni artisana [ale crany dostja artisana/courtiera za 2 golda wiec ...].

tak mnie sie wydaja ze nastepny dodatek móglby wygladać tak. byc moze .
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.