Autor Wątek: Kraków, 26.04.2008 Turniej Legacy  (Przeczytany 5456 razy)

Klepek

• temptation Personality
Kraków, 26.04.2008 Turniej Legacy
« Odpowiedź #20 dnia: 2008-04-20, 13:17 »
Jako ze wielu osobom nie chce sie wiele godzin przegladac pudel ze starymi kartami proponuje ten turniej zrobic na proxach - tylko zeby byly widoczne - najlepiej skopiowane karty z searcha na painta i druk:)
Chyba nie gramy o zlote majtki a wielu osobom zaoszczedzi to kupe godzin:)

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #21 dnia: 2008-04-20, 15:43 »
Jak będzie na proksach to nie przyjeżdam. Zacząłem grać w Lotusie, mam trochę wcześniejszych kart (pre-LE) i tyle. Sam chciałem pooglądać te starsze karty chociażby a tak to skończy się na wydruku najbardziej pokrzywionych/efektywnych talii z l5rsearch i tyle.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

I'atz'ek

• Ratling Wanderer
  • temptation Personality
« Odpowiedź #22 dnia: 2008-04-20, 16:20 »
Kempy ma rację - nagle okaże się, że wszyscy graja na gobosach i 3 portki to standard w każdym deku :D
Squeek

Radko

• Personality
« Odpowiedź #23 dnia: 2008-04-20, 16:48 »
Otóż to. Zwłaszcza że turnieje Open/Legacy zdarzają się u nas ( i nie tylko ) raz na ruski rok więc nie ma co się wygłupiać i grać z proxami. Zresztą troszkę szacunku dla ludzi którzy oprócz zbierania kart z najnowszych dodatków poświęcają znacznie więcej czasu na znalezienie brakujących kart ze starszych edycji ;).

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #24 dnia: 2008-04-26, 18:37 »
Jej, ale zarządziłem - było trochę ludzi, ale grało tylko niestety sześciu. Mój wynik - 0-3.  

Najpierw Klusek z Szczurami na domku z Kyuden Yoritomo (5G) i Senseiem dającym Clan alignment Ratlingom. Było wesoło, bo Event który zeruje na całą pełną turę siłę wszystkich prowincji odbił mu się czkawką. Ale i tak szybko (na pewno szybciej niż ja) urósł w siłę i nie mogłem mu podskoczyć.

0-1

Pinkol z honorowymi Smokami (The High House of Light). Nie do końca wiedziałem co się dzieje, ale podczas jego Limited, w ciągu jednej tury:
a) Satsu dostał Followera który powoduje że nie można odmawiać pojedynków;
b) seria jakichś kihosów spowodowała, że za każdy pojedynek wygrany miał dostawać pernamentnie +8F/+8C i dociągał 4 karty...
c) ...co zakończyło się wywaleniem 6 pojedynków i dobiciem do ok. 60C i wciągnięciem całego Fate na rękę!

W następnej turze wyjechał z Honored Hostage, ale je znegowałem z Dark Lord's Favour.  :) I co z tego skoro sam Satsu zjechał mi wszystkie prowincje? Zabrakło jednego odsyłania, ew. Whispered Rumours do zzerowania typa, żeby wygrać w ogóle. Zdarza się.  

0-2

Klepek i Ratlingi na dyshonor (!). Sami shugenja, akcja która daje wszystkim szugasom od razu trait courtier i jazda (Ambush, UI, UI, AB, AB itd.). Zjadłem mu tylko jedną prowincję - mrokiem była akcja która sama z siebie odejmuje 7FH. ;/ Gdyby nie ona to, jak później widziałem jego ręke, byłoby po grze w mojej turze bo miałem trochę mięsa na stole a w zapasie Broad Front, 2xSaga of Taki, Treacherous Sands i kilka Shoutów.

Oprócz tego grał jeszcze Aramasu na kiwająco-lockujących akcjach (i wygrał) oraz Koniu (?) na Hordowym "niewiemczym" (tm). Niestety nie widziałem tego za bardzo w akcji.

Pomimo, że dostałem po plerach to przynajmniej zobaczyłem jak wyglądają normalne talie Legacy. Następnym razem przygotuje się lepiej.

Może ktoś podać końcowe wyniki?

Radko

• Personality
« Odpowiedź #25 dnia: 2008-04-26, 20:05 »
oto wyniki:
1. Aramasu i jego duma ;) AP + Rosoku Sensei + Black Heart 3-0
2. Pinkol The High House of Light + Sezaru 2-1
3. Klusek Kyuden Yoritomo + At'tok'tuk Sensei + Black Heart 2-1
4. Koniu The Obsidian Halls of the Lost + Black Heart 1-2
5. Klepek Warrens of the One Tribe + Tomorrow Sensei + Left Hand 1-2
6. Kempy Depths of the Shinomen + Tomorrow Sensei + Black Heart 0-3

Aramasu

• Mantis Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 2008-04-26, 22:29 »
Grałem zmodyfikowanym dekiem z końcówki lotusa na AP zabij/lokuj/bownij wszystko co turę przeciwnikowi:

Koniu - Obsidian Hallsy
Zdążył zapodać tylko jednego duela, pózniej już tylko standardowa taktyka - Koniu wystawiał co turę jakiegoś grubasa (Hasaiki, Iuchiban) który ginął, bow  Senteia w ostatniej turze i po grze
1-0

Klusek - szczury na Kyuden Yoritomo
Szybki Kan'ok'ticheck z jeszcze jednym szczurem u Kluska, u mnie w 2 turze Yashinko + Etsui, pożniej co ture ubijanie / lokowanie szczurów, na ostatniej prowincji Iongi exp + 2 elemental arrowy wyjaśniają sytuację  
2-0

Pinkol - dragony na wysokim domku światła :P
Ubijałem co turę wszytko co wystawił, nie miał czym zagrać duela, rajdy, mnóstwo złota i wysyp postaci u mnie
3-0

Poza turniejem jeszcze 2 gry -
rewanż z Pinkolem - zjadłem 3 prowincje ale nie miałem czym ubić Satsu, w jego turze blade of truths + Kenshinzen  
- festiwal dueli, hostage na stole pozostaje mi 1 bumnei - po grze
Klepek i dishonor na szczurach - 2 tura A Time for Yashinko :P + Etsui, 3 tura 2x Etsui + Tsuno Swamps - reszta to formalność

Ogólnie bardzo fajnie się grało, mam nadzieje że następny turniej Legacy odbędzie się szybko :)

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #27 dnia: 2008-04-27, 11:01 »
jako ze byly placze o to, ze z Yetim nie potrafimy przeczytac karty:

Cytat: "http://l5r.alderac.com/rulings/"
Warrens of the One Tribe

* Reads, "Warrens of the One Tribe 13PS 3GP 1FH You begin the game with three Provinces. Once per phase, you may play a Fate card in any discard pile as if it were in your hand. Fate cards you have played are removed from the game if they are ever in a discard pile. Limited: Target and bow a Ratling Personality you control: Lose 1 Honor. Discard the top card of each Fate deck." [MRP, Tomorrow, 12 March 2007]
   * Once you've played a Fate card, remove it from the game the first time it goes to the discard pile. E.g., if you play an Action card that is immediately discarded, remove it from the game; if you play a Follower (e.g.) that is later destroyed, remove it from the game. [JA, ML, web, 9 April 2005]
    * You may not use another player's Fall on Your Knees to cancel itself, because Fall on Your Knees is played when a Reaction is played, and Action cards are discarded after you play them. [JA, ZF, web, 9 April 2004]
    * Card effects that allow you to play cards from the discard pile (e.g., Recruiting Drive) do not count towards the once per phase limit. [JA, web, 9 June 2005]
    * See Entering play.

Pozdro & pocwiczcie & popracujcie nad angielskim
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #28 dnia: 2008-04-27, 11:08 »
Cytat: "pinokyo"
jako ze byly placze o to, ze z Yetim nie potrafimy przeczytac karty:

Pozdro & pocwiczcie & popracujcie nad angielskim

:) Już to wczoraj wieczorem podesłałem Klepkowi bo mnie nurtował ten problem również. Mea culpa, heh.

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #29 dnia: 2008-04-28, 10:47 »
No tak , to znaczy ze caly lotus gralismy zle na Warrensach:P Zwracam wiec honor Pinkolowi i Yetiemu i popracuje nad angielskim;)
Tak czy siak turniej fajny:)

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #30 dnia: 2008-04-28, 10:55 »
kurcze szkoda że nie dotarłem musiałembyć szybko spowrotem wiec wstapiłem do katowic a bym pokazał siłe gobosów lub skorumpowanych fenoli
Walec