Autor Wątek: [W&D]Exclusive Unaligned  (Przeczytany 3232 razy)

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
[W&D]Exclusive Unaligned
« dnia: 2008-04-17, 07:58 »

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
[W&D]Exclusive Unaligned
« Odpowiedź #1 dnia: 2008-04-17, 09:47 »
To jest Unaligned.

Czy jak farma, to odrazu musi być dla mantisa? :/

Gothmog

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Barlog's Commander
[W&D]Exclusive Unaligned
« Odpowiedź #2 dnia: 2008-04-17, 09:59 »
Calkiem fajne te postacie, holding taki sobie.

Klepek

• temptation Personality
[W&D]Exclusive Unaligned
« Odpowiedź #3 dnia: 2008-04-17, 10:21 »
Jinako jest mroczna musze przyznac ,pakujesz sie w kawalerii a pozniej dosylasz do niej grubasa. Ma sporo zastosowan.
Zanaru to tez niezly ziomek za 6 g 4 force , zdolnosc niby fajna ale w specyficznych deckach uzyteczna.

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
[W&D]Exclusive Unaligned
« Odpowiedź #4 dnia: 2008-04-17, 10:32 »
NIezłe niezłe te kartki farma pod way mantisowy ale holding to już jest dla wszystkich

Poztacie świetne czas pomyśleć o unicornowych shugich ze wsparciem samurajów i un
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Gothmog

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Barlog's Commander
[W&D]Exclusive Unaligned
« Odpowiedź #5 dnia: 2008-04-17, 10:44 »
Zanaru dziala np z Jinako (jedzie szugas gdzie nie bronisz a potem dojezdza tamten i prostuje szugasa)

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
[W&D]Exclusive Unaligned
« Odpowiedź #6 dnia: 2008-04-17, 11:52 »
Jakby Jinako byla za 5 to moze... a takto to jest zwykla shugenja, ktora dosle ci kogos gdzies tam w kawalerii... patrze z jednorozcowego punktu widzenia wiec ja nie potrzebuje takich sztuczek zeby jechac w nie opposed i dlatego powiem, ze jest ona taka sobie ;)
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Kakita Tatsuyoshi

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
[W&D]Exclusive Unaligned
« Odpowiedź #7 dnia: 2008-04-17, 12:10 »
Dla mnie Jinoko kosmiczna. Do feniksa w sam raz. dajesz camis blessing i huzia. A jak coś to możesz grać jeszcze na tym nowym yojimbo bo jak ktoś zarzuci outer wallem to sobie go dociagamy i nas prostuje. Unalighnety mocne wyszły. Ale farm mi sie nie podobają.

Walec

• eternal Personality
[W&D]Exclusive Unaligned
« Odpowiedź #8 dnia: 2008-04-17, 12:30 »
holding nie jest taki zły sam z siebie daje 1 gold jak są 2 farmy to już 2 spokojnie 3-4 golda moze dawać aż taki słaby nie jest
Walec

Togashi Yeti

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
[W&D]Exclusive Unaligned
« Odpowiedź #9 dnia: 2008-04-17, 12:42 »
dwa słowa:

Ronin Yojimbo!
Toshiro
Ronin*Samurai*Yojimbo*Storyteller*Poet*Tactician*Good Person

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
[W&D]Exclusive Unaligned
« Odpowiedź #10 dnia: 2008-04-17, 13:31 »
Hahaha. Yeti ma rację :P Ale może po prostu chwilowo bezrobotny i to dlatego? :P Albo jest Yojimbo swojej siostry? :P Stąd ronin :P

Jak dla mnie - super sprawa, obie postacie.

Aha, to nie jest Unaligned previu. Unaligned będzie w maju, to jest po prostu jakieś Exclusive dla konkretnej stronki.

Chemik

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
[W&D]Exclusive Unaligned
« Odpowiedź #11 dnia: 2008-04-17, 13:55 »
bah mi sie te postacie nie podobaja, niby fajne, niby gites, niby wiesniak mode on, niby klimat (tzn lol z ronin yojimbo...) ale skonczy sie tak jak los innych unaligned ludzikow w tym typie. Jest moze kilka naprawde grywalnych postaci jak Utagawa, Kazumasa dla dragona i wsumie tyle... No Obsydian Dragon jeszcze... Reszta nie jest na tyle dobra aby na stale zagoscic w jakims decku...

Jednym zdaniem - pieprzenie w banie z non-unique unaligned postaciami, lepiej by juz cos wypuscili do klanow albo jakies fajne Shadsy zrobili a nie jakies gowna ktorymi sie ludzie poponiecaja a jak dojdzie co do czego to nigdy sie to do decku nie zmiesci bo klanowe postacie beda poprostu tansze i lepsze...

kunoichi

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
[W&D]Exclusive Unaligned
« Odpowiedź #12 dnia: 2008-04-17, 14:03 »
Bingo. Unaligned miał sens na smoczym theme Feniksa w lotusie i tylko dlatego, że smoki były unaligned. Jeżeli o Fena biega jest mnóstwo lepszych yojimbasów niż ta parka, osobiście wolę wcisnąć masę Daizanów niż unaligned.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
[W&D]Exclusive Unaligned
« Odpowiedź #13 dnia: 2008-04-17, 14:06 »
Mogli by przywrocic Toturi's Army, wtedy mialoby to sens...
Time is precious. Waste it wisely.

Togashi Yeti

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
[W&D]Exclusive Unaligned
« Odpowiedź #14 dnia: 2008-04-17, 16:07 »
Cytat: "Geralt_Bialy_Wilk"
Hahaha. Yeti ma rację :P Ale może po prostu chwilowo bezrobotny i to dlatego? :P Albo jest Yojimbo swojej siostry? :P Stąd ronin :P

Nie miałem zamiaru polewać z tego połączenia - wręcz przeciwnie, zawsze miałem słabość do roninów yojimbo (a było ich miliardy, może nie w samej karciance, ale w innych źródłach), szkoda, że większość z tych, którzy się w karciance pojawili, wspomnianą słabością się odznaczali (np. Noburo - puh-leeez). Ten jest pierwszym, który COKOLWIEK sobą reprezentuje... tylko obrazek taki gejowaty  :P

Więc w skrócie - ronin yojimbo rulez, zresztą, vide moja sygnaturka ;).
Toshiro
Ronin*Samurai*Yojimbo*Storyteller*Poet*Tactician*Good Person

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
[W&D]Exclusive Unaligned
« Odpowiedź #15 dnia: 2008-04-17, 16:41 »
A mi się podoba. Rokugan to nie tylko 9 klanów i Shadsy, trochę planktonu też się pałęta. Roninowie i wszlekiego innego rodzjau unalignedzi są miłym dodatkiem, nawet jeżeli będa grani tylko w fundeckach...

A ja na pewno złożę taki z w.w. kolegami i koleżankami :)
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
[W&D]Exclusive Unaligned
« Odpowiedź #16 dnia: 2008-04-17, 17:19 »
mnie korcą te moje mantisy w pudełku na których pisze "blablabla ashigaru/budoka blbablabla" :P Dlatego pewnie się tym też pobawię

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
[W&D]Exclusive Unaligned
« Odpowiedź #17 dnia: 2008-04-17, 19:50 »
zaczekaj moze na preview mantisowe moze ci przejdzie i zlozysz . wciacho wjazd na EHP z 90% kart które masz od lotusa .
Karty smiesze [zwracam uwage ze region nie jest sinuglarem] fajnie ze za niektóre z tych kart nie traci sie honoru jak zostana zniszczone, tak np z 3 , bo to obsysalo cala idea wsadzania ich do decku .  :roll:
postaci sa ok fajne na pre turniej . w normalnych deckach niestety łapią sie na wintera . fajnie ze nie dali farm do mantisowego preview , bo to znaczy ze w mantisowym beda musiały byc jakies karty dla mientusów . ciekawe jakie  :shock:
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
[W&D]Exclusive Unaligned
« Odpowiedź #18 dnia: 2008-04-17, 20:11 »
Eee... "Reakcja: Jak RA nie zabiło celu, to nie kiwasz się w koszcie, ale tracisz na stałe 3C" :P Erka oczywiście.

:roll:

Self-Appointed Prophet of Doom, chyba mnie nie zrozumiałeś - ja bardzo chcę Ashigaru/Budoka theme na mantisie złożyć (funowy, nie turniejowy), ale narazie za małe consistency - a ten holding i region mocno pomagają, choćby durnemu Chutaro, który może ten region kiwać, żeby sobie postrzelać.