Autor Wątek: W&D - Crab  (Przeczytany 15699 razy)

Chemik

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
W&D - Crab
« Odpowiedź #40 dnia: 2008-04-17, 23:49 »
Cytat: "Kuni Jinoku"
Jak on mówi blitzom sio? W jaki sposób? On to robi w ataku tylko. Może coś zrobić swarmom, ale z blitzem to nie widzę;]

K pomyrdalo mi sie - chodzi o swarmy.

szKRABig

• Crab Clan
  • *
W&D - Crab
« Odpowiedź #41 dnia: 2008-04-17, 23:58 »
Cytat: "Shinjo Drożdż"

Najlpesze w tym jest że z 5 pokazanych akcji tylko jedna nie jest erką

Szczęscie w nieszczęściu że te akcje są tak grywalne że nie będę musiał znów wydawać kupy kasy na kolejne erki;)

Jedyną w miarę sensowną kartą jest Rewards of experience

Co do postaci to Kaiu Shoichi (oczywiście erka) być może warty przetestowania, a reszta co tu dużo gadać lipa!!

Ageto

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Claimster - centrum umów
W&D - Crab
« Odpowiedź #42 dnia: 2008-04-18, 00:32 »
Na krabowym forum piszą, że zamek nie porównuje FORCA plus Chi tylko FORCE i CHI. Więc postać np. Kikaze 5/5 zostanie wysłana do domu.

Co do kart bardzo średnie jedynie Revarde of Experience jest ciekawą kartą. Możliwe, że po następnym dodatku będzie lepej z tymi kartami. Resztę można ominąć i czemu tyle erek.
Claimster - centrum umów

Brzana's HunterZ Team Member

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
W&D - Crab
« Odpowiedź #43 dnia: 2008-04-18, 01:44 »
Besiged +Katsu = kthxbye.
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Monk

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • The Sexorcist
W&D - Crab
« Odpowiedź #44 dnia: 2008-04-18, 02:14 »
No i fajnie wszyscy nas znowu lubią, hate spadł, AEG chciało podejść po ludzku do klienta i nie zmuszać go do kupna nowego dodatku (kiedy HV, SE i SE:B jeszcze w sprzedaży i wychodzą Clan Packi..). Też fajnie, wszyscy zadowoleni.

Karty przeciętne, dla kombinatorów do różnych śmisznych decków (i to to odbieram pozytywnie bardzo bo tu coś do hero, tam berserker jak widać itd..) Natomiast akcja wykorzystująca chi jakby pomyliła klan, tzn to chyba nie miało do naszego preview iść  :wink:

Portfel odetchnął, emocje opadły, może zbyt wiele się spodziewali wszyscy, zobaczymy co wyjdzie do innych klanów.

Właśnie zaczynam kolejną, trzecią dobę bez snu, także pozdrawiam Drogich Państwa serdecznie i wracam do lewitowania pod sufitem..

Czytał: Jarosław Musiał

Twoja stara liczy Koku w AEG'u.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
W&D - Crab
« Odpowiedź #45 dnia: 2008-04-18, 02:37 »
Cytat: "Ageto - san"
Na krabowym forum piszą, że zamek nie porównuje FORCA plus Chi tylko FORCE i CHI. Więc postać np. Kikaze 5/5 zostanie wysłana do domu.

Co do kart bardzo średnie jedynie Revarde of Experience jest ciekawą kartą. Możliwe, że po następnym dodatku będzie lepej z tymi kartami. Resztę można ominąć i czemu tyle erek.

Hmmm... Jesli ja dobrze czytam ta karte to to jakies dziwne jest. Bo w ataku to mozesz przeciwnikowi odeslac defendera w zaleznosci od sily JEGO prowincji (czyli besieged juz sie nie nadaje do ataku) a w obronie to swojego typa... Bez sensu.
Time is precious. Waste it wisely.

Walec

• eternal Personality
W&D - Crab
« Odpowiedź #46 dnia: 2008-04-18, 07:33 »
Dzidzius mnie zmartwił bardzo uprzyksza zagrywanie takich kart jak choćby flanking kraby żadko jadą wieksza liczba unitów od przeciwnika i zazwyczaj kogoś on odeśle
Walec

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
W&D - Crab
« Odpowiedź #47 dnia: 2008-04-18, 07:42 »
Shoichi może połowicznie rozwiązywać problem "ostatniej prowincji" przeciwko honorówkom, gdzie obrońca ma często przewagę liczebną.

Gość jest na tyle tani, że może znaleźc miejsce także u Lwów. Jak ktoś zauwazył na forum Lwim - wjeżdża on z Hachigoro i obrońcy redukują się do dwóch sztuk zaś sneakattack-maaaan dosyła dwóch naszych z rapida. Zong.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Klepek

• temptation Personality
W&D - Crab
« Odpowiedź #48 dnia: 2008-04-18, 11:25 »
No wlasnie Shoichi to raczej wyrozniajaca sie postac tutaj o wielu zastosowaniach.Wcale nie musi jechac sam , wystarczy przydzielic go z jakims grubasem i juz spoko. Mysle ze wiele talii bedzie bolal , nie sadze by byl we lwach , jednak jest nas zbyt duzo i zadko mozna by go uzyc.
Fubatsu jest fajny bo robi armor a nie weapon , choc dzieki temu ze trza go bownac to nie bedzie grany.
Besieged + 2 blamy , a Ty sobie jedz moje prowincje;)
Kempy po co on we lwach;)? Mam niszczyc dobrego veneryka zeby zmniejszyc sile prowincji , ktore i tak pojade jak zniszcze armie przeciwnika;)?
Rewards z akcji jest spoko , choc watpie zeby pobilo drawa lub humming-a.
A tak to chyba najgorsze preview crabowe do tej pory;)

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

marecky

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
W&D - Crab
« Odpowiedź #49 dnia: 2008-04-18, 11:56 »
imo gosciu co a ataku odsyła jest spokom, unikaldna akcja i jeszcze action z fv2 co bowuje z samuraja...reszta pasztety ale np w koniach zagra bow, moze lionie w sztuce, spiderkach,...FENOLACH :)))

pozdr
Cytat: ertai
Oj bo wrzuce maly hipokryto rozmowy z gg

dobrze że nie macie nagranego swojego sapania pod prysznicem :)

Krzychu

• Crab Clan
  • *
    • www.ancalentari.com
W&D - Crab
« Odpowiedź #50 dnia: 2008-04-18, 17:04 »
Cytat: "Monk"
Jarosław Musiał

Mój ulubiony polski rysownik  :D

A co do preview: za dużo erkowych akcji  :?

Largo

• Crab Clan
  • blank Personality
  • *
W&D - Crab
« Odpowiedź #51 dnia: 2008-04-20, 03:44 »
Nie wiem czym się tu podniecać... Kraby moim zdaniem dostały po dupie po tym dodatku. Nie wiem jak inni gracze krabowi ale ja się już przyzwyczaiłem do nieśmiertelności i zabijania. Tutaj już tak nie ma :cry:
"The Crab do not defend the Wall.
The Crab ARE the Wall."

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
W&D - Crab
« Odpowiedź #52 dnia: 2008-04-20, 11:01 »
A ja się cieszę bo mam domek do honorówki lepszy :D
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
W&D - Crab
« Odpowiedź #53 dnia: 2008-04-20, 12:09 »
no to może czas się odzwyczaić... Krab dostawał przeginane karty w ostatnich dodatkach, może czas po prostu dostawać dobre? a nie wmówicie mi, że personki /akcje które sa tu prezentowane są złe. a że słabsze niż kiedyś ? przypominam, że jeden z powodów które zabiły lotusa to wyścig zbrojeń (każdy kolejny dodatek mocniejszy)... zwłaszcza, że krab ma stabilny decktype który i bez nowych kart bardzo ładnie zadziała.

szkoda, że dziadzia jest rarem... a jeszcze większa szkoda że nie trafł do lwa. koleś 3/3 za 5 (a w lwie może nawet za 4) z HR powyżej domku i taką akcją byłby straszny do honor-based decku, a do rozjazdówki wchodziłby niemal automathycznie...

domek - wydaje mi się, że chodzi o (F+C), ale ponieważ jest to niewyraxnie napisane znowu AEGboyz będa mieli robotę :) total F and C można odczytać jako totalF oraz C lub total (F oraz C), oba są uprawnione w gramatyce angielskiej i legendowej, zwłaszcza że 'total Chi'  w legendzie wlasciwie nie istenieje...
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

katsa

W&D - Crab
« Odpowiedź #54 dnia: 2008-04-20, 12:53 »
Cytat: "sejmitar"

domek - wydaje mi się, że chodzi o (F+C), ale ponieważ jest to niewyraxnie napisane znowu AEGboyz będa mieli robotę :) total F and C można odczytać jako totalF oraz C lub total (F oraz C), oba są uprawnione w gramatyce angielskiej i legendowej, zwłaszcza że 'total Chi'  w legendzie wlasciwie nie istenieje...

Gdyby chodziło o sumę napisaliby 'force plus chi'? Tak jak zrobili to np dla Mytchokan'a. Nie wpadłbym na to, że można to interpretować jako sumę gdybym tego na tym forum nie przeczytał..

Krzychu

• Crab Clan
  • *
    • www.ancalentari.com
W&D - Crab
« Odpowiedź #55 dnia: 2008-04-20, 12:58 »
No to chyba jesteś jedyna osobą, która tak nie pomyślała

Kuni Jinoku

• Crab Clan
  • inexperienced Personality
  • *
W&D - Crab
« Odpowiedź #56 dnia: 2008-04-20, 15:33 »
No nie wiem, ja na początku byłem przekonany, że chodzi o force i chi, nie plus. Teraz tez jestem;]
crab clan courtier

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
W&D - Crab
« Odpowiedź #57 dnia: 2008-04-20, 16:07 »
Cytat: "katsa"
Cytat: "sejmitar"

Gdyby chodziło o sumę napisaliby 'force plus chi'? Tak jak zrobili to np dla Mytchokan'a. Nie wpadłbym na to, że można to interpretować jako sumę gdybym tego na tym forum nie przeczytał..

haczyk tkwi w stwierdzeniu total Force and Chi - 'total' nie jest definiowane wyłącznie jako tF - oraz tym że w angielskim liczba mnoga nie jest widoczna w formie czasownika :) (oraz w wielokrotnie do tej pory dawanych przez DT przykładach skrótów myślowych i niecheci do użwania słówek 'each', 'every', 'combined' etc).

Po dłuższym zastanowieniu i porównaniu kilku innych form tego rodzaju - to chyba jednak będzie osobne porównywanie F i C z PS, a nie ich sumy. Ale Zen wielki jest, i zaprawdę jego rulingi będą endarkenowe...
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
W&D - Crab
« Odpowiedź #58 dnia: 2008-04-20, 22:06 »
Czyli wystarczy miec wiecej F i/lub C zeby nie mozna bylo odeslac?
Time is precious. Waste it wisely.

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
W&D - Crab
« Odpowiedź #59 dnia: 2008-04-20, 23:29 »
tak, no w koncu to tylko ściana