Autor Wątek: UCP - Phoenix  (Przeczytany 6100 razy)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
UCP - Phoenix
« dnia: 2008-04-24, 23:59 »

Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
UCP - Phoenix
« Odpowiedź #1 dnia: 2008-04-25, 00:21 »
Dużo fajerwerków na obrazkach a karty nie olśniewają - chyba że się mylę. Powiększane/wycinane grafiki wyglądają okropnie (vide Ritual Standard czy VM token).
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
UCP - Phoenix
« Odpowiedź #2 dnia: 2008-04-25, 00:33 »
Szczególnie,że połowa kart z tego samego arta jest wzięta.
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Vol

• Spider Clan
  • Personality
  • *
UCP - Phoenix
« Odpowiedź #3 dnia: 2008-04-25, 01:01 »
Shielded by fire - słabe, ale spider może z tego korzystać.

Flame Armor - szkoda że shugenja musi byc fire...

Ritual standar - jak i z akcją - słabe, ale spider może z tego korzystać.

Elemental Mastery - zdecydowanie dobre dla spidera z takim Katsu albo Yajindenem, którzy mają po 5 chi i wracają;)

Blessed Library - kolejna dobra karta do spiderskiej kontrolki?:D

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
UCP - Phoenix
« Odpowiedź #4 dnia: 2008-04-25, 01:07 »
Ja tam chcę holding i tyle.

Po co dwa tematy? :P

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
UCP - Phoenix
« Odpowiedź #5 dnia: 2008-04-25, 01:09 »
Zeby wiecej pospamowac :P
Time is precious. Waste it wisely.

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
UCP - Phoenix
« Odpowiedź #6 dnia: 2008-04-25, 01:24 »
shugenje i holding ciekawe (w sensie ze nie topowe ale tez tragedii nie ma), reszta raczej slabawa, nie widze dla tych kart zastosowania :P
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

szyszko

• blank Personality
UCP - Phoenix
« Odpowiedź #7 dnia: 2008-04-25, 08:02 »
Jak widać kempy i ja stworzyliśmy te tematy niemal jednocześnie, dwa takie same są bez sensu, niech może admin je połączy (i obojętne mi który do którego doklei).

Walec

• eternal Personality
UCP - Phoenix
« Odpowiedź #8 dnia: 2008-04-25, 08:36 »
Cytat: "Volrath"

Blessed Library - kolejna dobra karta do spiderskiej kontrolki?:D

hmm jezeli liczysz na dociąg kart to tak bo raczej wiecej kasy robić nie bedzie bo wiekszość speli z kontrolki się niszczy:P
Walec

kunoichi

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
UCP - Phoenix
« Odpowiedź #9 dnia: 2008-04-25, 08:54 »
Mi się pare rzeczy podoba:
Idomu to taka słabsza wersja Sawao no i ciekawszy jest KAjibara, z tym że to kolejny uniq pod Call of thunder.

Ryugo - dla mnie to dobra postać. W kryzysowych sytuacjach może uratować armie.

Orito - bardzo mocny. Pod Briliant Rebuirth ma 2 followerów i spokojnie odpala swojego battla, który jest super - nawet jak kiwnięty pompuje force i prostuje postać dla mnie bomba.

Shielded by fire ... ahh gdyby ta karta była w lotusie :) Mocny focus value... w sumie niezła zobaczymy w grze.

Summon the council - dopałka do decku na masterach, który niby ma nie działać ... się przetestuje.

Zbroja - niebywale dużo Fire Shugenja trzymam w decku i zbroja znajdzie miejsce. No i w duelowym Feniksie się przyda.

Ritual standard - dla mnie bardzo dobra karta. Często z flankinga wyłapują wagony, a nie zawsze podejdzie few czy turn.

Elemental mastery - kolejna zabijaczka, ale najpierw trzeba ogołocić przeciwnika z atachy ... średnie.

Blessed library -  :D nice.

Phoenix Master-  koleś wygląda jakby stawiał kloca z granitu.

Young defender - art łysego to jakiś żart nie :D  :?:  Ok a teraz ... gdzie do cholery jest ten yojimbo pod Brilliant? MA ktoś ten art??? ...

Gothmog

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Barlog's Commander
UCP - Phoenix
« Odpowiedź #10 dnia: 2008-04-25, 10:22 »
Cytat: "kunoichi"

Ritual standard - dla mnie bardzo dobra karta. Często z flankinga wyłapują wagony, a nie zawsze podejdzie few czy turn.

Ale z flankinga i tak sam se wybierasz wiec po cholere sztandaru uzywac - wystarczy wybrac ta samotna postac - ten szugas musi byc w tej samej lokacji.

kunoichi

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
UCP - Phoenix
« Odpowiedź #11 dnia: 2008-04-25, 10:33 »
:shock: No to ktoś mnie oszukiwał. Nauczka. Czytać karty przeciwnika :evil:

Klepek

• temptation Personality
UCP - Phoenix
« Odpowiedź #12 dnia: 2008-04-25, 11:07 »
Idomu - niezly ziutek zjada followera/item a pozniej moze zjesc kolejny attach lub przy dobrym ukladzie postac.
Ryugo jest niby ok ale musi byc prosty zeby odpalic ta swoja abilitke , ale wbudowany slabszy ordered zly nie jest.
Reszta to nie wiem bo sie nie znam:P
Ale arty slabe jak ... Master to rzeczywiscie wyglada jakby kloca robil , Defender zreszta tez;)

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

kunoichi

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
UCP - Phoenix
« Odpowiedź #13 dnia: 2008-04-25, 11:11 »
Defender to nawet koło yojimbo nie stał. Master wygląda jak zmutowany obsydianin z Earthdawna. Reszta kart nie jest złą ale są lepsze. Akurat ritual standard mi się podoba, wygląda jak ręcznie malowany - klimaty Okami.

Hanson

• Scorpion Clan
  • experienced Personality
  • *
UCP - Phoenix
« Odpowiedź #14 dnia: 2008-04-25, 11:37 »
Ryugo fajny, ale dosyc drogi. Idomu i Orito wydają sie dosyć mocne. Library super, już samo to, że daje dociąg robi z niego niezła karte.

Natomiast arty są takie sobie. Albo klimat chińskiego nowego roku albo jakieś nie wiadomo co na masterze i yojimbo.

I wiil fight and die here again - dlaczego taki pesymista z niego, może tym razem uda mu się przeżyć ;)

Chemik

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
UCP - Phoenix
« Odpowiedź #15 dnia: 2008-04-25, 11:38 »
Holding ok
Elemental Mastery slabeeeeee... Rozumiem lower chi ale bez attachow... bleee...
Orito bardzo fajny.
unique postacie sa... takie sobie... Reszta syf...

Shiba Qwal

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
UCP - Phoenix
« Odpowiedź #16 dnia: 2008-04-25, 12:06 »
Miejsce w deckach mogą znaleźć holding i obie shugenje ale szczerze mówiąc to nie wydaje żeby dużo ludzi to pakowało, najwięcej gry będzie oglądał chyba Yojimbo token :)

Elemental mastery pewnie gdzieś sie wciśnie (bo zabija), holding też może wejdzie chociaż mi sie nie podoba, za mało kasy robi i może ładnie zepsuć poczatek gry jak sie pojawi.

A Summoninga to włoże do głupiego decka na Elementalnych Masterach:) nie wiem na co to będzie wygrywać ale jak wyjdzie Power of the Masters to zrobi masakre :) a wogule to co sie bede pieprzyć włoże wszystkie uniki które mamy 3x Shiba Daizan i wystarczy :D

Kakita Tatsuyoshi

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
UCP - Phoenix
« Odpowiedź #17 dnia: 2008-04-25, 12:19 »
Zabijaczka jest srednia według mnie lepsza jest pisantka już. też zabije postać bez atacha i jest comonem. shugas który prosuje siebie za kiwnięcie swojego folowera i daje jeszcze bonus fo forcea jest naprawde dobry. zjadacz atachy też (modliszka na EHP bedzie mieć podgórke kiedy ten pan i sawao beda współpracować). Clan pack feniksowy nie jest taki zły. Napewno lepszy od modliszkowego moim zdaniem. Ale przyznaję że do skorpa albo kraba to troche powera brakuje.

Co do samych kart holding jest naprawde dobry daje dociąg i może dawać pokaźna ilość złota. niszczyciel atachy naprawde fajny i przydatny. Shiba z wbudowanym orderedem, dobry ale gold gost troche odstrasza. shugas prostowacz calkiem dobry, wygarnia z czaru prostuje się za swojego folowera i jeszcze daje komus bonus do forcea. zabijaczka średnia żeby nie powiedzieć lewa. prostowacz openowy może być. sztandar jest genialny dzieki temu można ratowac wagony. kolejna karta oprócz fortified cam która pozwoli nam uratowac cenne zabijaczkowe czary. reszta średnia.

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
UCP - Phoenix
« Odpowiedź #18 dnia: 2008-04-25, 12:45 »
Ale marudzicie nic sie nie podoba wszystko złei nie dobre

A mnie się Previu UCP pheonixowe podoba nie ma zabójczych kart ale nie ma też tragedii
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Walec

• eternal Personality
UCP - Phoenix
« Odpowiedź #19 dnia: 2008-04-25, 14:10 »
sztandar jest genialny dzieki temu można ratowac wagony. kolejna karta oprócz fortified cam która pozwoli nam uratowac cenne zabijaczkowe czary. reszta średnia.
ta tylko że sztandar musi byc prosty żeby go użyc co jest porazką

co do ilosci golda aką ten holding moze dawac to tragednia jest zazwyczaj sa 2-3 spele na stole i to dopiero koło 5-6 tury wtedy to już kasa jest i nie potrzeba dociąg może się przydawać bardziej
Walec