Ankieta

Jak chciałbysby wyglądało pre W&D w Katowicach?

gramy starterem i 4 boosterami za 80 zł
20 (64.5%)
gramy starterem i 3 boosterami za 70 zł
4 (12.9%)
gramy straterem i 2 boosterami za 60 zł
1 (3.2%)
gramy starterem i 1 boosterem za 50 zł
6 (19.4%)

Głosów w sumie: 31

Głosowanie skończone: 2008-05-20, 09:56

Autor Wątek: Pre Release Words & Deeds Katowice  (Przeczytany 10628 razy)

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
Pre Release Words & Deeds Katowice
« dnia: 2008-04-30, 09:56 »
Ok, mam costu napisać to pisze:

Pre W&D będzie w okresie 16-26 maj czyli tak naprawde w gre wchodzi tylko:

24.05

wszystko zależy jak szybko Bard dostanie kity
mozliwe ze ta impreza wypchnie nam drafta na miesiac czerwiec

Zamiesciłem ankiete bo chciałbym by było na tym pre jak najwięcej osób, w zwiazku z tym ze Bard dał mi wolna rękę w temacie czym gracze majagrać za ile będzie ta impreza to daje wam tu kilka możliwości, nie są to możliwości wszystkie bo duzo można pozmieniać

Prosiłbym was też o komentarze w tym temacie, bo ten turniej ma być przede wszystkim dla was i wy macie sie dobrze bawić

szczególy jak tylko sie czegoś dowiem

słowa podzieki do:
I'atz'ka ----> za to ze mi przypomina czasem o sprawach co mnie motywuje do działanie

Krzemianowi ------> za propozycje Eventów na madnessa, tym samym zachecam resztę graczy mających siena madenssie pojawić o zgłaszanie swoich propozycji a nózwideleć to właśnie Twój event zostanie rozegrany

krzemian

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
    • www.uwolnij-orki.pl
« Odpowiedź #1 dnia: 2008-04-30, 10:10 »
moim skromnym zdaniem powinno byc jak najwiecej boosterow - bedzie wieksza zabawa itd itd ,ale jesli bedziemy musileli grac na 1 to tez przyjade  :D .tylko liczcie sie z tym ze decki beda mniej dopracowane ,mniej kart bedziecie mogli wyzucic z decka (co bedzie zwiazane z zapychaniem parchami fate a i dynasti )no i tak naprawde nie bedzie tej zabawy skladania decka bo po prostu wrzucisz wszystko co dostales w podstawce i busterku .

PS. Pre sa tak rzadko ze mozna wyrzucic to smieszne 30 zl szczegolnie ze i tak kupujesz za nie bustery.
Taki jest moj tok myslenia zara zobaczymy co inni mysla :)

szyszko

• blank Personality
« Odpowiedź #2 dnia: 2008-04-30, 10:18 »
Ja brałbym na maksa busterów, ale 24 maja ?? środek długiego weekendu ?? Mnie napewno nie będzie, mój brat też nie przyjdzie a pewnie kilka innych osób zaplanowało wyjazd w długi weekend.
Czemu nie może być tydzień wcześniej ??
Weekend 16-18 maja wydaje mi się lepszym terminem

krzemian

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
    • www.uwolnij-orki.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 2008-04-30, 10:29 »
odpowiedz jest prosta . Bo Bard Moze Jeszcze Nie Miec Kitow

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2008-04-30, 10:40 »
w sumie ja też mógłbym przyjechać ale właśnie tylko w gre wchodzi w moim przypadku 17.05 bądź 31.05

zagłosowałem za największą ilością boosterów
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Bayushi Seita

• Scorpion Clan
  • inexperienced Personality
  • *
  • Skorpion z imienia, Skorpion z natury
    • Scorpion hideout
« Odpowiedź #5 dnia: 2008-04-30, 11:34 »
Ja zagłosowałem na najniższą cene. Z tego co zauważyłem(ale moge sie mylić) to startery z W&D obejmują : kraby, koniki i pająki.
Czyli w zasadzie wrzucam kase zeby zagrać sobie talią którą zapewne nigdy więcej nie zagram. Rozumiem że to właśnie swoisty urok pre- ale w tym wypadku cena im niższa tym lepij dla mnie.

Ludzie, to nie jest forum o grze "Legend of the Five Lawyers"!

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2008-04-30, 12:13 »
tak ale tak to zbierasz tylko starter a tak dostajesz jeszcze w promocyjnej cenie boosterki
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Gothmog

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Barlog's Commander
« Odpowiedź #7 dnia: 2008-04-30, 12:17 »
Czy to taka promocyjna cena - 10 zl/booster? Ja chyba tez wole mniej wydac, chociaz z drugiej strony jest jak mowil Krzemian - mniej boosterow = mniej zabawy z budowa deck'a i potem gra

krzemian

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
    • www.uwolnij-orki.pl
« Odpowiedź #8 dnia: 2008-04-30, 12:32 »
pre jest tak rzadko ze ja wole sie pobawic bardziej za te 3 dychy , a az tak strasznie nie strace kupujac za to 3 bustery ale to juz sie powtarzam  :D

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #9 dnia: 2008-04-30, 12:48 »
Jesli Bonzai nie zrobi Preleasu w Krakowie to sie wybiore do Was i jestem za jak najwieksza iloscia boosterow , co za roznica czy grasz w preleasie swojim klanem czy nie , boosterki sa dla wszystkich klanow takie same:p

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Bayushi Seita

• Scorpion Clan
  • *
    • Scorpion hideout
« Odpowiedź #10 dnia: 2008-04-30, 13:47 »
Ale myślę że pre- ma w głównej mierze przyciągać nowych graczy. Tacy nie bardzo znają się jeszcze na budowie decka. Jest to idealna okazja żeby spróbować tak na pierwszy raz zwykłym starterkiem + pare kart a nie od razu przeciw solidnie zbudowanym taliom weteranów.

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
« Odpowiedź #11 dnia: 2008-04-30, 13:51 »
ja na pewno nie będę mógł przyjechać 24-25 maja. Siła wyższa mam zaklepane :(

Jestem za jak największą ilością boosterów (starter +4b), ale decki bym składał tylko ze startera i 3b, a 1 booster bym dokładał do puli nagród na koniec.

krzemian

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
    • www.uwolnij-orki.pl
« Odpowiedź #12 dnia: 2008-04-30, 14:47 »
Cytat: "Bayushi Seita"
Jest to idealna okazja żeby spróbować tak na pierwszy raz zwykłym starterkiem + pare kart a nie od razu przeciw solidnie zbudowanym taliom weteranów.

o czym ty czlowieku w ogole mowisz .Czy ty w ogole wiesz na czym ten pre polega  :?: moze Raven zapomnial dodac jak to w ogole wyglada .... jakim solidnie zlozonym taliom weteranow . na pre kazdy ma takie same szanse no i liczy sie oczywiscie szczescie co dostaniesz w erkach .ale tak naprawde to te wszystkie talie sa w miare takie same .wiec nie rozumiem w ogole twojego toku myslenia .jesli ja bym zaczynal grac w ta karcianke to byl bym za najwieksza ilosia busterow bo raz :

-wiecej sie nauczysz
-bedziesz mial wiecej kart do dilow
-moze dorwiesz cos co potrzebujesz

wiec moim zdanie te twoje wypowiedzi sa jak najbardziej niecelne i za bardzo cie nie rozumiem

a jesli chodzi o Kluska

Cytat: "klusek"

Jestem za jak największą ilością boosterów (starter +4b), ale decki bym składał tylko ze startera i 3b, a 1 booster bym dokładał do puli nagród na koniec.

to nie wydaje mi sie to dobry pomysl...... bedzie duzo osob ktore zaczynaja grac i one nie chetnie beda chcialy oddawac tego swojego busterka ,szczegolnie ze i tak wiekszasc na razie jest za tym zeby grac 1
ale pomysl na skladanie decka z 3 bustrami tez zly nie jest .Na pewno lepszy niz z 1

Bayushi Seita

• Scorpion Clan
  • *
    • Scorpion hideout
« Odpowiedź #13 dnia: 2008-04-30, 15:08 »
Cytat: "krzemian"
. na pre kazdy ma takie same szanse no i liczy sie oczywiscie szczescie co dostaniesz w erkach .ale tak naprawde to te wszystkie talie sa w miare takie same .wiec nie rozumiem w ogole twojego toku myslenia .jesli ja bym zaczynal grac w ta karcianke to byl bym za najwieksza ilosia busterow bo raz :

-wiecej sie nauczysz
-bedziesz mial wiecej kart do dilow
-moze dorwiesz cos co potrzebujesz

Zgodze się z tobą odnośnie tych trzech punktów... ale... początkowy gracz nie bardzo wiedziałby co włożyć. Sam gram od niedawna i do talii wchodzą mi rzeczy które okazują się shitem. Gdyby była taka możliwość zagłosowałbym nawet na turniej samymi starterami. Chętnie bym się na takim pojawił jako względnie nowy gracz, a znam pare osób które myślą tak samo.

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #14 dnia: 2008-04-30, 15:27 »
Jesli bedziesz gral samym starterem to niczego kompletnie sie nie nauczysz , a tak to zawsze bedziesz mogl zobaczyc jak bardziej doswiadczeni gracze wykorzystuja rozne karty.
Moze dla poczatkujacego ciezko jest zlozyc taka talie , ale bez probowania nigdy sie tego nie nauczy. Sprzyda Ci sie to pozniej , bo przeciez nie oto chodzi w tej grze by wejsc na neta , zerznac deck ktory jest top i nauczyc sie nim grac , tylko wlasnie oto zeby na wlasna reke kombinowac rozne mozliwosci.
Granie na samych starterach to bedzie NUUUUDA i chyba zaziewamy sie na smierc widzac gry.Pozatym tak jak powiedzial Krzemian im wiecej boosterow tym wieksza szansa ze bedziesz sie mogl za cos wymienic , pozatym ciekawszy turniej , wiecej doswiadczenia na przyszlosc itp itd;)

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI

krzemian

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
    • www.uwolnij-orki.pl
« Odpowiedź #15 dnia: 2008-04-30, 15:33 »
Mysle Klepek dokladnie tak samo ale niestety niektorym trudno to zrozumiec
:D .Ja na swoim pierwszym pre gralem starterem i 4 busterkami .

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #16 dnia: 2008-04-30, 15:45 »
Damn, pojechalbym ale slub (wlasny) troche mi zawala terminy majowe  :twisted:
Time is precious. Waste it wisely.

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 2008-04-30, 15:52 »
ManitOu w takim razie specjalnie dla ciebie:

http://www.wrzuta.pl/audio/sVBibs9v3G/
Shoju na prezydenta! :)

Radko

• Personality
« Odpowiedź #18 dnia: 2008-04-30, 16:17 »
Cytat: "Klepek"
Jesli Bonzai nie zrobi Preleasu w Krakowie to sie wybiore do Was i jestem za jak najwieksza iloscia boosterow , co za różnica czy grasz w preleasie swoim klanem czy nie , boosterki sa dla wszystkich klanow takie same:p

Gadałem dzisiaj z nim i padł pomysł aby nie organizować pre w Krakowie tylko zrobić takie łączone w Katowicach. Katowice mają sale na spokojnie 50 osób więc nie grożą nam problemy lokalowe jak to miało miejsce na pre SE.
Poza tym termin 16tego raczej nie wchodzi w grę tak więc 26tego musiałyby się odbyć dwa pre równocześnie :(.

krzemian

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
    • www.uwolnij-orki.pl
« Odpowiedź #19 dnia: 2008-04-30, 16:25 »
mi sie podoba ten pomysl im wiecej ludzi tym lepiej .