Autor Wątek: Words & Deeds, Part III  (Przeczytany 19010 razy)

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: Words & Deeds, Part III
« Odpowiedź #20 dnia: 2008-05-18, 22:10 »
pani łyżeczka - oto jest dowód jak się patrzy :)

szkoda shono, dobry byl.

mamy nowe pokolenie , ktore nadciaga , czyzby w koncu mialo nastapic przesuniecie w czasie o kilka lat do przodu i stare watki umra , narodza sie nowe?

a to co sie dzialo miedzy krabami i kucami to troche wcisniete na sile i nie bardzo mi pasowalo do klimatu wielkiej batalii i pojedynku miedzy czempionami, mogli to sobie darowac i puscic to tydzien pozniej.

biorac wszystko do kupy - udalo sie wcisnac w koncu troche dramy do bezbarwnych opowiadan i bardzo dobrze bo nie ma to jak tragedia ktora jest osia konfliktu i zarzewiem nowego(mam nadzieje).

ktory czempion nastepny? mam nadzieje ze nie Satsu :)

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 2008-05-18, 23:18 »
nie , satus nie umrze w tej edycji .  ;) ST się nie zgodzi . Tak jak my mieliśmy zabić shigatoshiego , ale ST zmienił to na "naizen zadumany nad losem świata wyrzeka się mordu na innych daimyo".
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #22 dnia: 2008-05-19, 01:44 »
oooo, ja chce zobaczyc co wymysla zeby zabic satsu :D

z drugiej strony nie musza zbyt duzo wymyslac, przeciez kazdy wie ze zabicie zmieniajacego sie w smoka (a wlasciwie juz smoka) i posiadajacego caly klan za swoimi plecami wnuka kamiego jest dziecinnie wrecz proste ;p
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 2008-05-19, 11:19 »
satsu oszaleje na dobre po bitwie w togashi shrienie   i stanie [tak jak część dragonów i phoenixów oraz pan X , który wrócił z burning sands'ów ] po stronie anty-ludzkiej . ludzie będą prowadzić wojnę z bogami[głównie scorpiony i ich broni/item zabijające bogów] , przodkowie przestaną się odzywać [bedzie ruchawka u lionów] z yomi , a mantisy ...tak ... znowu wycofają się na wyspy , żeby przemyśleć to wszystko .

z ciekawostek to sekawa umrze ratując młodego shinseia . To wszystko to rough draft storyline z następnego ark'u.
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

kunoichi

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 2008-05-19, 11:29 »
Z tego co piszesz to jakiś lewy koszmar się szykuje. Rozłam u Fena? .... nieeee

Kakita Tatsuyoshi

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 2008-05-19, 11:44 »
Jakaś potworność. Dlaczego nie mogli by zrobić kolejnego 1000 lat pokoju ? Z całkowicie nowymi bohaterami. Oszalały satsu dla mnie jest absolutnym nieporozumieniem. Wojana z bogami to jakiś totalny debilizm. I jeszcze to że zamiast poddac sie woli niebios i czekać na osąd to rozkugańczycy będa chwytać za broń CHOOOOOOREEEEEEEEEE. Poprostu głupie i bezsensowne. Ta legenda jest coraz bardziej tępa i jest w niej coraz mniej rokuganu jaki ja znam. Jeśli zrobią coś takiego to nie będzie wogole.

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 2008-05-19, 12:47 »
jak by ci to powiedzieć ja to bym raczej nie czekał na osąd , bo kami zdecydowali , że 'the age of man has ended" . bogowie się na ludziach zawiedli i chcą nam zrobić terminacje .

z fenolami to jest tak ,że część z nich nie jest już śmiertelnymi [asako itp] . tych bogowie nie ruszają . shiba są posłuszni isawa , a isawa są podzieleni .

Story nie jest takie złe , cesarz przewodzi walce ludzi z bogami [oni mają troche problemów z odziaływaniem tutaj bezpośrednio] , a najpewniej będzie nim scorp .

a i kami chcą sie dogadać z shadow dragonem [wiadomo ex ziomal] ,żeby pomógł im wyplenić ludzi . plot twist jest taki ,że kami nie wiedzą ,że ingerując na ziemi łączą się z "ziemią/rokuganem " w mistyczny sposób [taint śmiertelnego świata] i shadow będzie próbował ich zabić .

ale mnie najbardziej interesuje powrót wściekłego szalonego pierwszego shinseia , którego bogowie wypuścili z czarnego kamienia w burning sandsach .
Epicki to będzie konflikt ,szkoda  tylko ,że my [aka mientusy] mam wycofać się całkiem na wyspy [to przy założeniu ,że nie zostaniemy wycieci jako 2 ] . znowu będzie nudno . :(
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

kunoichi

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 2008-05-19, 13:12 »
Shinsei mówisz? Zamknięty w jakimś kamieniu mówisz? Oszalały powiadasz? A jest jakieś opowiadanko omawiające jego szaleństwo i parcie na Rokugan?

Reszta wyglada zachęcająco ... Shiba Tsukimi the doom of god's:D ...

Togashi Yeti

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 2008-05-19, 14:41 »
mam trzy słowa odnośnie tego storyline'u:

co - za - gówno.
Toshiro
Ronin*Samurai*Yojimbo*Storyteller*Poet*Tactician*Good Person

MotoChagatai

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 2008-05-19, 14:44 »
mam trzy słowa odnośnie tego storyline'u:

co - za - gówno.

nie przesadzajmy wszystko zależy o wykonania.. chociaz pomysł walki ludzi z bogami za bardzo mi przypomina podobny motyw ale w fearunie [d&D] kiedy bogowie zstąpili na ziemie... ;/
Unicorn clan Samurai* Tactician* Cavalry* Uniq* Loyal*
'Who can stop me?" only The Khan could stop himself...

Monk

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • The Sexorcist
« Odpowiedź #30 dnia: 2008-05-19, 14:58 »
Bogów to ja biorę na klatę. Ile oni mają forsa? Hidaaaa!

Opowiadanko zabawne.

"- Ok, to nie ma się co już lać rozstajemy się. Ale jeszcze raz tu przyjdziecie to wpier..ol.
- No wiadomka wpier..ol jak się patrzy, wam i waszym matkom też.
- No to cześć.
- Elko".

Ale sama scena śmierci Czagiego fajna. Bez zbędnych opisów, przeciągania. Podoba się.
« Ostatnia zmiana: 2008-05-19, 15:09 by Monk »

Twoja stara liczy Koku w AEG'u.

Zombi Damien

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
  • Srogi Plugawiec
« Odpowiedź #31 dnia: 2008-05-19, 18:10 »
zarąbisty skrót ;D

to ja może to samo apropo shinomen talk:

"-hejka szukam spiderów
-p*erdol sie
-a no i w sumie to ostrzelaliscie mi dupe
-chapaj łuk i wyp*erdalaj
-kthxbai
-jeszcze raz tu wrocicie to znowu was zwyzywamy!"
Spider Clan * Daimyo * Middle Finger of the Dark Lord * Shugenja * Shadowlands * Unique * Loyal

Lose 20 Honour.

Open/Battle: Umrzyj.

Monk

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • The Sexorcist
« Odpowiedź #32 dnia: 2008-05-19, 22:00 »
Nie, tam najlepsze było to;

- "Nasi przyjaciele Naga pozwolili nam tutaj rozbić obóz podczas ich nieobecności"
« Ostatnia zmiana: 2008-05-20, 00:05 by Monk »

Twoja stara liczy Koku w AEG'u.

Zombi Damien

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
  • Srogi Plugawiec
« Odpowiedź #33 dnia: 2008-05-19, 22:09 »
tia... "pocałujcie nas w konie"
Spider Clan * Daimyo * Middle Finger of the Dark Lord * Shugenja * Shadowlands * Unique * Loyal

Lose 20 Honour.

Open/Battle: Umrzyj.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 2008-05-19, 22:59 »
kuce na płozach - to jest myśl, asygnuja sie po piechocie i kawalerii , co za zaawansowana technologia :)

Kakita Tatsuyoshi

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 2008-05-20, 11:21 »
CO do kolejnego storylina to to nie jest nawqet legenda która znam. TO nie jest już legenda wogóle. Jak wogóle ma być wojna z bogami. Patrząc na to jakim religijnym społeczeństwem jest Rokugan jak tam wszystkie fortuny kami i inni bogowie razem z przodkami są czczeni to śmierteli powinni tylko się pokłonić i powiedzieć że przegięli pałę że rzeczywiście rozchrzanili sobie cały kraj i jedynie poprosić żeby eksterminacja była szybka a kolejne pokolenie nie pamietało o tych latach nieszczęśc i zniszczenia jakie nastapiły po śmierci hantei. Poza tym po co bogowie mają złazić na ziemię jak tylko przeciez mogą zmasakrowac wszystko moca zywiołów czy innych tam rzeczy z góry i nawet nie pofatygować się na dół. Poza tym cesarz zawsze był synem słońca i księzyca łącznikiem z niebiosami. Nie wyobrażam sobie jak by nagle stanąc przeciwko niebiosom. To właśnie cesarz powinien się pokłonić i powiedziec no ch***j przegieliśmy i wasza wolą jest nas wszystkich ukarać zróbcie to a ja wam jeszcze za to podziekuję, po czym zapytać sie w czym i jak może pomóc przy eksterminacji własnego ludu.

Mi to nie pachnie nawet fejrunem mi to pachnie drugą częścią gry God of War. Nagle z rokugańczyków porobią się małe kratosy a cesarz będzie takim wielkim kratosem wystarczy że jeszcze znają miecz tengoku i beda mogli zabić wszystkie fortuny wiatry, bogów, smoki i inne niebaińskie stwory. W taką legende to ja grać zamiaru nie mam.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #36 dnia: 2008-05-20, 11:38 »
Jak bedzie epicko to mi nie przeszkadza kolejna glupota od storyline :)

Abstrahując od tego co pisal Tatsuyoshi to nie do konca sie zgodze, ze takie cos nie byloby logiczne w Rokuganie. Wszystko zalezy od tego jak to zostanie poprowadzone, jest podzial na dobrych i zlych bogow, ci dobzi pewnie tez moga zostac tymi zlymi, jezeli to nie bedzie sytuacja ze wszyscy bogowie VS wszyscy smiertelnicy to moze byc naprawde ciekawie, szczegolnie, ze napewno jeszcze wszystkie szczegoly nie sa ustalone (prawda Self-Appointed Prophet of Doom?), a i zarys koncepcji moze sie dosc diametralnie zmienic... mam nadzieje tylko, ze to nie sa jakies kompleksy na punkcie MTG, gdzie doszedl nowy typ karty (Plainswalker) i chca oni tutaj zastosowac taki sam chwyt reklamowy (czyli wydrukowac jakis nowy, potezny typ karty o nazwie kami, ktory bedzie mial jakas osobna mechanike).
« Ostatnia zmiana: 2008-05-20, 11:42 by Ertai »
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

marecky

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 2008-05-20, 11:43 »
satsu oszaleje na dobre po bitwie w togashi shrienie   i stanie [tak jak część dragonów i phoenixów oraz pan X , który wrócił z burning sands'ów ] po stronie anty-ludzkiej . ludzie będą prowadzić wojnę z bogami[głównie scorpiony i ich broni/item zabijające bogów] , przodkowie przestaną się odzywać [bedzie ruchawka u lionów] z yomi , a mantisy ...tak ... znowu wycofają się na wyspy , żeby przemyśleć to wszystko .

z ciekawostek to sekawa umrze ratując młodego shinseia . To wszystko to rough draft storyline z następnego ark'u.

bym powiedzial ze pomysl zajebisty, ale pewnie banik by mnie za to czekal, wiec napisze tylko ze wypi*rdolczo :))

pozdr
Cytat: ertai
Oj bo wrzuce maly hipokryto rozmowy z gg

dobrze że nie macie nagranego swojego sapania pod prysznicem :)

kunoichi

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 2008-05-20, 12:08 »
Wydaje mi się, że takie coś jak kami powstanie. Frakcja bogowa może dojść kosztem frakcji rozdupionej po Race. Jeżeli w Race nikt nie padnie tylko nowy szeryf pokiwa groźnie palcem, to wydaje mi się, że wszyscy dostaną kolejne zestawy domków, w których 1 ładnie stoi za kami 2gi przeciw nim, lub kto wie co jeszcze.

Fabularnie wszystko zależy od tego, co zaoferują twórcy tego pomysłu, jak to rozwiążą turniejowo, jakie dadzą opcje graczom (mnie np interesi przybicie 5tki z kami i anihilus Rokuganu. Popatrzmy teraz na duchowe części klanów

Kuc - jestem cholernie ciekawy jak zareagują Shi Tien Yan Wa? Zbiorą żniwo ale z drugiej strony tlko kuc w nich wierzy więc anihilacja klanu = praktycznie zgon bogów? Heh ciekawe.

Feniks - tutaj spodziewam się niespodziewanego np: interwencji smoków. Nagle Smok Ognia ma się też obróbić przeciw Radzie?

Żuraw - Żuraw lubi świętować i według Secretów jest religijnym klanem. Ale ch...FFG... go wie co się stanie, bo Domotai jest nieobliczalna.

Smok - jak Satsu oszaleje to będzie kpina, nie po to gracze go ocalili w Race?

Skorpion - wydaje mi się, że Skorp dostanie po łbie. Raz już zabrali mu ryż, teraz skopią mu .... Skorp nie liczy się z bóstwami i o może go kosztować.

Lew - cisza u przodków może wywołać traume i zachwiać klanem.

Krab - no panie Kisada... jesteś bogiem chodzącym po ziemi, teraz zobaczymy co zrobisz jak twoi ziomale zaatakują klan ;)

Modliszka, Pająk - ??

No i pozostaje Szalony ??????? Shinsei, shadsy, Daigotsu i inne cuda na kijasie...

ps. Self-Appointed Prophet of Doom, mówiąc o nowym mistrzu ognia mówiłeś o Ochiai czy o NOWYM mistrzu?   

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #39 dnia: 2008-05-20, 12:58 »
Ale widzisz... to moze byc tez w taki sposob:

Zuraw -> religijny klan, dlatego bogowie mowia, ze wy jestescie cacy ale idzcie rozpieprzyc inne klany (skorpionow) bo cacy nie sa i nie sa religijni.

Kuc -> ci dziwni rokuganczycy wierza w jakies slabsze bostwa, idzcie i pokazcie nasza sile im (sejmitarem po glowie, no offens dla admina ;P)

Daigotsu -> no to poczekamy az ci sie wyrzna a potem sprowadzamy Fu Lenga na ziemie i robimy jajco

Lew -> przodkowie schodza na ziemie, eksterminuja niehonorowe psy (u lwa to koles z ponizej 3 ph) i jedziemy na Rokugan zabijac tych niehonorowych (ponizej 3ph)

Modliszka -> "wrocilem chlopaki... idziemy na cesarstwo"

Krab -> "ja wrocilem wczesniej wiec tez wczesniej pojdziemy"

Nieprawdopobne? Przeciez to AEG...
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.