Autor Wątek: L5R -Words and Deeds Launch Interview  (Przeczytany 1855 razy)

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
L5R -Words and Deeds Launch Interview
« dnia: 2008-05-28, 21:53 »
http://www.tcgplayer.com/db/game_review.asp?AID=2359&PID=339&DBID=4
tu znajdziecie całość wywiadu o W&D z Panem Reesem . Head DT l5r . bardzo interesujący artkuł.

Przyznam się ,że zmarnowałem jedno łomżyńskie czytając o supporcie dla mantisówych decków militarnych i honorowych . Kudo Reese'owi za przyznanie ,że kilka klanów miało po górke przed W&D [miendzy innymi mientusy yay] , ale po W&D to jest już total balance . Dragonowa magistratówka i mantisowa są tak samo dobre .

Jest sneak peak nadchodzących domków [poszukajcie ale powiem wam , że tylko dwóch ].
Interesujące jest też to ,żę DT planuje obcięcie pewnych mechanik ,w nadchodzącej edycji .

always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
Odp: L5R -Words and Deeds Launch Interview
« Odpowiedź #1 dnia: 2008-05-28, 23:30 »
Fajny ten arttykuł ale szczerze nie widziałem zapowiedzi domków ani informacji na temat tego co konkretnie usuną z gry w nowej edycji
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

TooS

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • In your base, smashing your statues.
« Odpowiedź #2 dnia: 2008-05-28, 23:35 »
same here ... albo jestem slepy albo glupi albo jedno i drugie ...

PM plz ocb ...

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2008-05-28, 23:45 »
TCGplayer: L5R has existed for so long now, what new game aspects and/or mechanics are left to explore? What d you have planned for the future and how will future sets be unique and different?

BR: This is a really good question. Even with as old as L5R is, we are finding new ways to keep it interesting. In the game as a whole, Race for the Throne has been very successful. In terms of only the CCG, we have just started exploring new areas in mechanics, namely in new keywords.

The Commander keyword is just as it sounds. He is a Commander of an army and you will notice Commander cards will generally affect multiple cards or the whole battle itself. However, Commander can kick some butt too and their individual capabilities will not be forgotten in the future.

The Kensai keyword will show the capabilities of those who have mastered a particular weapon. When a Kensai has a weapon, you better look out because not much will stop him.

Paragon is also a new keyword we are developing. Paragons are people who are the pinnacle of their training, much like a Paladin in various games. There are Paragons of good and Paragons of evil, and as a card in this set shows, sometimes in battle the line which separates these two can be blurry.

These are just examples of ways we are keeping it fresh, even after 13 years.
ale tylko 2 z tych będą domkami ;/
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2008-05-28, 23:55 »
spoko spoko piotrze ale ty wiesz więcej od nas bo masz przecieki z testów

jak znam życie to pewnie nowe zabawki Beda dla Kensai i Comanderów bo Rees szczególnie o tych ostatnich wypowiadał się entuzjastycznie.

A co z themami porzuconymi/odsuniętymi na boczny tor w nowej edycji bo co prawda sugerują że to zrobią ale nie podają niestety żadnych szczegółów
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

katsa

• experienced Personality
« Odpowiedź #5 dnia: 2008-05-29, 13:34 »
Cytat: BR
To the Dragon and Scorpion, it continues to develop the Kensai (sword-saint) theme

Dobrze, że rozwijają skorpionom kensai theme, bałem się, że przestaną.

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2008-05-30, 10:48 »
spoko spoko piotrze ale ty wiesz więcej od nas bo masz przecieki z testów

jak znam życie to pewnie nowe zabawki Beda dla Kensai i Comanderów bo Rees szczególnie o tych ostatnich wypowiadał się entuzjastycznie.

A co z themami porzuconymi/odsuniętymi na boczny tor w nowej edycji bo co prawda sugerują że to zrobią ale nie podają niestety żadnych szczegółów
mają obciąć cavalerie , naval . elementalne traity mają być tylko fluffowe tak jak ninja /assasin etc .

z tymi comanderami nie trafiłeś [zapomnieliście jak zapowiadałem wieki temu paragon zemste na sejmitarze :D , mysleliście że jaja sobie robie :D ] . kensaie dostaną domek , a w ogóle to dostaną ich wszystcy [poza mientusami mientus za do dostanie akolitów , takie mnichy bez monk traita :face palm:].
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

Ageto

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Claimster - centrum umów
« Odpowiedź #7 dnia: 2008-05-30, 13:36 »
 :o L5R bez kawalerii ???
Claimster - centrum umów

Brzana's HunterZ Team Member

marecky

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2008-05-30, 15:43 »

i bez elemental traitow?
ze poprostu shugenja ale bez zywiolu?
ale ssanie...:/
to bez 5 masterow bedzie...
bu ja chce rade 5!
pozdr
Cytat: ertai
Oj bo wrzuce maly hipokryto rozmowy z gg

dobrze że nie macie nagranego swojego sapania pod prysznicem :)

MotoChagatai

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2008-05-30, 16:43 »

czyli ze jednorogi mają dostawać teraz kawalerie w ilości jak inne klany x.x czy moze zmienią mechanikę i bedzie tylko traitem xD
Unicorn clan Samurai* Tactician* Cavalry* Uniq* Loyal*
'Who can stop me?" only The Khan could stop himself...

Kakita Tatsuyoshi

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2008-05-30, 17:57 »
Jakoś by się to przeżyło gdyby kawaleria była tylko zwykłym traitem pod którym chodziły by tylko pewne karty np. stargetuj postać z kawalery keywordem żeby zrobić x.

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
« Odpowiedź #11 dnia: 2008-05-30, 18:39 »
Cytat: Kakita Tatsuyoshi
Jakoś by się to przeżyło gdyby kawaleria była tylko zwykłym traitem pod którym chodziły by tylko pewne karty np. stargetuj postać z kawalery keywordem żeby zrobić x.

To może od razu Tacticiana też nie ch saksują  :(

Nie no... Bez pzresady. Jak mi te obydwa traity działają na nerwy to jakoś sobie nie wyobrażam legandy bez nich. Są po prostu jej nieodzowną częścią i tyle.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2008-05-30, 20:51 »
Tak samo jak Jar Jar - wkurzające bywają, ale sam korzystam jako Modliszka z Navala. I staram się tego traita eksploatować do granic możliwości.

Jednorożec bez kawalerii byłby... kupą. Byłby większą niewiadomą kupą niż mantis teraz. Lew bez tiktaczenia z rulebooka jeszcze-jeszcze, bo ma jakieś tam akcje z traita odpalane (dużo tego nie ma, ale jednak), a z kawalerii co? Do głowy tylko cut them off i versatile army mi przychodzi, które równie dobrze bez kawalerii mogą być grane.

Nie, stanowczo mi się te zmiany nie podobają. O ile enlightened czy Yu mogłem obcięcie zrozumieć, o tyle tak podstawowych traitów już nie :/

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #13 dnia: 2008-05-31, 00:01 »
Nie znacie się - po fuzji z Burning Sands wszystkie jednostki naziemne zostaną "zrównane", ale wróci z powrotem trait "flying", który zastąpi kawalerię właśnie. :)
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #14 dnia: 2008-05-31, 01:48 »
Cytat: Kakita Tatsuyoshi

To może od razu Tacticiana też nie ch saksują  :(

Nie no... Bez pzresady. Jak mi te obydwa traity działają na nerwy to jakoś sobie nie wyobrażam legandy bez nich. Są po prostu jej nieodzowną częścią i tyle.

Wiesz, o ile cavalry od początku legendy trzyma się mocno (z niewielkim lapsem w goldzie) praktycznie bez zmian w mechanice, to Tactician coraz bardziej eroduje... i AEGowcy już parę razy mamrotali, że chętnie by go skasowali, z tego prostego powodu że nie za bardzo wiadomo co z nim zrobić. Więc nie zdziwiłbym się... a ponieważ i tak mam już EVE CCG, to co mi zależy, nie będę gardłował za utrzymaniem tego co jest, i tak tych kretynów to guzik interesuje. Commander, psia mać...
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #15 dnia: 2008-05-31, 10:36 »
Prosztsze przydzielanie sie, prostsze zasady, wiecej dzieci grajacych, wiecej pieniedzy...
Brak taktyka, brak dodatkowej zasady do pamietania, prostsze zasady, wiecej dzieci grajacych, wiecej pieniedzy...

Commander... rox
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2008-05-31, 14:34 »
Przerzucam się na Pokemon TCG. Po tych zmianach mechanika w L5R będzie równie prosta, a tam przynajmniej coś widać na obrazkach >>

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 2008-05-31, 14:43 »
Prosztsze przydzielanie sie, prostsze zasady, wiecej dzieci grajacych, wiecej pieniedzy...
Brak taktyka, brak dodatkowej zasady do pamietania, prostsze zasady, wiecej dzieci grajacych, wiecej pieniedzy...

Commander... rox

Tak i w tym momencie dużo graczy szczególnie starszych i w tym momencie często bardziej kasiastych odchodzi od gry co równa się spadkowi liczby graczy i równocześnie spadkowi dochodów więc ciekawe co  zrobią w sumie przed lotusem też chodziły suchy że mają wywalić cavalry trait i tictaka ale wciąz obydwa działają

MotoChagatai

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 2008-05-31, 14:57 »
ehhh niech moze odrazu z legend pod wzgledem mechaniki zrobią z karcianki drugiego magic'a albo warlorda....

Tak i w tym momencie dużo graczy szczególnie starszych i w tym momencie często bardziej kasiastych odchodzi od gry co równa się spadkowi liczby graczy i równocześnie spadkowi dochodów więc ciekawe co  zrobią

jestem ciekawy czy któryś znich skończył cokowliek zwiazanego z ekonomią ;/ chociaz w sumie przydałby sie im zdrowy rozsądek...
Unicorn clan Samurai* Tactician* Cavalry* Uniq* Loyal*
'Who can stop me?" only The Khan could stop himself...

Monk

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • The Sexorcist
« Odpowiedź #19 dnia: 2008-05-31, 17:06 »
1. Przedwcześnie chyba na narzekanie bo jeszcze tego nie zrobili, a "plotki są przestępstwem".
2. Nie znam gry karcianej z lepszymi zasadami. Jeśli macie jakieś swoje typy to proszę o polecenie mi tytułów. A jak mi je obetną (rulsy) to i tak zostanie klimacik. Krążki 4 life! 
« Ostatnia zmiana: 2008-05-31, 18:45 by Monk »

Twoja stara liczy Koku w AEG'u.