Autor Wątek: Kotei Norymbergia  (Przeczytany 2181 razy)

Aramasu

• Mantis Clan
  • toolbox Personality
  • *
Odp: Kotei Norymbergia
« Odpowiedź #40 dnia: 2008-06-09, 12:12 »
Kotej rewelacja, spoko atmosfera, nawet moj wynik 2-5 tego nie zepsul, wkurzajacy jest tylko ten debilny rule odnosnie misdyrekcji i navala - po misdyrekcji chlop mi mowi zrob akcje w tej bitwie z chlopka z navalem ktory jest w innej... pas, pas chlop ma 1 wiecej forsa, dziekuje.

Salaman jezdzil po lajonach jak chcial, z Faberem tez spokojnie wygral te jedna gre ktora rozegrali

soldier fate, soldier fate, pamietaj o soldier fate :P 

Ageto

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Claimster - centrum umów
« Odpowiedź #41 dnia: 2008-06-09, 15:45 »
Salaman jezdzil po lajonach jak chcial, z Faberem tez spokojnie wygral te jedna gre ktora rozegrali

A można wiedzieć co on takiego miał w swojej talii. Prócz tego że był to razor na followerach
Claimster - centrum umów

Brzana's HunterZ Team Member

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #42 dnia: 2008-06-09, 17:56 »

A można wiedzieć co on takiego miał w swojej talii. Prócz tego że był to razor na followerach

Z opisu strzelalbym w:
3x ogre warriors
3x wandering budoka
3x brothers in arms
1x brothers in arms xp
3x doomed intentions
3x rapid deployment
3x unwavering assault
3x few against many
3x peasant vengeance

itp. itd :)
Time is precious. Waste it wisely.

Radko

• Personality
« Odpowiedź #43 dnia: 2008-06-09, 18:22 »

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 2008-06-09, 18:30 »
Owner of the Tao :)

Ciekawe dlaczego Faber sie poddal ...

Podejrzzewam, że Barakat nie chciał grać w qalifaierze na mistrzostwach, a Faber już Koteia wygrał. Więc sie dogadali

Brakat jest glownym TO w Karhlsruhe wiec na pewno nie gra, ale lapie sie na Samurai Fundsy :)

W talii mial poza tym Humming Bird Wingsy, Drawy, 3stone river, Orderedy, Staya, Resumy i takie tam  , 3 OW raczej nie gral, mial tego followera co rosnie za kazdy castle i mial duzo castli.

Few  tez zbedne bo domek mowi nie umiera , peasanta tez nie widzialem, wogole za duzo zabijania nie bylo , chodzilo raczej o bow i outforce jako podstawa wygranej

Monk

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • The Sexorcist
« Odpowiedź #45 dnia: 2008-06-09, 18:32 »
Few  tez zbedne bo domek mowi nie umiera , peasanta tez nie widzialem, wogole za duzo zabijania nie bylo , chodzilo raczej o bow i outforce jako podstawa wygranej

Few to nie tylko nie umieranie za boł followera, ale także ich tańsze wprowadzanie do gry w limitedzie.

Deck jak dla mnie faktycznie dziwny miejscami, sam bym się nie zamieni z nim bo wolę swój (brakuje mi skilla, dlatego nie wygrywam ;)), ale kilka patentów do potestowania (Sentries, comba na castle holdingach).
« Ostatnia zmiana: 2008-06-09, 18:33 by Monk »

Twoja stara liczy Koku w AEG'u.

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #46 dnia: 2008-06-09, 18:44 »
chyba z kluskiem gadalem ze dziwne ze zaden krab nie zlozyl jakiegos dzialajacego decku na tym strongholdzie to byly tylko komentarze "ale po co, ten co zabija jest lepszy" :P
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

Monk

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • The Sexorcist
« Odpowiedź #47 dnia: 2008-06-09, 18:46 »
chyba z kluskiem gadalem ze dziwne ze zaden krab nie zlozyl jakiegos dzialajacego decku na tym strongholdzie to byly tylko komentarze "ale po co, ten co zabija jest lepszy" :P

No na followerach tylko Razor ma sens.

Twoja stara liczy Koku w AEG'u.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #48 dnia: 2008-06-09, 22:16 »
jeżeli chłopak miał Dissolution w deku to grał nielegalnym dekiem:P bo W&D nie było legalne:P
na raz i z tego co widzę to ten dek to jest typowy side przeciwko temu lionowi fabera moim spiderem wciągnął bym go bez masełka tak przerażające wartości chi że padali by jak much a przeciwko temu to domek nie ochroni:)
Walec

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 2008-06-09, 22:49 »
jeżeli chłopak miał Dissolution w deku to grał nielegalnym dekiem:P bo W&D nie było legalne:P
na raz i z tego co widzę to ten dek to jest typowy side przeciwko temu lionowi fabera moim spiderem wciągnął bym go bez masełka tak przerażające wartości chi że padali by jak much a przeciwko temu to domek nie ochroni:)

chyba chodzilo o dissention.

kilka fot http://picasaweb.google.com/horrorandvodka/Nnorymberga2008/

reporcik po obcemu http://www.alderac.com/forum/viewtopic.php?f=160&t=65168&p=888257#p888257

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #50 dnia: 2008-06-09, 23:10 »
a co to za karta bo ja tak nazywającej się karty nie znam
Walec

Maniek

• Phoenix Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: 2008-06-09, 23:28 »
Atmosferka Koteia była bardzo fajna i ciesze sie, że było nas 10 chłopa z Polski.

Niestety na tym Koteiu nie miałem zbytnio szczęścia, ponieważ 3 screw i Krzemian który był po prostu lepszy dały mi standing 3-4 ale, że było tylko trzech fenoli to i tak zgarnąłem prize za drugiego w klanie.

Do zobaczenia w październiku na Samurai Championshipach.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 2008-06-09, 23:48 »
a co to za karta bo ja tak nazywającej się karty nie znam

karta co jace wkurwila :)

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #53 dnia: 2008-06-10, 09:20 »
Tak gosc dostal by od spider-a i chi deatha jak sie patrzy , ale powiedzcie mi jakie jest prawdopodobienstwo na trafienie tego typu deck-ow w top-ie , gosc wyszedl z zalozenia ze ma wygrac z deckami , ktore potencjalnie maja najwieksze szanse na wejscie do top-a i na takie tez trafil. Moze mialby wieksze problemy z Ysarionem niz z Faberem , co nie zmienia faktu , ze naprawde ten krab niezle dawal czadu:P

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #54 dnia: 2008-06-10, 12:16 »
Ale lenie z tego aeg'a, 2 karty z identycznym obrazkiem :( (bussho/dissension)
Time is precious. Waste it wisely.

Kurga

• Crab Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 2008-06-10, 12:38 »
Ano Kotei Fajny i samo miasto tez ciekawe ;)

kilka fotek tutaj
http://picasaweb.google.com/gabor.majkel/KOTEIGermany?authkey=S3wEdfH-w4k

A co do mojej gry to ogolnie deck ktory raczej cieplych slow nie slyszal w swissie smigonl calkiem niezle:
1) pech Jar Jar - a (to bylo chyba zwie sie personality screw)
2) Scorpion dishonor i "time end" przy "final attacku" (1 prowincje zdjolem mu chyba dopiero w 6 turze) - pokazalismy karty - mogl mnie wyrzuci z bitwy do ktorej moglem wrocic i ustalilismy kosci moje 6 jest wieksze niz jego 4
3) VK latwo - za latwo (wiem ze Jacek zjadl go w nastepnej rundzie) ale przegralm z nim w niedziele (moze poprostu fate mu nie siadl bo dynastie mial dobra) - zreszta to chyba 1 gra przeciw VK wiec tez do konca nie wiem czego sie spodziewac
4) VK jakos bez historii gra - Fujiki smigal
5) Salman - gre moglem uznac za przegrana gdy odslonil 2 karte w prowincji (Fujiki) - tylko jego pech moglby mi pomoc - za dobrze wiem jak gra wyglada z tym gosciem na stole - a jak jeszcze dowiedzialem sie co ma w fate to reszta nie miala znaczenia
6) Dragon - ale jaki (Honor/military ring) to nie wiem bo szybko poszlo - Satsu szedl z flankinga i chyba zostal na 1 prowincji w 5 turze (tak Fujiki na stole)
7) Dragon - military Friends - Koles co wygral KOTEI w RPA, karte Duel to Death, Legacy w Madrycie - spoko Szwed - gra na luzie bo final mielismy obaj pewny

Top 32 Unix-y milittary friends duel
totalny gold screw ktorem-u unix nie daje zadnych szans na podniesienie sie (holding-i w koncu wejda jak juz sie ma 2 prowincje i trza postacie :(), u niego zloto, zloto zloto wiec w 5 turze jechal mi juz 4 goscmi jakby bylo malo
Nawet walls nie siadly co by bronic sie na ostatniej prowincji

na przyszly rok pamietac wygrac ostatnia bitwe na KOTEI a nie pierwsza :D

Co decku Salmana to ciezko krytykowac bo wygral, porownywac do mojego tez nie zamierzam bo dzielimy tylko idee barakow, follower-ow + castle/rampart a inne rzeczy i realizacja troszke sie juz mijamy
ale bazujac na swoich testach winter warfer i reka dobrych akcji zrobila by swoje (zwlaszcza furius + Tsimaru / warfer) podobnie spider z goscmi co czyszcza follower-ow a kombinacja wyzej wymienionych jest naprawde problemem ale prawda jest tez fakt ze ten deck ma o wiele mniej slabych punktow niz ten z ktorym moglby przegrac i oto tez chodzi
I najwazniejsze chyba: jest to deck z gatunku - pograj najpierw 20 razy zeby wiedziec jak sie tym gra i pozniej oceniaj, dlatego skorzystam moze z kilku pomyslo i zobaczmy jak mi sie beda sprawdzaly (do Euro 4 miesc i nowy dodatek co tez moze zamieszac)

i ostatnie info smiem twierdzic ze generalnie nad Wisla mamy dobrych graczy porownujac do poziomu przeciwnikow :)