Autor Wątek: UCP - Dragon  (Przeczytany 6727 razy)

Aki

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
UCP - Dragon
« dnia: 2008-06-07, 10:14 »
Po miesiącu oczekiwania końcu się pojawił UCP dla Smoków.
"Czasem drobny gest znaczy więcej, niż najbardziej heroiczny wyczyn..."

marecky

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
Odp: UCP - Dragon
« Odpowiedź #1 dnia: 2008-06-07, 12:09 »
zebscie nie musieli dlugo szukac (znajcie moje dobre serce)

pozdr
Cytat: ertai
Oj bo wrzuce maly hipokryto rozmowy z gg

dobrze że nie macie nagranego swojego sapania pod prysznicem :)

Hanson

• Scorpion Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2008-06-07, 12:29 »
7.06 = early may lol
Lepiej późno niż wcale...
Tyle czekania było, a rewelacji chyba nie ma w tym packu.

TooS

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • In your base, smashing your statues.
« Odpowiedź #3 dnia: 2008-06-07, 12:58 »
teraz mozna cos bedzie bardziej na kensajach robic :P

box ziutek tez calkiem przyjemny, choc dlugo bedzie trwalo zanim sie podpompuje

contemplation of destiny - interesujace, ale uniq ... w wiekszosci MU, martwa karta, ale czasem moze sie przydac (watpie zeby znalazla sie w turniejowych taliach)

pozostale karty to praktycznie tylko pod kensajow

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #4 dnia: 2008-06-07, 13:05 »
omg! dwie grywalne karty! No to po kolei:
Yoma-shi: tragedii nie ma, rewelacji tez nie
Ikumu: co? ~~
Chikato: MOZE zobaczy gre, bo ma szanse byc bez wiekszych problemow 4/4 za stronghold
Contemptation of Destiny: wylaczac Etsuia! omg
Gong of High House: druga z dobrych kart w tym UCP :P
Summoned Sword: kolejne "co? ~~"
Temple Sentries: ranged 3-4... takie sobie
Mountain's Heart Blade: najlepsza karta w tym UCP, naprawde sensowny item
Brothers of Jade: no, powiedzmy ze zla nie jest (dobra tez nie)
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #5 dnia: 2008-06-07, 15:42 »
(...)Contemptation of Destiny: wylaczac Etsuia! omg

Wyłącza Etsuja, Tsimaru (!!), Sun Doru i kilku innych denerwujących mnie clansmenów. W dodatku 0G, 4F i Open bez wymagań... Dla mnie bomba. jak któryś ze smoków nie chce tego ze swojego zestawu to ja chętnie łyknę :)
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

katsa

« Odpowiedź #6 dnia: 2008-06-07, 16:05 »
7.06 = early may lol
Lepiej późno niż wcale...
Tyle czekania było, a rewelacji chyba nie ma w tym packu.

No nie Hans, jest rewelacja.

omg! dwie grywalne karty! No to po kolei:
Yoma-shi: tragedii nie ma, rewelacji tez nie
Ikumu: co? ~~
Chikato: MOZE zobaczy gre, bo ma szanse byc bez wiekszych problemow 4/4 za stronghold
Contemptation of Destiny: wylaczac Etsuia! omg
Gong of High House: druga z dobrych kart w tym UCP Język
Summoned Sword: kolejne "co? ~~"
Temple Sentries: ranged 3-4... takie sobie
Mountain's Heart Blade: najlepsza karta w tym UCP, naprawde sensowny item
Brothers of Jade: no, powiedzmy ze zla nie jest (dobra tez nie)

Yoma-shi - unique Kensai, 4/4 z używalnym skillem, wchodzi do decków.
Contemptation of Destiny - kładzie dowolną postać unique w openie, bez kosztów, super friendów wyłącza na dobre. Broken.
Gong - 3 w każdym decku na kensaiach.
Summoned Sword: neguje bow'a, nawet w koszcie, średnie, ale może.
Kosa - So brooken, masters za darmo, duzo mety psuje, dzida w piątki.

Tak generalnie, to więcej dobrych kart dostały smoki tutaj, niż skorpy w sumie od wydania SE. Nice. A niektóre z nich (contemptation na przykład) mogą być powodem dla którego pare osób kupi wszystkie UCP w formacie 'just cards'. Ja już się zamierzam.
« Ostatnia zmiana: 2008-06-07, 16:12 by katsa »

Keigo

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2008-06-07, 16:38 »

Unique :P
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste Bunny into your sig to help him gain world domination.

katsa

« Odpowiedź #8 dnia: 2008-06-07, 17:35 »

Unique :P

True. Przeoczyłem. W takim razie jedno w każdym decku na kensaiach.

Togashi Yeti

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2008-06-07, 20:36 »
To i ja mogę coś powiedzieć:

Yoma-shi: Chłop z kosmosu, kensai z 4 printed F (pod Briski) i 4 printed C (pod Fukurokujina). Akcja w bitwie też miłym dodatkiem jest, taki Otohiko na sterydach.

Pozostałe postaci: Pomijalne.

Holding: Boski. Zdolność nieważna, ważne 3g.

Summon Sword: Nic nie robi.

Contemplation of Destiny: Bardzo super, nie jest martwą kartą nawet jeśli ktoś nie gra na pozaklanowcach.

Mlecz: Rewelacja, w końcu coś, co wyprze Tsi z deku.

Brothers of Jade: Nic nie robi.

Temple Sentries: Mnisi na strzelaniu zyskują na współczynniku zabawności.

Kali się cieszyć, Kali lubić kensajów, Kali cieszyć się, że AEG też kensajów lubi.

Zwłaszcza tych Skorpiońskich ;D :P
Toshiro
Ronin*Samurai*Yojimbo*Storyteller*Poet*Tactician*Good Person

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2008-06-07, 21:38 »
Yoma-shi: zeruje w sumie jeden unit w militarce . kensai pod nowy domek . dobre staty

Pozostałe postaci: tatoo monki , w tym jeden box  >:( miało nie być box tatoo monków .  >:(

Holding: Boski. pod nowy domek . akcja też ok

Summon Sword: biorąc pod uwage ,że nowy domek ma akcje i traita pod bronie to ja bym sie nie wyzbywał tych kart . mocne od następnego setu .

Contemplation of Destiny: dobra karta . dobry focus . open . każdemu się przyda.

Mlecz: tsi to może nie wyprze , ale uber pod nowy domek . szkoda ,że nie wraca z ręki , ale tak to by infite draw można by mieć .

Brothers of Jade: szkoda ,że niski focus . pomyślany jako karta dla graczy , co zaczynają dragony od nowego domku i nie mają budoków itp . nawet kensai deck musi mieć jakieś followery .

Temple Sentries: jak by mientus dostał followera za 3g z 2F co strzela za 3/4 . to by był w niebow wzięty . okey do monk decku .

preview fajne . czekamy na unixowy [czy moża ja przeoczyłem i już było ] .
Ps: zupełnie zapomniałem po whinować . [takes in breath] a nam dali tylko busho, tylko busho [shakes fist in anger].

a propo etusi'a :D
Remember, removing Etsui's trait after he has entered play will not end the 'lock' effect. Yes, it bows him, so they're free to attack until he gets back up, but as soon as he straightens, the assignment denial reasserts itself.
« Ostatnia zmiana: 2008-06-07, 22:02 by THE JESKE »
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2008-06-08, 03:59 »

Ps: zupełnie zapomniałem po whinować . [takes in breath] a nam dali tylko busho, tylko busho [shakes fist in anger].

Nie kumam. Busho jest z innego setu w ogóle. Jest za friko i z CotM kart to on naprawdę jest dobry... Może pomyliłeś postacie?

Co do UCP Dragona - na pierwszy rzut oka, pomyślałem, że to crapy, ale przyjżałem się dokładniej i to jest bardzo dobry set kart. Dla każdego coś miłego, prawie połowa wchodzi do talii turniejowych -nice!

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2008-06-08, 10:12 »
Nie kumam. Busho jest z innego setu w ogóle. Jest za friko i z CotM kart to on naprawdę jest dobry... Może pomyliłeś postacie?
upps faktycznie , postaci mi się pomyliły . my dostalismy tego commandera , shugasa co się jak zawsze w normalnym decku nie mieści ,bo mientus ani enlighta ani switcha nie złoży.
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

Draq

• Dragon Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2008-06-08, 13:46 »
Jaske wiem ze nie lubisz zdradzać przyszłości ale tylko powiedz czy ten trait na nowym domku to możliwość noszenia 2 broni? Bo czegoś takiego nam brakuje ( a już kiedyś było).

Clan pack fajny moje 2 słowa.
Yoma-shi - na chwilę obecną fajny kensai. Kiwamy go dajemy jakiejś personalce -4f a potem kiwamy jego broń i zjadamy przypaka z dzidy. Może działać.
Ikumu - cieńki monk. Nie nadaje sie do żadnego decku. Reakcja nie pasuje do niczego no może do oświecenia.
Chikato - do wjazdowych mnichów o których właśnie pomyślałem wejdzie spokojnie. Ciekawe że po wrzuceniu 6 ringów (feniks) na MST ma 7chi. Trzeba dla tego znaleść jakieś mocne combo  ;)
Contemptation of Destiny - bardzo mocna karta do magistrate i duelistów smoczych. Można będzie nieźle przeciwnika w openie kontrolować (trochę kart do tego mamy). Bow wyłącza etsuia na chwilkę, ale tsimaru to zaboli.
Gong of High House - w kensaiach musi być. Akcja chwilowo nieprzydatna bo karty pod kensaiów mają mały focus.
Summoned Sword - mamy za dużo akcji wymagających kiwania broni. Jak się tego za dużo włoży do decku to przestaje działać bo brakuje broni. Przydała by się karta battle: wyprostuj wszystkie swoje bronie.
Temple Sentries - tylko do fanowych strzelających mnichów. Ale może być combem z Togashi Chikato (range za 5 albo nawet 8  ;D)
Mountain's Heart Blade - 3x do kensaiów wejść musi.
Brothers of Jade - do duelistów może wejść bo im siły brakuje, a fajne tylko drogie. W kensaiach mamy dość broni, jak jeszcze wciśniemy followerów to nam miejsca na akcje braknie  :D. Tylko nie wiem po co tam daimyo pisze. Wszyscy nasi daimyo mają dueliste. Może dostaniemy nowego??  ;D

Reasumując: sprzedam nerkę. Zbieram na szczytny cel zakupienia UCP.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2008-06-08, 14:21 »
upps faktycznie , postaci mi się pomyliły . my dostalismy tego commandera , shugasa co się jak zawsze w normalnym decku nie mieści ,bo mientus ani enlighta ani switcha nie złoży.

Ja tam Akizuki pcham do talii (tego shugasa). Przy czym IMO powinien być kobietą i Moshi, nie Kitsune -_-"

A sam Busho jest całkiem całkiem faktycznie.

Co do funowych strzelających mnichów - strzelają tak 3x mocniej niż mantisowi strzelacze. AEG naprawdę boi nam się dać RA, jeszcze w środowisku, gdzie jest pełno dopałek do siły, reakcji na śmierć, reakcji pozwalających wybronić RA... Eeeh...

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2008-06-08, 14:40 »
ja lubie takie strzelaczki w stylu " targetnij monk'a i bownij go jak nie jest tatooed zniszcz attachemtny jak ich postac nie ma followerów teraz strzał w nie za 4 . mantisowy odpowienik tej karty? bow on of your followers to bow an attachement with a lower gold cost [nie taki złe] , attached to a personality with 0ph [ :o lol DT hard lol] . ale w sumie to ja wole to ,że w SE jest 4/6 dobrych decków i pare decków nie top tier  , ale nadal grywalnych , a nie tak jak w goldzie .
Wszyscy nasi daimyo mają dueliste
wiesz bo to ma być karta dla różnych klanów  :-\ tak mówi DT , nie ja .
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #16 dnia: 2008-06-08, 14:42 »
A Self-Appointed Prophet of Doom jak zwykle narzeka i przepowiada przyszłość... bleeeeh
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

katsa

« Odpowiedź #17 dnia: 2008-06-08, 14:54 »

Gong of High House - w kensaiach musi być. Akcja chwilowo nieprzydatna bo karty pod kensaiów mają mały focus.

Co wy z ta akcją? Dobra jest, macie kolesi z 4 i 3c, z bronią to jest 5/4. Jak mu dacie duelista przed atakiem na krejna to poczujecie różnicę, nie?

Draq

• Dragon Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 2008-06-08, 15:07 »
mamy 3 kensaiów non unique (czyli 9 w decku) z 3 chi i 2 unique z 4 chi. Czyli trzeba liczyć że z bronią większośc ma 4 chi. Jak mu dam duelista i zaatakuję krejna mając 3 dzidy (1 focusa) 3 Masters of Steel (2 focusa) i reszte kart pod kensaiów (też raczej niski focus) to raczej mi to dużo nie da. Ale jest opcja składania kensai duelist decku. Trzeba spróbowac, tyle że narazie trosze to nie będzie działać. Może po następnym dodatku.

katsa

« Odpowiedź #19 dnia: 2008-06-08, 15:26 »
mamy 3 kensaiów non unique (czyli 9 w decku) z 3 chi i 2 unique z 4 chi. Czyli trzeba liczyć że z bronią większośc ma 4 chi. Jak mu dam duelista i zaatakuję krejna mając 3 dzidy (1 focusa) 3 Masters of Steel (2 focusa) i reszte kart pod kensaiów (też raczej niski focus) to raczej mi to dużo nie da. Ale jest opcja składania kensai duelist decku. Trzeba spróbowac, tyle że narazie trosze to nie będzie działać. Może po następnym dodatku.

Nic nie rozumiesz. Nie ma znaczenia jakie masz focusy. Jak masz 4c na postaci i ona ma duelista, to większość krejnów Cie w ogóle nie wyzwie. (hakuseki i hideo się chowają), nawet jak Cię wyzwą na równym C, to się wysadzacie, a w duelówkach żadne masters of steel ani few nie wejdzie, w przeciwieństwie do kensaiów.