Autor Wątek: UCP - Crane  (Przeczytany 3916 razy)

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
UCP - Crane
« dnia: 2008-06-11, 17:23 »

Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

MotoChagatai

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
Odp: UCP - Crane
« Odpowiedź #1 dnia: 2008-06-11, 18:03 »
a ten cavalry token to powinien być raczej w jednorogach ^^''
Unicorn clan Samurai* Tactician* Cavalry* Uniq* Loyal*
'Who can stop me?" only The Khan could stop himself...

Gripen

• Lion Clan
  • Personality
  • *
  • Wolność i Dobrobyt
« Odpowiedź #2 dnia: 2008-06-11, 20:06 »
Fajne karty Craney dostały. Podobają mi się.
Lion Clan • Samurai • FUDO • Tactician • Commander • Cavalry • Artisan • Magistrate • Engineer • Miner • antiImperial • Rebel • Confederation • Experienced 3 • Unique • Loyal

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2008-06-11, 21:30 »
 Token z dupy _^_

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #4 dnia: 2008-06-11, 23:27 »
hahahaha myslalem ze spadne z krzesla :D

ale ale... jakby tego bylo malo to dobilo mnie jeszcze

hahhahaha o kurde nie moge ;d
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #5 dnia: 2008-06-11, 23:39 »
Chodzi ci o ten glupi ryj czy tez o dzialanie kart? :)
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #6 dnia: 2008-06-11, 23:55 »
art :D
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #7 dnia: 2008-06-12, 00:18 »
Ja wiem, pan Noboru jest taki niski i skacze przed kamerą. Normalnie widać go na akcji, a na swoim obrazku już skacze :P I do tego ma boski uśmiech, normalnie reklama orbit
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Monk

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • The Sexorcist
« Odpowiedź #8 dnia: 2008-06-12, 00:22 »
Toi Toi accident. :P Duelista troszku rzeźnik.

Twoja stara liczy Koku w AEG'u.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2008-06-12, 00:55 »
lol! puzzle! :D

Hanson

• Scorpion Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2008-06-12, 11:32 »
Kakita Katsuro - zanim zobaczyłem karty rozmawiałem z Radko co chciałbym dostać. Staneło na dueliscie z wysokim ph. I takowy jest. Super postać, taki ktoś był potrzebny craną.

Daidoji Jitawa - Fajna postać, 4f kawa za 9. Suport do militarek cranowy solidny się pojawił (w w&d jest Teruo i crude trap), abilitka może pomóc zrobic ewentualnie honor i jest szansa na dociąg karty. Kolejny powód żeby pobawić się msd.

Doji Noburo - ten to jakies nieporozumienie. Drogi, niskie ph i abilitka do dupy. ratuje go tylko, że daje to 2 honoru, ale i tak chyba w mało którym decku bedzie grany. Gdyby to była reakcja na asygnacje, a nie batka to może, a tak to...

A supprising tale - kolejne nieporozumienie. Przeciwnik musi wystawić postać z honorem, a nie kazdy to robi, ja musze zrzucić karte i mieć prostego courtiera(są courty, shogun peace) żeby być +1 honoru w przypadku gry z honorówką lub +2 z innym deckiem. Aha tylko, że inny deck nie wystawia za full...  Porażka.

Shielding the command group - najfajniejsza akcja. 4f, daje 2 honoru i pozwala podpakowac courierów na ostatnia obrone lub podpakowac ich na wjazd. W połaczeniu z innspiring spechem można uzyskać efekt 1 courtier = 1 prowincja mniej. Obecnie jest trochę samurajów-courtierów, mozna pobawić sie w fajne decki. Courtier assault!

Artisan academy - tu ma mieszane uczucia. Jak artisan nie podejdzie to nie ma złota, a jak podejdzie to z reguły jest 3 (jest jeden artisan dający 4). Na szczęsie jest abilitka, która jest dosyć przydatna. Ostatnio złozyłem deck na artisanach i to w nim na pewno zmieszcze.

Daidoji arrows - arrows from the wood jako darmowy item. Atachment chroni przed pewnymi niespodziankami, ale przeciwnik wie jakiego ranga się spodziewac. Do msd spoko, powinno się w niektórych deckach zmieścić.

Signal fan - to kolejna obok Asahina Daimyo karta itemowa o zerowej przydatności dla crane...

Writ protection - do shizuki dobra rzecz z 4f. Pewnie zobaczy gre.

Karty są przyzwoite. Suport dostało sporo decków - militraki, honorówki, artysic, shizuka, wjazd courtierski. Nie ma jakiś przegięć, a równocześnie coś nowego uzytecznego powinno ugrywalnic niektóre konstrukcje.

Inna sprawa to art. Strasznie komiksowy. O ile niektórym karta wyszło to nawet na dobre (Katsuro, Jitawa) to innym wręcz przeciwnie. Osobiście wolałbym inny styl całości. Bardziej załosne jest co ten art ma przedstawiać- walke ze zbuntowanym chłopstwem? Sorry, ale mogli się bardziej popisac w przypadku crana bo to jakoś w żadnym stopniu nie odzwierciedla mojego wyobrażenia o klanie. Zawsze myślałem, że ziemie zurawai to raczej ziemia obiecana, bogata o niskich podatkach (na podstawie - Drogi Żurawia), a nie miejsce gdzie raz w tygodniu jest bunt...

Kakita Miyato

• Crane Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2008-06-12, 12:03 »
Nie ma co, karty są bardzo fajne. Wsparcie do każdego typu decka, nawet z możliwością wejścia do tych decków.

Yojimbo, jak widzę teraz, że napisał Hanson, mógłby robic swoje cudeńka nie w battlu, ale wtedy pewnie byłby broken.
Duelista jest mięciutki, czegoś takiego właśnie nam brakowało. Z np. Kakita first Blade, daje to nam artystę z 5 ph i 6 chi, co przywodzi na myśl kolejną kartę, czyli, artisan academy. Jak dla mnie bomba, odkąd można mieszać w ph postaci. Na pewno zmieści się w decku artystycznym.

No i na końcu, w pełni zgadzam się z Hansonem, co do treści obrazka. O ile grafikę samą w sobie dość spokojnie łyknąłem, o tyle walka z chłopstwem, nie jest zadaniem dla Żurawia. zawsze to Kraby robiły za nas ;)

miyato,

Ageto

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Claimster - centrum umów
« Odpowiedź #12 dnia: 2008-06-12, 19:36 »
Musze sie zastanowic, czy warto wydawac 150zl za 3-4 karty unique...

12 boosterków, plakat, klaser klanowy  i pudełko
Claimster - centrum umów

Brzana's HunterZ Team Member