Autor Wątek: BAKA - WROCŁAW - 4-5.10.08  (Przeczytany 6247 razy)

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
Odp: BAKA - WROCŁAW - 4-5.10.08
« Odpowiedź #20 dnia: 2008-09-30, 17:05 »
Dobra ATM wiem tyle co wy ALE:

ze strony:

Sobota
10.00 - 12.30 -> uczenie grac nowych ludzi, zapisalo sie circa 30 zainteresowanych typa Oo

12.30 +4h (?) -> turniej dla newbie... nie wiem jaki nie wiem czym, nie wiem czy C/U czy na demo deckach czy wogole cos innego bedzie robione

Nie wiem czy bede mogl byc w sobote, nie zalezy to odemnie. Dam znac jeszcze czy ja bede wladny cos ustalac.

Niedziela

10.00 -> 5-6h (?) -> turniej normalny, swiss, + final do dwoch zwyciestw. Nagrody ponoc sa podane.

Legalnosc dodatkow:

Najpewniej taka jak zawsze, czyli miesiac od wyjscia danej karty w swiat jest ona legalna na turniejach. Czyli bez najnowszego herlada i bez THW.

Cry not. Jezeli chcecie przyjechac i przeraza was to ze nie wiemy o co chodzi to i tak przyjezdzcie w najgorszym mozliwym razie pojdziemy pic piwo :)

QFT. Ja tam sie np dzisiaj dowiedzialem ze strony glownej ze to organizuje :)
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #21 dnia: 2008-09-30, 17:18 »
Dobra to tak, nauka gry was pewnie nie interesuje ALE moze ktos z wami przyjedzie kogo bedzie interesowala wiec:

1. Damy demo decki (moze... jak je dostane to dam), ktore pewnie nie beda samurai legal... ale  beda. Do tego zloze jakies talie pokazowe zeby pokazac jakas gre na wyzszym poziomie wiec jakby ktos chcial sie nauczyc to zapraszamy. Prowadzic to bedzie albo Volrath albo Ja zaleznie od pewnych spraw osobistych.

2.  Po nauce bedzie turniej na samych C i U. Talie zwykle 40/40, zasady zwyciestwa zwykle. Dodatkowe zasady:

*obowiazuje aktualne rarity -> jezeli jakas karta byla eRka a jest commonem to jest commonem i vice versa
 *wyjatkiem od tej zasady sa domki -> mozna decka miec na kazdym strongholdzie, nawet jezeli jest rare
 *promki -> zabronione jest uzywanie jakichkolwiek kart promo. Dozwolone sa tylko karty fix ze starterow.
 *gramy w samuraiu :)
 *THW zabronione
 *nagrody beda do ustalenia
 *gramy swissa z lub bez finalu (zalezy ile bedzie osob) + ilosc rund zalezna od ilosci graczy
 *sedziuje ja lub Volrath, jego/moja decyzja ostateczna w kwestii sporow, sedzia moze i pewnie bedzie gral (trzeba jakos frekwencje podniesc) :) <jezeli organizatorzy baki dadza nam dostep do netu to bedziemy bardziej arbitralnie sedziowali :P>
 *dla najlepszego decka z jajem pochwala wzrokowa i glaskanie po glowie :)

3. W niedziele normalny turniej na normalnych zasadach. Prowadzic bedzie go Mihau.

Jezeli ktos ma jakies pytania to prosze zadawac je tutaj.
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

mihau

• Dragon Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 2008-09-30, 18:22 »
Wszytko powyżej 100% prawda.

NIEDZIELA -> ja

bede juz od rana, postaram sie byc na 9.00 ale sie jeszcze zobaczy, turniej startuje wg rozpiski, wpisowe w zaleznosci od naszej ilosci, prosze miec min 4 max 10zł, nie wchodzi w tym wypadku zasada nie place nie draftuje gdyz organizator daje nam takze nagrody i nie bede sie spinal co i jak, chcesz grac placisz, na nagrody poza Boosterkami (Banzaj - Samuraj - moze THW) beda jakies cudactwa z BAKI (mangi, anime, cos), poniewaz konwent sie zwija w niedziel to mozliwe ze bedziemy ciac czas gier i ich ilosc, 40min to max maxa i nie bedzie dyskusji, juz teraz mowie -> podejde powiem ile macie czasu lub kto ma ile tur i po tym czasie albo uslysze wynik (dogadajcie sie jak chcecie) albo arbitralnie uznam kto jest win a kto loos,  chialbym zrobic final do 2win ale sie zobaczy - oczywiscie winer jest 1st place looser jest 2nd (bez liczenia jakis punktow i spadania na 3rd itd),

Aki

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 2008-09-30, 23:00 »
*promki -> zabronione jest uzywanie jakichkolwiek kart promo. Dozwolone sa tylko karty fix ze starterow.
ech... czyli Isawa Zao wypada...

ok. to rozumiem, że skoro np. w starterze znalazłem Temple to Shninsei i np. Three-Stone River to mogę nimi grać na turnieju w sobotę, tak? (i to samo dotyczy championów i postaci dostępnych tylko w starterze? )
"Czasem drobny gest znaczy więcej, niż najbardziej heroiczny wyczyn..."

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #24 dnia: 2008-10-01, 00:17 »
ok. to rozumiem, że skoro np. w starterze znalazłem Temple to Shninsei i np. Three-Stone River to mogę nimi grać na turnieju w sobotę, tak? (i to samo dotyczy championów i postaci dostępnych tylko w starterze? )

Fix to karta, ktora zawsze jest w tym starterze... jezeli three-stone river jest zawsze w twoim starterze (smoczym jak mniemam) to mozesz.